- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dussy
őstag
válasz
molnarpeter #5970 üzenetére
Köszi, nagyjából ismerem a szitut. Ezen felül tényleg semmi?
Most keresgélve AdBlue tartály javítással is foglalkozik már pár cég. A javítás vagy a csere a biztosabb megoldás?
A 99 és 120LE-s verziók között "szoftveres" különbség van, vagy a blokk is más egységekből épül fel?2014-es 1.6HDi (92Le) Berlingo a napi "igásló". Nincs kettős tömegű, elég megbízható 8szelepes verzió. 4 éve hajtom napi szinten, vegyes körülmények között, állandó 200 kg körüli súllyal 6.2l/100km az átlagom. A teherautót lerakva kéne valami jövős-menős, hétvégi autó, évi 8000-9000km futással. Távok viszonylag rövidek, évi 1-2 hosszabb út, de agglomerációból bejárva 15-20 km mindig beleszalad egy irányba - főleg M0-án.
Ide nem feltétlenül a dízel a javasolt, de a lehetséges befutó (C4 II 2011-) benzines verzióban az 1.6 VTi nem túl jó nevű, a facelift 1.2 PureTech (110Le, turbo)-ről semmi tapasztalat. Szerelőm szerint ebből az évjáratból (2011-2017-ig) abszolút a dízelek a nyerők.
[Ezt] is hirdetik egy ideje, forgalomból már tavaly kivonták... Ismeri/látta valaki esetleg?Egyéb francia vonalon mozogva 4-es Clio jött még szóba, ott az 1.2 TCe kiesik, mert problémásabb mint az 1.6 VTi, így marad a 0.9 TCe (900ccm, 90Le????
) illetve a 90Le-s 1.5 Dci. Ezekről bárkinek bármi. (tudom, Renault topik.)
-
dussy
őstag
Sziasztok!
Az 1.6 BlueHDi (120Le) verziónál milyen ismert nyűgökkel lehet számolni?
Az autó egy Citroen C4-es, 2016-os, 190e körüli km-el.
Esetleg ezt a típust melyik motorral érdemes megvenni? (Az 1.6 VTi-t nagyjából ismerem.)
Köszönöm. -
dussy
őstag
válasz
MC Pite #4970 üzenetére
A DS kb. 4 éve került a 'flottába', 8 éves volt, 110 e körüli kilométerrel...
Egyből és azóta is megkapott mindent, új vezérlést és megfelelő Total olajat... Mindig a gyárit, szigorúan 10e kmként...
Most 200 e körül jár, a lánc csörög... Egy liter olajat eszik 1000 km alatt...Valószínűleg a gyári 30 ezres cserék, és az első tulaj jótékony hatásai...
-
dussy
őstag
válasz
MC Pite #4960 üzenetére
Erős olajfogyasztás, láncnyúlás - amennyire én tudom költséges a motor felújítása.
Ha a szerelési tapasztalataimra vársz, akkor csalódott leszel - csak autó kedvelő ember vagyok, nem szaki.
A családban 4 Citroën van: B9 Berlingo 1.6 HDi90le, első gen C3 NFU-val, első gen C5 2.0 HDi és egy DS3 az említett 1.6 Vti,szívó verzió.
A szakik legjobban a VTi -t köpködik,pedig hozzá értő helyre járnak az autók.Spin: én 3 éve vettem használtan FAP-os HDi -t, vegyesen használom. Kb. 60 e km-t mentem vele, még nem kérte a töltést.
-
dussy
őstag
Sziasztok!
2014-es Berlingo -ba (tgk) került beépítésre 2din-es android fejegység. A kormányillesztőt megvettem hozzá (Connects2), ami garantálná, hogy a tolatóradar hangja is megmaradjon az új fejegység mellett is.
A jelenség: tolatáskor a kijelzőn megjelenik az akadály, ekkor az illesztőből relé hang (kattanás) a rádióból halkulás jelzi, hogy feldolgozta a parkolási szenzor jelét, de pittyegés/csipogás nem hallatszik.
A fejegységhez kamerát is csatoltam, így látom az akadályokat, valamiért mégis hiányzik a hangjelzés.
Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat. -
dussy
őstag
Sziasztok!
2din -es androidos rádió beszerzésén gondolkozom a messzi Kínából. 2014-es Berlingoba kerülne, de felmerült bennem egy kérdés.
A központi kijelzőn megjelenő adatokat (rádió vagy egyéb forrás / fogyasztás / dátum / stb.) a rádión lehet állítani a MODE gombal. Ez milyen módon lehet ezután állítni? A kormányról vezérelhetőség megoldható külső illesztő segítsége nélkül is?Köszönöm.
-
dussy
őstag
Sziasztok!
Hol találhatok infókat motorkód vagy alvázszám alapján?
Pl, hogy egy típus kettős tömegűvel van-e szerelve, vagy hogy ha nincs benne valami extra utólag megoldható-e?
Bocsi, ha láma a kérdés... -
dussy
őstag
Sziasztok!
2014es, 1.6HDi (E5) Berlingonál miket érdemes átnézni vásárlás előtt?
Mik az általános 'típushibák' ?Köszönöm a válaszokat.
-
dussy
őstag
válasz
molnarpeter #3171 üzenetére
Nem elsődleges, de nagyon jó opció a 3 személyes Berlingo.
Ha gondolod folytassuk topikon kívül. -
dussy
őstag
válasz
molnarpeter #3169 üzenetére
Megane II, 1.6 Grandtour, szerszámokat és villanyszereléshez szükséges dolgokat hordok. 520l a csomagtartó, de elfogyott... Pontosabban minden befér, ha szépen élére állítok mindent. Új szerszám nem érkezhet, anyagot leginkább az utastérbe tudom berakni.
Elektromos autóban gondolkodtam, de a keret nem végtelen. Illetve a III. emeleten lakom, töltés nem megoldható.Tudom, hogy a dízel rövid utakon nem előnyös, de van azért jópár cég aki a kínálat tükrében nem tudja másképp megoldani. Külföldi oldalon találtam benzines Berlingot, de az alapból 11litert fogyaszt.
-
dussy
őstag
válasz
molnarpeter #3167 üzenetére
Nincs preferált motor, 90Le azért gondolom szükséges lenne, így a 75Le-t kihagynám. Egy benzines kombit váltana, tartok a dízelre váltástól...
Évi 12-15e km, 80-90% fővárosi használat, jellemzően 10-20km hosszú utak. -
dussy
őstag
Sziasztok!
2010 vagy az utáni Berlingo (vagy Partner) dobozos autókat keresek.
Mire kell figyelni, mik a típusra jellemző hibák? Mit kell nagyon kerülni.Választ előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Láncfűrész topik
- SörcsaPH!
- Oakley topic
- Robogó, kismotor
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest