Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenne
őstag
válasz
#86564352 #10548 üzenetére
Ez adott ötletet, hogy a kerti kapálógépet átalakítom. Ha a kések vízszintes állásba fordulnak akkor fűnyíróként üzemel, ha függőlegesen forognak akkor meg marad a hagyományos kapálógép funkció.
Már el is indítottam a szabadalmaztatási eljárás első szakaszát, ez az un. alaki vizsgálati szakasz. -
törölt tag
Mit ki nem találnak már kínjukban.
Ez a Philips OneBlade 50-60 eurós áron kb. Braun 3 belépő szintje lehet, szóval jóhogy Braun 7 és 9 után azt mondod rá gyenge.
20-25 ezres normál Philips körkéseshez vagy egy Braun 3-hoz képest kell értékelni megéri vagy sem ez a fajta. Nem technológia téma az, hanem marketing! Leírás alapján ez ilyen 2in1 akar lenni. Egy pengét adnak archoz, másikat testszőrre. Ár/érték arányban valószínűleg elbukik céleszközök ellen egy ilyen hibrid. -
Ferike81
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Moser Chromstyle Pro hajnyíró amiben elhalálozott az akksi. Ez egyilyen akksipakk, ilyen elrendezésben. A gyári elég drága, így az nem játszik ezért érdekelne valami alternatív megoldás. Pontforrasztva van a három akksi, így csak pakk lenne jó. Rendelt már ilyesmit valaki?
Ha nem jó helyen kérdezek akkor bocsi, irányítsatok hol kérdezzek! A hajnyíró topik kihalt. Köszi előre is! -
Jenne
őstag
Üdv Urak!
A napokban alkalmam volt rá, hogy kipróbáljam ezt a "forradalmian új" Philips OneBlade-t.
Rokoni látogatáson voltunk, ott próbáltam ki. Egyszer. Váláhogy nyemázigázi...a Braun 7-hez meg a 9-hez meg a Panához hozzá szokás után
Amikor még a régebbi Philips PT860-as borotvám volt, annak a HQ9/50-es kései vágtak/tudták hozni ezt a szintet. Már akkor, abban az időben is. Az sem volt valami nagy eresztés Az RQ12+ késeket már nem is említem ide, mert az meg már ennél egy magasabb kategória lenne.Ezzel az új fejlesztésű OneBlade géppel a nyakamnál, az ádámcsutka körül nem is tudtam normálisan levágni a szőrt. Valahogy nem feküdt fel a kés. Kellett hozzá a Pana is ami könnyedén elvégezte a maradékot. Még jó, hogy vittem magammal.
Vagy csak én bénáztam ...és nem értem az új technológiát?
Az arcomon a laposabb felületeken úgy-ahogy sima lett, de ...meg sem közelítette nálam a rezgőkéses hozta simaságot. Viszont ehhez a "tudáshoz" képest szerintem legalább jó sok magyar forintba kerül, a rokon karácsonyra kapta. (26 ezer volt a bolti ára) De már kellett venni hozzá tartalék késeket (8.000 Ft/2db) mert az első kettőt amit adtak gyárilag hozzá (egy rajta egy pedig tartalék) azok már elkoptak. Nem igazán bírták a gyártó által megadott késenkénti 4 hónapos használatot/csere periódust. (lehet hogy a 4 hónapot a 2 db késre érti a gyártó...?)
Pedig csak szinte borotválkozásra használja és ritkábban a pajesz igazításhoz.
Nekem akarta adni, eladni óccsón de nem éltem a lehetőséggel.
Lehet hogy ezzel életem legjobb vételét szalasztottam el...? -
Sziasztok,
Édesapámnak van egy régi kb. tíz éves Braun SyncroPro 7765-ös borotvája, a kérdésem az volna, hogy vajon érdemes-e felújítani (akku csere cca 10e Ft, szita és kés csere 8e Ft)?
Egy új felső-középkategóriás borotva 40-től indul ahogy néztem (Panasonic ES-LV65-S). Ha 20e Ft- hozzáteszek a felújítási költséghez, akkor akár már vehetek egy új 7-es Braun-t, vagy Panát is az Amazon.de-ről, de nem tudom, hogy annyival jobbak-e az újak? Mi a véleményetek?
-
Joker88
őstag
előre is közlöm, hogy kicsit hosszú lesz a hozzászólásom...
Pár hete, már lassan egy hónapja , megfogalmazódott bennem hogy át kellene állni,vagy legalábbis kipróbálni az elektromos borotvát.
Sok utánaolvasgatás után, ismerősöktől való tanács alapján vásároltam egy Braun Series 5 Waterflex borotvát, egy elektronikai áruházban, akkor valami akcióban volt, 30.xxx Ft.-ért. Húztam a számat is miatta,de a következő árkategória már a 70.xxx Ft volt.. Nem írom le a borotva tulajdonságait, ott van minden a linkelt gyártói weblapon.Szóval, apránként, valamikor jó hosszú időt a tükör előtt töltve "borotválkoztam" ..
Borotvazselével, természetesen,mert alapból érzékeny a bőröm. És mivel ez a borotva kompatibilis a zselével/habbal is, miért ne.Az elmúlt egy hónap alatt, egész pofásra le tudom vágni a szőrt az arcomról,nyakamról. Még a 4 napos borostát is viszi a gép
Szóval,aki egy elektromos borotván gondolkozik,szerintem ilyen árszinten kezdje a keresést, nem járhat rosszul,ellenben a pár-ezer forintos készülékekkel.
-
törölt tag
válasz
Namelesske #10540 üzenetére
Nem olyan fontos a vezetékes használat. Ha el is romlik az akku néhány év után, 3-4 ezerből megvan egy új. Ennyit megér a kényelem, engem zavarna a vezeték borotválkozás közben.
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Egy olcsó Philipsel szálltam be az arcszőrzet elleni harcba. Első gépem is egyben. Kerek 10 rugóért Philips series 1000 1100/04
Bár önélező ettől független biztos nem árt neki egy kis olaj . Jól gondolom?
Nyakamon kicsit nehezebben vágja a szőrt -
Nagya21
addikt
HAli!!
Gyerekek, még mindég elvagyok hallva a Panátol, szinte várom már hogy nőjön a szőröm......
Hosszabb szörre még mindég a Phil a jobb.
Braun 7-es is szépen viszi a rövidebb szőrt, de a Pana übereli.
A Saturn áruházban(.at) 27eur a szita a Panához.
Üdv Nagya -
törölt tag
válasz
QUNarmy #10527 üzenetére
Ha mosható, akkor ne kínlódj a kefével, azzal sose lesz olyan tiszta. Minden használat után a csap alatt, meleg vízzel elmosom(csak a szitát le kell venni előbb). Ha megszáradt, akkor ráteszem a szitát és töltöm, ha kell. Olajozni szökőévente szoktam, még a kb. 12 éves Cruzerhez kapott olaj sem fogyott el.
Pedig azért legalább havonta 1x nem ártana.
-
Jenne
őstag
válasz
QUNarmy #10531 üzenetére
Szia!
Olajjal én is kenem a szitát. Én ezt használom.
COLUMBUS műszer, varrógép és kerékpár olaj.
Itthon az asszony 50 ezer forintos Singer varrógéphez kiváló, ezért tutira biztos, hogy a borotva szita kenéséhez is megfelel. Ha jól emlékszem akkor 350 Ft-ért vettem. De viszont vagy 10 évig biztosan kitart majd. Barkácsboltokban, Praktikerben, háztartási boltokban, zár-lakat boltokban biztosan kapsz ilyet.
Ha nem akarsz venni új tisztítópatront, akkor alternatív megoldásként egy ilyen is megteszi. Kiöntesz belőle egy alacsonyabb oldalfalú pohárba/bögrébe és abban megjáratod 10-20 másodpercig a borotvát szitával együtt. Ez is jól tisztít és ken is. -
válasz
QUNarmy #10527 üzenetére
A borotva kenése erősen ajánlott, mert kenés nélkül gyorsabban kopik a fólia. A semminél bármilyen kenés jobb. Lehet kapni Braun olajat,[link] De ez nem szentírás, lehet más kenőanyagokat is használni, van többféle. A borotva tisztítóállomásban levő folyadék is keni. Kinek melyik módszer kedves. Én pl. babaolajjal kenem, mert az mindíg van itthon.
-
QUNarmy
csendes tag
Hellósztok
Braum borotvám van. Már jó ideje nem használtam a tisztító állomást, mert nem vettem bele új patront.
Mindig a kefével tisztítgatom
Mennyire ajánlatos kenni műszer olajjal ebben az esetben a kopások végett? És ha szükséges hol lehet elektromos borotvához műszerolajat venni? -
törölt tag
Sziasztok !
Borotvakést szeretnék venni. Valami tanuló jellegű elég volna kipróbálni, hogy tetszik e a gyakorlatban eggyáltalán. Elég erős a szakállam és unom hogy 3-4 borotválkozás után is dobhatom el a legújjabb sokpengés (drága) Gilletteket és Wilkinzonokat.
-Mit ajánlanátok ami hatékony és nem túl drága ? Gold dollar 66 ill. 208-at olvastam eddig.
-Vagy vegyek használtan régi Dovo-t Solingent nyugodtan ? Vagy bajos a sterilizálása ?-borotva szappan- krém helyett jó a sima borotvahab vagy zselé ? (Vagy ezek nem megfelelők késes borotválkozáshoz ? )
Köszönettel :
Rhcspsz -
kisp113
tag
Sziasztok!
6 évig használtam egy Pana LT41-et elégedetten. Mostanában mintha gyengélkedni kezdett volna az akkuja, szétkaptam hát megnézni milyen kell bele. Többet nem indult el - de asszem egyszer rápróbáltam fordított polaritással is. (töltést jelez, de a motor áll ... lényegtelen)
Gondoltam itt az alkalom hogy legyen végre egy közép felső Braunom. Aztán ahogy túrtam a netet, csak nem akaródzott egyértelműen bizonyítani magamnak hogy boldog leszek majd' 300 euro elköltése után a Braunnal .... és végül két hét keresés után 5 perc alatt rárepültem az LV65-s re.
Tapasztalatok: eddig azt hittem hogy az LT41 egy szuper borotva! Ehhez képest az LV65 fele olyan hangos, és kétszeres sebességgel lehet tolni(2:10-2:20 alatt megvagyok), az eredményről nem is beszélve, pedig még csak szárazon próbáltam!
Remélem sokáig bírja. -
válasz
Mr.Csizmás #10516 üzenetére
50 dollár, átváltva kb 13 ezer Ft. Ennyiért nem igazán van olyan borotva ami ajánlott lenne. Amazonról akcióban talán akad Braun 3-as, vagy egy Panasonic.
Szerintem vállald be a Xiaomit, mert a "nagyoktól" ennyiért csak a legalját kapod. -
Mr.Csizmás
titán
üdv,
megláttam petya tesztjét, és elgondolkoztam egy elektromos borotva vásárlásán. a xiaomi mellett mi ajánlott ebben az árkategóriában, mondjuk 50$-ig?
-
törölt tag
válasz
benczeb #10513 üzenetére
Feladáskor szokták terhelni a kártyát és akkor küldenek emailt kb. mikorra várható.
MM-ben elbeszélgettem Braun inges korombeli eladóval, szegény tudta esélytelen vásárlásra bíztatnia amikor mondom neki ugyanaz a 9290 amit ők azt hiszem 120 ezerért kínálnak német Amazonról 50 ezerrel olcsóbb. Saját 5-ös fej árát is néztem náluk 12 ezerért árulják az 52-es fejet. 6-7 ezernél nem lehetne sokkal több. Nagyon el vannak tévedve! Legalább találó a szlogenjük "Hülye azért nem vagyok!"
kijöttem üres kézzel
-
benczeb
aktív tag
Rendeltem egy 9290cc-t a német Amazonon a Brauntól 2 napja. A gép árát nem vonták még le a hitelkártyámról, és nem is adták még fel. Van valakinek más tapasztalata, aki szintén onnan rendelte meg a masináját? Mennyi ideig tart majd a folyamat? Köszi!
-
Jenne
őstag
válasz
zsoltzsolt #10511 üzenetére
De írtam.
Csak utána még olvasgattam a telefonos totyikot is és oda akartam írni, de ide sikerült.
Még időben, a szerkesztési idő lejárta előtt észrevettem és gyorsan töröltem. Ezét a téves.
Én nem iszom semmit. Sem kávét sem semmilyen alkoholos tartalmú folyadékot, meg egyáltalán semmit... -
Jenne
őstag
Nagya21
Küldtem privátot. -
bbmt
senior tag
Na, sikerült vennem innen az apróról egy Series 7 7898cc borotvát.
Eddig Series 3-at használtam, a különbség brutális. Baromi gyorsan vág és végre a nyakamon sem kellett utánaigazítani. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Napokban beszéltem a fiammal és érdekeset mondott. Braun kilencest használ. Hetente szokta beletenni a tisztítóállomásba, napi borotválkozással használva és természetesen naponta meleg vízzel alaposan kimossa a szitát minden borotválkozás után.
Ha így tisztítja és hetente beleteszi a tisztítóállomásba is, akkor és napi 9-10 percet számolva borotválkozásonként mert elég erős a szakálla, az öt töltés szinte jelző pálcikából a második borotválkozás közepe felé tűnik el az első. Ekkor marad még négy pálcika. A harmadik borotválkozás végére még megvan a négy pálcika, csak a negyedik borotválkozáskor (3-5 perc után) szokott eltűnni még egy pálcika, ekkor marad három. Tehát ez eddig kábé 30-32 perc. Utána következő még három borotválkozás lefut, hogy még megvan az utolsó, ötödik pálcika.
Bocsi a hosszú részletezésért, de most jön a lényeg. Megfigyelte és ez nem egyszeri jelenség, ha nem a tisztítóállomásban van tisztítva/töltve hanem csak a töltőjével, akkor jóval hamarabb elfogynak a pálcikák. Már a második borotválkozás első 1-2 percében elfogy egy pálcika, a negyedik borotválkozás végére meg már csak egy pálcika marad, vagy már elkezd visszaszámolni a kijelző. Borotválkozási idők szinte azonosak mindig.
Én sem értem (talán mert vidéki vagyok...), de lehet hogy van valami összefüggés az akku időben, ha csak a töltőjével van töltve vagy ha a tisztítóállomásban is van töltve a borotva? Lehet hogy már annyira intelligens, hogy erre is odafigyel?
-
van
csendes tag
Köszönöm Pumma a válaszod, megnézem az általad ajánlott borotvákat.
Esetleg valaki van itt aki használt anno Braun 5875-öt ? -
törölt tag
Nem ismerem az 5875-öst, nekem csak 3775-öm volt akkoriban, ami nagyon gyenge konstrukció volt. A tiéd az már komolyabb versenyző lehet, főleg, hogy azóta is műkszik. Ezt a rendszeres szita és kés cserét nem igazán értem, mivel nálam a 12 évnél öregebb Cruzernél még mindig jó az eredeti, csak azért vettem hozzá most egy új szettet az Aliról, mert másnak ajándékoztam. A helyedben én már nem költenék arra a régi borotvára, hanem inkább néznék egy újat. 20k-ból például ezekből[link].
Brauntól csak egy 3-ast tudsz venni annyiból, viszont szerintem nagyon jó vételnek számít a Series 5 5050cc az Iponból 32k. Ebay-en tisztítóállomás nélkülit találtam 26k Ft-ért, vagy Amazonról az újabb verziót 115$-tól, és ez biztos sokkal jobb egy 3-asnál. -
Takika14
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Kérdéssel fordulnék hozzátok.
Braun waterflex WF2s-hez milyen szita és melyik vágófej a jó?
Úgy emlékszem, hogy ebben a topicban anno többen is írtátok, hogy a vágófej kompatibilis egy másik Braunéval.
Külön a WF2s-hez nem találtam vágófejet és szitát se, ezért is érdeklődöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Bestbuy játékok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Apple iPhone 13 / 128 GB / 89% akkumulátor / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest