- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
Új hozzászólás Aktív témák
-
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #16635 üzenetére
Azt latom en is hogy "ott" jelzi. ( De ott hol ?)
Nem tudom hogy a config.php-ban hol es mi a hiba.Zedz:
fordfairlane: Koszonom .
De ha esetleg segitenetek hogy hogyan erdemes ezt megcsinalni, azt megkoszonnem.
(Csak egy egyszeru kis bejelentkezo feluletet szeretnek az oldalamra, persze az ehez szugseges register koddal egyutt.) -
fordfairlane
veterán
válasz
DNReNTi #16508 üzenetére
Van azon a string mezőn index?
Egyébként meg a biztonsági vitához: Szerintem egy kezdő ne akarjon ilyenbe belemenni, elég volna, ha a beépített sessionkezelőt használja. Ez még mindig sokkal jobb opció, mint ahogy eredetileg akarta, hogy majd nekiáll cookieba menteni házibarkács hash-adatokat meg jelszót. Nem is értem, hogy miért erőlteti ezt a dolgot, amikor alapvető dolgokkal nincs tisztában.
-
disy68
aktív tag
válasz
DNReNTi #16504 üzenetére
Amit én használok biztonságos megoldásként az kicsit bővíti az általad írt 3. megoldást (sajnos az eredeti cikket nem találom):
- Van egy "sorozat" token
- Van egy egyszeri tokenMindkét token egy hash érték, amiket úgy generálunk, hogy egyedi értékek legyenek - ne forduljon elő, hogy két felhasználónak azonos értéket adunk. A tokeneket a felhasználó egyedi azonosítójával együtt egy külön tábla tartalmazza - itt tárolhatunk egyéb információkat is a bejelentkezésekhez, pl. ip, user agent, stb.
Amikor a felhasználó bejelentkezik, akkor kap egy-egy tokent. A "sorozat" token nem fog változni a bejelentkezés alatt, viszont az egyszeri token minden lekéréskor változik - ezt természetesen figyelembe kell venni a tervezés során, hiszen minden oldallekérés adatbázisművelettel is párosul, kis felhasználószám esetén nincs jelentősége.
Egy felhasználóhoz több sorozat + egyszeri token rendelhető (egy "sorozat" token egy egyszeri tokennel áll párban), így lehet a felhasználó több kliensen egyszerre bejelentkezve. Bejelentkezéskor a felhasználóhoz tartozó tokenek törlésével/nem törlésével oldhatjuk meg a "nem lépek ki más böngészőből" itt a ph-n is használatos funkciót.
Amennyiben valaki megszerzi a két értéket, akkor addig tud ügyködni a nevünkben, amíg mi nem frissítjük az oldalt -> amikor ellenőrizzük a 2 tokent, akkor a sorozat ugyanaz, de az egyszeri nem, ezért kiléptetjük a felhasználót.
A két tokent és a felhasználó egyedi azonosítóját tárolhatjuk session és/vagy cookie értékként (akár az egészet egy stringként), elsődlegesen a session változót figyelembe véve. Amennyiben nincs session csak cookie, akkor kezelhetjük úgy a felhasználót, hogy nem biztonságosan van bejelentkezve és egyes funkciókat (pl. jelszóváltoztatás) csak a jelszó újbóli megadása után teszünk elérhetővé. Ha a felhasználó bejelöli a "bejelentkezve maradok" pipát, akkor tároljuk az értékeket cookie-val és session-nel, ha nem akkor csak session-nel.
Remélem sikerült érthetően megfogalmaznom a lényeget.
-
tothjozsi96
addikt
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DNReNTi #16466 üzenetére
Nézd meg a linken található kódot, ott nem nagyon van olyan rész, amire ez megoldást jelentene...
Amúgy meg korábban azt írta a srác, hogy megoldódott a probléma, mert eleve feltöltésnél átalakítja a szövegeket (amit párszor korábban is javasoltam neki, de akkor valamiért neki nem jött át
), és akkor nem észrevehető a különbség, szóval most nem tudom, miért került elő újból a probléma...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DNReNTi #16412 üzenetére
"hogy fut szolgaltataskent?"
Úgy, hogy nem szolgáltatásként fut...
Egy nagyon egyszerű webszervert például Javában vagy C#-ban is össze lehet dobni elég rövid idő alatt. (Most azért írtam pont ezt a két nyelvet, mert ezekhez aztán tényleg nem kell különösen megerőltetnie magát az embernek, hogy összehozza, meg nem szükséges n+1 library-t keresgélni. Meg azért, mert Javában már szórakoztam ilyennel.) Szokásos alkalmazásként fut (ergo nem szolgáltatásként, ami felhasználói belépéstől függetlenül is tudna futni), fogadja és feldolgozza a kéréseket.
Most ez csak azért érdekes, mert azért nem akkora mágia, hogy hogyan tud portable módban futkorászni.Hogy érted, hogy hogy kezel aliasokat? URL aliasokra gondolsz? Vagy a VirtualHostokra?
============
(#16410) PumpkinSeed :
Használtam már XAMPP-ot, nem ennyire szenvedős...============
(#16407) honda 1993 :
Az ilyen szintű türelmetlenség valóban nem nagy erény egy fejlesztőnél. Már feltettem a költői kérdést a másik topicban, mit csinálsz majd, amikor ennél sokkal komplexebb problémákat kell megoldani, meg ennél milliószor bonyolultabb dokumentációkat kell olvasni,hogy megértsd valaminek a működését, és hogy tudj is fejleszteni hozzá? (Mondjuk egy keretrendszer, egy API, egy library vagy akármicsoda.) -
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #16371 üzenetére
Haat, rendben de akkor is ugyan ezt a hibauzenetet dobja ki.
Pedig most .php-val mentettem el.Meg hogyha most letrehozok egy HTML dokumentumot, aminek a <body></body> reszebe irom a php kodot, akkor miert kell hogy .php legyen ?
sorry, mar regen volt hogy elmagyaraztatok, es sajnos nem emlekszem. -
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #16368 üzenetére
Hat, mert html-be van Ágyazva a php kod.
Tehat ez egy HTML fajl.( erre pont emlekszem, hogy ez volt a baj a multkor , hogy .php kiterjesztessel mentettem el a fajlt.
Es azt hiszem pont te voltal az aki szolt hogy .html kell hogy legyen.Vagy lehet hogy pont az ellenkezojet mondtatok, es en emlekszem rosszul?
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DNReNTi #16316 üzenetére
"valamint számtalan var_dump() után, rájössz"
Meg kellene szokni, hogy a var_dump() csak egy olyan tool, amit akkor érdemes csak használni, ha egyébként nem áll rendelkezésedre NORMÁLIS fejlesztőkörnyezet. Ott van az Xdebug, amit pont arra találtak ki, hogy PHP-kódokat lehessen debuggolni (és profilozni), a legtöbb népszerű IDE-vel egyszerű a belövése, sőt, a honlapján van egy olyan oldal is, ami a phpinfo-d kimenete alapján kideríti, neked pontosan melyik verzióra is van szükséged belőle:
http://xdebug.org/wizard.php
Komolyan, jótanács, hogy tanuld meg a rendes debuggolást minden programozási nyelvnél, ahol lehetséges, PHP-nál is. Bár a PHP-nál sajnos a legtöbb helyen ilyen béna var_dumpolást (/var_export, stb.) látni "debuggolás" címén, az nem debuggolás, itt is lehet az IDE-ben breakpointokat elhelyezni, az aktuális sornál megnézni a változó tartalmát az IDE-ben a watch-résznél, és így tovább; miután egyszer kellő időt eltöltöttél a használatával, nagyon durván fel tudja gyorsítani az időt, és segítségével elfelejtheted az ilyen kódokban itt-ott elhelyezett, akár véletlenül benthagyott kiíratásokat, bénázásokat. Tényleg megéri a befektetett időt (és ez minden programozási nyelvre igaz, hogy meg kell tanulni benne debuggolni, amennyiben lehetséges tisztességes módon is).(#16317) Athlon64+ :
Speciel egy inicializált változóról van szó, nem tudom, melyik IDE hívja fel a figyelmet rá, hogy elfelejtetted meghívni rajta az execute-ot... Persze lehet, hogy beállítható ez is. -
Orionk
senior tag
válasz
DNReNTi #16264 üzenetére
Ezt kaptam Scriptnek :
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0";
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>Ezt meg DIVnek :
<div class="fb-like-box" data-href="https://www.facebook.com/degazholegballonklub" data-colorscheme="light" data-show-faces="true" data-header="true" data-stream="true" data-show-border="true"></div>
Kipróbálod légyszi, hogy neked beteszi-e ?
Őszintén nem tudom, hogy mire gondolsz ezzel a kérdéssel:
Van app kiválasztva aminek az id-ját felhasználja a jssdk? -
-
kemkriszt98
tag
válasz
DNReNTi #16192 üzenetére
Én is ezt gondoltam.... azért nem localhost mert mikor kifizettem a szervert és küldték a megerősítő e-mailt ott azt írták, hogy ezt használjam localhost helyett, most megnéztem az e-mailt, portot nem adtak, azt írták, hogy külön dedikált szerveren van az adatbázis. Először én is arra gondoltam, hogy valamilyen adatot rosszul adtam meg így ki"CTRl + C" -ztem egy olyan kódból ami működik (nem cron-al, sőt ha ezt a fájlt nem cron-al futtatom hanem direkt URL beírása útján akkor nincs vele gond => nem írtam el
).
Amúgy kipróbáltam a mysql_connect() -et (tudom, hogy nem ajánlott). Ö nem adott ilyen szép hibaüzenetet de működni se működött...
-
kemkriszt98
tag
válasz
DNReNTi #16156 üzenetére
OK, akkor hát elmesélem
Tehát abból kiindulva, hogy azokat az értékeket amiket ":" előz meg és később egy tömbben adunk meg (ha erre van valami szakszó osszátok meg velem pls ) nem kell idézőjelek közé írni azt gondoltam, hogy a többit sem kell...
Tehát e helyett (helyes) : SET status="xzy" ezt írtam SET status=xzy ...
Egyébként ez már megjártam egyszer, direkt phpMyAdminba írtam és ott hisztizett ... bár azért valahoyg tudathatná velem, hogy nem stimmel valami... azt értem, hogy a parancs végülis sikeresen el lett küldve ezért lépett be az if-be de azért mégis... -
kemkriszt98
tag
válasz
DNReNTi #16144 üzenetére
Nekem is ez jutott először eszembe de nem igazán sikerült pedig vagy 5x átnéztem és közben vezettem papíron. Arra gondoltam, hogy nem tudok valamit erről a sorról amit tudnom kéne ...
list($width, $height) = getimagesize($filename);Aztán mikor láttam, hogy te is ezt javasolod átnéztem még1x... és persze, hogy 1 nullával kevesebb volt valahol
Azért kösz a többieknek is
-
19.Norbika
tag
-
CSorBA
őstag
válasz
DNReNTi #16123 üzenetére
Azért azt megnézném egy TinyMCE-ben szerkesztett email hogy mutat Gmail-ben, vagy Outlook 2003-ban.
Ha normálisan van beállítva, akkor teljesen jól. 3-4 éve írtam egy ilyen e-mail küldő modult, akkor ez tűnt a legjobb megoldásnak, teljesen szépen jelent meg minden. Persze vigyázni kell olyan apróságokra, h. pl wordből/weblapról beillesztett szöveg ki legyen gyomlálva (pl felesleges divektől, stb).
-
Orionk
senior tag
válasz
DNReNTi #16108 üzenetére
Szia !
Köszi szépen.
Természetesen nem ilyen beadandóról van szó. A Egyetemi oktatás majd még csak hétfőn kezdődik elsején. A vizsgaidőszak meg még majd csak decemberben lesz.
Egy klubban, ahol a saját hobbimat intézem ott kell, hogy bemutassak 1-2 egyszerű weboldal lehetőséget, mert elvállaltam, hogy ingyen csinálok valami egyszerű weboldalt. Olyan emberek vannak a klubban, akik az informatikához nem értenek. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy én nagyon értek.
Csináltam már egy egyszerű weboldalt css-el és html-el, de az nem sikerült olyan dizájnosra, mint ez, mert teljesen kezdő vagyok. Ezért szeretném ezt gyors megtanulni és beüzemelni, hogy ezt is meg tudjam mutatni pár nap múlva. Elsőre tetszene nekik, hogy egymás alatt vannak az oldalak és így lehet navigálni.
Csak nekem kellene olyan rész is, ami egy külön oldalra visz, mert azt nem akarom, hogy végtelen sok oldalt rakok egymás alá, mert akkor nem fogja bírni a számítógép gyorsan megnyitni a nyitóoldalt, ha minden 1 lapon van.
Erre szerinted ?, vagy szerintetek lenne valami lehetőség, hogy külön oldalra vezető link legyen és ott is valami hasonó módszer legyen a navigálásra ?
köszi szépen.
-
Orionk
senior tag
válasz
DNReNTi #16101 üzenetére
Sziasztok !
Köszi az eddigieket (#16101) DNReNTi és (#16103) fordfairlane -nek.
Sokat segítettetek. Pont erre lenne sűrgősen szükségem, hogy egy ilyen egyszerű móddal megcsináljak egy ilyen weboldalt, amit mutattam.
Le kell tölteni ezt a theme-t és azután hogyan lehet egy ilyet beüzemelni ?
Szinte ugyanilyenre lenne szükségem, csak más szöveggel és háttérnek nem egyszínű háttér lenne, hanem fotót tennék oda.Tudnátok-e még időt szánni arra, hogy kicsit segítsetek.
2-3 napom van,hogy a suliban leadjak egy ilyen egyszerű bemutató oldalt.
köszi szépen
-
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #16092 üzenetére
igen , termeszetesen be is irtam valamit es csak utana ''kuldtem el.''
19.Norbika nem ertem hogy mit akarsz mondani,ha beirom hogy "localhost/index.html" vagy azt hogy "localhost/index.php"
akkor nem tortenik semmi,ami nem is csoda hiszen meg kell adni neki a azt a mappanevet is amiben el van helyezve. -
-
19.Norbika
tag
-
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #15985 üzenetére
de irtam is hogy a xampp fut,azon belul pedig az apache es a msql.
a htdocs mappaban letrehoztam egy gyakorlas nevu mappat.
abban van az index.html fajl,abban pedig a kod.bongeszot megnyitottam, ( localhost/gyakorlas/index.html)
enntert nyomok es csak egy ures fejher kepernyo fogad.es ezekszerint minden meg van csinalva,de ennek ellenere sem mukodik
-
fordfairlane
veterán
válasz
DNReNTi #15967 üzenetére
Nem gondolnám, hogy van tutorial, ami ettől alapabb szintről indul.
Hát pedig sok olyan oktatási anyag van, ami ennél sokkal alapabban, szájbarágósabban, való életből hozott analógiákkal mutatja be a témakört. Pl. hogy mi az a változó, mi az a referencia, mi az a kifejezés (expression), mi az az utasítás (statement), hogyan épül fel a web alapú kliens-szerver rendszer, hogyan lép interakcióba a két hálózati végpont, stb, stb... Persze ilyen leírások magyarul nemigen vannak.
-
kenwood
veterán
válasz
DNReNTi #15948 üzenetére
Van egy symfony 2 project,amiben azt szeretnem elerni,hogy a folyamatosan valtozo content a felhasznalo korabbi aktivitasa alapjan szemelyre szabottan rotalodjon..
Arra gondolok,hogy mondjuk az indexen vagy az origon a cikkek sorrendje nem fix lenne,hanem fel percenkent valtozna es ha en az elmult napokban folyamatosan sporthirek linkjeire kattintottam,akkor nagyobb esellyel keuljenek be a sporttal kapcsolatos cikkek a felso reszre.
elkepzeleseim vannak a megvalositasra,de nyilvan sokan szembesultek mar vele es meg is irtak a neten,csak nem tudom,milyen kulcsszora keressek ra (angol is jo lenne).szerk: uj post lenne,nem a 15948-ra valasz
-
biker
nagyúr
válasz
DNReNTi #15942 üzenetére
mi csináltunk ilyet, telefonkönyv meg webshop adatszippantó, curl-el bekéred az oldalt, aztán kidobod a header/footer meg a többi sallangot, csak a kért box marad, azt pedig a formázások alapján fel tudod dolgozni, akár tömbbe kiexportálni pár explode-al.
Persze
- sokáig fut
- letiltják az IP-t ami nagy terhelést okoz
ezért célszerű kiegészíteni egy free proxy ip begyűjtő scripttel, és ezeken keresztül csatlakozni, vagy limitálni percenként 10-20 oldal lekérés és/vagy óránkénti limit melléEz a megoldás nagyker részére készült, hogy ellenőrizzék a kiskereiket, mennyiért árulják a cuccaikat, nem-e szürkéznek mellé, vagy ár alatt adják
nagyjából kiskerenként meg kellett írni a feldolgozó scriptet, mert más az oldal felépítés
-
Lacces
őstag
válasz
DNReNTi #15942 üzenetére
Ha nincs ott jogi megkotes, hogy az oldalon talalhato adatok kinek a tulajdonaban vannak akkor nem illegalis, amugy meg akkor ugyvedet kell fogadni. (De emailben lehet oket tajekoztatni, hogy bele egyeznek-e)
Ha par cucc kell, akkor lehet a simpledom, amit felettem mar javasoltak, ha viszont sok adatot akarsz kinyerni, minel gyorsabban, akkor marad az alap PHP DOM osztaly. Kezdoknek nehezkes, de a feldolgozasi ideje nagyon gyors. En anno probaltam nalat, es megmerve ez volt a leggyorsabb.
-
19.Norbika
tag
válasz
DNReNTi #15942 üzenetére
Nézegess meg pár php dom lehetőséget. Itt van két link a sok közül, ezekkel meg lehet oldani.
http://hu1.php.net/dom
http://simplehtmldom.sourceforge.net/manual.htmViszont az ilyen jellegű adathalászatról azért tájékoztasd a célszemélyeket is.
-
sztanozs
veterán
válasz
DNReNTi #15942 üzenetére
Általában nem legális, de legtöbbször technikailag nem megakadályozható. Amúgy miért pont PHP-ban kell?
Hint: php crawler
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DNReNTi #15636 üzenetére
"Egy kérdésem még így is maradt: Miért? Tehát mi a gyakorlati funkciója ennek?
"
A kérdésed teljesen jogos, feltételezem, a feladat valami fos tanfolyamon/számonkérésen lett kitalálva, és tipikus esete annak, amikor a magát tanárnak képzelő embert jól fel kéne képelni, hogy talán gondolkozzon már el azon, hogy a diákjai milyen feladatokból fognak tanulni - hát nem ilyenekből. Kezdők számára tök feleslegesen komplikált feladat, ahelyett, hogy valami gyakorlati haszonnal bíró miniwebalkalmazást fejlesztetnének velük, és így némi kedvet is adnának a szakmához, meg olyat gyakoroltatnának velük, aminek még valami értelme is van. -
arn
félisten
válasz
DNReNTi #15562 üzenetére
igen... en is tanultam anno az egyetemen, es nem talalkoztam vele sose weben, es otletem sincs mire tudnam hasznalni. kaptam egy ilyen feladatot, es erdekelne, hogy hol van ennek gyakorlati szerepe.
csak olyan peldakat talaltam, amiknek nincs koze a webhez.
weben tipikus faszerkezet pl a termekkategoriak tarolasa, de ott nem kell egy a bal-jobb fa, eleg a szulot tarolni a kapcsolatokhoz, es a bejarashoz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DNReNTi #15555 üzenetére
Egyetértek, teljesen értelmetlen szarakodni a mail() függvénnyel. Ezt akartam én is beírni, csak aztán visszafogtam magamat, mert ilyenkor jön egy ilyen válasz.
Vagy a PHPMaileren kívül még ott a Swift Mailer. -
PumpkinSeed
addikt
-
CSorBA
őstag
válasz
DNReNTi #15538 üzenetére
Hasonlót használok én is, nekem ez vált be leginkább:
function normalize($string) {
$accent = array('À', 'Á', 'Â', 'Ã', 'Ä', 'Å', 'Æ', 'Ç', 'È', 'É', 'Ê', 'Ë', 'Ì', 'Í', 'Î', 'Ï', 'Ð', 'ð', 'Ñ', 'Ò', 'Ó', 'Ô', 'Õ', 'Ö', 'Ø', 'Ù', 'Ú', 'Û', 'Ü', 'Ý', 'ß', 'à', 'á', 'â', 'ã', 'ä', 'å', 'æ', 'ç', 'è', 'é', 'ê', 'ë', 'ì', 'í', 'î', 'ï', 'ñ', 'ò', 'ó', 'ô', 'õ', 'ö', 'ø', 'ù', 'ú', 'û', 'ü', 'ý', 'ÿ', 'Ā', 'ā', 'Ă', 'ă', 'Ą', 'ą', 'Ć', 'ć', 'Ĉ', 'ĉ', 'Ċ', 'ċ', 'Č', 'č', 'Ď', 'ď', 'Đ', 'đ', 'Ē', 'ē', 'Ĕ', 'ĕ', 'Ė', 'ė', 'Ę', 'ę', 'Ě', 'ě', 'Ĝ', 'ĝ', 'Ğ', 'ğ', 'Ġ', 'ġ', 'Ģ', 'ģ', 'Ĥ', 'ĥ', 'Ħ', 'ħ', 'Ĩ', 'ĩ', 'Ī', 'ī', 'Ĭ', 'ĭ', 'Į', 'į', 'İ', 'ı', 'IJ', 'ij', 'Ĵ', 'ĵ', 'Ķ', 'ķ', 'Ĺ', 'ĺ', 'Ļ', 'ļ', 'Ľ', 'ľ', 'Ŀ', 'ŀ', 'Ł', 'ł', 'Ń', 'ń', 'Ņ', 'ņ', 'Ň', 'ň', 'ʼn', 'Ō', 'ō', 'Ŏ', 'ŏ', 'Ő', 'ő', 'Œ', 'œ', 'Ŕ', 'ŕ', 'Ŗ', 'ŗ', 'Ř', 'ř', 'Ś', 'ś', 'Ŝ', 'ŝ', 'Ş', 'ş', 'Š', 'š', 'Ţ', 'ţ', 'Ť', 'ť', 'Ŧ', 'ŧ', 'Ũ', 'ũ', 'Ū', 'ū', 'Ŭ', 'ŭ', 'Ů', 'ů', 'Ű', 'ű', 'Ų', 'ų', 'Ŵ', 'ŵ', 'Ŷ', 'ŷ', 'Ÿ', 'Ź', 'ź', 'Ż', 'ż', 'Ž', 'ž', 'ſ', 'ƒ', 'Ơ', 'ơ', 'Ư', 'ư', 'Ǎ', 'ǎ', 'Ǐ', 'ǐ', 'Ǒ', 'ǒ', 'Ǔ', 'ǔ', 'Ǖ', 'ǖ', 'Ǘ', 'ǘ', 'Ǚ', 'ǚ', 'Ǜ', 'ǜ', 'Ǻ', 'ǻ', 'Ǽ', 'ǽ', 'Ǿ', 'ǿ', 'Þ', 'þ', '_');
$normal = array('A', 'A', 'A', 'A', 'A', 'A', 'AE', 'C', 'E', 'E', 'E', 'E', 'I', 'I', 'I', 'I', 'D', 'ð', 'N', 'O', 'O', 'O', 'O', 'O', 'O', 'U', 'U', 'U', 'U', 'Y', 's', 'a', 'a', 'a', 'a', 'a', 'a', 'ae', 'c', 'e', 'e', 'e', 'e', 'i', 'i', 'i', 'i', 'n', 'o', 'o', 'o', 'o', 'o', 'o', 'u', 'u', 'u', 'u', 'y', 'y', 'A', 'a', 'A', 'a', 'A', 'a', 'C', 'c', 'C', 'c', 'C', 'c', 'C', 'c', 'D', 'd', 'D', 'd', 'E', 'e', 'E', 'e', 'E', 'e', 'E', 'e', 'E', 'e', 'G', 'g', 'G', 'g', 'G', 'g', 'G', 'g', 'H', 'h', 'H', 'h', 'I', 'i', 'I', 'i', 'I', 'i', 'I', 'i', 'I', 'i', 'IJ', 'ij', 'J', 'j', 'K', 'k', 'L', 'l', 'L', 'l', 'L', 'l', 'L', 'l', 'l', 'l', 'N', 'n', 'N', 'n', 'N', 'n', 'n', 'O', 'o', 'O', 'o', 'O', 'o', 'OE', 'oe', 'R', 'r', 'R', 'r', 'R', 'r', 'S', 's', 'S', 's', 'S', 's', 'S', 's', 'T', 't', 'T', 't', 'T', 't', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'W', 'w', 'Y', 'y', 'Y', 'Z', 'z', 'Z', 'z', 'Z', 'z', 's', 'f', 'O', 'o', 'U', 'u', 'A', 'a', 'I', 'i', 'O', 'o', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'A', 'a', 'AE', 'ae', 'O', 'o', 'B', 'b', '-');
$res = str_replace($accent, $normal, $string);
$res = preg_replace(array("/[^\w]+/i", "/\-{2,}/", "/^-|-$/"), array("-", "-", ""), $res);
$res = strtolower($res);
return ($res);
}
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztalos klub
- Házimozi belépő szinten
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- Asustor NAS
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest