Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanyoll
addikt
Jelentem hazaértem, élek (alig), a buli nagyon állat volt, eszméletlen sok programon voltunk, ~700kép készült (a tucatfotókat majd meglövi más alapon ), azon kívül meg lett tartva, mi semmit nem éreztünk ebből a jegyzős baromságból. Újjászülettem másodszorra is, rengeteg élmény, rengeteg történet, sok pozitiviti
Majd írok kisregényt igény szerint, amúgy meg a képek linkjét berakom, amint lesz erőm akár csak felmásolni is"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
782 fotó és 18%on az akksi. Buli van aprajafalván
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz forceberg #6642 üzenetére
A gépem a marihuána bődületes mennyiségű füstjét (amit a körülöttem lévő gonosz hippik eregettek és nem én!), plusz annyi port, amennyit életemben most láttam másodszor nyelt be, úgyhogy csoda, hogy még megy. Képeket átválogattam, kb 100-150re saccolom a végeredményt, de meglássuk. Sejj de imádok utómunkázni
-
spanyoll
addikt
válasz Larry303 #6646 üzenetére
Dehogy mentegetőzök, az mentegetőzik aki valamiben vétkes, az meg a törvényt leszámítva már személyes megítélés kérdése, hogy vétek-e ellőni egy spanglit vagy sem. Azon kívül szimplán csak nem tartom a fórumot megfelelő helynek arra, hogy ilyen dolgokról beszélgessünk, mindamellett, hogy nem is nagyon hiszem, hogy kéne erről beszélgetni nagyon (nekem sem hiányzik egy flame war indítása
DEHOGYNEM!!!, szegény djinnéknek sem akarok plusz munkát adni, meg aztán meddő vita lenne az ami ebben a témában indul).
Mindenkinek van erről saját véleménye,aki szerint jó annak egészségére, aki szerint rossz annak is az egészségére. Nagyon végtelenül minimális véleményem csak annyi, hogy egy vékonyka cigi nem sokkal ártalmasabb mint egy jó pofa sör (a mennyiségek megtöbbszörözésével mondjuk már van némi különbség, de ebbe inkább ne menjünk bele )@imyourfriend: Nem foglalkozom ilyennel. Anno védtem a gépet mindentől, egy ideje inkább használom. Majd a szél lefújja róla, meg a táska összegyűjti a koszt és azt meg kimosom max.
A fotók azok nyersen ennyik, abból 598 jött haza velem, abból pedig saccra lesz 100-150, még nagyon az utómunka elején vagyok.[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz imyourfriend #6649 üzenetére
7 napot voltam ott, rengeteg helyszín, rengeteg érdekesség, sok látnivaló mindenhol. Közel sem elég fotóval jöttem meg, de egyrészt barátnőm idegeit így is eléggé cincáltam a fotózással, másrészt nem fotózni mentem elsősorban, hanem szórakozni.
@Larry303: Józan a görcs, hülye lennék az lenni, olyanokat buliztunk, hogy csak na
Megbeszélni amúgy meg lehet, de nem hiszem, hogy egy ilyen témában érdemes-e egyáltalán beszélgetni, mert végérvényes igazságot nem lehet kimondani, mint pl a d300 vs d7000 témában, miszerint a d300 jobb."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
Sejj de idegesít ez a vízjelezés most...
Nincs valami automata plugin LR-hez, ami érzékeli, hogy a vízjel helyén milyen színűek a dolgok és annak megfelelően teszi rá vagy a fekete vagy a fehér watermarkot? Kiexportoltam most az ozorás képeket és a feketéknek a fele semmire nem jó, kezdhetem előről."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Az nem bejövős, próbáltuk.
@madgie: Ez inkább melegfelvonulásos, nem?
@necro: Én minimálban nyomtam anno barátommal, kerestünk egy jó fontot, szöveg, aztán azt rárakni feketében és fehérben a képre, de most készül a saját vízjelem, egy grafikus pajtim hozza majd össze, ha olyan lesz mint amilyennek elképzelem akkor az bejövős"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #6750 üzenetére
Persze, így minden sokkal tisztább, nem zavar a sok fölösleges gondolat engem sem már, tanultam mesterünktől
@furkoo:
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
Ügyes, én is hozok egy tehetséget
-
spanyoll
addikt
A hippik is boroznak, én a Heimann pincészetre esküszöm! Az öreg Heimannak volt egy borvacsorája, azóta oda vagyok a boraiért
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
A 2005-2007es j.p.chanet cabernet syrah volt még nagyon jó cucc, aztán amióta a tecsóba árulják a frissebbeket azóta kicsit lejjebb vitték a minőséget sajna
-
spanyoll
addikt
Rálestem az exposzámomra és most tartok 41.6K-nál, 22K-val vettem majd' két éve. Évi 11ezer fotó, az nem sok, ideje belehúzni
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #6836 üzenetére
Á nem, most egy 365 challengen gondolkozom, hogy napi 1 fotót legalább gyártsak és gyakoroljak legalább
-
spanyoll
addikt
Jogos ... Mindegy, a lényeg, hogy többet kéne fotóznom, nem a szám miatt, hanem érzem. A 365 challenge meg azért bajos amúgy, mert minden nap ezzel szívni, plusz nem lehet minden nap überjó fotót gyártani, szemetet meg minek csináljak?
-
spanyoll
addikt
Elkattant az agyam, freddyskedek (tényleg Freddy, már ezer éve nem cseréltél rendszert, obiparkot, mindent).
Könnyen meglehet, hogy megválok a 17-50től és lecserélem egy 50 1.8g-re. Hiányzik az 1.8 és az elmebeteg élesség, egyszerűen idegesít... 2.8on kapom ezt a krémes lágy valamit, oké, még bőven jó, icipici élesítés és faszás de akkor sem olyan mint azok. Tudom, ne várjak zoomtól olyat mint egy fixtől de dzsá.....
Beszéljetek le
mod: még a zoomságot is leszarnám, az egyetlen ami visszatart az a "nagylátó" része az egész mókának, azt sajnálnám nagyon.
A 17-50 árából meg közel sem jövök ki nagylátóval meg 50essel is.[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
Még alszom rá párat, most a szokásos "lebeszélő folyamatomon" estem át, felmentem flickrre, megnéztem hogy miket lehet fotózni ezzel az üveggel aztán megnyugodtam, hogy azért na lehet jókat művelni, meg én képeim sem reménytelenül szarok talán...
Csak hát na, jó lenne folyamatosan csak venni hozzá az üvegeket"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz forceberg #6845 üzenetére
A D-s verziójú 50/1.8 felejtő, downgradeljen aki hülye, annyira azért nem kaparom magam az 1.8 miatt, ezért kéne G.
Nincs semmi baja a 17-50emnek és nem, nem szörnyő 2.8on, bőven használható még, csak icipicit lágy, meg nem tudom. Megjött a havi biztos
mod: Úgyis az lesz, hogy majd veszek egy 1.8g-t (vagy 50-es, vagy 35ös) a 17-50em mellé és befogom a saját pofácskámat vele[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz akela91 #6848 üzenetére
85ösön is gondolkoztam, baba cucc, de nem óccó ő sem, meg az olyan nagyon leszűkített felhasználásra jó csak, azt meg nem csipázom.
@Kutyus: Nézd, részemről jó lenne az UWA, de akkor úgy nézne ki az obipark, hogy tokina 11-16 vagy valami hasonló kaliberű UWA, mellé egy 24-70 (tami akkor már, hátha egyszer átkerülök FF-re, de ha nem akkor is jó lenne az nekem), mellé meg egy 70-300as tampon. Na jelenleg ebből egyik üveg sincs meg
-
spanyoll
addikt
válasz #40935168 #6851 üzenetére
Na ja, csak telém még mindig nincs, a 17-es vég, meg közel sem UWA, de picit nagylátóbb. Először sajna a tele részt kéne pótolni, mert sokszor jó lenne. A 11-16ra nekem is nagyon fáj a fogam... Meglátjuk mi lesz a következő üveg, én is kíváncsi vagyok
@madgie: Persze, hogy el tudom viselni. Kell az a gyutáv-lefedés, ergo vele kell majd élnem. Ennyi
@gboszi: Ez engem is érdekelne. Ugyanebben a cipőben járok és engem is frusztrál az általad említett probléma.
-
spanyoll
addikt
Ahogy nagyapám mondaná: "Addig örülj amíg válogathatsz!" Ez a zoom vs fix témára is igaz. Amíg válogathattok addig jó, amúgy meg ... amúgy meg szerintem felhasználás kérdése. Rendezvényt pl horror fixszel fotózni, arra a zoom a tuti nekem, bár hiányzik néha a fényerőssége (persze ez vázfüggő is isotekergetés miatt, de ez mellékes). Portrézásra meg mondjuk már inkább fix ha megteheted, élesebb, jobban mos, shallow depth of field, miegymás.
Persze mindez egy nagy SZERINTEM-mel értendő@forceberg: Ez a féle böfi köfi (debuzisan hangzik ez )
A lényeg, hogy tudom, ezért is csak szeretnék kategória a 11-16 és dől majd el, amikor valami hatjegyű összegem lesz üvegre,hogy mi lesz belőle. A 10-20szal az a bajom, hogy amolyan "sigmás" (na mindjárt jön a támadás erre) 2.8-on, annak meg nem örülök. Jó cucc, de hááát. Akkor már inkább nagyot harapok, aztán újonnan egy samyang 8/2.8, ami igaz, hogy manuál de végtelenre tekerem, f/4 aztán éles minden, cserébe az halszem amivel lehet állatkodni[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
Ó ezt én is bevállalnám, ne aggódj, ha nem lennék olyan hülye mint vagyok, akkor egy 35 meg egy 85 1.8g-vel ellennék boldogan minden baj nélkül, DE... DE sajnos azért nem árt egy UWA, abból meg sok fix nincs, oda kéne a tokina, ami drága (sóherségről tudnék mesélni ne aggódj ), meg egy tele sem árt, akkor meg már a 70-300 ami tervben is van. Akkor meg csak nem két fix hanem 4 üveg aminek a fele zoom
-
spanyoll
addikt
válasz aleister #6862 üzenetére
Kiszámítható a gyűrűzés, meg a rizsszórás, de a lagzi része meg a többi az rohangálós. Ja meg a jegyesfotózás is kiszámítható. Szerintem tényleg emberfüggő, nem hiszem, hogy madgie rosszabb képeket csinálna csak a fix miatt mint ropi.
-
spanyoll
addikt
válasz aleister #6885 üzenetére
Biztos hülye a válaszom, de nem mindegy? Minek formázgatni. Van a gépen formázás, fileszemét nem igen marad rajta, ha mégis azt látod, onnantól meg nem mindegy? Valahogy meg van formázva, működik, onnantól minek bolygatni? Majd ha elromlik megcsinálja az ember de addig ...
-
spanyoll
addikt
De jó! Az egyik ozorás fotóm (a parazsas tüzes-shows) ki akarja nyomtatni nagyban és odaadni ajándéknak a barátjának egy berlini lány (akinek a barátjáról készült a kép ugye), és rám írt flickren, hogy kinyomtathatja-e, és ha igen, akkor megkaphatná-e nagyobb felbontásba. Tiszta jó fej, hogy megkérdezte, cserébe kap vízjel nélkülit is
-
spanyoll
addikt
Jó, de akkor is, azért jól esik egyrészt az, hogy megkérdezi másrészt az, hogy tetszik neki a fotó és ezt akarja a barátjának adni. Mindjárt máshogy állok én is hozzá, és nem azon filózok, hogy hm feltöltöm kissebben és megkérdezem, hogy mennyit ér meg neki, hanem hadd vigye vízjel nélkül, legalább örül a barátja
-
spanyoll
addikt
válasz Larry303 #6905 üzenetére
Nagyon is jó ez így két topicnak kérem. Semmi kedvem nézegetni még ezt a hisztit is (van itt is elég), plusz a komponálatlan képet. Csak az lenne belőle, hogy jaj de ez tudatos vooolt nemááá...
Aki annyira szerkesztetlenül és nem-tudatosan fotóz, azt úgyis kiutálja valaki innen, onnantól meg kész, ott a kezdő"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Jo, hat a kezdo topic nagyreszt ugyis igazi kezdokkel van teli, akiknek az iso mar egy kinai leves neve... Ok ott elvannak (no offense, en is voltam azon a szinten nemreg), a modik kotelessegbol, a velemenyezok jellembol birjak, a maradek meg postol a haladoba. En meg rajottem, hogy a 17-50 idolegesen van csak nalam TALAN, a kovi egy 35/1.8 (igen, visszaterek, hianyzik mint allat) meg egy 55-200 (nesa-n felbuzdulva) lesz, vagy tudja a gorcs... lehet, hogy csak egg 85/1.8... vegkepp megkattantam azt hiszem
@mod: Bocsi ha felrebeszelek, sok volt az eloszulinapi tequila[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #6973 üzenetére
Ezen azért elég jót röhögtem
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
válasz imyourfriend #7050 üzenetére
Miért lopta volna el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen házat vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest