Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
''Tudnátok segíteni, mit tegyek?''
Dugj a gépre egy másik pendriveot, és ha az működik, akkor kezdj búcsúzni a ''noname''-től.
A másik, ami eszembe jutott, hogy még a gép bekapcsolása előtt dugd rá, és ha az XP indulása előtt is villog, akkor a pendrive agya lehet megkeveredve.
Ha a pendrive bizonyulna hibásnak, akkor kidobás előtt még kapd szét, nézd meg a vezérlőIC típusát, mert a netről talán tudsz hozzá való formázóprogit lebogarászni, amivel esetleg helyre lehet állítani.
''Nem tudom, számít-e valamit, de az előzőekben a drive napokig, sőt, talán hetekig kapcsolva volt a géphez, egyszer sem húztam le.''
Számít, mert ha a win, vagy valami progi renszeresen firkálgat a pendrivera, akkor az napok alatt tönkremehet. -
mr_ricsi
veterán
''Az változtat a dolgok állásán,hogy a pendrive ledje a csatlakoztatás után egy darabig villog,majd abbahagyja?''
Igen! Azt jelzi, hogy nem tippeltem jól. (Ha nem kapna tápfeszt, nem is villogna)
Mit tudsz a kérdéses gép alaplapjáról? (Márka, típus, milyen chipset van rajta?) -
mr_ricsi
veterán
Szabvány szerint (akár 2.0, alár 1.1) az USB-be dugott eszköz nem vehet fel 100mA-nél többet. A normál hubnak 500mA-t, a lowPower hubnak pedig 100mA áramot kell tudnia szolgáltatni.
Az 1G-ás pendriveom pl. 40mA-t fogyaszt maximum, tehát bármelyik hubban illik működnie.
Az Apple-t nem ismerem, de a gépen valószínűleg 500mA-es hub van. Ugyan arról működik a billentyűzet is, és a benne lévő USB hub is, de még mindig elég tartaléknak kell(ene) lennie, hogy a pendrivod működjön.
Ha van a közeledben egy viás USB2-es alaplap, akkor dugd bele a pendrivodat, mert az eszközkezelőben mutatja az áramfelvételét mA-ben. -
mr_ricsi
veterán
''az előlapi usb csatlakozó nem ismeri fel maxell pendrive-ot,viszont a fényképezőgépet igen.A hátlapi usb csatlakozón viszont gond nélkül felismeri.Mitől lehet ez??''
Az első csatlakozónál rosszul dugták rá a drótokat, ezért nem ad tápfeszt a pendrivenak. A fényképező a saját belső akkujáról működik, és csak a kommunikációja zajlik az USB-n. Tehát nem igényel tápfeszt -> ezért működik. -
mr_ricsi
veterán
''Ha egy addig tökéletesen működő pendrive-ot bedugunk egy - mint kiderült - rosszul bekötött előlapi USB csatiba, akkor ettől pá-pá pendrájv?''
Ha a + táp és a test volt felcserélve, akkor ez bizony előfordulhat. (Ha a test a helyén van, a többi 3 drót akárhova kerül is, nem lehet belőle gond.) -
mr_ricsi
veterán
válasz
Sinistral
üzenetére
''Talán kéne sp2, de azt nem szeressem.''
Vagy-vagy.
Vagy nem használod az SP2-t, és akkor lassú a pendrive, vagy használod, és akkor van USB2.0 támogatás is.
(Nem értem! A szolgáltatásoknál kilövöd a Biztonsági központot, és máris van egy sokkal jobb SP1-ed.)
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''xp bármikor hozzányúlhat?''
Pendrivehoz nem szokott. A leírt módon kicsi az adatvesztés esélye.
Bevallom, néha én is megfeledkezem magamról, de nem örülök ennek. Nekem van USB-s vinyóm is, ahhoz nem csak másoláskor nyulkál az XP, és annál az olvasás közbeni leválasztás is tud gondot okozni.
Mi lesz, ha később neked is lesz USB-s vagy hotswap-es SATA vinyód, és most egy hibás módszerhez szoktatod magad? Az a 3 mp, ameddig a leválasztás tart, miért okoz akkora problémát? -
mr_ricsi
veterán
válasz
Mr.Skyline
üzenetére
''Win2k SP4 és nemigazán reagál a gép ha budugom''
Előlapi lyuk, vagy hátsó?
Aktív témák
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Bialetti kézi kávéőrlő
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest