Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cucka

addikt

válasz modder #12119 üzenetére

Ami előnye (lenne), hogy nem kell mindenhol kiírni a típust, de ez nem feltétlenül jelent dinamikus típusosságot.
    Nem igazán. A dinamikus típusosság lényegében nem más, mint rengeteg cast-olás, amit megcsinál neked a fordító/interpreter/akármi. Például a design pattern-eknél látható borzasztó objektum hierarchiák nagy részét egyszerűen ki lehet dobni egy dinamikusan típusos nyelvben.
    Vagy ott van az, hogy egy függvény visszatérési értéke tetszőleges lehet: így kivételek nélkül is megoldhatod a hibakezelést. Ne feledd, a szkriptnyelvek alapvetően rövid programok írására lettek kitalálva.

Vannak más nyelvek, ahol gyönyörűen meg van oldva, hogy ha létrehozol egy változót, onnantól már nem változtathatsz a típusán, és ki sem kell írni a típusát sehol.
    És melyik ez a nyelv? Vagy most az új C++ auto kulcsszavára gondolsz?

(#12122) Sk8erPeter
    Nem, én nem hiszem, hogy csak a típustalanság miatt népszerű ennyire, én nem tudom, ezt honnan szeded.
    Attól népszerű, mert egy könnyen tanulható, nagyon megengedő szabályokkal ellátott szkriptnyelv. Nyilván, ha statikusan típusos lenne, akkor ezek a tulajdonságok nem lennének érvényesek.

Szerintem a PHP-val rengeteg probléma van, de ezek nem abból adódnak, hogy a nyelv dinamikusan típusos - egy részük annak köszönhető, hogy Rasmus Lerdorf nem értett a programozási nyelvek fejlesztéséhez, a másik részük meg annak, hogy a mai napig nem ért :) .
    Olvassatok phpsadness-t, megéri.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés