Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- koxx: Amikor a prófécia testet ölt – Finalmouse ULX Prophecy 'Scream' Classic
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
Sziasztok,
nem vagyok teljesen kezdő, de azért segítségért fordulnék hozzátok.
Amiről szó van. Van egy űrlap. Bekérek adatokat, amit egy fájlban tárolok el.
Az űrlap első oszlopa egy sorszám - nem a bejegyzés sorszáma, szóval több sornak lehet ugyanaz a sorszáma.
A gond az az, hogy a kiíratáskor szeretnék egy olyat írni, hogy van - tegyük fel - 10 táblázat. A 10 táblázatba pedig szétszedni az adott sorszámmal kitöltött űrlapok adatait.Pl:
A fájl tartalma:
1;alma;torta;hétfő;
2;citrom;leves;csütörtök;
4;fahéj;tejberizs;vasárnap;
2;bors;pörkölt;kedd;
3;sajt;torta;hétfő;
2;krumpli;rakott krumpli;hétfő;======================================
A táblázatok nevei lennének a sorszámok (első adat) és az alattuk levő táblázatban jeleníteném meg a sorszám utáni 3 adatot soronként.
Amit csináltam: a fájlt egy változóba betettem - eddig alap -, után explode-dal szétszedtem egy tömbbe soronként.
De itt elakadtam, mert a foreach-et nem tudtam úgy megírni, hogy jó legyen. Próbáltam ciklussal, de nem ment. Nem tudom, hogy hogyan tudnám úgy szétszedni, hogy pl. a ciklus indexe a tömbelem első első karaktere legyen.Remélem sikerült érthetően megfogalmaznom. Adatbázissal még nem foglalkoztam, ezért nem abban "rögzítettem"/dolgoztam fel.
Köszönöm előre is a segítségetek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Projektor topic
- Xbox Series X|S
- Csúcshálózat: ROG STRIX GS-BE18000 router tesztje
- Gyúrósok ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Apple iPhone 17 - alap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Alienware AW3423DWF Ívelt Gamer Monitor!34"/QD-OLED/165hz/0,1ms/10BIT/Freesync-G-sync/Alien FX
- Iphone 15 Pro Max 512GB Natúr titán
- DELL Latitude 5520 Strapabíró Érintős Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD IPS
- Intel Core i7 10700/RTX3060/16Gb ram/256Gb SSD
- DELL Latitude 5520 Strapabíró Érintős Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD IPS
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3607, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest