- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
Bzozoo #20423 üzenetére
Ha jól értem, a session kezelése az, ami nem tiszta. Az egyik probléma tipikusan az szokott lenni kezdőkkel, hogy csak annyit látnak "php", és nem azt, hogy ott egy apache szerver, annak van konfigja (port, virtual szerver, defaul root file), aztán a php az apache alá van telepítve, annak is van egy konfigja (csomó beállítás session-re), és az egy nagy csomó mechanizmus, ami mind végig zajlik, még mielőtt az index.php scripted elindulna.
Vélhetőleg nem a megfelelő blogokat olvasod a kérdésben, linkelek olvasnivalót én:
https://www.php.net/manual/en/session.configuration.phpAzon az oldalon nagy halom php.ini változót találsz a default értékeikkel, aztán egyesével a hatásaik leírásai. Végig kellene olvasni. Mókás kérdésekre találhatod ott meg a választ.
"Ez az amire nem jöttem rá még hogy kell."
session_id("most_éppen_itt_repül_a_kismadár_a_session_id");
session_start();Ha azt beírod, fixen mindig az "most_éppen_itt_repül_a_kismadár_a_session_id" session fog futni. Ha csak ennyit írsz be:
session_start();
Akkor a függvény leírásánál leírt események fognak történni: https://www.php.net/manual/en/function.session-start.php
Ha bármi mást olvastál, lehetségesen nem a legjobb minőségű blogokat találtad. A php.net-et kellene olvasgatni a hozzászólásokkal együtt. Temérdek sok példát is találsz ott a függvények használatára.
"De jobb lenne tényleg csak egy sessionID-t átadni frontendre, a többit az elindított sessionból visszahozni, ez megy is abban az esetben, ha egy domainen van a front és a backend."
A session_id() függvény pont arra van, hogy bármilyen domain-ról rá tudj indítani a kérdéses session-re. A kliens oldali xhr például nem küld session cookie-t. Küldhet viszont session id-t post vagy get üzenet formájában (én a post-ot szeretem).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Konteó topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest