Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
Hokunda
üzenetére
Nekem a ruszki szerver+Dx12 játszhatatlan volt, de mikor váltottam Londonra és Vulkanra teljesen megjavult.
Huntress eddig elég gáz. Nem érzem egyik skill impactját sem. A tornádó kifejezetten nevetséges. A robbanós nyíl az egyetlen dolog aminél úgy tűnik csinálok is valamit. Eddig minden bosst basic attackal nyomtam le. Az mondjuk elég fasza. A rangedre raktam as supportot úgy már egész használható. Ettől még beindulhat a dolog. Az elején vagyunk. -
0karmacoma0
senior tag
Csak az alacsonyabb tiereken illetve a kevesebb modos high tiereken lesz több lehetőség. Ott ahol tényleg farmolnál csak 1 halál lesz. Amúgy nem is lenne gondom azzal, hogy elveszítem a mapot, sose voltam a 6 portal def híve, csak a loot miatt érzem így túl stresszesnek
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
-FreaK-
üzenetére
Drasztikus változtatások, ami szerintem nem is gond egy Early Access korai fázisában. Én január végén kiszálltam, mert nem élveztem annyira endgame-et- Sajnos ragaszkodnak az 1 halál/nehezebb map metódushoz, így továbbra se kockáztatnám, hogy valami elveszett drop miatt gyűlöljem az életem. Egész karrierem során 1 komolyabb cuccom esett(The Squire, amikor még 100ex fölött ment), pedig farmoltam össze mirror fölötti stasht 1-2 ligában. Egyszerűen nem hiányzik ez az életemből. Utálok mindig arra fókuszálni, hogy biztos felvegyem a divine-t a földről, nehogy betaláljon valami random 1 hit. Valahogy túl stresszes így nekem, pedig nem halok túl gyakran.
A kampányt és az early endgame-et azért mindenképpen végigtolom az új classal. Olyasminek tűnik amit nagyon szoktam élvezni early game-ben(Majd utálom kényszerből lebutítani endgameben). Remélem szép lassan elkezdik majd javítgatni azokat a dolgokat, amiket most nem kedvelek a játékban(Sebzés scale módjai, Life buildek védelmi opciói, kiterjedtebb basic craftlehetőségek). Ez most nem az a patch, de bőven van még idejük összerakni a játékot. Amúgy is fölösleges kiégni úgy, hogy a content kétharmada hiányzik. 1-2 hétre így is jó lesz, bár valahogy nem ütött be az a hype amire számítottam magamtól a nagyobb update-eket várva. -
0karmacoma0
senior tag
válasz
Sunrider987
üzenetére
Én már bőven a mapozás alatt álltam át. Van a buildnek egy időszaka, amikor nehéz vele haladni, mert mindenből hiányzik egy kicsi. Olyan 3000 mana és 4k es környékén érzi először igazán erősnek az ember, bár alacsonyabb mapokat ennél jóval kevesebbel is szépen viszi. A proj speed amúgy nagyon sokat javít az élményen. Nekem a 6 link és az inspiration után indult be úgy, hogy már nem nagyon kell néznem mit indítok el a mapon, mert úgy is meghal minden. Én amúgy crit és cast on shock nélkül csináltam, ezért kb 2-3 divineból kijött minden, kivéve a perfect jewellert. Érdemes keresni olcsó magas manás gyűrűket(Breach ringek vannak olcsón 200 mana felett), minden másból is gyorsan lehet találni magas manás valamennyi resistes cuccokat. Felét találtam/craftoltam, egy 600 es-es 47 spirites Bodyt vettem. Azt talán a legnehezebb összehozni saját erőből.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
Sunrider987
üzenetére
Ja annyi, hogy most kis alvás után visszaolvastam. Még nagyon másnapos voltam és a base es-t hozzá kellett volna adni az increased 308 lépésben(Mert 1+1*inc%). Gondolom azzal is kijönnek a számok a tényleges treevel.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
0karmacoma0
üzenetére
Amúgy amit nem értesz, az az új konverziós szabály, ami miatt egyáltalán kapsz ES-t az Everlastingból. A konverzió azonnal történik és nem profitál a régi módosítókból, de az újakból igen. A manává átalakított energy shield számokra innentől a max mana % módosítók vonatkoznak, míg a Gaze 29%ban ES-é alakított manájára innentől az increased max energy shield módosítók vonatkoznak, de a base-re már nem kapja meg ezeket, tehát nem dubble dippel(azaz csak részben).
PL 2209 mana-- amu felrak van rajta 50 max mana. 5%+12% a két említett nodeból kb kijön a 2271 mana. A konverzió alapján kapnod kéne egy 29%-os amuval a 2271 mana -a két mana módosító(a konverzió a %ok előtt történik)*0.29 es-t, amire jönnek az increased es módosítók(a builded 308 % increased módosítót tartalmaz) szóval * 3.08. Majdnem csont nélkül kijönnek a számok. 2271-113.55-272(Raw mana és Mana blessing)--->1885,45 base manát alakítasz át----->*0.29(mana as max es az amun)---->546.78---most érkezik az increased es módosító---->*3.08. 1684.08. A különbség abból adódhat, hogy van jeweled ami ad increased es-t meg én is egyszerűsítettem itt-ott. -
0karmacoma0
senior tag
válasz
Sunrider987
üzenetére
Raw mana és a mana blessing nincs kirakva? 670-re jön 5% a Mana blessingről és 12% a Raw mana-áról. Azzal kb ki is jön.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
Sunrider987
üzenetére
Igen, de szerencsére egyre ritkábban jön rám, hogy beszállnék az aktuális Standardba. Erre már tényleg nincs időm, ahogy Dotaban is csak botmeccseket játszok, hogy kipróbáljam a meta herokat egy nagyobb verseny megnézése előtt.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
Sunrider987
üzenetére
Amúgy ez rám is igaz. Lenne elég currency elkezdeni jobb itemeket vásárolni, de megvárom a következő patchet, hogy az új metaba kényelmesen tudjam próbálgatni a buffolt dolgokat. A playerbase hisztériája meg nem hiszem, hogy váratlanul érné GGG-t. Ha komplex játékot készítesz, az vonzani fogja azt a közönséget, akik együtt lélegeznek a játékkal, és olyan szélsőségesen tölti ki az életüket, hogy minden azt érintő változást az életük részének tekintenek. Igazából az összes közösség amit követek ilyen(Dota 2, POE, néha MTG), szóval engem se sokkol ez a dolog, igaz nem is vagyok igazán része egyiknek se. Ha valami épp nagyon szar, akkor örülök, mert bőven van mit csinálnom amúgy a játékon kívül is. Minden POE liga jelentős pénzembe kerül, akkor is ha nem veszek épp supporter packot.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
Sunrider987
üzenetére
Ezekre gondoltam, amikor azt írtam, hogy tesztelés nélkül nem szabad nekiállni. Pár számot át lehet írni gyorsan és kockázatmentesen, hogy a legtúlzóbb dolgokat kinyírják, de nem fognak teljes classokat átalakítani pár nap alatt, vagy teljes mechanikákhoz hozzányúlni.
Amiket írtál természetesen mind rendbe kell tenniük mielőtt elkezdenek új classokat meg skilleket implementálni. Ez sok idő lesz. Ezért is írtam a megjelenés után, hogy borzalmasan optimista tőlük a 6 hónap, de még az 1 év is. Amúgy a rengeteg bug abuse és exploit várható volt EA-ban. Fölösleges elkapkodni. Gyűjteni az adatokat banoláshoz, aztán egy szép nagy patchben mindent kijavítani, és wipeolni mindent egy kvázi void standard EA létrehozásával. Aki egy early accessben RMT-zik annál hülyébbet nehezen tudok elképzelni(arab sejkeknek nyilván belefér). A crashek, kompatibilitás problémák és egyebek javítása meg gondolom folyamatos feladata egy csoportnak. Ez a játék designtől függetlenül folyamatosan történik (remélhetőleg). -
0karmacoma0
senior tag
válasz
tibee77
üzenetére
GGG trackrecordot nézve a problémásnak ítélt dolgokat több irányból támadják. Tippre: Nagy archmage nerf, HOWA számait harmadolják(/30 int), nagy interakciókhoz még nem mernek nyúlni, úgyhogy az Everlasting Gaze működését nem módosítják, csak átírják 5-10% Mana as ES-re. Tippre még lesz egy freeze treshold emelés, és a Bell max hitszámát jelentősen csökkentik. Kb erre számítok nerf vonalon, míg a buff részlegben átírják az armor számait(mekkora hit esetén mennyi a reduction), és növelik a Mace base attack speedjét valami nyúlfarknyi mértékben. Ennél nagyobb változtatásokat szerintem nem mernek csinálni komolyabb tesztelés nélkül.
Jelenleg kb egy könyvet lehetne írni a problémás dolgokról, de minden probléma kapkodó megoldása 20 másikat idézne elő. Ezt most tényleg át kell gondolniuk, mert haladniuk kéne content vonalon is, és el nem tudom képzelni mit él át az a csapat aki épp a Huntresst meg a Druidot igyekszik kitalálni meg balanceolni, és látják hogy fele mechanika teljes trash, a másik fele meg brutálisan op. Elképzelem ahogy a szomszéd irodában épp ordibál Johnatan, hogy valaki csináljon valamit az evasionnal meg a CI-al, ők meg épp programozzák le a 20% more evasion/200 ES on body armor ass nodeot.
-
0karmacoma0
senior tag
Valami történt éjszaka? Beültem játszani és 2 map alatt esett 3 raw divine meg egy perfect jeweller. Finomhangoltak, vagy épp a lottó ötösöm égetem?
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
Har_melin
üzenetére
Nekem olyan volt, hogy behívtak egy 2 dives páncélért, le se szartak aztán kirakták 6 divért. Lehet ilyet csinálni, de legalább ne hívjanak be. Btw. 2-nél többet semmivel nem ért az a fos. Életemben először át is vertek. Valami 20 ex-ért kirakott fos fegyómnál, beraktak 20 alch-ot, és nem is néztem mert haladtam volna vissza a mapra. Nem törte össze az életem, a fegyó nem ért 20 alchot se. Legalább nem kellett váltogatnom Alvanál.
Egyértelműen hígabb a palyer base. Majd kialakul. -
0karmacoma0
senior tag
válasz
Bencus88
üzenetére
Utóbbi csak a tanulási folyamathoz kell. Én a POE1 tapasztalatok alapján a saját fejem után mentem, és sikerült eljutni T16-ig. POE1-ben amikor az elején nagyon benne voltam, a harmadik ligámat már saját karakterrel mentem, és amíg sok időm volt a játékra mindig saját league startert csináltam, sokszor új skillkre építve. Persze voltak hatalmas melléfogások, de szép sikerek is. Ha majd lesz ide is path of building, sokkal könnyebb lesz személyre szabni a karaktered. Persze van egy kemény tanulási folyamat, amit át kell élni, de nagyon hálás a játék amikor nagyon benne vagy és próbálsz rájönni, hogy tudnál eljutni egy fontos részhez a fán, hogy generálj chargeokat, stb. Volt barátnőm határozottan állította, hogy álmomban azt motyogtam, hogy frenzy charge.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
boogie84
üzenetére
Úgy nézem ez teljesen evasionra épít, és csak egy kevés Es-t szed össze a spectral wardal. Valószínűleg egy bizonyos evasion breakpointot el kell érni, hogy nem essen kelljen, főleg ha acrobatics is be van nyomva. Én más típusú Monkot csináltam, de ez lenne az első számú tippem. Az evasion 80% evade chanse alatt nagyon rossz érzés, főleg ha nincs magas ehp. Az alatt nagyon sok lesz a 1hites halál.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
freddirty
üzenetére
Amúgy egyetértek, örülnék ha így történne. Inkább a lifeot kéne szintbe hozni, nem a többit elpusztítani. Ha ezeket halálra nerfelik akkor a T15+ mapozás egy kínszenvedés lesz. A szintezés lassulása nekem is feltűnt. POE1-ben kb level 92 volt ahol kezdett lassulni a dolog. Itt már level 80 után se érdemes T14 alatt futni semmit. Rarytivel nekem sincs nagy gondom. A mapek normális rollolása, és jó atlas passzív használata látványosabban többet ér, mint telerakni a karaktert rarityvel. Általában egy-két 40-50 raity cuccom van fent stabilan, a többit fölöslegesnek éreztem. A nehezítő modok felpakolása és a tablet boostolás ezerszer többet jelentett, ami meg egy jó rendszer, mert sokkal több kockázatot vállal így az ember.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
Sunrider987
üzenetére
Én úgy tippelem lesz pár gyors numerikus nerf, ami elsősorban az energy shieldet, attribute stackelést és a freeze treasholdot fogja érinteni. Meglepne, ha nem lett volna pár designer brainstorm a szünet során, de nyilván át kell beszélni meg konkrétan meg kell valósítani egy csomó mindent és ez jó sok idő lesz. A felmerült biztonsági gondoknak is utána kell járni. Februárra teszek egy nagyobb patchet, ami megpróbálja orvosolni a nagyobb gondokat. Komoly content patchre nem is számítok március előtt. Amúgy én a helyükben ott nyomnék egy wipeot is, de jó eséllyel nem fognak. Egy kis habi liga nem lenne hülyeség. El lehetne adni egy kvázi wipeot komolyabb népharag nélkül. EA standard úgy is elveszett kb, de valójában nem is nagyon számít. Én pl beraknám Harbingert. Nem olyan nehéz poe 2-re variálni, a shardoknak most még sokan örülnek, és legalább lenne valami random is a mapokon. Nekem pl utóbbi kicsit hiányzik. Jó volt találni egy wild zanát, vagy természetes legiont néha-néha.
-
0karmacoma0
senior tag
Ja a végére nagyon szépek a boss droppok. Mondjuk így, hogy van már vagy 6 passzív a boss fán +2 rare unique módosító az atlas passzívon néha nehezebbé teszi, mint egy uber eldert. Főleg a lila bogyót dobáló növényes brutál egy zajosabb boss fighton. Cserébe nekem is fossa a mapokat, meg az exeket.
Amúgy ha már esett egy max rollos Everlasting Gaze, felszinteztem egy sparkos lányt, a maradék 3-8 napra a nerf előtt. Elég beteg szimfónia ez a mana scalel dmg-t és energy shieldet, max ex scalel manát, és inc es scalael újra es-t. Nem vagyok biztos benne, hogy szándékos volt a Gaze kölcsönhatása a batteryvel. Kár, hogy anno eladtam a +5-ös fegyót ami esett hozzá, de így is 120 exből kijött egy build, ami tarolja T11-et level 75-ön. -
0karmacoma0
senior tag
válasz
Har_melin
üzenetére
Amikor kezdesz kicsit beszorulni mapokkal, akkor érdemes egyenes vonalon előre szaladni, és bedobni egy szint emelőset. A boss mapok nagyon értékesek, mert dobnak vagy 3 mapot. Nekem talán Tier 5 környékén volt ilyen meg egyszer amikor kitaláltam, hogy essence-t farmolok és nem map dropra volt optimalizálva az atlas passzív fa. De amúgy valóban igaz, hogy akkor érdemes foglalkozni velük, amikor a passzív fa is rá van nyomva és van is időd megállni és több hatást kombinálni.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
freddirty
üzenetére
Ja ezért kérdeztem a self temp chaint. Azzal talán ki lehetne tolni még 5-10 másodperccel. Farmoltam anno headhunterrel a nemesis mod wipe előtt, de ott csak egy módosítót vett fel. Mondjuk elég is volt.
Itt elég lenne egy hasted, ami a Deadly evolutionnal már elég gyakran össze is jöhetne, hogy elinduljon a snowball. Mondjuk egy Vaal Factoryn nagyjából mindegy mennyivel futok vissza a másik sarokba. -
0karmacoma0
senior tag
Amúgy ez a POE 2-re tök jogos, mert konkrét subcalssok, védelmi mechanikák, gem típusok és fegyverek használhatatlanok. Baromi gyorsan rendbe kell hozniuk az armort, megtalálni az ideális középutat a mace skillek esetében, kitalálni mi a helye a chronomancernek a játékban, illetve nem ártana a leechel, channeling supportokkal(van kb 5, minden más coming soon), dot skálázással kezdeni valamit. Utóbbi rohadt gagyi. D3-at idézi ez a dmg=nagy crit hülyeség. Az egyben ez is sokkal elegánsabb, nüanszosabb volt.
Mindezekkel együtt érdemes más szemmel tekinteni a buildekre és magára a játékra. Ha van valami elképzelésed, mit szeretnél játszani, akkor ne a top buildekhez mérd magad. Minden POE 1 ligában volt 4-5 meta build, ami megbízhatóan és elérhető mennyiségű farmolás után bírt el a top contentel, de végtelen mennyiségű "ok" build volt. Utóbbiakkal az a baj, hogy néha eszetlen sok currencyt kell beléjük ölni, hogy hozzák a meta buildek szintjét, vagy pedig 1-2 dologra szimplán csak nem alkalmasak. Voltak teljesen trash asscendancyk, amikről egyszer csak kiderült, hogy van valami titkos rohadt erős buildjük, vagy senki által nem használt skillek, amikkel valaki halálra farmolta magát, csak persze előtte elköltött rá 3 mirrort.
POE2 jelenleg rendkívül primitív az elődjéhez képest, de még így is naponta látok új buildet olyan dolgok köré, amire a community már idejekorán rácsapta a trash jelzőt. Találtak már brutál erős detonate dead buildet, jó clearspeeddel rendelkező chaos DOT cuccot, nem felhőrobbantó poison karaktert, Acolyte Monk buildeket, stb. Mindről azt hallottam az első hetekben, hogy használhatatlan. Érdemes függetleníteni magad. Én pl továbbra is a saját fejem után megyek. Nem alakítottam át a cold Monkomat, arra amit közben a community kiokoskodott. Természetesen valamivel gyengébb, de így is elvisz minden contentet, és 5 év múlva jó lesz ránézni, mint első karira.
TLDR: Ne yt videókhoz, meg reddit postokhoz mérd a karaktered. POE 1 is úgy működött, hogy érdemes felszintezni valami meta karaktert, ami gyorsan és könnyen letarolja a contentet, aztán miután szétfarmoltál mindent, a világ pénzét belenyomni valami szerelemprojectbe. -
0karmacoma0
senior tag
válasz
Har_melin
üzenetére
Igen, a monk oldalán lévő es+evasion nodeok rohadt erősek. Főleg evasiont fejlesztettem, gearen csak éppen-éppen figyeltem ES-re(leginkább a fejesre meg a chest-re két notable miatt) és lassan ugyan annyi es-em van mint életem, úgy hogy mindenemen van 120 élet legalább.
-
0karmacoma0
senior tag
Az egyhez képest megváltozott a konverzió. Csak a végcélhez kapcsolódó increased statok számítanak. Szóval ha manává alakítod az es-t, nem fognak számítani az increased es számok, csak annyit kapsz amit össze tudsz adni flat es-t valamint az increased mana érvényes erre is. Ugyan így sebzésnél is ha cold-á alakítom a fizikális sebzésem csa ka cold %-ok fognak számítani a fizikai módosítókból nem profitál. Szerintem ez egy utálatos változtatás, ami a túlegyszerűsítés jegyében lett nehezebben értelmezhető, és összességében könnyebben benézhető rendszer.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
Har_melin
üzenetére
Ja energy shield lassan mindent visz. Amúgy vicc. Két hete írtam kb:
"Egy sceptre 100 spiritet ad. Hogy ez a cucc érjen valamit nagyjából a régi Es értékekkel kéne számolni. Szóval egy jobb, de nem top tier rare ES chest ad mondjuk 6-700 között. Viszont az új tree tele van 15-60% közötti increased max ES cuccokkal. Eddig abban a hitben éltem, hogy mivel nincs inc life a treen, a flat life köré lesz balanceolva a játék és mondjuk 2-3k life már jónak számít. Főleg mióta a revealban mutatták az 50%os ringet ami felturbózva se mutatta azt, hogy a megnövelt flat life prefixekkel balancolnák vissza a +% life nodeok hiányát. Na már most, ha az itemeken poe 1-hez hasonló es értékek vannak(amire az idézett Invoker cucc utal), akkor ES>>>Life. Szóval ez biztos nem így van, de poe wikin kívül már nem merek sok mindent nézni, nehogy valami leakbe fussak. Szóval a kérdés: Mit hagyok ki?"
Kiderült semmit. Egy monk node alapján egyértelmű volt, hogy elcseszték a balanceot. Lassan mindenki ES-el megy, még a rangerek is. Aki nagyon akarja 10-15k ES-t simán felpakol, vagy átalakítja manává és akkor a Mom miatt halhatatlan. Szegény Titánok meg 3-4k HPval próbálják castolni a tetű lassú skilljeiket. Nem azért mert akkora rohadt nagy zseni lennék(sőt), de kb 5 perc volt észrevenni. Nem értem ez hogy csúszott így el GGG-nél. Azért mégis csak 6 éve hegesztgetik ezt a játékot, mindenre nem lehet ráfogni hogy early access. Kicsit az az érzésem, hogy ad hoc kerültek be hirtelen amúgy jó ötletek, és lényegében semmit nem sikerült rendesen letesztelni. Ettől jó lesz ez persze, de a két évet tartom, mire ez kész lesz. -
0karmacoma0
senior tag
Sőt. Delirált mapon még az sincs.
Mondjuk ad jó rare monster százalékot, de akkor is. Amúgy én elég sok deliriumot futottam, de egyik párlatból van 100 a másikból 60 a harmadikból 40, ezek mellett van egy amiből esett 4, más meg nem jött(Most olvastam, hogy elvileg lehet a bencen összerakosgatni nagyobb tierré). Splinter nekem elég lassan jön, T15-ön is max 4 esett eddig egy mapon. Ez mondjuk meglepett mert 300-ig stackelődik, szóval baromi sok lesz mire eljutok addig, hogy tudjak pontot rárakni. Ezt a grindet tényleg túlzónak érzem. -
0karmacoma0
senior tag
válasz
boogie84
üzenetére
Hát POE 1 se volt nagyon különb ilyen téren, de ott volt rengeteg nagy drop ami javította a hangulatot. Itt jóval kevesebb top tier cucc tud esni jelenleg. Hogy kicsit rontsam a helyzetet, egy inventory rare-t mindenképpen vigyél haza, mert zúzni kell regalért. T10 fölött már érdemes minden mapet regalozni, különben beragadsz. Amúgy én délelőtt adtam el random rare wandot 8 divért. Azt például a földön találtam. Magasabb mapeken elkezdenek esni olyan rare-ek amik saját tier-el rendelkeznek, és azokon kicsit nagyobb eséllyel vannak jó statok, de annak, hogy a saját buildedhez találj jó cuccot továbbra is nagyon kicsi az esélye.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
boogie84
üzenetére
A játékból jelenleg hiányzik az összes alrendszer, ami lehetővé tette az SSF-et az első játékban. De ott is előre jól meg kellett tervezni a buildedet, hogy lehetséges-e trade nélkül összerakni. Az egyben volt benchcraft, meg 10 másik valamennyire célzott craft alrendszer. Nem exaltedekkel meg regalokkal bohóckodtunk. Garantálom, hogy 3 év múlva itt se azzal fogunk.Alapból mindent megváltoztat, hogy voltak Div cardok. Utóbbiakat pont azért hozták létre, hogy az ssf játékosok is meg tudjanak szerezni 1-1 fontos itemet vagy currencyt(Persze aztán ez lett a trade liga alapja is, de ez most mellékes). Ha kellett a 6link bow, futottad a homokos pályákat a 6 link bow kártyáért. Low life volt a terv? Farmoltad azokat a mapeket amiken shavronne volt a boss és imádkoztál a szerencsés rewardért, stb. Utóbbi biztosan be fog kerülni a játékba, még 1 hónapja is arról beszéltek, hogy végre nem kell nullára venni a droprate-jét az erősebb kártyáknak, mert nem lehet targetfarmolni 1-1 layoutot. Addig meg van 2-3 build, ami könnyen kezelhető ssf módban, de el kell fogadni, hogy egy közepesen se szórakoztató lottó a dolog, ahol annyi befolyásunk van az eseményekre, hogy nem keverjük össze az orbokat.
-
0karmacoma0
senior tag
Tier 10 alatt nem nagyon esik semmi. Ott nagyjából elkezd hullani a cucc, majd T 14+on már nagyon szépen esik. Főleg ha próbálod a tornyokat minél gyorsabban ráduplázni-triplázni 1-1 mapre. Szerintem item rarity se árt. Mióta 70 körül vagyok sokkal több exalted esik. Raw div nekem csak 1 esett, de folyamatosan ok cuccok esnek. Esett pl olyan gyűrű ami trade alapján 30+ divet ér(sőt) csak nem bírom lerakni.

-
0karmacoma0
senior tag
Én se találtam, ráadásul bugos, mert ha nincs nálad minden cuccuk, nem mutatja a vendoroknál miből mennyi van. Breach majd ok lesz ha lesznek jó védelmeid, de Ritual nem javul meg soha. Fele szinte mindig benne van valami átjárhatatlan objektumban, a maradék helyen meg egy abszurd sebzéssel rendelkező rohadt nagy tornádó lesz. Ja meg te és 100 ellenfél. Általában sikerül, de kb szem becsuk és ima, hogy ne lila szarokat köpködő rare legyen benne.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
Anti-Hero
üzenetére
Amúgy nagyobb pénzben mernék fogadni, hogy ez jövőre nem fog kijönni. Annyi apró szart kell javítgatni, mielőtt ráöntenének 20 új ascendancyt amiből kettőször kettő van kész. Aztán persze jöhet a 3 új act, ami talán a legkevesebb dolgot borítja fel, de valószínűleg a legkomolyabb munka azzal van, akkor is ha 80%-a már kész van. Ráadásul így, hogy megy az EA illik beleépíteni az új tapasztalatokat, visszavenni kicsit a mapméretekből, stb. Ezen a ponton is csak addig jutottunk, hogy van egy csonka éppen csak megálló endgame, ahol még alapvető design döntéseket kell hozni, ami aztán meg mindenre kihathat. Az én tippem 2026 március, de a két évvel későbbi karácsony se lepne meg. Mondjuk én elvagyok az EA státusszal, jó lesz látni ahogy épülget, de ezzel még őrült mennyiségű meló van.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
Nekem a kampányban az volt az egyetlen boss ami gondot okozott. Állandóan elfogyott a mana/idő. Ott kellett egyedül felszerelést váltanom, hogy meglegyen. Még Curelen is necces volt, ami amúgy kés a vajban volt, és a legtöbb boss összes fázisa kimaradt. Utólag olvastam, hogy van valami olyan mechanika, hogy annál ellenállóbb minél közelebb van a lávához.
-
0karmacoma0
senior tag
Nekem is elég jó reliceket sikerült már craftolnom, nem eszement nehéz csak hosszú és unalmas. Igazából engem az zavar, hogy egy olyan tartalmat kell farmolnom, amit ki nem állhatok, és a karakterem se erre találták ki. A POE 1 endgame-ének filozófiája ennek a teljes ellentéte volt. Nem akarom túlpörögni a dolgot, igazából nem a világ vége, csak rettenetes ötlet kötelezővé tenni ezeket, és nem balanceolni rendesen. Szerintem jobb ötlet lett volna ha:
2 pont: 1. szint/3kör+boss
4 pont: 1. szint/3kör+boss
6 pont: 2. szint/7kör+boss
8 pont: 3. szint/10 kör+boss
A Trialmaster meg a 4. szint megmarad annak, aki élvezi ezeket és tényleg farmolni akarja. Kb az eredeti lab nehézsége is így haladt. -
0karmacoma0
senior tag
Ja. Ugyan ez. Ami honor resistem van mind fent van, merchant meg is duplázza. Nem lehet baj, erre nem sokkal a vége előtt kaptok egy trap szobát, ahol valami levette 500-ra 2500ról. Fura mert addig meg se éreztem a csapdákat. Következő random nehezítés: can't get honor until killing the next boss. Újabb 40 perc kuka. Nagyon utálom a trialokat. Nem csak a nehézség miatt, hanem hogy hosszúak és rossz rng vagy totál szétcseszi őket vagy nagyon megkönnyíti. 3 óra az életemből. Volt már GGG-nek pár fura húzása, de ez a Trial páros talán a legalja mióta játszom. El nem tudom képzelni egy Titannak ez mi szenvedés lehet. Bár lehet ő jobban bírja az ultimatum fostengerét.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
Sunrider987
üzenetére
Én is szinte teljes SSF megyek. Eddig csak Transmute-ért trade-eltem. Még az amulett anointért is a deliriumot farmolom, pedig 1 exért válthatnám Alvanal ami kell. Én élvezem igazából, de megértem a problémáid. Az 1 SSF módja sem arról szólt, hogy minden esett ami kell egy jó buildhez, viszont nagyon segítette a haladást, ha nagy tudásod volt a játékról. Eleve volt egy csomó vendor recept, ami nagyon sokat segített, illetve rengeteg alrendszer, aminek az ismeretével meg tudtad szerezni a fontos itemeket(ha nem valami mirror tier rare vagy chase unique képezte a builded alapját).
Én szerettem nyomorgatni magam, és futottam Delvet minimum a 6 link receptig, farmoltam a több száz Frigid+Dense fossilt, a cold dot ES kesztyű lecraftolásához, speceltem Betrayalt a trigger wand affixéhez, illetve lefutottam 20* azt a rohadék tier 4 mapot, amihez soha nem akart kiesni a kapcsolódó tier 5. Az ott használt és innen hiányzó eszközöket kell szép lassan újakra cseréni az érkező contentek segítségével, de ez egy-két év legalább, és POE 1 ből kiindulva itt is eszement plusz meló lesz összerakni egy átlagos buildet a trade verzióhoz képest.
Múlt héten 1 napig futottam fehér w1 mapokat, hogy rendbe rakjam a resisteket, meg kiessen egy redvás dunes runa végre. Én elvagyok ezzel, de ha az eszemre hallgatok, az EA jelenlegi állapotában sokkal jobb ötlet kitalálni egy buildet, összetradelni gyorsan ami kell hozzá, aztán ha kipróbálta az ember az összes ötletét, menni a másikra. A karácsonyi szünetben szerintem ezt is fogom csinálni. -
0karmacoma0
senior tag
válasz
Anti-Hero
üzenetére
Az teljes RNG. Ha jó gyengítéseket mákolsz akkor baromi könnyű, de ha becsúszik valami fos kombó, akkor a legtöbb classal nagyon nagy szenvedés. 3ból könnyebb összehozni a sima runt a 7/10-re rá se mertem még nézni. Mikor elsőre odamentem esélyem se volt, később túlszintezve asszem 3ból lett meg, de amikor meglett, akkor nagyon sima volt.
-
0karmacoma0
senior tag
Én rápróbáltam háromszor, majd úgy döntöttem level 50ig rá se nézek. Rohadt erősek a hátrányok, és az ellenfeleket se aprózza el. Act 2 trialra is inkább ráhagytam 6-7 szintet, ne rabolja az időmet, ahogy erőlködök a sanctumban. Mondjuk labra se mindig rohantunk azonnal. Btw én is szerettem Izzarot. Főleg azért, mert az első kettő nagyon rövid és gyors volt.
-
0karmacoma0
senior tag
Nekem is ez volt az első komolyabb próbatétel. Épp most végeztem vele. Meghaltam vagy háromszor. Van egy rohadt hosszú szakasz checkpoint nélkül. Szűk a hely, és mögéd is ugrálnak a kis ellenfelek, a pajzsosok meg néha a teljes brigádot be tudják védeni. Monkal külön szar, mert neki kéne befagyni és felrobbanni, de a pajzs miatt tartja az átjárót. Amúgy nagyon ötletesek meg szépek a pályák. Ez az act 2 szerintem hosszabb volt mint 1-2 teljes játék amivel játszottam. Nyilván 4 év múlva majd szarunk mindenre és visszajövünk a permanens bónuszokért mikor 1 hitelünk már mindent, de könnyen lehet ez a 6 act optimalizálva is hosszabb lesz mint a 10 volt. Mondjuk nem a világ vége. Szintezős uniqueoktól függ mennyire lesz unalmas a sokadik karakter. Liga elején bármikor szépen végigjárom ezt a kampányt, mert minden képkockája igényes és jól átgondolt. Kivéve a crystal escape a trialban. Szerencsére harmadjára kiszúrtam, hogy egy pillanatra mutatja hol a következő, de előtte volt bennem némi feszültség, hogy ez mit keres ebben a játékban.

Amúgy a bossok eddig zseniálisak. Act 1 King of the mist szerintem veri az összes pinnacle bosst maven óta, és azon kívül is volt vagy 3 boss ami jobban tetszett, mint az Uber Elder óta bármi.
-
0karmacoma0
senior tag
Mivel évek óta szinte csak Witchet indítottam, nagyon hiányzik a meele és mivel szerencsére itt mechanikailag is nagyon jónak tűnik a közelharc, régóta eldöntöttem, hogy ilyen kari lesz. Alapvetően a Monk és a Warrior is nagyon jónak tűnik, de nosztalgikus okokból Monk lesz(Első D3 karakterem volt a harangozó majd később palm Monk). Hozzáteszem mióta bemutatták a sorceress és witch ascendancykat rettentő nagy a késztetés, hogy mégis az legyen, mert 3 közülük baromi izgalmas és a negyedik se vészes.
Monkot nem merem túlbonyolítani. Hiába érdekes az Acolyte, nem merek úgy belevágni, hogy fingom sincs az új aura/reserve/low life/mom rendszerről. Egy cold alapú Invoker, biztonságos indításnak tűnik, aztán majd kiderül meddig jutok vele. Őszintén szólva jelenleg ott tartok, hogy mindent ki akarok próbálni, de egyre se lesz rendesen időm. -
0karmacoma0
senior tag
válasz
boogie84
üzenetére
Azt nyugodtan mondhatom, hogy ami Last Epoch endgameben eltörik, itt tökéletesen működik. Imádom azt a játékot is, de mióta az egyik karakteremmel meglett a level 100 képtelen voltam elindítani. Pedig már évekkel megjelenés előtt megvolt, rengeteget játszottam vele, de minden jó ötlet és zseniális megoldás ellenére, képtelen elkapni azt a valamit, ami a poe endgame-et abbahagyhatatlanná teszi. Persze kérdés, hogy ez megmarad-e a kettőre, de az biztos, hogy van tapasztalatuk, hogy kell megfelelően lekötni a játékosokat.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Nekem is valahol 100$ környékén van a lélektani határ, és egyben kifizetve az is fáj. Van amúgy komolyabb számokat hozó, ismert magyar POE streamer/youtuber(Empyriangaming), de ő angolul dolgozik, és nem hiszem, hogy ismert lenne a helyi közegben.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Szerintem érdemes megvenni a 30$os pakkot. Még vagy fél évig lehet fejlesztgetni. Úgy néztem a 100$-os pack még elég jó vaule. Ahogy boogie írta a 300 pont miatt meg tényleg nem érdemes spórolni. Aranyat ér az elején. Nem ér meg 10-15$-t, hogy ne kapjon az ember pontot. Én is a 30$ossal indítottam, de karácsony környékén szerintem fejlesztem 60-ra, és 100ig azért tervezek elmenni, ha csak nem lesz valami nagyon jó liga pakk közben. Amúgy valahogy a játék nagyon jó benne, hogy az ember támogatni akarja, ha rákattan. Én nagyon nehezen veszem rá magam, hogy skniekért pénz adjak bármiben, de itt nem voltam vészesen messze az ajándék kulcstól.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Úgy olvastam kb launch környékén kéne lennie salenek. GGG nem szokott nagyon mohó lenni, szerintem megtartják a sale-t 1 héten belül. Én várnék egy kicsit.
A tabokról:
Currency tab nélkül nem tudnék élni. Kb az egyetlen ami nélkülözhetetlen. Map tabbal kivárnék, mert igaz a régi rendszerben az is iszonyú nagy előrelépés volt, de most teljesen más szisztéma lesz, és könnyen lehet, kisebb szükség lesz a rendszerezésre. Korábban konkrét mapok estek amik között kínlódás volt válogatni, de most csak a tier változik, ami kezelhetőbbnek tűnik. Premium tab az egyben szinte kötelező volt a trade-hez, de én amúgy is vettem vagy tizet az évek során, mert azt el lehet nevezni, színezni, stb. Nem nagy dolog, de nekem tetszett, hogy volt minden karakteremnek a megfelelő színnel
. Volt egy alap setupom amit ligáról ligára vittem. Volt külön az árazásra váró cuccoknak, szintezős uniqueoknak és flaskáknak, stb. Nem kellett mindig memorizálni mi hol van, mert el volt nevezve, színkódolva és hasonlók. Enélkül is lehet élni, de én már nehezen tudnék.Ami nekem nagyon hasznosnak bizonyult ezeken felül az a quad tab. Belehánytam mindent amivel nem akartam épp foglalkozni és mikor volt időm és kedvem szétválogattam. Mivel nem biztos hogy itt is ugyan olyan mennyiségű cucc esik ezzel is kivárnék. Ha sokszor érzed azt, hogy tele megy az inventoryd és sokáig tart kiüríteni érdemes elgondolkodni rajta. Úgy emlékszem elég drága amúgy.
Érdemes hagyni pontot egy esetleges fragmant tab-re is. Úgy látom itt is esik egy csomó splinter, kulcs és hasonló cucc. Ha launchnál nem is, de a bővülő endgame egy bizonyos pontján, nagyon hasznosnak bizonyulhat. Úgy emlékszem az egyben a végén már 4 oldalas volt és minden oldalát aktívan használtad.
Edit:
Amit kifelejtettem: Az Essence tab zseniálisan jó volt. Lehetett benne 1 klikkel fejleszteni a tierek között és jól átlátható rendszere volt, saját craftoló ablakkal. Úgy látom itt is alapvető content lesz az essence liga szóval erre is hagynék pontot. Úgy látom jelentősen különböznek majd a tierek(btw. Brutálisan erős craftolásnak tűnik az irányított augmentel regallal), szóval lehet jól jön majd. Azonnal persze ez sem kell. -
0karmacoma0
senior tag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Alapvetően POE 1 legszórakoztatóbb része mindig az volt, hogy indul az új liga, épül újra az economy. Nézed mi lesz jó, mi megy föl-le. Milyen karaktert játszik a felkapott streamer és milyen itemeknek száll el emiatt az ára. Ha hozol magaddal valami amúgy banképes matériát külső forrásból, pont a legjobb részét veszed el magadtól. Amúgy nagyon aktív piac van, ami a beépített currency trade óta nem is idegesítő. Ha az épp az a cél, hogy sok pénzed legyen általában mindig vannak jó farmoló módszerek rá. Én két vagy három ligában éreztem késztetést erre, és nagyon könnyen ment, de máskor mikor nem ez volt a cél és csak élveztem a ligát, nagyobb koncepció nélkül (de sokat)játszva is megvolt mindig a currency, hogy kipróbáljak más karaktereket.
Most még jobb lesz a helyzet, mert poe 1 messze legidegesítőbb része(Igaz inkább az elder-shaper időszak környékén) a map boltolás volt a liga elején, de most végre nem kell atlast csonkítani/befejezgetni, így az is megszűnik. Azt is el tudom képzelni, hogy jobban fognak figyelni RMT-re és egyebekre, mert az utóbbi időben érezhetően megy a harc a legnagyobb discord trade szerver és az azt működtető mirror maffia ellen. Több design döntés is látványosan arra ment, hogy ne legyen akkora vonzereje a dolognak. Szóval akár kockázatos is lehet a nem megengedett források használata. -
0karmacoma0
senior tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Emlékszem még az első Exileconon annyira felhypeolódtam POE 2-re, hogy abba is hagytam a pakkok vásárlását, gyűjtöttem új gépre. POE 1 is szép lassan megmaradt ligánként két-három hetes mókának mert a teljes újrakezdést vártam. Közben volt BG 3, Elden Ring, stb. POE 2 annyira már nem is volt fókuszban. Aztán múlt csütörtökön ledobták az atomot, és azóta nem is tudok másra fókuszálni. Egyből visszatért az a feeling mint a POE 1 elkezdésekor. Végtelen új lehetőség, tanulás, felfedezésre váró content, csak most végre ott leszek a kezdeteknél(3.0 Harbinger volt az első ligám). Baromi jó élmény lesz közösséggel együtt felfedezni az op cuccokat, új bossokoat, stratégiákat, aztán sírni a nerfcunamin, a reseteken, stb. Kár hogy nincs már annyi szabadságom, az első hetet tuti kivenném, de szerencsére nincs messze a karácsonyi szünet.
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest