Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocok18
csendes tag
válasz
ace_ventura
üzenetére
Akkor peched volt, nekem most 235-ön megy.
Bár MemTest szerint a memória már hibázik
De az egy másik topic
-
Pocok18
csendes tag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy adott egy 2,8GHz-s P4 Northwood. D1 steppinges.
Alapvetően 1,525V nála a gyári.
Meddig húzható egy ilyen proci és maximum mekkora feszültség engedhető meg hozzá?
A táp egy 400W-os Coolink (az a 2 ventis), az alaplap Abit IC7-G és 2*512MB memóra van mellette DC-ben. -
Pocok18
csendes tag
Akkor feszt még adhatok neki kicsit? Mert úgy nézett ki, hogy akkor elindulna...
-
Pocok18
csendes tag
A P4 2,8 NW (D1 steppinges) procim nem akar menni 240-nel, igaz, a feszültséget nem mertem nagyon emelni. Csak 0,5 V-al kapott többet, de így sem ment a boot. 235-nél már belépett a windowsba, de az első kattintásnál kékhalál. Mennyi feszt merjek adni neki? Alapon 1,525 V ; 240-nél megpróbáltam 1,575-val.
Más: Kingmax DDR400-as (Kingmax chipekkel) 512 MB singleben, 2,6 V-al 462 MHz! Szerinem elég jó, szerintetek?
B.Ú.É.K. mindenkiNET! -
Pocok18
csendes tag
Abit IC7-G. Ha By CPU-n hagyom, akkor is 1,5225-öt ad, ami néha (így is) felmegy 1,54-re, igaz kerekítve. Az a minimum, kevesebbet nem lehet beállítani neki. Egyszerűen nincs más lehetőség, csak 1,5225 és felfele.
És ez a proci: http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL78Y
[Szerkesztve] -
Pocok18
csendes tag
Mycso! Nincs ötleted arra, amit írtam? Hogy a proci gyárilag max 1,4 V-ot kaphat, nálam meg 1,5225 V a minimum!!!
-
Pocok18
csendes tag
Srácok! Nem tudná valaki megmondani, hogy mennyi a 2,8 GHz-s Northwood magos P4 (L2 512 KB) proci gyári feszültsége? Most 1,52-n van, de Everest szerint megy néha 1,54-et is! Érdemes ezt manuálisan 1,52-re állítani? És ha 3,5 GHz-et akarok kihúzni belőle, akkor mennyi feszt adjak neki saccperkábé?
Mycso! Rájöttem, mi volt a baj. Az FSB
RAM By SPD-re volt rakva. Átraktam 1:1-re és húztam még 5-öt az FSB-n (220-ra) és most sokkal gyorsabb!
[Szerkesztve] -
Pocok18
csendes tag
Tesztek, mint Sisoftware Sandra meg PCMark05. PCMark05-ben a CPU ~200 ponttal kapott többet, a memória meg ~150-nel. A lassúság a játékok betöltésénél jelenik meg, nem számottevő, de lasabb. Nomeg pl. (nemtudom ez jó példa-e) az XP bootnál a csíkok 1,5-el többször mennek végig.
-
Pocok18
csendes tag
Az lehet, hogy ha 15-öt emelek az FSB-n akkor lassabb a gép, holott a tesztek gyorsabbnak írják?
[Szerkesztve] -
Pocok18
csendes tag
Sziasztok!
A P4 2,8 GHz HT-s procimat elkezdtem húzni. Most 14*215-nél járok. De a feszültsége SpeedFan szerint 1,54V. Csakhogy nem 1,55 V a maximum, amit ajánlanak? Vagy ez mehet magasabbra is? Feszt. nem állítottam, lehet, alaplap állítgatja, ami egy Abit IC7-G.
Tuning ügyben nagyon új vagyok egyébként, szal bocsi, ha butaságot kérdeznék!
Előre is köszi a válaszokat!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- PlayStation 5
- Diablo IV
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- VGA kibeszélő offtopik
- Autós topik
- Windows 11
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest