Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lacces

őstag

válasz mobal #14897 üzenetére

Kinek mi jön be, én a Phalcon-t várom, hogy "shared hosting"-on is elérhető legyen :).

Én sokat szenvedtem a Yii-vel. Most a Yii 2.0-t próbálgatom, hát ez az új SearchModel osztályról inkább nem is beszélnék, amit a Gii adott vissza nekem, az nagyon nem frankó szerintem. Nekem ez az egész ActiveRecord nem tetszik. Néha olyan érzésem van, hogy ezt a full kezdőknek találták ki. Szerintem ez a Model osztály nagyon el van benne szúrva... A Rules metódus nem rossz, na de, hogy mindenféle Getter és Setter nélkül elérem a model mezőit, szerintem az elég gáz...
    A Yii legnagyobb fegyvere szerintem az Asset kezelés. És a cache-ing is egész jó.

A laravel nem rossz, van benne kraft, de túl sokan gondolják úgy, hogy ez a kezdők framework-je. Én már bekerültem egy nemzetközi csapatba, így elég gyorsan fel fejlődtem és a Java-s beütésem miatt a Symfony2 nagyon bejött. (Lehet lassabb, de hosszabb távú projekteknél ez a nyerő, fenntartható kód...)
    És a Laravel, mint a Yii merített a Rubyból, de sokat merített a Symfony2-ből, nagyon sok bundle-t behúzz a Symfony2-ből.
    De nincsenek konfig yml fájlok vagy szervíz xml-ek, mint a Symfony2-ben. Sokkal egyszerűbb, és néha butább is, de érdekes. A Routingolást érdemes megnézni, könnyen kezelhető PHP kódból (nincsenek Annotációk, mint a Symfony2-ben). De nagyon hasonló. Talán ennek is az oka az, hogy a Config-ja az nagyon szétvan szedve, az is olyan nem csodás. Na meg a controllerekből hiányzik az Action szó végén.
    De egy nagyon egyszerű (néha nagyon buta) Symfony2 filozófiát követ.
    Az ORM az tetszik, az tényleg ORM számomra. A blade template kezelő is nagyon jó, egy butított twig. És ez a bundle rendszer sem rossz.

Bár hozzátenném, hogy én elég szerencsétlenül is mozgok a Yii-ben. :D.
    Én aztmondanám, hogy egy gyors, főleg marketing alapú weboldal kell, akkor a Yii. Ha blog oldal, akkor ismét a Yii, amihez a beépített RBAC egész jó. Na meg az új debugger toolbar-t is a Symfony2-ből szedték.
    De egy hosszabb távú egyszerűbb projektnél már a Laravel, az ORM jobb, hosszabb távon fenntarthatóbb, megköti a kezed (persze lehet szabadon). Yii-nél a Gii használata ellenjavasolt.
    Bár az, hogy itt a Laravelben nem kellett használni namespace-t az sem semmi... de egyébként minden más egyszerűbb weboldalhoz a laravel. Nem hiába lett felkapott. Bár kevés hozzá a bundle, de vannak kezdeményezések. Bár szerintem a Yii több szolgáltatást nyújt, de az ActiveRecord-os megoldássa, hosszabb távon nem nagyon éri meg... Fórumokon olvasgattam, hogy sokan kifogásolják.
    Sebességben meg úgy vettem észre, hogy mindkettő egyszinten van.

Egy basic app esetében a laravel jobb, vagy hosszabb távú basic app esetében. De egy ilyen middle alkalmazásnál már akkor a Yii 2.0 az ajánlott, mert több szolgáltatást nyújt alapból a framework, mint a laravel,de hosszabb távon, ha nem kellenek a yii szolgáltatásai akkor a laravel a fenntarthatóbb, vagy akkor már Symfony2.
    Symfony2-ben vannak a CRUD függvények, ami nem mást csinál, mint egy "piszkos" adatkezelést(insert,update,delete), azaz csak a memóriában végezz rajta műveletekt, de adatbázisba nem, adatbázisba a módosításokat csak a flush() metódussal fogja végrehajtani.
    A laravel meg örökölte a softDelete() metódust, ami piszkos törlést végezz a memóriából, de az adatábzisból nem. Lehet a következő verziókban lesz softInsert és softUpdate is?
    Yii 2.0-nál pedig insert, update esetén megtudod tekinteni a régi értékeket is... ami nem rossz.
    Jelenleg most fogok majd átírni egy eddigi elkezdett appot Yii 2.0-ból Laravel-be is, és akkor majd lesz végleges döntésem, hogy mennyire jó a Laravel, vagy sem.

Amúgy meg PhalconPHP :). :R

Az esemény kezelés egész jó a Laravel-ben.

• Speeedfire

félisten

válasz mobal #14897 üzenetére

Nem pont erre gondoltam, arra ami a linkelt doksiban is van. vendor-dir
    De én egyesével szeretném megadni a repokhoz tartozó vendor-dir értékeket.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés