- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
jogos e a szörnyülködésem, ha a controllerbe beírnak kézzel szöveget, amit meg is jelenít a weblapon?
pl PagesController.php-ben benne van egy "ha nincs kategória név, akkor $categoryName="Main Categories" féle rész? Nem az lenne a lényeg, hogy a kontroller lekéri a modelből az adatokat, amit a view megjelenít?
Ez attól függ. Ha nincs külön viewmodel, ami kezeli a logikáját az adott megjelenítésnek, akkor előfordulhat ilyen kis baleset, hogy a controllerbe kerül a megjelenítési logika. Ez adott esetben megbocsájtható, mert a nézet általában valamiféle template-nyelv szokott lenni, aminél ugyanúgy nem jó, ha komplex logikai elemek, vezérlőszerkezetek kerülnek.
és ha a az ilyenmain controllerben jquery notify ablakot is generál mint mondjuk "Success" ???
Ez már problémásabb. Az ilyet ajánlatos nézet template-be tenni.
- azt már fel sem említem, hogy a több nyelvűre kért site set_locale és i18 nélkül és minden szöveg kézzel beleírva...
Előfordul az ilyen. Symfonyban például az ilyen szövegrészeket utólag a Translator komponens segítségével könnyen át lehet tenni a megadott nyelvre. A CakePHP-t nem ismerem.
Az MVC paradigma megértése és használata szerintem fontos dolog, enélkül nehezen tudom elképzelni komplex rendszerek fejlesztését és karbantartását. Az MVC az objektum orientált programozás egyik alapvető tézisére, a Single Responsibility Principle-re épül, ami nélkül a program inkább csak objektumot használó, mint sem objektum orientált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Telekom mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós kamerák
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G1: i5-10G I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Huawei P30 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest