- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
JozsBiker
üzenetére
Igen, és ahogyan korábban, úgy most sem derült ki hogy mi a hibakód az eszközkezelőben és az arra javasolt megoldás - pl. eszközillesztő eltávolítása majd újrtelepítése - ki lett-e próbálva, nincs-e esetleg olyan 3rd party program - pl. Avast: [link], [link] - telepítve ami blokkolja a pendrive működését, nem mindegy hogy pendrive vagy Windows probléma amely utóbbi értelemszerűen nem kifejezetten ennek a topiknak a témája, stb...
-
King Unique
titán
válasz
Merula Alba
üzenetére
Nem az van odaírva, hogy frissíteni kell a drivert, hanem az alábbi...
"Hibakód: 28 „Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve. (Hibakód: 28)”
Javasolt megoldás
Az eszköz illesztőprogramjának manuális újratelepítése
A Start menüben keressen rá az eszközkezelő szóra, majd az eredmények közül válassza az Eszközkezelő lehetőséget.
Kattintson jobb gombbal az eszközre a listában.
A megjelenő menüben válassza az Eltávolítás lehetőséget.
Az eszköz eltávolítását követően válassza a menüsáv Művelet elemét.
Az illesztőprogram újratelepítéséhez válassza a Hardverváltozások keresése lehetőséget."
+ Lásd nemrég egy másik válaszban leírtakat, ahol ha nálad is pl. Avast van telepítve, akkor azt kellene eltávolítani.
-
King Unique
titán
Hát mondjuk megnézed az eszközkezelőt (+ hogy ott nincs-e hibakód) és a lemezkezelőt, nem szimplán csak a fájlkezelőt kell nézni Windowson. Aztán leírni, hogy milyen antivírus szoftver van telepítve, mert pl. ilyen és ehhez hasonló problémákat a drágalátos Avast és társai is tudnak okozni, ahol a megoldás a 3d party AV eltávolítása lehet. + Ha nem naprakész a Windows, akkor érdemes frissíteni, valamint Microsoft-fiók használata esetén megerősíteni a személyazonosságot ha kéri, stb., lásd egy másik válaszban leírtakat.
"az egyik 2.0 a másik 3.1 a harmadik 3.2 es pendrivek"
Az egyik USB 2.0, a másik kettő pedig USB 3.0, mert az ilyen standard, szutyok pendrive-oknak az USB 3.1 és USB 3.2 szabványokhoz érdemlegesen nyilván semmi köze nincsen, max. Gen 1 és Gen 1x1 = USB 3.0 alapon... Ami érdemes a címre, azaz ténylegesen olyat vezérlőt használ és tud is annak megfelelő adatátviteli sebességet, azt külső SSD-nek hívják (példa).

-
King Unique
titán
válasz
Endorit
üzenetére
Volt akinél hasonló volt pepitában, ott a pendrive csatlakozójánál lévő érintkezőkkel volt gond.
Másnál az Avast miatt nem működtek USB 2.0 porton a pendrive-ok, illetve az USB 2.0 típusok, ellenben az USB 3.0-sak igen.
Az ilyen "nem látja egyik gép sem" kijelentések max. akkor helytállók, ha pl. Windows esetén sem az eszközkezelőben (+ ott nincs-e hibakód), sem a lemezkezelőben nem jelenik az eszköz, jelen esetben a pendrive. Ellenkező esetben viszont helytelenek...Egyébről meg majd akkor lehet beszélni, ha az előbbiek ellenőrizve, tisztázva lettek, valamint pontosabban kifejtve a story, akár screeenshotokkal szemléltetve, mert még az sem derült ki a leírtakból milyen OS-ről van szó, az is csak feltételezhetően, tippre talán valamilyen Windows.

-
King Unique
titán
Nocsak, mily meglepő, illetve nem, mondhatni csak a szokásos...

Azt az Avast! Antivirus topicban kérdezd, ahol szintén nem ismeretlen a probléma, lásd más korábbi esetét. Ahol ha a program legújabb verzióját használva X hónap után is fennáll a probléma, nincsen a kezelőfelületén erre vonatkozó beállítási lehetőség stb, akkor az echte siralmas...

-
Komi28
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi megoldódott. Avast volt a bűnös. Nem lehet azt megoldani az avastban, hogy ne tiltsa az usb-t?
-
King Unique
titán
Ez az "egyiket sem látja" kijelentés Windows esetén akkor reális és helytálló, ha sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben nem jelennek meg az USB-s meghajtók, ellenkező esetben viszont eleve helytelen...
Ha az eszközkezelőben hibakód van - nem derült ki milyen - akkor lehet alkalmazni a leírásban az adott hibakódhoz tartozó megoldást. + Ha W10 a gazda OS, akkor lásd annak topikjából egy másik válaszban leírtakat, ahol ha Avast és társai 3rd party AV van telepítve, akkor a megoldás annak kikapcsolása/eltávolítása. -
Üdv

Húgom pendrive-járól eltűntek az adatok. Céges dokumentumok, képek, tegnap melóhelyen bedugta a gépbe hogy csinálja a diplomamunkát, és azt mondja akkor már nem tudott megnyitni semmit... ma bedugta a laptopjába, Avast bejelez, 6 giga adat hirtelen eltűnik, a W10 pedig üres meghajtót jelez.
Kikapcsolom a vírusirtót, karanténból visszaállítok mindent, és minden fájl rendelkezésre áll 1 kbyte parancsikon formájában, a win intéző viszont azt mutatja hogy a pendriveból 6 giga le van foglalva, és egyébként minden fájlt, képet meg lehet nyitni.
A fájlok helyére azt írja, hogy Windows/System32
Valami vírus lehet, vagy a pendrive döglődik? Van esély valahol ezeket az adatokat elérni?
Mert ugyan pendriveról meg tudom nyitni a parancsikonokat, de ha kimásolom az asztalra már nem tud mit kezdeni vele. Én gépembe meg nem merem bedugni, nehogy valami vírus legyen
-
bizoonik
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Rácsekkoltam a Microsoft fiókomra, de végül nekem is az avast uninstall oldotta meg a problémát, miután azt letöröltem, eltávolítottam majd csatlakoztatás után ráfrissítettem a pendrive illesztőjére, minden megfelelően működik tovább. Köszönöm a segítséget!
-
bizoonik
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi, Avast van nekem is, megnézem a problémát így!
-
Mr.RiK
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Na. Letöröltem azzal a programmal amit javasoltált csökkentet módba az AVAST-ot, majd újraindítottam a gépet, ezután pedig bedugtam a pendriveot, majd bírtam illesztőprogramot frissíteni és most ha bedugom akkor automatikusan fel is ismeri a gép a pendriveomat.
Jelenleg Windows Defender-t használok csak, lehet ez így is fog maradni, ha ennyire jó ez
Köszönöm a segítséget, további szép napot!
-
King Unique
titán
Ott a beépített, a Windows Defender, ami elég jó, sőt. Amúgy meg van vírusirtó topic, annak a témája ez. Ami ide tartozik, az max annyi, hogy ha a Windows naprakész, Microsoft-fiók használatánál a személyaznosság megerősítése megtörtént, ellenben továbbra is fennáll a probléma, akkor az oka nagy valószínűséggel = Avast... Ha az eltávolítása (így, csökentett módban) után megszűnik, akkor meg egyértelmű.
Az eszközillesztőt az első csatlakoztatásnál automatikusan telepíti a Windows az eszközhöz, azzal nem kell külön játszadozni, külön letölteni. Esetedben ez meghiúsult, aminek okaként lásd az előbb leírtakat.
-
King Unique
titán
"AVAST vírusirtót előbb töröltem le, majd raktam újra, nem változott azóta a helyzet semmit."
Vagyis telepítve volt és vélhetően az okozta a problémát, mint a linkelt példában másoknál is, erre visszaraktad, gratula.

Milyen drivert? Egy ilyen pendrive eleve PnP (Plug and Play), valamint a W10-ben alapesetben natív USB 3.X támogatás van.
-
Mr.RiK
tag
Windowst December 28-án telepítettem, Windows 10 Home 64 bitem van, aktiválva.
AVAST vírusirtót előbb töröltem le, majd raktam újra, nem változott azóta a helyzet semmit.
Hibakódra rákerestem és megcsináltam azokat amiket javasoltak, de nem változott semmit. Egyedül azt nem bírtam meg csinálni, hogy gyártó honlapjáról leszedem a drivert és manuálisan telepítem, mert gyártó honlapján nem találtam drivert a Kingston DataTraveler G4 3.0 USB Pendriveomhoz.
2 Pendriveom van, másik az szintén kingston, 16 gigás, DT101 G3, de azzal nincs probléma, felismeri normálisan. -
Nambervan
csendes tag
Úgy látszik megtaláltam a problémát. Minden portjában próbáltam, avast free van fent rajta.
A BIOSban nem mókoltam semmit. Utolsó mentsvárként addig nyomogattam a updetelést a windowson, amíg kinem dobta a 1909-es verziójú windows frissítést.
Most azzal működik, de a miértjét még mindig nem tudom. (windows10 home) -
válasz
cintula187
üzenetére
Az MBAM Free egy nem valósidejű, kiegészítővédelem, amit 1-2 hetente célszerű lefuttatni. A legerősebb víruskergetők(ami nem az Avast meg a NOD) mellé is felpakolják, mert olyan típusú kártevőket is megtalálhat, amikkel a fő védelmek nem feltétlenül foglalkoznak, illetve azokat nagyon jó hatásfokkal el is tudja távolítani.
Ha bárki azt tapasztalja, hogy egy teljesen leradírozott pendrive-ra(vagy bármely más eszközre), csak úgy a semmiből jönnek létre állományok, akkor elsőre mindig kártevőre kell gyanakodni.
-
Horney
csendes tag
Sziasztok, előállt egy elég problematikus helyzet. Bocs, ha volt már ilyen kérdés, de nem találtam a keresővel.
8GB-os TDK Trans-It flash driveommal bekaptam egy idegen laptopon egy férget. Az avast rögtön karanténba tette róla a "FLASH DRIVE (8GB).lnk" fájlt, (amit egyébként normális esetben nem is látok, hiszen önmagára a meghajtóra mutat) majd újra leellenőriztem a cuccot és a "desktop.ini"-t is. Ha még ez sem lett volna elég, egy angol nyelvű avastos tanácsadó fórum alapján letöltött szoftver (MCShield) még az "autorun.inf"-et is gyanúsnak találta, ezért átnevezte. A probléma ettől nyilván nem oldódott meg, látszik, hogy a fájlok fenn vannak a driveon, de az intézőben nem látom őket. Tudtok valamit javasolni? Fontos fájlok vannak rajta, persze nem pótolhatatlanok, meg van róluk másolat, de azokhoz most nem férek hozzá... Előre is köszi! -
DANIE90
csendes tag
Sziasztok!
Nem igazán vagyok egy műszaki zseni, de általában elboldogulok a technikai dolgokkal. Most viszont valahogy (egy fénymásolóban) vírusokat sikerült megkapnom
, amit a gépem vírusirtó (avast) programja le is fülelt
. Ezzel nem is lenne baj, ha nem törölt volna le mindent. Elméletileg. Számomra fontos dolgok voltak rajta. És jelenleg a azt írja ki a pendrive-om, hogy 12 gb-t foglalt, bár csak max 1 gb-nak szabadna rajta lennie. Ezek szerint elképzelhető, hogy a dolgok rajta vannak a pendrive-on; és ha igen, akkor vissza lehet szerezni a dolgokat?
Előre is köszönöm a segítségeteket.Üdv: DANIE90
-
Flomaster88
csendes tag
Sziasztok!
Van egy problémám az USB pendrive-okkal. Szinte bármilyen pendrive-ot bedugok a gépbe, nem akarja beolvasni, akár a ház elejébe akár a hátsó portokba dugom. Azért szinte, mert van olyan pendrive ami müködött de csak 1-2, azt nem tudom hogy. De Pl ha a Nokia telefonomat csatlakoztatom a géphez adatkábellel azt mindig felismeri és gond nélkül tudok másolgatni a memória kártyára. Pendrive-ok esetén pedig nem működik. És bajuk sincs mert más gépben hibátlanul müködnek. Illetve gondolhatok esetleg talán virusra. Pl minden pendrive-ra feltesz egy autorun.inf filet. Hallottam korábban hogy ez valamiféle virus lehet. A víruskereső programok pl Avast viszont nem jelez virust. Korábban jelzett, de mióta ujra lett telepitve a gép formázással azóta nem jelez vírust, de még most se ismeri fel a pendrive-okat, illetve ráteszi ugyanugy az autorun.inf-et, ezt másik gépen szokta kijelezni. Egyébként a használt pendrive-ok kingstonok 2 gb-ossal és 4 gb-ossal is próbáltuk. Viszont egy régebbi típusú 128 mb-os pendrive-ot felismert. Esetleg vmi alaplapi hiba, vagy valami. Egyszer régebben kiírt egy olyat is hogy I/O eszközhiba. Esetleg alaplaphoz kéne usb drivert nézni? vmi MSI féle alaplap azt hiszem. Vmi 2004es féle, az nem olyan régi sztem vagy nem tudom.
A válaszokat előre is köszönöm! Üdv. Flomaster88!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hobby rádiós topik
- Napelem
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Szinte új! - Intel SSD D3-S4510 Series 240GB 100% 0 - 2 nap közötti futásidő (5db)
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Micron 5200 ECO 480 gb 100/100 (2db) - Professzionális SSD akár otthonra is
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Apple MacBook Air 13 M2 (2022) 8GB/256GB - 61 Ciklus - 91% akku - MAGYAR
- GAMER PC! i7-10700F / RTX 3070 / B460-Plus / 16GB DDR4 / SSD 512GB / BeszámítOK!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5600XT / RTX 5060 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- AKCIÓ! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

8GB-os TDK Trans-It flash driveommal bekaptam egy idegen laptopon egy férget. Az avast rögtön karanténba tette róla a "FLASH DRIVE (8GB).lnk" fájlt, (amit egyébként normális esetben nem is látok, hiszen önmagára a meghajtóra mutat) majd újra leellenőriztem a cuccot és a "desktop.ini"-t is. Ha még ez sem lett volna elég, egy angol nyelvű avastos tanácsadó fórum alapján letöltött szoftver (MCShield) még az "autorun.inf"-et is gyanúsnak találta, ezért átnevezte. A probléma ettől nyilván nem oldódott meg, látszik, hogy a fájlok fenn vannak a driveon, de az intézőben nem látom őket. Tudtok valamit javasolni? Fontos fájlok vannak rajta, persze nem pótolhatatlanok, meg van róluk másolat, de azokhoz most nem férek hozzá... Előre is köszi!
, amit a gépem vírusirtó (avast) programja le is fülelt
. Ezzel nem is lenne baj, ha nem törölt volna le mindent. Elméletileg. Számomra fontos dolgok voltak rajta. És jelenleg a azt írja ki a pendrive-om, hogy 12 gb-t foglalt, bár csak max 1 gb-nak szabadna rajta lennie. Ezek szerint elképzelhető, hogy a dolgok rajta vannak a pendrive-on; és ha igen, akkor vissza lehet szerezni a dolgokat?