Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Emlékszik erre valaki?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy korszak vége
- DPD tapasztalatok
-
LOGOUT.hu
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz Fancy-boy #41628 üzenetére
DE egyetértünk többen is abban amit germinator66 ír ha mi lennék a hibásak akkor tekintsük jogosnak, de amikor a vevő meggondolja magát akkor ugyan miért így működik? Amikor a szállító elveszti akkor miért így működik.
Én egyébként eldöntöttem hogy ha nem én vagyok a hibás bepróbálkozom azzal hogy kérem a sztornóját a díjnak, mert tettek ilyen utalást aztán én ezt a félmondatot most nem látom sehol.[ Szerkesztve ]
-
germinator66
aktív tag
válasz Fancy-boy #41628 üzenetére
Olvasd el mit írtam fentebb. Igen, ez így a szerződés szerint rendben van, ez az új módi. Tehát te kaptál 449-et, és visszaadsz 449-et, közben pedig megtartottak 24,55-öt.
Korábban valóban a saját díjukat is visszaadták, és így refund esetén nem keletkezett veszteséged, ennek viszont vége.Mellesleg ez úgy igazságosabb lett volna, hogy pl. hibás teljesítés esetén tartják csak meg a díjat, bár ez is véleményes...
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
germinator66
aktív tag
válasz Fancy-boy #41623 üzenetére
Ezt rosszul értelmezed: ha eladsz valamit 500-ért, akkor te annyit kapsz, az csak egy speciális helyzet, hogy azonnal vonják is a jutalékot belőle, míg pl. az eBay-nek utólag, a számlázási fordulókor fizeted. Tehát annyi történik, hogy a PayPal a benyeli fee-t, de szigorúan véve nem von le semmit pluszban.
-
germinator66
aktív tag
válasz Fancy-boy #41621 üzenetére
Pedig sajnos ez így van egy ideje (tavasz óta), hogy már nem jár vissza a díjuk, azt szépen lenyelik, és a teljes összeget vonják. Tudtommal ez minden refund-ra vonatkozik, tehát a szimpla "meggondoltam magam" esetben is. Ráadásul egyre rosszabb lesz csak, mivel a következő lépcsőben már elvileg plusz díjat is vonhatnak majd ha refund-ra kerül a sor...
-
Topikgazda
válasz Fancy-boy #41621 üzenetére
Nem kevertem össze semmit. És tőled sem vonnak le +ba semmit.
Az megy vissza a vevőnek amit kifizetett, te 100-os eladási árból kapsz 95-öt és 5 az övék akkor teljes refund esetén a vevő 100-at kap vissza tőled 95 és a PayPal-tól meg az ő 5-jük
Hogy lopkodná amikor épp visszaadja? "Visszalopja" magától? mert nem tőled vonja le a 100-at.
De az alábbi is igaz:
A3.4.2.Más ország lakosaként regisztrált PayPal-felhasználók
Ha Ön visszatérít egy kereskedelmi tranzakciónak minősülő kifizetést, a visszatérítésért nem számítunk fel díjat, de a kifizetés fogadásáért eredetileg kifizetett díjakat nem kapja vissza.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Fancy-boy #41619 üzenetére
Nem furcsa, benne van a díjszabásban hogy refund esetén van amikor nem kapsz mindent vissza. Amikor megváltozott, pontosabban az előzetes értesítés amikor tavaly megjelent itt írtam is, most pedig érvényes. Ez nem lopkodás, fehéren-feketén leírva. De ha jogtalannak tartod akkor 10 napon belül jelezd feléjük.
A3.4. A kereskedelmi tranzakciók visszatérítései rész
Linkje benne az Összefoglalóban a díjszabásnak.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Fancy-boy #37897 üzenetére
A vevőtől semmi reakció? Ha átvette akkor talán törölje a dispute-t.
Linkeld az eBay oldalt és magyarázd meg hogy szívesen megadod a felhasználói nevet és jelszót hogy be tudjanak lépni ellenőrizni, ha nem hisznek a képnek, aztán majd megváltoztatod a jelszót. A PayPal oldalán is beírtad a nyomkövetési számot?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Fancy-boy #37893 üzenetére
Értelmezzük közösen.
1. A te leveled egy a Nemzetközi Postai Unió szerinti könyvelt küldemény amit a tagországok postáinak be kell tartani. Az USA még nem lépett ki, sőt maradnak hiszen elérték hogy több pénz fizessenek a gyengébb országok nekik.
2. A Magyar Posta csúsztat. Az USA posta azt kérte hogy a magyarok is az UPU standard vonalkóddal lássák el ezeket a levél küldeményeket ezt a Magyar Posta nem hajlandó megtenni.Aztán kitalálták az általad idézett szöveget.
3. A szöveg így szól: Az Amerikai Posta (USPS) döntése alapján 2015. október 1-től nem teszi közzé az USA-ba küldött ajánlott levélre vonatkozó nyomkövetési információkat a saját weboldalán.
Ez nem azt jelenti hogy nem is könyveli, hiszen az kötelező, ha Magyar Posta betartja az UPU egyezményt akkor neki az UPU adatbázisba be kell írnia az adatokat, az USA Posta szintén beírja és ha az USPS oldalán nem is látjuk az UPU nyomkeresőjében látni kellene. Feltétel hogy a Magyar Posta oda beírja.
4. A mai napig 2015 október 1-től a Magyar Posta Országlapok oldalán az Amerikai Egyesült Államok lapon nincs figyelmeztetés vagy utalás arra hogy az ajánlott küldeményt nem követhető. Ez pofátlanság. (Ha igaz lenne)
5. Egészen véletlenül az ajánlott küldeményforma ( Nemzetközi EMS) akár 4* annyiba kerül mint az adott súlyú levél küldemény.A PayPal-nak az eBay nyomkövetési adatainak képét el tudod küldeni bizonyítékként és elfogadják.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz Fancy-boy #8873 üzenetére
Ide csak forintban tudod lekerni. (Azt nem tudom, hogy ha magyar allampolgarkent kulfoldi szamlaval rendelkezel, akkor mi van... plane ha vegyesen.)
Addig felesleges konvertalgatni, amig csak csucsul a pp-on belul. Legjobb hatasfok ugye, ha belul vasarlod el, ez adott devizaban... (a kinaiak surun szoktak ugyanazt a termeket tobb devizaban is meghirdetni, de a tobbinel altalaban csak a helyi penznem jatszik). Majd ha ki akarod utalni, akkor legyen (azt most nem tudom, hogy automatikus-e, vagy csak kezzel lehet) atvaltva. -
Hintalow
senior tag
válasz Fancy-boy #8871 üzenetére
Mindegy, bármit is csinálsz, a pénzt forintban fogod megkapni, ennek egyszerűen az az oka, hogy a paypal magyarországon az unicreditnél vezet számlát, azt használja a kifizetésekre (is) ez pedig egy forint számla, tehát csk forintban fizetnek ki.
Emiatt ne kérd font számlára, mert akkor a következő történne: a paypal átváltja forintra a kiutaláshoz a saját nem-túl-jó-árfolyamán. Majd a bankod, amikor megérkezik a forintösszeg, szépen visszaváltaná fontra a saját árfolyamán, hogy rá tudja rakni a te font bankszámládra.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
dim dim
tag
válasz Fancy-boy #4907 üzenetére
ILYEN NINCS!
Elmondom ki történt.
Megkérdeztem az ebay hu-t
Leírtam nekik az esetet.
Azt mondták: a termék ki nem fizetett, fizessem ki.
Erre a képükbe toltam a paypal transaction id-t, a paypal terhelési értesítőt, és a paypal külön válaszát az ügyben (mely arról szól, hogy fizettem).
Erre mit válaszolnak?
FIZESSEK!
Ott a paypal összes igazolása, és azt mondja maga az ebay, hogy fizessek!
Mintha nem is küldtem volna semmit!!
A paypal további segítséget nem ad, már lezárult a case adott termék kapcsán, nem lehet újra nyitni.NA ERRE MONDJON VKI VMIT!
-
Saccco
nagyúr
válasz Fancy-boy #4910 üzenetére
"Sellers receiving payments in Euros from other European Union countries will receive an additional 0.5% reduction in their cross-border fees as shown above. If the payment was initiated outside of these countries, the 0.5% fee will be added back."
Az az eladó aki Euróban kapja a kifizetést egy másik EU-s országból, annak 0,5% levonásra kerül a határon-átmenő költség miatt ahogyan az feljebb látható. Ha a kifizetés ezen országokon kívülről érkezik, akkor a 0,5%-os költség visszaadódik.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz Fancy-boy #4908 üzenetére
"Visa and MasterCard now charge a cross border transaction fee even when no currency conversion occurs. This relatively new fee - “cross border transaction fee” (MC) or “International Service Assessment (ISA) fee” (Visa) – was initiated by Visa and MC to ‘fight’ usage of the international credit card processing network when no currency conversion occurs." - forrás
PayPal:
Cross border fee topic.Transaction Fees for Cross-Border Payments - Europe ( - nem tudom miért Románia szerepel, de jelen esetben nem is érdekes)
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest