Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bzozoo

tag

válasz coco2 #20426 üzenetére

#20424 Mike

"a backend legyen ami a frontot kiszolgálja és ne a front tárolja az adatokat"

Nekem az is fontos, hogyha az azonosítás megtörtént, akkor felesleges minden egyes lapbetöltés esetén újra validálni és újra lekérni az adatokat. Persze biztos vagyok benne, hogy állandó validálás mellett biztonságosabb a rendszer, viszont a szerverrel való kommunikációt is szeretném minimalizálni.

#20425 Mike
    "a session id a serveren van, a php fér csak hozzá, nem kell utaztatni a front és a back között
    amelyik php filet session_starttal kezded az hozzáfér a sessionhöz és az abban tárolt adatokhoz, tehát a postba már nem kell beletenni"

Már rájöttem hogy a session a php-ben van, de a böngésző egy session cookie-val olvassa be az aktuális session tartalmát a phpből. Én nem php fájlon szeretném megkapni az adatokat és nem is a szerveren, hanem egy php mentes frontenden, ami akár a localhoston vagy másik domainen van. Ehhez viszont elkerülhetetlen a session_id utaztatása és adott esetbe $_POST-ban történő visszaküldése, legalábbis ebben a rendszerben.

#20426 coco2

"session_id("most_éppen_itt_repül_a_kismadár_a_session_id");
    session_start();"
    "Küldhet viszont session id-t post vagy get üzenet formájában (én a post-ot szeretem)"

Ohhhh. Ez az amit kerestem . Végre leesett :C
    Sikerült is alkotnom egy kis frontendet, amivel lehet generálni sessiont, azt lementi magának a kis sütijébe és ha kell neki valami a sessionból, akkor csak $_POST-ban vissza küldi a backendnek a session_id-t és az erre JSON választ ad az $_POST-ban küldött session_id szerint.
    A backend forráskód fájlok itt érhetők el:
    Ez ami generál egy sessiont és ez, ami megnyitja a postban küldött sessiont.
    Frontend forráskód

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés