Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók

Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Végül felraktam az entware-t és beüzemeltem az rtorrent-et. Hát nem vagyok hasra esve tőle... Letöltési sebesség nem gyorsabb mint a transmission, ráadásul jól meg is szívatott, alapból be van állítva hogy letöltés után hash ellenőrzést végezzen
Csodálkoztam miért villog olyan sokáig az ssd ház aktivitás ledje, kikapcsoltam a rtorrent.conf-ban a letöltés utáni hashelést, a portot is a konfig fájlban állítottam be, amit a rutorrentben a beállításokban elmentek arra nagy ívben.... ezért a rutorrent.conf-ot kell szerkeszteni.
Szerinted miért jobb a rtorrent mint a transmission? -
attilav2
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ide másolom az OpenWrt tftp leírását pontosan ugyanígy kell a padavant is feltenni tftp-vel, nekem linux alól így ment. Ha nem megy akkor windows alól az asus recovery programjával kell megpróbálni, amit a router támogatási oldaláról tölthetsz le. Ugyanúgy recovery módba kell helyezni hozzá a routert, csak míg a tftp-nél 192.168.1.75-re kell az IP-t állítani a PC-n, az asus fw restoration tool-os módszernél 192.168.1.10-et állítasz be a windowsban.
Ha recovery módban van a router a power led lassan villog, és semmilyen más led nem ég, ez a mód kell a tftp-hez és a restoration tool-hoz.
-
attilav2
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Ne az eredeti padavan transmission.sh forrást nézd hanem az alexey félét: transmission.sh
Alexey gitlabja, aktuális commitok
Nem a mnt-be mountol hanem a /media/kötetnév alá, nyilván van egy automatikusan generált symlink a /mnt/transmission-ra. -
attilav2
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
5ghz nél a debug all channels-t érdemes választani a region code-nál, és akkor akár a 100-as csatorna is beállítható, amit jópáran ajánlanak is mert kevesebben használják és stabilabb kapcsolat érhető el vele, de előfordulhat hogy egyes eszközök nem támogatják, ilyenkor egyszerűen nem látszik az 5ghz wifi, ekkor lejjebb veszed 48-as csatornára ami már biztos támogatott. Egyébként alapból európára van állítva a régió mindkét sávon. Wifi csatornát egy Wifi Analízáló app alapján érdemes választani, én a Wifi Analyzer(Open Source)-ot használom, ez mutatja az éter zsúfoltságát és hogy melyik csatornára ajánlott állítani a routert, 5ghz zsúfoltságának méréséhez értelemszerűen 5ghz-t támogató telefon/tablet szükséges, sajnos sok telefon/tablet még nem támogatja és ma is gyakran feláras(drágább) egy ezt támogató eszköz
-
attilav2
őstag
Rengeteg leírás van a MiR-3G padavanosíásáról, pl a MiR3G topicot indító logout bejegyzés az egyik, ha keresgélsz a MiR3G topikban akkor találsz bőven leírásokat, tapasztalatokat a buktatókról. Sokkal könnyebben letéglázható mint egy asus tplink úgyhogy nagyon észnél kell lenni.
-
attilav2
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Azért volt szükség a transmission.sh módosítására a forrásban, a -e kapcsoló és paraméterei kiszedésével, hogy ne készítsen logfájlt a hdd/ssd-re, ha ha a menüből elindítjuk a transmission-t. Szerintem sokan vannak akik rákötnek a routerre egy lemezt elindítják a transmission-t és nem foglalkoznak azzal hogy állandóan dolgozik a lemez, mert nem akarnak vagy tudnak a konzolban turkálni, közben meg tudtukon kívül jelentősen csökkentik a lemzük élettartamát, ezt szeretném megelőzni ezzel a módosítással. A syslog-ba ugyanúgy bekerül a transmission log, ott lehet látni ha valami probléma van.
-
attilav2
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Amiket linkeltem, az enyémet vagy lopertpeter-ét próbáld ki először, ezekben már működnek a wifi ledek, és frissek a legutóbbi hibajavításokkal.
Intruder2k5-ét is nyugodtan felteheted, abban további extrák vannak az alap padavan összeállításon felül, pl midnight commander fájlkezelő és mcedit szövegszerkesztő, csak a wifi ledek nem fognak működni de ez nem befolyásol semmit. -
attilav2
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
Úgy tűnik hogy a webfelületről történő kikapcsolás majd bekapcsolás szintén békénhagyja a message level 1-es-re állított értékét, akkor ezek szerint a watch-dir figyelés kikapcsolt állapotát újraindítás után felülcsapja, ellenben a message level-t békénhagyja.
Továbbra is állítom hogy jó ötlet volt kiszedni az indítóscriptből a logfile generálásra vontakozó paramétert és ezt bedrótozni az fw-be, ennél kényelmesebb bolondbiztosabb megoldás nincs, nem mindenki érez affinitást arra a padavan felhasználók közül hogy ssh-zzon, vagy csak akkor ha nagyon muszáj, vannak akik csak a webfelületet használják, és a logfájl generálás kikacsolása kíméli különösen az ssd-ket, de a hdd-ket is. -
attilav2
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
Ha módosítom a settings.json-t és a webfelületen ki majd bekapcsolom a transmission-t akkor minden beállítás visszaáll a settings.json-ban az alapértékre. Egyedül a transmission.sh reload paranccsal lehet figyelembe vetetni a módosított értékeket.(Így is van, a transmission.sh restart szépen visszaírja a default értékeket).
Szerintem jó döntés volt a transmission indító scriptjéből kiszedni a loggolásra vonatkozó paramétert és így leforgatni az fw-t, ez sokkal kényelmesebb megoldás.
Hm... a transmission.sh restart úgy tűnik békénhagyja az 1-esre állított message level-t, ellenben a watch-dir-enabled false ról visszaíródik true-ra, érdekes... -
attilav2
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Javaslom a legutóbbi fw-met, vagy lopertpeter legutóbbi fw-jét, ezekben javítva vannak a wifi ledek, az enyémben ki van kapcsolva a transmission loggolás -> nem tekeri a rákötött lemezt állandóan ha fut a transmission, bár gondolom te a nas-on torrentezel úgyhogy ez annyira nem érint

-
attilav2
őstag
Forgattam MiR3G-re is egy loggolás nélküli transmission-os fw-t:
Mega
Dropbox
Ugyanaz van benne mint a legutóbbi 1200GU fw-mben, pluiszként a WPAD-et tettem még bele. Tesztelni nem tudom mivel nincs MiR3G-m, aki kipróbálja írja le a tapasztalatait, küllönösen a transmissionnal és a lemezaktivitással kapcsolatban. -
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én is azért próbálkozok routeres torrentezéssel hogy ne menjen állandóan a gép, így is magas a villanyszámlánk, jó lenne csökkenteni, és hamarabb letelik a kötelező seed idő ha 7/24 megy a kliens, erre pedig a router a legolcsóbb ami elérhető számomra. Biztos vannak SSD-s passzív NAS-ok, de az áruk is ennek megfelelő lehet. A rtorrent meg az entware miatt kissé macerás, de akkor lehet rászánom magam egyszer. HDD-től meg ódzkodok, a gépemből száműztem őket, elegem lett a recsegésből meg a seekzajból, ezért van a routerre is ssd kötve.
-
attilav2
őstag
Azért a stats.json-t szorgalmasan írkálja az SSD-re
Erről ennyit találtam: Link
Szóval nem olyan egyszerű ez hogy kiveszem a loggolást és megoldva
A forrásba is bele kell nyúlni, nem csak az indító scriptbe, a forrásba nem akarok bele kókányolni, ahhoz aztán tényleg nem értek.
Rtorrent ebből a szempontból vajon jobb? Intruder2k5 te azt használod a routeren ugye? -
attilav2
őstag
válasz
trance89
üzenetére
Meg lopertpeter wifi ledes javítását az 1200GU kernel configjában, is jelezni kellene alexeynek, csak nem igazán tudok angolul

Lopertpeter ha tudsz angolul akkor kérlek jelezd(küldd be) alexeynek a javított 1200GU kernel konfigodat a gitlabján.Csak annyit módosítottam a transmission indító scriptjében(a forrásban) hogy ne generáljon logfájlt, tehát nem ennyire egyszerű hogy alexey fixen kiszedi azt a kapcsolót, mert lehet valakinek szüksége van loggolásra, ki/be kapcsolhatóvá kellene tenni és kivezetni a lehetőséget a webfelületre, ez hosszabb időt igényel, kérdés hogy alexeyék ráérnek e ilyen feature update-k -re.
-
-
attilav2
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
Amikor leállítottam a forgatást ctrl+c vel, mert írtad hogy nem a romfs alatt kell átírni, miután átírtam a trunk/user/transmission/transmission.sh -t és újra elindítottam a fw forgatást akkor már nem kérdezett rá hogy quick vagy normál forgatást kérek! Megint leállítottam és töröltem a script megfelelő menü pontjában a router configot, de ez nem tisztította meg a forrásfát mert mikor újra elindítottam a forgatást akkor sem kérdezett rá hogy normál vagy quick. Újra konfigoltam az összetevőket, most lite skin packra váltottam beraktam az összes skint+usb audio modult is, hátha valakinek webrádióhoz kell, a forgatás elején sok rm -rf meg clean üzenet jelent meg úgyhogy remélem tisztítást végzett azért a script.
-
attilav2
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
Már elkezdtem forgatni, most láttam hogy nem a romfs alatt kell módosítani, leállítottam a forgatást, módosítottam ott ahol írtad és forgatom elölről. Meglátjuk mi sül ki belőle, tényleg loggolás nélkül lehet e indítani a transmission-t a menüből, vagy elcrashel az egész
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
attilav2
őstag
Bele kellene nyúlni a forrásba és úgy módosítani hogy a transmission ne is hozzon létre log fájlt amikor a webfelületről indítjuk, így nem tekerné folyamatosan az SSD/HDD-t. A MiR3G topikban már ki lett vesézve hogy lehet logolás nélkül elindítani, így csak akkor nyúl a lemezhez ha leech vagy seed van, míg ha logol akkor folyamatosan tekeri a lemezt! Ki kellene deríteni hogy a forrásban melyik fájlban vannak a transmission indítási paraméterei és fordítás előtt átírni! Én csak a legelső alkalommal indítottam menüből a transmissiont, hogy létrehozza a dolgait, majd lelőttem, és logolás nélkül indítottam konzolból. Intruder2k5, lopertpeter van ötletetek merre keresem a forrásban a transmission indítási paramétereket? Ha a wifi ledeket sikerült megoldani akkor talán ez is menni fog.
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Már padavanon, OpenWrt nem vált be, instabil volt.
-
attilav2
őstag
válasz
trance89
üzenetére
Én az arch linux host miatt a Virtualbox-os verziót használom, a Vmware-hez már DKMS kellene ami növeli a kernelfrissítés idejét, már egy DKMS driver így is van, a tunerkártyáé, nem akarom tovább növelni a rendszer frissítés idejét, ráadásul a Vmware aur csomagban van csak ami bármikor eltörhet.
-
attilav2
őstag
Sokáig tartott virtualboxban de elkészült a javított WiFi Led-es, transmission-os fw-m:
2020.12.06-d39fd1
Dropbox link -
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nekem a hálókártyámat nem támogatja sem a 8 sem a 9, a 10-est tudtam felrakni mert az alatt végre ment az integrált háló (Asus A88X Plus), de nem tetszett a debian így maradtam az Arch-nál.
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
attilav2
őstag
Mondanám hogy tegyél fel debian 8-at, de az egy mai vason vagy el sem indul, vagy sok minden nem fog működni alatta. Maradnak a modern friss rendszerek és a virtuális gép illetve linux alatt a chroot is szóba jöhet, de nekem nem akart rendesen működni Arch alatt a chrootolt debian 8, így egyelőre marad a virtuális gép a többszörös fordítási időkkel.
Illetve ha nem ragaszkodsz a transmissionhöz akkor LMDE vagy Debian 10 is megfelelelő, ezek talán elmennek egy mai vason, transmission nélkül ezek alatt is simán lefordul a padavan.
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Most próbálok forgatni egy transmissionos buildet a prometheus oldaláról leszedhető virtualbox image segítségével. A host Arch linux. A virtualboxos prometheus image alól sikerült megoldani hogy elérjem a hoston futó NFS szerveremet így be tudtam másolni a lopertpeter féle kernel configot a prometheus alá, ezért javított wifi ledekkel készül a build
a kész fw image-et pedig szintén az NFS-re fogom kimásolni ha sikerül. Most a toolchaint buildeli a gép, ez most jóval tovább fog tartani mint natívan.... Majd meglátjuk mi sül ki belőle.
Kisebb kényelmetlenség hogy a prometheus féle linux alatt sehogy sem lehet magyar kiosztást beállítani, pedig már a locale-t is átállítottam magyarra
Mintha csak az orosz meg az angol locale lenne telepítve.marad a natív Linux rendszer /dev/sda2-n.
Van még olyan öreg vasad amin elindul és normálisan fut a debian 8.x ? -
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Felraktam Arch alá chroot-ba egy 8-ast, de nem akar normálisan működni, közben szétk*rtam a működő 10-es chrootolt debian-t
mert ugyanabba a könyvtárba irányítottam a deboostrap telepítőt mint ahol a 10-es volt, ezt időben észrevettem, töröltem az /opt/debian-t, majd újrakezdtem a 8-as telepítését, a könyvtárat újra létrehozva, tiszta lappal, látszólag telepedett is, átchrootoltam rá, adnám ki a szákásos parancsokat, erre szinte minden parancsra azt mondja hogy nem létezik, illetve az apt is hibával elszáll amikor telepíteni akarok valamit, áááá
és a jól működő chrootolt 10-est is szétk*rtam
Egyelőre marad a virtuális gép. -
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A router log szerint az ntfs-3g 2017-es, az ufsd(paragon) pedig 2012-es ha jól emlékszem, ez már mindenképp túl régi szerintem.
-
attilav2
őstag
Én is fordítottam egy javított wifi ledes padavant 1200GU-ra, csak egy skin van benne(grey2), az is lite, transmission sincs benne. 8.4MB. Ntfs meghajtónak ntfs-3g van beleforgatva, a paragon félét túl réginek találtam. Link
részletek a templates.config -ban -
attilav2
őstag
válasz
lopertpeter
üzenetére
A pontos hely ahová a módosított fájlt kell másolni:
padavan-ng/trunk/configs/boards/ASUS/RT-AC1200GU
előtte ajánlott biztonsági mentést készíteni az eredeti fájlról! Pl: mv kernel-3.4.x.config kernel-3.4.x.config.bak
A google drive ahol a módosított 1200GU kernel-3.4.x.config elérhető
Nekem működik a módosítás, égnek a wifi ledek! -
attilav2
őstag
válasz
lopertpeter
üzenetére
Sajnos nem mennek a wifi ledek 1200GU/57U alatt a most legújabb 6e92a81a builddal sem
Most forgattam és frissítettem rá. -
attilav2
őstag
válasz
lopertpeter
üzenetére
Most én is forgatok kíváncsiságból egyet, hátha tényleg fixálták a wifi ledeket.
Nem te javítottál bele a letöltött forrásba ugye? -
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hát ez elég gáz
Pedig natív környezetben sokkal gyorsabban fordul mint virtuális gépben. Arch alatt chrootolt debian 10-et használok padavan forgatásra, és WSL2 alatt is debian 10 van felrakva.
Lehet tenned kéne egy próbát az aktuális ubuntuval meg az lts verzióval is, hátha... Ha csak a transmission-t érinti a hiba és anélkül fordul, az nekem meg sokaknak akik a routeren nem torrenteznek, nem nagy érvágás. Végülis entware-ből fel lehet tenni bármilyen torrent klienst, persze macerásabb mint az fw-be fordítottat használni...Illetve most jutott eszembe, LMDE alatt felrakhatsz chrootolt debian 8.1-et ha még elérhetőek a repói. Majd lehet én is meg próbálok izzítani egy chrootolt 8.1-et Arch alatt.
-
attilav2
őstag
válasz
trance89
üzenetére
Amiket ajánlottam azok itthon megvehetőek. Azért a korona helyzetben eléggé elhúzódik a kínából szállítás, munkatársam már 2 hónapja vár egy Oukitel C21-re, csak a napokban érkezett meg az országba, aztán innen még lehet 1-2 hét is míg megkapja, amilyen a magyar posta. Persze ha lehet az adott cuccot eu raktárból rendelni akkor már más a leányzó fekvése
Nekem ezekkel a kínai routerekkel egy bajom van hogy nem nagyon van normális recovery-ük, illetve alig dokumentált, könnyebben téglásíthatók mint egy Asus, illetve ugye kínai táp jár hozzájuk, jobb esetbe eu átalakítóval, de azok meg olyan gagyik amit adnak mellé hogy jó eséllyel kicsúszkál belőle a dugvilla. Nem pártolom az átalakítós tápokat routernél, mi van ha véletlenül, akár részben, kicsúszik, túlmelegszik, tüzet okoz stb, ott van az asztal alatt nem vesszük észre ha kicsúszott. Mobilnál még elmegy ez az átlakítózás, de egy 0/24 eszköznél háát... A mediatek-es Asusoknak elég bolondbiztos recovery-ük van, többször flasheltem oda vissza OpenWrt-t padavan-t, gyárit, nem volt gond. -
attilav2
őstag
válasz
the.odzsy
üzenetére
NEM, RT-AC1200GU(ez kapható de kicsit drága) vagy RT-AC57U v1-es kell hozzá!
Esetleg veszel egy olcsó Tplink C5 v4-et, azon is jól fut, csak a 8mb flash miatt kompromisszumot kell kötnöd a szolgáltatások mennyiségét illetően. -
attilav2
őstag
Wifi ledek nem mennek, ezt megszoktuk mar, viszont az usb tulajdonsagok az aktiv.
Ezt megerősíthetem, nekem nem a legrissebb buildem van, még akkor forgattam mikor Intruder2k5 írta hogy variáltak valamit az 1200GU ledjeivel, hátha megjavulnak a wifi ledek alapon, ez nem jött be, viszont most megnéztem az usb tulajdonságokat és tényleg működik:
Ez már haladás! Remélem a wifi ledek is javításra kerülnek hamarosan! Most a pppd-t reszelgették a legutóbbi commitokat elnézve. -
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sajnos nem égnek továbbra sem a wifi ledek
Ez a javítás nem jött be. -
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Táncsak nem a wifi ledeket javították? Bár az ethernet led ekre szól a módosítás, lehet hogy hatással van a wifi ledekre is. Majd fordítok egy új buildet ha kedvem van.
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ja akkor eltévesztettem

Hmm... engem is érdekel ez az RT-N65U, gondolom valami őskövület, de gigás portjai vannak, ha lehetőségem lesz rá lehet hogy én is szerválok egyet kísérletezni. -
attilav2
őstag
Nem értem miért vették ki a padavanból a 65U támogatását hiszen abban is MT7621-es SoC van mint az 1200GU/57U-ban.
Akkor ez alapján vajon várható hogy az 1200GU/57U támogatása is kikerül? Mondjuk az tapasztalható az orosz fejlesztők részéről hogy nekik a MiR3G az ász, arra még kész fw-ket is buildelnek rendszeresen amit a MiR3G telegram csoportjában tesznek közzé. Ezzel szemben az 1200GU/57U-ban nem képesek megoldani a WiFi ledek és az usb tárhely tulajdonságlap működését, pedig az 1200GU/57U szvsz mára már legalább olyan sláger router lett mint a MiR3G, tehát van olyan mértékű felhasználóbázisa amiért megérné fejleszteni karbantartani a padavan 57U/1200GU specifukus kódjait. -
attilav2
őstag
Ha meg is van, nem tudom hol, akkora széjjelség van az ssd-imen

Használj NFS-t, szinte szögegyszerű a konfigja, kevesebb gondod lesz vele mint a DLNA-val, bár igaz hogy a TV-k beépített lejátszói általában csak a DLNA-t ismerik, ennek megkerülésére ajánlok egy MiBox S-t. -
attilav2
őstag
válasz
Starchm
üzenetére
A hanwckf fw PPPoE stabilitását teszteltem (ebből a célból buildeltem egyet) ez egy pár napos teszt volt, a PPPoE uptime rendben volt, viszont dobálta a nyugtalanító üzeneteket a logba, vargalex szerint egy a fw-ben lévő wifi kliens üzenetei voltak.
Itt vannak erről a posztok (én, trance89, vargalex):
https://logout.hu/tema/padavan_firmware_topic/hsz_1503-1503.html
https://logout.hu/tema/padavan_firmware_topic/hsz_1504-1504.html
https://logout.hu/tema/padavan_firmware_topic/hsz_1508-1508.html
Trance89:
https://logout.hu/tema/padavan_firmware_topic/hsz_1509-1509.html
https://logout.hu/tema/padavan_firmware_topic/hsz_1511-1511.html
Vargalex:
https://logout.hu/tema/padavan_firmware_topic/hsz_1521-1521.html -
attilav2
őstag
Én pár napos teszt alá vettem pár hónappal korábban a hanwckf fw-t és gyanús dolgokat csinált a log szerint, ezt vargalex is megerősítette, úgyhogy csak óvatosan! Ki tudja mit küld haza a kínaiaknak. Egy rejtett wifi kliens van beleépítve, és annak a hibaüzeneteit dobálta a logba, legalábbis az általam forgatott korábbi buildnál ezt csinálta. Akárhogy is nézem ez biztonsági kockázat! Az a plusz két működő led meg az usb tulajdonságlap szerintem nem ér annyit hogy ezt az fw-t érdemes lenne használni, de minenki saját maga dönti el!
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Pontosítok, hanwckf fw-t forgattam prometheus nélkül, de azt csak anélkül lehet mert nem kompatibils a prometheussal. Illetve alexey fw prometheus nélküli forgatásával is próbálkoztam, valameddig eljutottam de a forgatás hibával leállt.
suste: újra kapható az RT-AC1200GU
szerezz be egyet, ugyanaz mint az AC57U-v1, OpenWrt és Padavan kompatibilis! -
attilav2
őstag
Sikerült intruder2k5 fw-jét AC57U-ra TFTP-vel feltenni arch linux alól. Felraktam a tftp-hpa csomagot, majd fix IP-t állítottam be: 192.168.1.75, kikapcsoltam a routert majd a reset nyomvatartása mellett bekapcsoltam és még kb 5mp ig nyomva hagytam a resetet, majd elengedtem, a power led lassan villogott (csak ez a led égett), majd kiadtam a következő parancsot:
tftp -4 -v -m binary 192.168.1.1 -c put AC1200GU_3.4.3.9L-101-ce702a9.trx
Kb fél perc alatt megtörtént az átvitel, amiről informált a tftp kliens. Innentől kezdtem izgulni, ugyanis kb 5 percre kialudt minden led, majd felgyulladt a power és utána az egyik lan port ledje amelyik porton a géphez volt kötve, innentől kezdve elértem a webfelületet, reseteltem ahogy intruder2k5 ajánlja, utána beállítgattam, működik, megy a nano és az mc is
A tftp leírást az OpenWrt AC57U oldaláról vettem.
Az OpenWrt nem vált be, az OpenWrt topicban leírtam mi volt a gond. A padavan felrakása előtt reseteltem az OpenWrt-t, majd windows alól recovery tool-al visszatettem a gyári fw-t, majd ezt is reseteltem, mert a régi beállításaim megmaradtak. Egy ideig a tartalék 1200GU-t használtam hogy lássam a gyári fw hogyan teljesít. Ma gondoltam egyet és legyűrve minden félelmemet linux alól fel TFTP-ztem AC57U-ra a padavan-t
Az Asusnál más routerekhez képest annyival jobb a helyzet hogy TFTP szervert tartalmaz, így csak a klienst kellett a PC-n megfelelően felparaméterezve elindítani és visszajelzést is adott a fw sikeres feltöltéséről. A Tplink-ben ha jól tudom TFTP kliens van, ilyenkor a PC-n kell futtatni a TFTP szervert, ez egy kicsit komplikáltabb és csak a logból lehet tudni hogy sikeres volt e a fw átvitele(legalábbis a linuxos tftp szerver megoldásoknál), bár nyilván tplinknél is látható a ledek állapotából hogy elkezdőtött e a flashelés. -
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szerintem be kellene írnod egy issue-t alexey gitlabjára az usb státus javított html kódjával, hogy mit mire cseréltél ki, és leírod hogy így is csak részlegesen működik. Aztán majd alexey talán javítja.
-
attilav2
őstag
Nemrég frissült a routereinkre való entware, többek közt frissültek a torrentkliensek, Link
-
attilav2
őstag
válasz
zolnagy
üzenetére
Prometheussal bármikor forgathatsz magadnak sajátot feltéve ha támogatja az RT-N56U-t, ha a választható routerek között az asus alatt ott van akkor tudsz fw-t forgatni a routeredre. Ha windowsod van (legalább w10) akkor célszerű WSL2 alatt beüzemelni a prometheust(írtam róla, ott van az összefoglalóban), vagy használhatod a prometheus.freize.net -ről letölthető virtuális gép image-k valamelyikét vmware player és virtualbox alatt, csak akkor a firmware fájlt a fordítás végén macerás kiszedni a virtuálisgép merevlemez fájljából, szerintem ezért jobb a WSL2-es megoldás, ott ez egy paranccsal elintézhető.
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2
üzenetére
Na lite theme packkal is leforgattam ugyanazt a konfigot, 12mb lett

Ugyanaz a két skin volt bejelölve, build config ugyanaz, a fájl átnevezős módszert vetettem be, a start.sh átírását komplikáltabbnak találtam. Közel 1mb méretcsökkenést lehet így elérni
és úgy lett két lite skinnel 12mb hogy vpn-eket proxy szervereket bele zsúfoltam, ha ezeket kiagyom akkor még kisebb lett volna. El lehet gondolkodni egy friss transmission + webui fw-be forgatásán mostmár szerintem lehet neki helyet szorítani 57U és MiR3G-n, talán még a nano is belefér
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Lefordult ez az újabb build is, 13.33 megával.
Ezek vannak benne, plusz az általad említett két skin. Ez még normál theme packkel készült. -
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hogy kell a lite theme packet beállítani?
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Most én is kísérletezgetek mi fér bele egy AC57U fw-be, az általad említett két skint hagytam benne, SMB2/NFS-t, vpn-eket (wireguard, strongswan, openvpn), tor proxy + geoip adatbázis, a padavanban elérhető dns és proxy szerverek, meg dropbear, kb ezeket raktam bele, transmissiont kivettem, így lett 12mb körül. Most pörgetek egy újabbat úgy hogy vissza tettem a transmission-t meg beraktam a wpad-t.
-
attilav2
őstag
Újabb negatívumot vettem észre 57U-n az OpenWrt-n. 5ghz wifi csatornaváltás és a beállítások mentése után elnémult, csak újraindítás után éledt fel, a 100-as csatornára váltottam az alapértelmezett 36-ról. Működik a 100-as csatornán, csak újraindítás kell 5ghz-n a csatornaváltáshoz.
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Gratula! Szép munka!
Nekem is szereznem kellene egy C5_v4-et, mert már nagyon kíváncsi vagyok hogyan muzsikálna padavan alatt, csak családilag akadályoztatva vagyok
Már az AC-1200GU tartalékot is elég nehéz volt kikönyörögnöm. -
attilav2
őstag
válasz
üzenetére
Én sem arra gondoltam hogy torrentre közvetlenül a routert kellene használni(a kevés flash miatt amúgy sem lehet a transmissiont beleforgatni), hanem hogyha a PC-ről torrentezel és beesik 5-10 gigabites torrent, akkor az megfeküdheti a ~30mb szabad rammal rendelekző C5_v4 gyomrát, lehet bedugul. Egyszerre legfeljebb 2 esetleg 3 torrentig még el lehet menni szerintem.
-
attilav2
őstag
válasz
üzenetére
Rendben, akkor ezekszerint bekapcsoltátok az ssh-t
Akkor ez egy anomália, hiba, a C5_v4 padavan kódjában hogy hektikusan működik az ssh, mint ahogy skineket is csak nehézkesen lehet beleforgatni.
Igazából az ssh nem is olyan légenyeges, hacsak a nem a wan -ról akarjátok elérni vele a routert, akkor biztonsági okok miatt szükséges, belső hálón adminisztrálni a routert bőven jó a telnet is. A webfelület sem https-el megy alapból (openwrt-n sem), persze valahogy megoldható hogy https legyen, de belső hálón ennek nincs jelentősége.Még egy jó kérdés a C5_v4 hogy viselkedik masszív torrentezéskor, lévén csak 64mb-ram van, ennek egy része ramdisk (/tmp) és ami marad annak kb a fele foglalt padavan alatt a képernyőképek alapján. Van egy olyan érzésem hogy túl sok torrentet egyszerre nem érdemes ráereszteni, különösen ha sok a seeder és jönne gigabittel.
-
-
attilav2
őstag
A Padavanban ha jól tudom a telnet aktív alapból, az ssh-t a webfelületen be kell kapcsolni. Lehet hogy a bekapcsoláskor generálja le a kulcsokat. Bekapcsoltátok az ssh-t?
-
attilav2
őstag
Eléggé stabil, újraindulás, fagyás nem volt eddig, de csak 700mbit-et tud stabilan bekapcsolt hw offloaddal -igaz néha néha felmegy 800mbitre- Míg gyárival és padavannal megvan stabilan a 900mbit.
Azért váltottam mert padavannal csinált időnként olyat hogy teljesen megfagyott a router, sem a 192.168.1.1-et sem az internetet nem lehetett elérni. Gondoltam kipróbálom az Owrt-t egy tartós tesztre mennyire stabil, eddig bejött
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Most egyik routeremre sincs felrakva a padavan, az AC57U-n openwrt-van és marad is egy jódarabig, az 1200GU-n meg gyári fw van, egyelőre nem is tervezem megbolygatni mert tartalék.
Annyit még hozzátennék hogy a MiR3G prometheus-os alap konfigurációjában a dropbear az alapértelmezett és az openssh ki van szedve, ha jól tudom(update igen így van: Link), illetve a MiR3G topikban többen is használnak padavan-t dropbearrel, ha rákeresel a MiR3G topikban a dropbear-re láthatod. Lehet hogy csak a C5_v4-el van gond dropbear esetén, szerintem konzolból(telnet) beállítható valamelyik config fájlban hogy a 22-es porton figyeljen a dropbear, ki kell nyomozni hol kell átírni egy sort. -
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Csak AC57U-n tudtam tesztelni de nálam működött Dropbear-al az SSH. Illetve még akik jópáran az én fw-met használják AC57U-n azok sem panaszkodtak pedig van aki távolról ssh-n lép be a routerébe.
Szóval AC57U-n biztosan működik dropbearral az SSH, kellene szereznem egy C5_4-et hogy tesztelni tudjam mi a helyzet. -
attilav2
őstag
4pda-s C5_v4 fw-k a dropbox tárhelyemen Butaford és Garik_kras félék skinekkel, van belőlük TFTP recovery alól felrakható és sima padavan webfelületről frissíthető verzió.
Van jó TFTP leírás a C5_v4 openwrt oldalán illetve azt is elmagyarázza hogyan kell megvágni a gyári EU-s fw-t hogy TFTP-n keresztül vissza tudjuk rakni. -
attilav2
őstag
Jó munkát végeztél a C5_v4 fw-vel. Látom belefért az OpenSSH, meg az NFS, SMB is egyszerre, gratula!
Én dropbearral fordítom az fw-imet, AC57U-ra MiR3G-re és C5_v4-re is azzal forgattam openssh helyett. Jóval kisebb helyet foglal mint az openssh. Az alexey fw-im mind dropbear-esek.
Itt vannak az én C5_v4 fw-im, csak padavan fw alól rakhatók fel, TFTP-ről nem! Mindenki saját felelősségre használja! Skinek nincsenek benne. Van SMBv1-es SMBv2-es NFS-es. -
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szerintem a samba eléggé bloat, és a konfigurálása nehézkes. Az NFS-t preferálom Linux rendszeren(a routereken is az fut), igaz nem védhető jelszóval de meghatározható az /etc/exports -ban hogy mely IP kről legyen elérhető a megosztás. Ha kell példa konfigot tudok mutatni ami nálam arch linuxon működik és a médialejátszók, kodi, elérik meghatározott IPkről. A padavan alap NFS konfigja is működik persze, de az az egész 192.168.1.x tartománynak engedélyezi az elérést.
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hát lehet hogy nem működik a skinek beleforgatása C5_v4 fw esetén, mert ha jól emlékszem először egy majd utána két skinnel forgattam fw-t(jól kigyomlálva) de a két fw mérete azonos lett, szóval lehet hogy nem tökéletes a buildelő script C5_v4 esetén. Az orosz buildelők(butaford, garik_kras) persze megoldották valahogy a skinekkel fordítást úgy hogy működjenek is(rostiron tesztelte az orosz fw-ket, képeket is rakott fel), az ő fw-ik fenn vannak a dropbox tárhelyemen, amit linkeltem korábban.
Tesztelni sajnos nem tudok C5_v4 fw-t mert ilyen routerrel nem rendelkezem.
-
attilav2
őstag
Megvan az OpenWrt kísérletezésem első áldozata, a régi wrt160nl -em. Azthittem túlélte a 15.05.1-ről 19.07.3-ra frissítést, a frissítés után még bebootolt, alap dolgokat állítottam csak be, jelszavat és ssh elérést, semmi mást, majd elraktam, ma próbálnám ki és nem érzékeli a lan portra dugott kábelt, nem jön létre a link
A wan portot érzékeli, ha bedugom a kábelt világít. Na készülhetek életem első debrick-jére. Még jó hogy vettem egy 1200GU-t tarteléknak, mert az AC57U-n az Owrt-vel időnként kísérletezek, guest wlan-t állítottam be, második nekifutásra sikerült a leírás szerint megcsinálni
Dchard szerint fejlődő pályára állhat az Owrt az 5-ös kernelre és a DSA architektúrára átállással. Lehet hogy a DSA segít majd utolérni NAT sebességben a padavant? -
attilav2
őstag
Van tartalék routerem mostmár!
Vettem egy RT-AC1200GU-t az AC57U mellé. Miközben az AC57U-n időként cserélgetem a fw-ket, az 1200GU lesz a tartalék, így az AC57U téglásodása esetén azonnal hadrendbe tudom állítani.

Egyébként jól megy az OpenWrt az AC57U-n, ma volt a 6 napos pppoe uptime Owrt alatt, amit az 1200GU tesztelésével szakítottam meg, ez is jól működik, marad rajta a gyári fw amit frissítettem, megy fel a szekrénybe. -
attilav2
őstag
Szia
Erről korábban már beszélgettünk itt, a fw fordítás előtt kell módosításokat csinálni!
Intruder2k5 belerakott a fw-ibe egy saját Asus logót(meg pár más dolgot), ehhez nemcsak képet gyártott hanem a router weboldalának css sablonjába is belenyúlt ha jól tudom, mert a kép nagyobb volt mint a "gyári" padavan logók.Intruder2k5:
A WSL leírásomban a debian csomagkezelő parancsok elől kifelejtettem a sudo-t, ugyanolyan félkövér és dőlt betűkkel írd az apt parancsok elé. Előre is köszönöm. -
attilav2
őstag
válasz
üzenetére
Ez igencsak jó eredmény! Főleg egy ilyen árkategóriájú routertől. A mediatek az mediatek, hozza a formáját
mindezt annak ellenére hogy realtek switch van benne(de minden más mediatek). -
attilav2
őstag
válasz
Starchm
üzenetére
Olvasgattam a 4pda vonatkozó topicját(google fordítóval) és már valaki jelezte hogy hozzáadná az Alexey forráshoz a RM2100 támogatást, de úgy tűnik vagy elhalt a dolog, vagy alexey nem hagyta jóvá a commit-ot
Majd a nyári uborkaszezon után kiderül folytatja e alexey a fejlesztést és lesz e támogatás RM2100-ra.
Szerintem egyébként az OpenWrt is majdnem telesen jó mediatek routerekre, bekapcsolt hw nat mellett 700mbit megtvan speedtest-cli -vel, szelessav.net -en chrome-ban mérve meg 800mbit is összejött, ez már bőven elég torrenthez. Egyedül a 2.4g wifi gyenge, ott a 40mhz sávszélt nem akarja valamiért bekapcsolni, pedig belőttem a 40mhz kényszerítését, és a noscan '1' opciót, és átraktam egy kevésbé terhelt csatornára, de az istennek nem akarja a 40mhz-et. 50mbit így is megvan 2.4g-en, az telefonos böngészésre, videózásra elég. Minden másra ott az 5ghz
-
attilav2
őstag
válasz
Starchm
üzenetére
Fordítottam már Hanwckf padavan-t is, annak a buildelése az AsusWRT-től százszor egyszerűbb, annak ellenére hogy prometheus nélkül kell buildelni, ahogy elnézem az AsusWRT leírását adódhatnak komplikációk bőven. Még jó hogy vannak kész fw-k, csak az AC57U-t nem támogatja ez a lukasz1992 féle branch
Pedig kipróbálnám. -
attilav2
őstag
OpenWrt alatt van HW NAT de még nem az igazi: Link
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Egyelőre ismerkedem az OpenWrt-vel, aztán majd megy vissza a gyári, utána a padavan.
-
attilav2
őstag
Na rászántam magam, nagy nehezen felraktam az OpenWrt-t, első benyomásaimról itt írtam
Hw nat úgy tűnik nincs, 500mbit-et így is hoz. -
attilav2
őstag
Egyébként 4 hete nincs commit az Alexey repóban:
https://gitlab.com/dm38/padavan-ng/-/commits/master
Lehet ezzel is úgy járunk mint Linaro-val. Az egy emberes hobbi projectek nem húzzák sokáig
Szerintem előbb utóbb át kell menni OpenWrt-re, illetve addig még jó lesz a padavan amíg nem találnak valami súlyos biztonsági rést amivel betörhetnek a helyi hálónkra, onnattól kampó szerintem, hacsak nem lesz ember/erőforrás arra hogy security patcheket gyártsanak.
Nem tudja valaki hogy áll most a OpenWrt mediatek hardware nat fronton? -
attilav2
őstag
Na sikerült egyetlen választható skinnel C5_v4 fw-t forgatnom, de elég sokmindent ki kellett szedjek, többek közt elég fontos dolgokat is.

A képen a Fluent WSL terminál látható, több tab-ot "fület" lehet vele nyitni, miközben megy a fordítás addig tudok mást is csinálni WSL alatt.
templates.config
NFS-t is tartalmaz! A szakik elmondhatnák a véleményüket a templates.config alapján hogy a hiányzó összetevők miatt milyen problémákra lehet számítani a működés során
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2
üzenetére
Kicsit elírtam szóval a build configot itt tudod hanwckf alatt szerkeszteni:
/opt/rt-n56u/trunk/configs/templates/MI-R3G.config -MI-3RG végig nagybetűkkel-
és ha minden lépést megcsináltál amit hanwckf írt, akkor a fw legenerálása:
fakeroot ./build_firmware_modify MI-R3G
De nagyon macerás a buildelés és néhány extrán kívül (pl nano és curl beleforgatható) nem tud többet az Alexey-nél, amit kényelmesebben konfigolsz a prometheusból. -
attilav2
őstag
válasz
Gyurka6
üzenetére
MiR3G-re??? Az előbb a RM2100 fw-kről volt szó, a sensegsm féle 101-esről, annak nem publikus a forrása. A hanwckf-et le tudod fordítani MiR3G-re, de nem ajánlom! Mint ahogy fentebb írtam, és ebben vargalex is megerősített, lehet benne hátsó kapu. Olvass vissza, teszteltem a hanwckf-t. Maradj az Alexey forrásnál.
Egyébként hanwckf githubján le van írva lépésről lépésre a fordítás menete, csak éppen nem a MiR3G-t hozza példának, hanem valami mást: fakeroot ./build_firmware_modify PSG1218 helyett neked fakeroot ./build_firmware_modify Mi-R3G parancs kell utolsó lépésként
és a build configot nem a /opt/rt-n56u/trunk/configs/templates/PSG1218.config alatt állítod hanem a nano /opt/rt-n56u/trunk/configs/templates/Mi-R3G.config alatt -
attilav2
őstag
válasz
golya87
üzenetére
Erről a fw-ről van szó: 4pda-link
Két verziója van, mindkettő fel van töltve a fentebb linkelt dropbox tárhelyemre, az egyikben vannak skinek mint ahogy a leírásban van, ez 10mb körüli, a másik 8mb körül van.
101-es verzió, szóval valószínűleg az alexey forrás módosításával készítette, de a forráskód nem publikus. Jelenleg alexey gitlabján és a prometheusban sincs RM2100 támogatás. Egyedül a hanwckf branch támogatja hivatalosan a RM2100-at, annak a forrása is elérhető:
https://github.com/hanwckf/rt-n56u
De lehetnek benne hátsó ajtók mivel kínai fejlesztés, felraktam AC57U-ra, de furcsa üzenetek jelentek meg a log-ban, amelyek egy wifi kliens jelenlétére utalnak, így inkább leszedtem. vargalex szerint rejtett wifi kliens lehet benne. Nem ajánlom! -
attilav2
őstag
Sensegsm féle Redmi AC 2100 fw-k a 4pda-ról: Link
Latin és cirill betűs orosz leírás txt-ben mellékelve.
Új hozzászólás Aktív témák
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Gyermek PC játékok
- Antivírus szoftverek, VPN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4157
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Csodálkoztam miért villog olyan sokáig az ssd ház aktivitás ledje, kikapcsoltam a rtorrent.conf-ban a letöltés utáni hashelést, a portot is a konfig fájlban állítottam be, amit a rutorrentben a beállításokban elmentek arra nagy ívben.... ezért a rutorrent.conf-ot kell szerkeszteni.

a kész fw image-et pedig szintén az NFS-re fogom kimásolni ha sikerül. Most a toolchaint buildeli a gép, ez most jóval tovább fog tartani mint natívan.... Majd meglátjuk mi sül ki belőle.
Nekem ezekkel a kínai routerekkel egy bajom van hogy nem nagyon van normális recovery-ük, illetve alig dokumentált, könnyebben téglásíthatók mint egy Asus, illetve ugye kínai táp jár hozzájuk, jobb esetbe eu átalakítóval, de azok meg olyan gagyik amit adnak mellé hogy jó eséllyel kicsúszkál belőle a dugvilla. Nem pártolom az átalakítós tápokat routernél, mi van ha véletlenül, akár részben, kicsúszik, túlmelegszik, tüzet okoz stb, ott van az asztal alatt nem vesszük észre ha kicsúszott. Mobilnál még elmegy ez az átlakítózás, de egy 0/24 eszköznél háát... A mediatek-es Asusoknak elég bolondbiztos recovery-ük van, többször flasheltem oda vissza OpenWrt-t padavan-t, gyárit, nem volt gond.
és úgy lett két lite skinnel 12mb hogy vpn-eket proxy szervereket bele zsúfoltam, ha ezeket kiagyom akkor még kisebb lett volna. El lehet gondolkodni egy friss transmission + webui fw-be forgatásán mostmár szerintem lehet neki helyet szorítani 57U és MiR3G-n, talán még a nano is belefér
Az Owrt topicban leírtam mi a baja, valamint leírtam a tapasztalataimat az öreg router és friss Owrt párosítása hogyan teljesített.
Majd a nyári uborkaszezon után kiderül folytatja e alexey a fejlesztést és lesz e támogatás RM2100-ra.