Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• V/

Topikgazda

válasz Shy #37126 üzenetére

Hogy lehet optimalizálni a vásárlásnál felhasznált pénzeket?
    Egy kicsit hosszú lesz a szöveg.
    Hozzárendelünk egy bankkártyát a PayPal fiókunkhoz. Ekkor lehetőségünk lesz arra, hogy beállítsuk hogy vásárláskor ne a PayPal devizaárfolyama legyen használva, hanem a kártyakibocsájtó, a bankunk váltsa a devizát, ez ugyan bankonként változó, de jellemzően kevesebb mint a PayPal árfolyam.
    Azt a kártyához állandóra be lehet állítani és vásárláskor automatikusan a deviza összeget továbbítja a PayPal a bank felé nincs konverzió.
    Ha esetleg pénzt akarunk küldeni (ez másik funkció) ott kell kézileg beavatkoznunk a váltás miatt, de ott is a bankunk válthatja a devizát. Ezt nem lehet előre beállítani, ezért kell küldés folyamatában, az elküldés előtt kell ezt megtenni.

Annak ellenére hogy van bankkártya előfordulhat hogy valahogyan került pénz az egyenlegünkre és azt akarjuk felhasználni. Itt csak a PayPal árfolyam vehető igénybe.
    Azt tudni kell hogy az egyenleg esetén két árfolyam létezik, az egyik a vásárláskor történő devizaváltás és az egyenlegek közti váltás. A lényeg az röviden ha valamit 100 €-ért meg akarunk venni akkor ha vásárláskor történik a váltás ott rosszabb az árfolyam.
    Ha mondjuk forint egyenlegen van, akkor abból ekkor többet használunk el, mintha egyenlegek közt átkonvertáljuk és €-ban fogjuk kifizetni.

Én a következőt szoktam tenni. Kapok forintot az egyenlegre azt rögtön az € egyenlegre teszem át. Én azt tapasztalom hogy az € jobban tartja a szintjét a többi devizához viszonyítva. A forinthoz viszonyítva még inkább.
    Ha devizában jön a pénz €, $, £az marad az egyenlegén. Ezután azt használom mindig (az lesz fizetés előtt az elsődleges egyenleg) amiben fizetni kell. Ha csak €-om van akkor meg fizetés előtt átkonvertálom az adott deviza egyenlegre és azt megtéve elsődlegesnek fizetem.
    Ha nem elég akkor kipótlásra kerül a kártyáról, de mivel ott a banki váltás van beállítva, az ott lesz konvertálva.
    Ha ezek devizák vannak használva (forint rögtön € lesz) akkor a bankközi deviza piaci konverziókhoz kell viszonyítani a PayPal váltását és az egyenlegek közti váltással nem igazán nagy eltérések lesznek.
    Most pl. xe.com Universal Currency Converter
    1 USD = 0.886682 EUR
    1 EUR = 1.12780 USD
    1 GBP = 1.11507 EUR
    1 EUR = 0.896807 GBP

A PP-on forint -> € egyenleg 333,57 Ft/ 1€ a vásárlási 338,4 Ft/ 1€ (100 €-hoz vagy 33357 Ft kell vagy 33840 Ft lesz vásárláskor felhasználva)
    Visszatérve a fenti árfolyam táblához a PP-on az €->$ esetén 0,91 $ = 1 €, 0,023-al rosszabb mint a bankközi árfolyam, font esetén 1 EUR = 0.8718 GBP lenne, látható hogy itt 0,025-el meg jobb.

Röviden, ha tudjuk használjuk a bankkártyát, egyenlegről meg mindig egyenlegek közti konvertálás után fizessünk a szükséges devizában.

Új hozzászólás Aktív témák