Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok. Egy ksi segítséget szeretnék kérni Tőletek. Jelenleg itthon egy Linksys WRT320N routerem van, viszont hamarosan továbbítanom kell egy betonfödémen a jelet amin már jelenleg se nagyon hatol át a wifi, így arra gondoltam hogy ebből a routerből felviszek egy lan kábelt és veszek egy Access pointot. Viszont olyan eszköz kéne hogy wifin és vezetéken is lehessen hozzá csatlakozni.. Milyen eszközre lenne szükségem? (Szeretném ha írnátok nekem egy konkrét típust mert nem nagyon vagyok otthon az ap-ban) Előre is köszönöm a segítséget nektek!
-
ftamas0201
senior tag
válasz Intruder2k5 #24742 üzenetére
Helló.
Köszönöm a gyors segítséget, ez valóban egy nagyon jó ötlet és egyáltalán nem is veszett drága. Gond nélkül össze tudom hangolni majd a linksyssel? Csak úgy mellékesben, ezen is elmegy egy Tomato firmware? (Csak mert nagyon bejön ezen a linksys routeremen is az említett fw)
[ Szerkesztve ]
-
ftamas0201
senior tag
válasz Intruder2k5 #24744 üzenetére
Ááá, az itt még fényévekre van, egy 30/4mbites hálózathoz kell "csak" És igazából azon csak internetezés lesz, más nem is nagyon.
-
ftamas0201
senior tag
válasz Intruder2k5 #24748 üzenetére
Így van, nagy a valószínűsége hogy kábelen lesz felvíve a net, nem akarok kínlódni a wifivel és ezzel szerintem mindenki így van. Így jobban belegondolva igazából arra tökmindegy milyen firmware van mert le lesz téve a sarokba és soha hozzá sem lesz nyúlva, leginkább ez a linksys van és lesz is bütykölve.
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Egy kissé érdekes problémám akadt itthon. Adott egy Linksys wrt320n router (Tomato firmware). Az én gépem vezetéken van összekötve vele, és van egy laptop ami wifin csatlakozik. Nos, ha én előbb bekapcsolom a gépem akkor a laptop a vezeték nélküli hálózatot csak akkor érzékeli, ha módosítok valamit a wifi tulajdonságoknál (elég ha átállítom a módot N-ről Auto-ra vagy fordítva). Ha a laptop van előbb bekapcsolva mint a gépem akkor gond nélkül csatlakozik azonnal a hálózathoz.
Valakinek erre valami ötlete esetleg?Előre is köszönöm!
-
ftamas0201
senior tag
válasz Gubek-Einste #25571 üzenetére
Természetesen a legújabb Tomato van rajta, ez a jelenség már elég régóta fenn áll, viszont most jutottam el odáig hogy eléggé idegesít. A laptop egy ócskaság amúgy és egy külső USB-s tp-link vevő van beállítva a sorba, lehet hogy a lapos oldalon van valami gáz? Mert ha telefonon próbálok wifi-vel csatlakozni, az azonnal megy gond nélkül.
-
ftamas0201
senior tag
válasz Gubek-Einste #25573 üzenetére
Megpróbálok keresni hozzá valami normális drivert, hátha az megszünteti a jelenséget. Köszönöm az infót!
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok. A fenéért se találom itt a topicban azt a hsz-t ahol leírjátok hogy két rourert kábellal hogy lehet összekötni, illetve milyen beállítás szükséges hogy működjön. Az első router lan portjából a másik wan portjába szeretném mert Csak egy lan van rajta és arra szükség lenne viszont a wifire is. Tudnátok nekem ebben segíteni?
Előre is köszönöm nektek!
-
ftamas0201
senior tag
Köszönöm szépen. Még valamit szeretnék kérdezni. Hogy tudom elérni az admin felületet a routernek? mert mikor bekapcsoltam a dhcp-t azóta teszi a dolgát ahogy kell, van internet, de a 192.168.2.1-en nem érem el az admint. (ezt adtam meg a másodiknak) Az elsőt gond nélkül elérem a 192.168.1.1-en.
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. Két szintes a ház, két routeres megoldással van a hálózat megosztva. Lent van egy linksys WRT 320N router Tomatoval, fent egy SMC router beállítva. A lentiből a LAN 3-as porton megy fel egy kábel a fenti WAN portjába. Statikusan adtam egy IP-t a fentinek max address alapján, fent pedig mindent úgy hagytam ahogy van, dinamikus IP kiosztás stb. A lentinek 192.168.1.1 az elérése és ezen is oszt ip-t 1-100 között fent pedig 192.168.2.1 az elérés és ebbe a tartományba van a DHCP is az link kiosztással.
Viszont nálunk fent ki van mindig húzva a router és csak addig van bedugva amikor kell.
És itt a bonyodalom sajnos hogy mikor bedugom nincs internet. Első konfignál minden rendben, utána valamiért nem akarja az igazat. A logban ezt olvasom ki egyedül:
Could not find DHCP daemon to get information
Mi lehet a probléma szerintetek?Előre is köszönöm a válaszotok.
-
ftamas0201
senior tag
válasz Gubek-Einste #30961 üzenetére
Most áttettem így, viszont beírtam a fix IP-t amit adtam neki (mármint a második routerbe) Viszont a DHCP-t nem kapcsoltam ki. De most semmilyen IP-n nem érem el azt a routert, viszont internet van rajta. 192.168.1.110-es IP-t kapta meg, elvileg ezen kéne hogy elérjem most igaz? Mi van ha így most bekapcsolva maradt a DHCP, az gáz?
-
ftamas0201
senior tag
válasz Gubek-Einste #30963 üzenetére
Kikapcsoltam a DHCP-t. Internet ugyan van, viszont a második routert azóta sehogy nem érem el. se a statikus IP-n amin adtam neki (192.168.1.110) se pedig a gyári 192.168.2.1 címén, ez elérhetetlen lesz a továbbiakban így?
-
ftamas0201
senior tag
válasz krealon #30982 üzenetére
Először is, nagyon köszönöm a leírásod ilyen szájbarágósan, követtem a lépéseid és az internet tökéletesen működik és a router elérése is teljesen jól működik most Az R2 router status felületén a kapcsolat Disconnectedet ír, de az már nem érdekel ha jól fog működni, gondolom a DHCP kikapcsolása miatt írja ezt, egyelőre gondmentes lesz.
Amúgy egyszer már be volt kötve a router viszont olyat csinált hogy ha az R1 be volt dugva és ment az internet itt nálam, fent az R2-t mikor bedugtam, nem adott jelet, korlátozott kapcsolatot írt a gép fent az R2-n és vagy csak újra konfig esetén jött helyre vagy a sok ki és be kapcsolgatás után egyszer csak felépítette a hálózatot.
Okozhatta valami rossz konfig ezt vagy alapvetően mi okozhatta ezt?
remélem hogy nem lesz ilyen gondom már mert egy éve folyamatosan küzdök már ezzel. -
ftamas0201
senior tag
válasz Gubek-Einste #30984 üzenetére
Teljesen jogos, Bocsánat
-
ftamas0201
senior tag
válasz Gubek-Einste #30991 üzenetére
Hát sajnos ismét elő jött a probléma. fent mindig kihúzzák a routert, végülis itt lent is ki van kapcsolva napközben minden, így bekapcsolva, fent egyszerűen nem jön létre a kapcsolat. a routert se érem el, (R2-t) egyszerűen a rossebb se tudja hogy hol akad el a dolog. már próbáltam egy tp link routerrel is meg egy régi SMC-vel, mindkettővel ezt produkálja. létezik hogy az itt az R1-es routeremen valami tönkre van menve? Access point üzemmódban van a tomatoban gondolom ez nem befolyásol semmit.
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
A napokban/hétben volt ugye a problémám két router sorba kötésével, amit szájbarágósan leírtatok nekem és elég jól is van minden.
Van egy problémám vele viszont. A fő router (R1) olyan mintha eldobná a jelet és a második (R2) router már nem kapja meg.
Nos a helyzet a következő. R2-n korlátozott hibaüzenet a laptopon, kezelőfelület nem jön be. Ilyenkor elég ha annyit csinálok hogy az R1 routerből kihúzom az R2-höz vezető hálókábelt és vissza dugom.
Miért lehet ez szerintetek? Mi lehet a hiba okozója? -
ftamas0201
senior tag
válasz Gubek-Einste #31051 üzenetére
R1 Router: 192.168.1.1
R2 Router: 192.168.1.2DHCP ip osztás mindkettőn R1-en 100-150, R2-n 100-199
A legszebb hogy az R2-n nem is tudom ezt állítani mivel a DHCP ki van kapcsolva, hiába írom át és menteném el, csak magától vissza írja a 100-199 értéket. -
ftamas0201
senior tag
válasz Gubek-Einste #31054 üzenetére
Legújabb firmware van mindig mindegyiken, R1-en tomato van ráadásképp. R2-t már többször újra beállítottam, sőt kipróbáltam egy másik routerrel is és tök ugyanez volt a probléma.
-
ftamas0201
senior tag
válasz Gubek-Einste #31057 üzenetére
KB fél éves a kábel, viszont egy toldó van beiktatva kettő közé mert ilyen hosszban nem kaptam sehol hirtelenjében kábelt. Így lehetett venni toldót hozzá.
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Adott két router, egy Asus N18U (fő) és egy második Linksys WRT320N (al). Tomato fw-vel. kábellel kötöm össze őket, Fő routerben a lan 1es portja, al routerben a wan portra mert szükségem van a lan portokra és a wifire is. A fő routeren kapott mac alapján egy fix ip címet az al router, az al routeren pedig beálíltottam a wifi titkosítást és hogy 192.168.2.1-en legyen elérhető ezzel együtt a lanokat is 192.168.2.100-tól 110ig osztja. (A fő router 192.168.1.1 az elérése és ebben a tartományban is oszt a 100-150 közt)
A gondom az lenne hogy mikor az al routerről lecsatlakozok és egy darabig nincs rajta semmi akkor mintha megszűnne létezni rajta a hálózat. utána ha vissza akarok kapcsolódni akkor már csak korlátozott kapcsolatot ír a winfos gép. Spontán csinálja ezt, nem értem hogy miért.
Mi a véleményetek erről a dologról, mi okozhatja? Cat5e kábel új vezetés pár hónapos csak, mit lehetne tenni?Előre is köszönöm nektek.
-
ftamas0201
senior tag
válasz Gubek-Einste #32118 üzenetére
Eddig napi használatos volt, nem voltak ilyen gondjai hogy eldobja a netet, csak így másodlagosként (természetesen reseteltem és újra beállítottam) mióta az elsődleges szerepét átvette az n18u. Nem szükséges külön külön tartományokba szednem a hálózatokat, erre nem is gondoltam hogy lan-ba alakítsam a wan-t
-
ftamas0201
senior tag
válasz Gubek-Einste #32118 üzenetére
Egy kis fejlemény az ügyben.
Nem hiszme hogy ilyet láttatok már valaha, de rájöttem hogy mi miatt megy el a net a második routernél, viszont ilyen szerintem nem létezhet
Nos, a helyzet az hogy, a fő routerem 0/24-ben megy, próbálom az alroutert is úgy csinálni, de nem is ez a lényeg. Lan 1-es portjából megy fel a kábel az emeletre hozzá, viszont akkor megy el a net róla mikor itt bekapcsolom az asztali gépem ami a fő router 3-as lan portjába van dugva.
Na ez mitől lehet? Akkor mikor itt betölt a hálózat a gépen, utána rá nem sokra el is megy a routertől az internet az al routeren. Ez X akta nekem.
Esetleg valami ötlet erre nektek? -
ftamas0201
senior tag
válasz jerry311 #32125 üzenetére
Ezek tuti az ufók. 3 routerral már kipróbáltam komolyan mondom. Mostmár kezdek belegyagyulni ebbe.
Lan - Lan kapcsolat van.
Fő router 192.168.1.1 az al router 192.168.1.2. IP címet a fő router 192.168.1.100-tól 150-ig oszt, Mac címek nem ütköznek, IP ütközés így nincs, DHCP letiltva teljesen és elvileg ennyi lenne a történet a több száz leírás szerint is, és nem kéne gondnak lenni. Mindkettőn tomato van alap beállításokkal, annyi különbséggel hogy az n18u-n lett telepítve rtorrent meg samba és ennyi, de teljesen mindegy mert mikor még a linksys volt a fő és egy másik az al router addig is ezt játszotta. Kezdek gyanakodni komolyan mondom az új kábelezésre.
A kábelezést úgy oldottam meg hogy felvittem az emeletre viszont nem lett elég, és lehet kapni ezt az utp kábel toldót. ilyen kicsike hülyeség, mindkét felébe bele a kábelek végei és mehet tovább a kábelezés egy új kábellel. Én erre gyanakszom nagyon. Most lehoztam a routert és beledugtam egy kis kábelt és most itt fogom járatni pár napig. Ha itt nem szórakozik akkor kitépem azt a rohadt kábelt mert akkor ezek szerint fél éve szívat. Utána pedig fejszével 2 centis darabokra szeletelem hogy a fene essen bele ha tényleg az a hibás.[ Szerkesztve ]
-
ftamas0201
senior tag
válasz ftamas0201 #32126 üzenetére
Csak hogy hátha valaki így jár mint én, a problémám a kábellel volt. Három helyen szakadt volt a kábel, pedig új kábelezés volt, aki így jár, nézze át a kábeleket
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Nem tudom mennyire témába illő de jobb topicot nem találtam ami nem kihalt
Egy olyan kérdésem lenne, hogy Rack szekrényt szeretnék vásárolni. A legfontosabb hogy a szolgáltatói álló modem (Arris TG3442) és a TP-link TL-SG1016D switchet rendesen a rack szekrénybe csavarozva ahogy kell illetve egy kis okos otthon gépet (ez tényleg pici 10cm mély, 9cm széles 4cm magas) tudjak elhelyezni benne, na és persze maradjon benne még azért hely.
Tudtak esetleg ajánlani olyan szekrényt amiben elférnek ezek és még tartalék is marad benne? Lehet álló is, fali is, méret mindegy mert hely az van (persze ne 2 méter magas ) csak jó legyen, illetve azért férjen bele 30ezer ft körüli árba (plusz - mínusz lehet kicsi).Köszönöm nektek a segítséget és ha nem jó helyre írtam, kérlek igazítsatok útba
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Elkezdett kicsit morfondírozni bennem, hogy a hálózatomat kicsit szeparálni kellene. Értem ezt úgy, hogy már rengeteg okos eszköz van a házban, kamera, robotporszívó kamerával, konnektorok, shelly eszközök, napelem inverter távoli elérés, okostv, smart hűtő, okostelefonok és még sok egyéb dolog és minden egy hálózaton csücsül nekem itthon, csak rá van csatlakozva a routerre minden aztán annyi.
Most azon kezdtem el gondolkodni hogy a linuxos kis szervergépemet, a home assistantos kisgépet és a saját PC-met valahogy elválasztani a többi nyavajától.
Egy Asus AX86S a fő routerem, meshben van még kettő asus router (AX55, AX57), Viszont az említett három eszköz amit szeretnék a magaménak tudni azok mind az AX86S-re vannak csatlakozva kábelesen. (Annyi, hogy a home assitant ugye tudjon kapcsolódni attól az okos eszközökhöz, mert rengeteg eszköz adata oda fut be és mysql-en tárolom a linuxos gépen a HA adatait, szóval a kapcsolat ettől függetlenül azért zavartalan kéne legyen az eszközök között)
Mit gondoltok, mi lenne a legegyszerűbb megoldás erre, hogy minden zavartalanul ugyanúgy kapjon internetet, csak legyek külön az okos eszközöktől teljesen?Köszönöm szépen a segítséget előre is.
[ Szerkesztve ]
-
ftamas0201
senior tag
válasz Multibit #69363 üzenetére
Köszönöm szépen nektek!
Hát eszközöket nincs tervben cserélni, erre most sajnos nem jut keret, így abból kell főzni ami van jelenleg. Kicsit próbáltam utánanézni és valóban nem tudják, csak a pro készülékekbe rakosgatják pont mostanság a firmware frissítésekkel a vlan modot gyárilag, hátha akkor lejebb jönnek az én kategóriámba is a későbbiekben egy frissítéssel, erre még akkor kicsit várok
Egyébként mik jelenleg az értelmesebb routerek amikre érdemes lenne váltani ezekről? Lehetőleg a mesh féle dolog az megmaradhatna mert a földszinti két router sőt még fog jönni egy harmadik is a szuterénbe, azokra szükség lesz, sok a beton és salak födém a házunkban nem nagyon mennek a jelek szintek között.#69364 MaCS_70
Merlint használok én is a fő routeren (AX86S) akkor ennek picit utánajárok, hogy mi a járhatóbb út.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest