Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Tele von Zsinór #3074 üzenetére

A böngészőfüggőt csak azért kérdeztem, mert már nem tudtam mire gyanakodni, hirtelen arra gondoltam, hogy esetleg az egyes form-ok esetén a böngészők más-más karakterkódolással küldik el a szövegeket... De akkor ez nem igaz.
    Viszont kipróbáltam már szinte minden kombinációban, us-ascii-vel is, meg még kb. 5-féle kódolással, de egyszerűen sehogy sem akarja olyan formára alakítani, ahogy nálad megszületik a kimenet. Több szerveren is próbáltam már, ugyanúgy vagy csak egy ilyen dobozszerű ikon lesz az ékezetes betűk helyett, vagy egy, illetve más kódolás esetén kettő kérdőjel.
    Próbáltam már az iconv-vel is, és próbáltam az mb_convert_encoding függvénnyel is, reménykedve abban, hogy az majd megoldja, de nem.
    Kipróbáltam az alábbit is:

$enc = iconv_get_encoding('all');
    print_r ($enc);

Így olvasható formában kapom meg pl. egy tömb elemeit, esetemben ez lesz az eredmény:

Array ( [input_encoding] => ISO-8859-1 [output_encoding] => ISO-8859-1 [internal_encoding] => ISO-8859-1 )

Pedig tudtommal az ISO-8859-1-ben nem kéne ékezetes karakternek lennie. :F

Mi lehet a gond, ami miatt nem tudom konvertálni az ékezetes karaktereket? :F

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés