- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Guitar14
senior tag
Sziasztok!
Van egy Parkside PLS 48 D2 forrasztóállomásom.Esetleg tudjátok hegyet hol tudnék venni/rendelni hozzá?
Gyik-en találtam egy választ, hogy el kell menni a Lidl-be és lehet rendelni hozzá, ez működhet, rendeltetek már így kiegészítőt/alkatrészt Parkside-os cucchoz? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bareszsopte #32 üzenetére
Szép gyűjtemény
, nekem is van egy pár, de még nem csináltam róluk csoportképet.
Akkuban sincs hiány, most hogy 20000-ért adják a Smart 8Ah-sat vettem végre egyet.
Eleinte a zöld akkus fúrókat vettem (1-2 darabot), de aztán átszoktam a Performance szerszámokra.
Szerintem már teljes a kollekció. -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Nos, a probléma megoldódott:
Alapos szerelgetés után látszik, hogy az említett alkatrész kissé megkopott.
A javítása sokkal egyszerűbb volt, mint a szerelgetés. Működése ismét tökéletes.
Bocsi, hogy nem sorrendben van.
Minimális kopás
Lemezke
Tökéletes
Ilyen volt
Elugrott rugóstólFél óra keresgélés.
-
vacs
veterán
Az egy nagyon szar minőségű gép!
Nekem az elsőt gariban cserélték egy újra, majd ez az új gép pár óra használat után tönkre ment, ezt is gariztattam, de nem új gépet kaptam, hanem a papír szerint a hajtómű ízét cseréltek benne. Sokat nem használtam, még működik.
Mondjuk ez neked most sokat nem segített. -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Van egy [ParkSide PBH 1500 F6] gépem, és az alábbi, egyre inkább bosszantó probléma merült fel: A gép oldalán van ugye egy kapcsoló, amivel váltok fúrás, ütve fúrás, vésés közt. Na mármost vésés módban ugyebár a vésőszárnak nem szabad elfordulni ( kivéve, ha erre állítom a kapcsolót, ezt a módot nem használom ), de most már elforog a vésőszár.
Néztem pár videót, a gép belsejéről, működéséről és az említett kapcsolóról. A kapcsoló belül egy kis műanyag " P " alakú pöcökkel ellátott tengely, ez tol meg egy lemezt, ami oldja a forgató hajtást és rögzítené a tengely, ez utóbbi nem történik meg....
Az egyik videóban a fickó erre az ő nála elkopott " P " alakú részre egy kötegelőt tett, mondván elég az, meg az alá egy pici csavart, hogy ne csússzon be a fogaskerekek közé.
Kérdésem az lenne, szerintetek az én gépemmel is ez a probléma és ez a megoldás jó-e?
Köszönöm a figyelmet és a válaszokat. -
dugynok
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Parkside 2T làncfűrészt. Tàjékoztatóban annyi van, hogy 1:40-es keverékkel hasznàljam. Nem kell bejáratni erősebb keverékkel?
Full synthetic olajjal fogom hasznàlni (gyártói ajànlású minősìtéssel).
Köszönöm -
Katatiki
újonc
4Ah-ás akksit én nem tennék a brushless fekete kis ütvefúrócskába a 2Ah-ás helyére... Már ha vennék mégegyszer. Mióta volt egy ilyen kontakt, magától is ment néha, illetve pár hónap alatt gallyra vágott 2 akksit, a másodikat és utolsót aljzatkiegyenlítőzés legvégén, csak hogy pont ne tudjam szépen összedolgozni a két egymás melletti síkot. Most már szétverve van cementbe van ágyazva, én pedig találtam egy hálózati 900w-os olcsóságot, ami megint keverőgép/fúró/csavarozó lesz egyszerre... Harmadárán. Kicsit szokni kell az egykezes használatot, mert 2 kiló és orrnehéz, de több akksis gépet vegyen a radai rosszseb. Csak óvaintésből írtam.
-
Avicularia
veterán
Schwarzenegger itt tart már
Parkside-ot reklámozza a svéd Lidl oldalán[link]
-
Blackmate
őstag
Ehhez a Parkside PHD-170 magasnyomásúhoz keresek habfúvó tartályt. Van aki használ ilyet? Honnan érdemes beszerezni?
-
F_Gergely
őstag
Köszi, használatat ilyenből én nem vennék, de sajnos ez is csak 110 bar-t tud mint a legtöbb olcsó kategóriás, azt a 170 bar-t max markateingnek lehet elhinni, üzemi nyomásnál már mindenhol csak 110 bar szerepel. A PHDP 180 már érdekes lehet, de jelenleg sajnos nálunk nem kapni, illetve azért elég sokan panaszkodnak neten a minőségre (úgy alapetően a lidl-s mosókra - folyik, engedi a nyomást, stb.)
-
F_Gergely
őstag
Parside magasnyomásúról valakinek van tapasztalata?
-
Speederer
senior tag
Látom nem túl aktív ez a topik, de teszek egy próbát...
A régi 20V-os akkuk és töltők mennyire kompatibilisek az új smart aksikkal és töltőkkel? Oda-vissza megy minden mindennel? -
Real_Necro
veterán
Sziasztok,
szembe jött a Parkside magfúrója, de semmi infót nem találok róla. Tud valaki róla valamit?
Köszönöm
-
Cold5
senior tag
Csak kérdezném, hogy Parkside PABS 20Li E6 (akkus csavarhúzó, de töltő és akku nincs benne) + PAP 20 B1 és PLG 20 A4 (töltő és akku) megér együtt 23200Ft-ot? Teljesen új Lidl-ből vásárolva?
-
bareszsopte
csendes tag
Üdv.!
Most találtam meg ezt a fórumot! Nekem is van nem is egy Parkside gépem-szerszámom, megosztanék néhány jellemzőt, tapasztalatot itt róla. Aldis szerszám is van a listában:
- PEXS 270 C3 270 W-os Excentercsiszoló: 2 év után cserélték, mert egyszer csak terhelés alatt nem forgott a csiszolótalp, üresjáratban működött. Megérte a 8 ezer Ft-ot! Jó fogás és elszívás, hatalmas kábel (4m+) igaz nem neoprén-gumi, hanem műanyag szigetelésű. (H05VVF - A H05 vagy 07RN-F a gumi). A fordulatszabályzás nagy előny. Hasonló tulajdonságú gép pl. Metabo 32 ezerért volt, de kisebb az elszívócsonkja.
-PWD30 A1 30 literes műhelyporszívó + PFT 30 A1 porzsákok: Gyakorlatilag nem lehet csökkenteni a szívóerejét, úgy megtöltöttem a porzsákot, hogy ki kellett szabdalni a gépből! Korom, hamu, fűrész/csiszolatpor, tégla/ vakolatpor nem akadály neki, mindent kapott. Lefolyót is tisztítottam vele, olyan volt, mint egy DETK...
- PNKP 105 B1 7 - és PHP 500 E3 11 mm-es ragasztópisztolyok ragasztórudakkal PHPZ 2 A1 : Elsőt nem sokat használtam, utóbbit később vettem. Levehető a tartójáról, úgy is használható egy ideig. A rudak kiszerelése, nagysága miatt kedvező ár-érték arányú, jól megragaszt mindent.
- POF 1200 D3 Felsőmaró: Itt annyi, hogy a mellékelt másolóhüvelyből le kellett fűrészelni, lemeznyi vastagságú sablonnál használhatatlan volna! Az elszívás jó az adapterrel, de mint minden gépnél nem lehet olyan mélyre nyomni akkor a gépet a marófejjel együtt.
- PHLGD 2000 A1 Hőlégfúvó: Előnyösen kihasználható a szabályozható hőmérséklet, és a légszállítás mennyisége. Utóbbi maximuma lehetne kicsit magasabb is!
- PKH 3000 B1 3KW-os műhely-fűtőventilátor: A PTC fűtőtest miatt magasabb hőmérsékletű levegőt fúj, mint a hagyományos acél fűtőszálas társai. A kábele szintén műanyag, nem gumi, de nem rossz. Hideg fokozatban is használható, hamar vissza tud hűlni és melegedni. A termosztát lecsavarásakor kikapcsol a ventilátor is. Az acél szálas gépeknél tovább forog, a többi PTC-s masina nem tudom így működik-e?!
- PSBSA 20-Li C3 Akkus ütvefúró-csavarozó + PLG 20 A4 töltő- PAP 20 B1 2Ah-s akku kombó + PAP 20 B3 4Ah-s akku: Most vettem. Akác- és tölgyfában is kipróbáltam. Elviszi a 35 mm-es fúrót. 5-6-os hagyományos facsavarokat behajtja előfúrás nélkül is. Utóbbinál kell az 1-es fokozat. Kisebb csavaroknak simán széttöri a fejét.Téglában kipróbáltam 10-12 mm-es vídiás fúróval, nem volt vele gondja. A hagyományos Ni-Cd vagy Mh akkuval rendelkező gépek után furcsa lehet, hogy merüléskor nem fokozatosan lassul a gép, hanem ennél leoldja egy bizonyos feszültség alatt. Mérésem szerint 15 V környékén következik be.
- PBS3 A2 Speciális bitkészlet - WORKZONE is van: Különleges alakú bitek elektromos eszközök szereléséhez. Valamennyire különbözik a 2 gyártmány bit összetétele. az aldisban racsnis csavarhúzó is van.
- PSB 3 A1 lépcsős lemezfúró készlet
- ULGD 5.0 A1 Ultimate Speed akkutöltő: Erről nem lehet rosszat mondani több üzemmódja van. Annyi hátrány, hogy a feszültségmérésnél 0,1-0,15 V-al kevesebbet mutat a hivatalos multiméterekhez képest.
- Ferrex 5 db-os 60 cm-es SDS fúró készlet: Előnyös a 2 él. Barkács kategóriás 2 és 4 élű típusoknál utóbbiakat meg kellett járatni a betonban, mert nehezen hozták ki a törmeléket.
- és még sok szerszámom van: Csővágó olló, nyesőolló, teleszkópos karral is, rézcső vágó, Digitális szögmérő, 2"-os csőfogó, homokfúvó pisztoly, rozsdamentes kis kerti kéziszerszámok (virágkanál, kapa, lombseprű), 420 db-os O-gyűrű készletCsináltam tesztvideókat is:
Hőlégfúvó:
Akkus ütvefúró-csavarozó -
kovacsrobi77
friss újonc
Lidl Parkside Fűnyíró fűkasza PGKGA 40-Li B2 multifunkciós eszközhöz a
Damilfej IAN 351744_2007 helyett jól alkalmazható a STIHL C25/2 autocut damilfej, vagy kompatibilis utángyártott társai
https://kertigepvilag.hu/product/stihl-damilfej-25-2-d125-m10x1bal/7772406027006
(PAP 20 A3 akkuval működik) -
Czimby
addikt
Parkside vagy Ferrex fúrókalapáccsal van valakinek tapasztalata?
A Ferrex most 20e Ft, Parkside mennyibe került legutobb nem tudja valaki?
-
adrian87
tag
Valakinek van tapasztalata parkside akkumulátor átalakítóval kapcsolatban?
Törékeny, szélesebb az akkumulátornál? Makita gépekhez szeretném használni.
Ők Szigetszentmiklós mellett vannak.(8000ft)https://samsound.hu/product/atalakito-adapter-parkside-20v-team-akkumulatorokhoz/
-
jogaman
csendes tag
Sziasztok!
Nem olyan régen vásároltam egy újfajta akkus csavarbehajtót, akkut és töltőt. 12V-os verzió.
Más is tapasztalt olyat, hogy a forgás tengelye (ami a lényeg lenne ugye) nem teljesen egyenes?
Olyan, mintha laza vagy görbe lenne benne valami és a vége beszitál, nem "egyhelyben" forog.
Köszi előre is! -
perge666
veterán
Sziasztok.
Nekem is van pár parkside szerszámom,eddig mind bevált igaz nem napi szinten használom.
Jelenleg ezek vannak :
- felsőmaró
- száraz-nedves köszörű
- merülőfűrész
- autós-motoros akkutöltő
- 12V akkus fúró-csavarozó / ezt tegnap este vettem,nagyon megtetszett a mérete miatt /Még a gérvágó fűrészen gondolkozok nagyon,de nem kapkodom el.
Vettem náluk tipliző szettet is,na az nem a legfa**ább,de lehet csak én vagyok hozzá béna. -
apollo12
veterán
Hali lenne egy parkside PKO 500 A2 kompresszor és ma 4 fokba nem akart menni, 3 hete még tökéletesen üzemelt, mi lehet a gondja ?
-
Predator2
addikt
Helló
A parkside orrfűrészről mi a véleményetek? Ajánlott? Jövő héten lesz az üzletekben.
Thx
-
elttiL
senior tag
Üdv. Jo kis topic... Sok Parkside gepem van, es a kollegam is hivő.
Egyeduli csalodas az a forraszto allomas volt 1x forrasztottam vele csak es meghalt. Összesodort vezetekveget futtattam be vele es kampec. A tobbit szeretem negyon hasznalni. Tegnap is hasznaltam: akus kis csavarhuzo furocska. Multicsiszolo (a rezgo nem a forgo.) De van kezifuro allvany is a Lidlibol. Utvefuro is, rezgocsiszolo is. A 20V-os gepeket meg nem probaltam...
-
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata, véleménye a most Lidl-ben, 29999 Ft-ért kapható kerti aprítógéppel?
-
BullZeye
veterán
Na kiokosítottam magam
Amim van az nagyflex, úgyhogy OBI-ban épp akció van, és ajándék akku+töltő jár LUX termékekhez.
Úgyhogy vettem egy kisflexet is, meg ha már ott voltam egy dekopír fűrészt is.
12k és 15k volt akkuval töltővel, nem néz ki rosszabbul mint egy parkside/ferrex. -
BullZeye
veterán
Mivel minimális különbség van árban, így szerintem megyek Makita felé, azt eléggé ajnározzák, és a fúrószár amit vettem kiválóan bevált tőlük workzone gépbe.
125mm-es flex, erről van szó, méretben jelentős, súlyra se pici, ez kisflex?
Akkor összegezve:
1) 1mm-es vágókorong
2) 2mm-es vágókorong csiszolásra
3) Lamellás csiszolókorong, ebből gondolom többet, mert fogy, ez fémet is viszi?
4) Kőzetvágó korongKöszi!
-
miazmá
tag
1mm-es vágókorong, abból jó ha jobb minőséget veszel
meg kell még lamellás csiszólókorong
durvább csiszolásokra van ilyen 5-6mm vastag korong, de azt nagyon útálom mert amíg nem kopik be nagyon rázza a gépet
én a nagyflex 2-es vágókorongját használom ilyenre, mikor azon elkopik akkorára hogy felmegy a kisflexre, de hobbicélra elleszel a lamellással is
kőzetvágó korong kellhet még néha bár azzal nem szórakoznék kis flexen -
BullZeye
veterán
Ezek a flexek 10k rpm körül forognak, milyen kiegészítőket érdemes rá venni?
Ahogy tudom Makita korongok jók hozzá.Pl drótkefe rozsda eltávolításra ekkora fordulatnál életveszély kategória?
-
törölt tag
Már negyed 8-kor elfogyott nálunk Agárdon, pedig a hűlt helyét nézve, lehetett vagy 100 darab. Aprón meg tudod venni, + 50% magasságában, a nepperek nagyon rá vannak indulva.
Nekem (a szomszéddal közösen) is jó lett volna egy, de reménytelen Lidl-ben megvenni.
Így valószínűleg a német Lidl online rendeltetem meg a profi változatát, hamarosan elérhető lesz. A németeket ismerve, a dupla árú termékek általában minőségben is hozzák az árkülönbséget. -
HagaNRG
őstag
Jó kis elfeledett topic.
Fussunk neki akkor újra, állítólag tombol a Parkside őrület az ország férfijai körében, hátha érdemes újra felhozni a topicot.
A mától akcióban lévő akkus flex érdekelne, kinek, mi a véleménye róla, tapasztalata vele?
(bár egyelőre nem sok esély van rá, hogy kapni is lehet, lévén úgy tűnik, hogy máris kifosztották a boltokat, ahol voltam, ott reggel 9-re már elfogyott az akkus flex. Az akkus fűnyírók szintén megfogyatkoztak, a szintén akkus kardfűrész nem kevésbé) -
Ez vajon mennyire lehet silány?
-
miazmá
tag
Én ma vettem egy ütvefúrót, bár ez a funkciója nem lesz használva csak csavarozás meg sima fúrás, inkább a 20v-os akku miatt vettem meg.
Mondjuk az ára is elég baráti(18pénz) és 3 év gari se rossz.
Nemsokára csinálunk egy 150nm-es csarnokot lindab-ból majd kiderül h bírja -
SlyChocolate
senior tag
Eddig csak a forrasztó állomásukról tudok nyilatkozni.
Három ezerért teszi a dolgát. -
SmikOne
tag
válasz
Bjørgersson #2 üzenetére
Köszönöm!
-
SmikOne
tag
"A lidl sajátmárkás barkács szerszámai"
Mivel nem találtam sehol a fórumban erre vonatkozó témát, így gondoltam nyitok egy új topikot ezeknek a szerszámoknak. Remélem nem csak nekem van ilyen termékem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Bezámítás! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest