- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szívesen!
Tele von Zsinór imént belinkelt cikke tök jónak tűnik, így abból tanulhatsz, meg persze a hivatalos doksiból. Szerintem elég jól érthető példák vannak fent.Csak egy a sok közül, hogy lásd a gyakorlatban:
/* Execute a prepared statement by binding PHP variables */
$calories = 150;
$colour = 'red';
$sth = $dbh->prepare('SELECT name, colour, calories
FROM fruit
WHERE calories < :calories AND colour = :colour');
$sth->bindParam(':calories', $calories, PDO::PARAM_INT);
$sth->bindParam(':colour', $colour, PDO::PARAM_STR, 12);
$sth->execute();prepared statement, aminek használatával elkerülhetők a mysql_real_escape_string()-es bohóckodások. Nagyon kényelmes használni, mindenképp ajánlom, hogy még az elején térj át erre!
Pont ez a gond, hogy a net tele van fostalicska, égetnivaló tutorialocskákkal, ahol a leggyengébb praktikákat mutatják be.Én is átestem a mysql_query-s korszakon, és azon is, hogy sok gagyi tutorialnak hittem, aztán később, amikor volt némi fogalmam az egészről, már kapartam az arcom a régi kódjaimtól.
Abszolúte megértem, hogy kezdőként ezt alkalmaztad, tényleg tele van a net ilyenekkel.
De ha utólagos tapasztalatra kíváncsi vagy: a mysql_query-s szarakodást meg inkább nem kívánom újra átélni.Ezért is javasolnám, hogy már az elején szokj hozzá a PDO használatához. Ez eleve terel egy jó gondolkodásmód felé: objektumorientált kódot használsz, és könnyebben megérted majd az adatbázis-wrapper osztályok működését, valamint felkészülsz a használatával arra az esetre is, ha mondjuk MySQL helyett valami más adatbázist szeretnél használni, mert más adatbázis-motorokkal is működőképes a PDO.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged