Hirdetés
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baldric
csendes tag
Sziasztok.
A korábban itt is linkelt űrlapmegjegyző scriptet úgy döntöttem picit továbbfejlesztem, szívesen várnék ötleteket hogy milyen művelet lenne még hasznos a szövegmezőknél.
Nekem egyelőre annyi jutott eszembe, hogy teszek bele két gombot amikkel lehet nagyítani és kicsinyíteni a szöveget, valamint a teljes szövegdobozt. Meg egy kis progress bar-t is megjelenít majd, ami mutatja hogy mennyi szöveget tud még eltárolni a sütikben. -
Baldric
csendes tag
Miért akarsz csak felhasználói nevet megjegyeztetni vele?
Több nevet és a hozzájuk tartozó jelszót képes egyszerre tárolni.De ha beírod az eszközök - beállítások - űrlapok egyik mezőjébe a felhasználói neved, akkor azt egyből felajánlja, de a jegyzetek közül is választhatsz bármit ha benyomod a le gombot a szövegmezőben, vagy letöltheted az opera input suggestion nevű userjs-t, esetleg a sok másik hasonló megoldás egyikét.
[ Szerkesztve ]
-
Baldric
csendes tag
Elvileg kezeli a jobb kattintást, de alapból ki van kapcsolva a beállítások - haladó - tartalom - javascript beállításoknál.
Az oncontextmenu eseményt ha jól tudom még nem támogatja, most sajnos nem találom, de valahol van egy userjs amivel ezt helyettesítették a hosszú bal kattintással.Valami trükk biztosan van rá, mert az FCKeditornál működik a context menü.
[ Szerkesztve ]
-
Baldric
csendes tag
válasz doddencs #7621 üzenetére
Én mondjuk nem értem miért jobb ha tippként jeleníti meg a felhasználói neveket.
Személy szerint nekem egérgesztuson van a varázspálca, szóval ha bejön a gmail egy pillanattal később már fel is ugrik a nevek listája amikkel valaha is bejelentkeztem.
Firefoxal összehasonlítva, abban kattintok a névre, beírom az első betűt, rákattintok, itt meg egy egérgesztus és kattintok a névre, szerintem nincs előnye a firefoxos megoldásnak.
Ettől függetlenül én is használom az alább írt userjs kicsit módosított változatát (nekem csak gombnyomásra jegyzi meg, nem mindíg), meg már van saját js is erre a célra, amit hamarosan meg is osztok. -
Baldric
csendes tag
Sziasztok!
A közelmúltban feltöltöttem egy userjs-t az extendopera oldalára, gondoltam megosztom veletek, hátha valaki hasznosnak találja: Google search+
Gombokat tesz a google oldalára, és amit beírtok a keresőmezőbe, arra rákereshettek a gombokra kattintva is, persze így más oldalakon. Ezeket a gombokat szerkeszteni is lehet, ezt nem sikerült túl egyszerűre megcsinálnom, de szerintem aki akar az rájön hogyan kell.
Nálam így néz ki:
Természetesen örömmel fogadom a javaslatokat is a scriptel kapcsolatban. -
Baldric
csendes tag
Nem tudom használta-e valaki a google search+ userjs-t, de elkészült egy teljesen újraírt, némileg kiegészített változata, ebben már könnyen lehet szerkeszteni a keresőket: [link]
-
Baldric
csendes tag
válasz #27441408 #10915 üzenetére
Szóval nem használsz Operát, mert
1. Penge azt írta hogy a béták nem 1.0-ás usereknek való, és magadra vetted
2. Mert azt írta penge hogy a google hülyesége miatt divat lett a béta (nem a chrome miatt) és igen, ez így is van, vagy szerinted hány millióan szoktak rá hogy azt a gmailt használják ami csak 1 éve hagyta maga mögött a beta logót?
3. Penge utálja a chrome-ot, ezt mondjuk én nem hiszem, vagy ha így is van, ennek nem ad olyan durván hangot, mint ahogy te tetted ezt az Operával kapcsolatban elmúlt pár hozzászólásodban, és amúgy is, mi van akkor ha utálja, ráadásul egy Opera fórumon?
4. A Chrome 100* szuperebb mint az opera, oké, te így gondolod, vagy számodra ez így is van, de akkor miért irkálsz egy Opera fórumra?
5. mert a chrome-hoz vannak kiegészítők, igen, és mit mondanál akkor, ha a userjs-eket, widgeteket és unite alkalmazásokat, saját gombokat, stb... így együtt kiegészítőknek hívnák?
Azt hiszem sikerült összefoglalnom mi a problémád.
Na és mi az én problémám?:
1. az operás lenézi az összes többit - hát ez általánosítás, de most én is általánosítani fogok, szóval mindegy. Nekem úgy tűnik, hogy minden fórumon a kialakult böngészőkkel kapcsolatos vitákban, az Opera felhasználók többnyire kulturáltan vitáznak, míg a többi böngésző felhasználói bunkó, lenéző módon, a megfelelő Opera ismeret nélkül kritizálják azt, például így:
2. A Chrome 100* szuperebb mint az opera
3. nem csak az operás agyonképzett infó zsenik értenek hozzá
4. pont hogy ő méltósága fedhetetlen luxus böngésző 10-es verzió...
5. gondolom a következő hozzászólásaidban írod a többit, mert ez így még nem volt elég durva...
-
Baldric
csendes tag
válasz Penge_4 #10940 üzenetére
Most épp azon gondolkozom, hogy kéne írni egy bookmarkletet, amire rányomva bejön az opera:cache alatt található kis táblázat a szűrési feltételekkel, és ezt okézva ráugrik annak az domainnek a listázására, amin használtuk a bookmarkletet.
Szóval a youtube esetén benyomjuk a gombot, bejön a kis menü, kiválasszuk hogy a minimum méret mondjuk 5 mega, és flv kiterjesztés kell, majd oké, és máris a opera:cache?domain=youtube.com&list=list&min_size=5000&mime=video_flv&mime=video_x-flv oldalon találjuk magunkat.
Lenne ennek értelme szerintetek? -
Baldric
csendes tag
válasz Penge_4 #10958 üzenetére
Szerintem erre az Opera valami külön megoldást használ, nem hinném hogy épp így reprodukálni lehet css-el, a logikus az az outline lenne, outline-radius-al, de ezt még tudtommal nem támogatja.
Talán border-image-el, lehetne épp ilyenre megcsinálni, de a legegyszerűbb, az kb ez:a:visited, a:active {
border-radius: 2px;
border: solid 1px #3789EF;
box-shadow: inset 0 0 1px #3789EF, 0 0 2px #3789EF, 0 0 3px #3789EF;
padding: 1px;
}azért nem focus-al írtam, mert ha jól sejtem ezt a látogatott linkekhez akarod használni, és a már a magyar operás poszt-nál sem értettem miért épp ez az a:visited hiányzik a saját stíluslapról...
A 3-szoros box shadow miatt erőforrás igényes, amit a görgetésnél lehet észrevenni, persze nem durva.
Ez így már elég hasonló a spatial navigainos kerethez, kicsit talán halványabb, de ha ismételgeted a box shadow-t, akkor majdnem pontosan lehet utánozni, tulajdonképpen csak annyi lesz az eltérés, hogy ez jobb minőségű. -
Baldric
csendes tag
válasz erdoke #11189 üzenetére
Én sem használom a könyvjelzőket, már több éve.
Amit nagyon gyakran látogatok, az a gyorshívóban van.
Amit kevésbé gyakran, azt elmentem ugyan könyvjelzőbe, de csak hogy azonosítót adhassak neki illetve hogy listázza a címsorban.
De ami a legjelentősebb eltérést okozza az átlagos könyvjelzőhasználattal szemben, az az opera jegyzetek funkciója. E nélkül számomra már nem is böngésző a böngésző.
Szerintem egy átlagos felhasználó 100 könyvjelzője közül 90 olyan oldalra mutat, amit egyszer elmentett mert van rajta valami érdekes, de hogy mi és miért, és meddig aktuális azt már nem tudja, így nem is látogatja meg soha. Ezzel szemben én ezeket az oldalakat nagyon alaposan kategorizálva mentem el a jegyzetek közé, persze így is van amit soha nem látogatok meg újra, de mégis nagyon hasznos így. -
Baldric
csendes tag
válasz Penge_4 #11333 üzenetére
Az ops-ből van nekem egy saját verzióm, ami működik az új operákban is, de én már nagyon régen módosítottam rajta annyit, hogy nem jegyez meg automatikusan semmit, csak egy billentyűkombináció lenyomása után, így talán sokaknak nem lenne megfelelő. De ha lesz egy kis időm akkor kezdek vele valamit.
-
Baldric
csendes tag
válasz figyusz #11344 üzenetére
Használj [swfobject]-et, az megoldja neked.
-
Baldric
csendes tag
válasz Penge_4 #11346 üzenetére
Véleményem szerint sem szerencsés a flash menü használata, de az ügyfél gyakran szeretné ezt, és megoldható úgy, hogy senki ne legyen kirekesztve emiatt, persze ehhez dupla munka kell, mert kell a flash menü, és a sima menü is.
Az swfobjectet írtam, mivel az eleve csak akkor fut le, ha van js, így js nélkül nem lesz flash menü (kell js a flash menü működéséhez is, szóval ez fontos), ha nincs flash, akkor pedig egy alternatív tartalom jelenik meg, ami alapesetben persze a sima nem flash menü.
Ráadásul egy nem pocsékul elkészített flash menü a procit sem fogja felpörgetni, legalábbis windowson nem. -
Baldric
csendes tag
válasz Sas madár #11357 üzenetére
A Firefox könyvjelzők importálásának folyamata a következő:
1. Firefoxban "könyvjelzők kezelése" (ctrl+shift+b)
2. importálás és mentés -> html exportálása
3. Operában "könyvjelzők kezelése" (ctrl+alt+b)
4. fájl -> firefox könyvjelzők importálása
5. kiválasztod a 2. lépésben mentett bookmarks.html-t és megnyitás
és ezzel kész is -
Baldric
csendes tag
válasz Sas madár #11357 üzenetére
A reklámblokkolásra több megoldás van, olvasd át ezeket a cikkeket: Magyar Opera Blog - reklámtiltás
Ha konkrétan az adblock+ érdekel, akkor ez kell neked: Adblock Plus az Operában
-
Baldric
csendes tag
Az új firefox bétája újít a tabok kezelésén annyiban, hogy lehetséges vele "alkalmazás tabot" készíteni, vagyis olyan fület ami csak egy ikonból áll. Ez az ötlet megtetszett nekem is, sikerült is reprodukálnom operában, de elég problémás.
A skin.ini-ben átírtam a minimum tab méretet 20-ra, a rögzített fülekről eltávolítottam az ikont, és negatív bal oldali margót adtam neki, vagyis a fül szövegéből lecsípett néhány pixelt, és csináltam egy egérgesztust ami rögzíti a fület és javascript paranccsal egy karakteresre csökkenti a title-t, vagyis a fül szövegét, ez az egy karakter épp nem látszik a negatív margó miatt.Tehát én most egy mozdulattal lezárom a fület és csak az ikonja látszik, de van néhány problémám.
Az egérgesztusban a js title módosításától még nem frissül egyből a fül szövege és mérete, valamint a minimum tab méret miatt a vizuális fülek összeesnek, pontosabban a minimum szélességet kapják meg akkor is ha bőven van még hely.Tud esetleg valaki erre egy jobb megoldást? Nem lehet esetleg simán a skin.ini-ben manipulálni valamit a lezárt fül ikonjával, hogy takarjon mindent kivéve az ikont? Nem lehet frissíteni valahogy a füleket, hogy a title módosítása egyből látszódjon? Meg lehet valahogy úgy adni a minimum szélességet, hogy az békén hagyja a vizuális tabokat?
Jó lenne ha ezt egyszerűen meg lehetne oldani, és a fül lezárása passzolna is ehhez a funkcióhoz. -
Baldric
csendes tag
válasz Baldric #11416 üzenetére
Tárgytalan az előbbi kérdésem, rájöttem hogy negatív szélességet is megadhatok.
A minimum és maximum tab méretet én 170-re vettem, a rögzített fül szélességét meg -156-ra, gondolom ezek az értékek függnek más értékektől is, de az IBIS inspire esetén így csak az ikon látszik.
Ilyenkor fura belegondolni, hogy a firefox esetében erről az új képességről már cikkeznek a lifehackeren, vannak videók amik bemutatják, stb... az Opera meg már vélhetően elég régóta tudja ezt is. -
Baldric
csendes tag
válasz Penge_4 #11418 üzenetére
Most inkább nem foglalkozom a vizuális fülekkel, és meghagytam a minimum és maximum szélességet, így mégiscsak optimálisabb a helykihasználás. A lezárt fülnél meg úgy tűnik bármekkora negatív szélességet megadhatok, az ikon mindig látszódik, szóval így elég profi lett.
Valóban jobb lenne ha nem lenne muszáj lezárni a füleket ahhoz hogy ikonméretben mutassa, de egyelőre jó ez így.
A fülek görgetése tök jó ötlet, remélem megcsinálják.Az a baj az Operával, hogy hiába képes erre, és még sok minden másra is, ha nem tesznek a menübe vagy valahova egy opciót hogy "ikonméretben mutatás", akkor csak nagyon kevesen fognak rájönni hogy ezt is tudja. A fejlesztőknek meg szinte biztos hogy csak 10 percig tartana ezt beletenni, de mégsem teszik, aztán majd néhány hónap múlva jönnek a fórumokra a foxosok hozzászólásai hogy miért nincs "alkalmazás tab", mire mi írjuk hogy van, csak írják át a skin.ini-t, aztán ők válaszolják hogy nem akarnak ini fájlokkal kínlódni, és igazuk is van.
-
Baldric
csendes tag
válasz Penge_4 #11420 üzenetére
Igazad van, nem volt jó példa, illetve annyiból mégis, hogy hamarosan az it hírekből minden firefoxos megtudja hogy milyen hasznos, hogy ikonméretűre zsugoríthatnak füleket, operával ez meg hiába elérhető, ezek szerint már évek óta, ha csak a felhasználók töredéke tudott róla. Ebben persze nem is csak az it portálok a hibásak, hiszen tudtommal az opera részéről sem említette ezt meg senki sem, sőt, azt is meg merném kockáztatni hogy ők sem tudtak róla, és csak ezeknek a skineknek a készítője jött rá véletlenül.
Szóval csináltak egy profi skin kezelést, meg is csináltak vele pár olyan dolgot amit nem tud más böngésző, de egy kis pluszmunkával még jobban is kihasználhatták volna ezt, és én csak ezt az apró többletmunkát hiányolom az opera tudásának majdnem minden területéről. -
Baldric
csendes tag
válasz EmberXY #11449 üzenetére
Az Operában van alapból egy beépített reklámszűrő, jobb egérgomb az oldalon, és tartalom letiltása.
Ez kb úgy működik ahogy az adblock, csak nem egy már összeállított lista alapján tilt, de lehet listát letölteni, például innen: Tartalomszűrő fájl OperáhozVannak egyéb megoldások is, én többnyire a fenti tartalom tiltást használom és az adblock userjs-t, amit itt megtalálhatsz: adblock_plus_az_operaban
És itt még van pár dolog a reklámtiltással kapcsolatban: http://magyaropera.blog.hu/tags/reklámtiltás
-
Baldric
csendes tag
válasz Mtbsrác #11544 üzenetére
Állandóan ilyen, vagy csak esetenként?
Az biztos, hogy a hibát az okozza, hogy nem sikerül betöltenie/feldolgoznia a http://hardverapro.hu/css/common_v37.css stílusfájlt, de hogy miért, azt sajnos nem tudom.
Szerintem egyszerűen csak frissíts, az talán rendbe hozza, de szerintem a cache-el lehet probléma. -
Baldric
csendes tag
válasz Ablakos #11570 üzenetére
Azért az nem jellemző hogy nem lehet vele még böngészni se, én egy ilyen bétára emlékszem.
Az sem jellemző hogy a legalapvetőbb dolgot elrontják.
Az mondjuk gáz lenne ha egy végleges verzióban nem működne az ablak nyitás fülek helyett, de nálam működik (10.61 3484).Első próbálkozásra én is azt hittem hogy nem jó, hiszen hiába kattintottam középső gombbal, új lapon nyitotta meg, de utána rájöttem hogy a középső gombnak ez a funkció van beállítva (shift+középső egérgomb), de új lap, keresés shiftel és egyéb funkciók mind új ablakot nyitnak.
Egyébként megkérdezhetném hogy milyen feladatokra, miért előnyösebb ez a használati mód?
[ Szerkesztve ]
-
Baldric
csendes tag
Most vettem észre, hogy végre megint működik az opera voice (win7).
Saját stílust is lehet hozzá csinálni, például:
html{
voice-family: child female;
-xv-voice-volume: loud;
pause: 1s;
} -
Baldric
csendes tag
Egész pozitív cikket találtam a betanews-on Operával kapcsolatban, esetleg ha valakit érdekel: http://www.betanews.com/article/Firefox-in-the-dust-Opera-poised-to-reclaim-browser-performance-lead/1286824681
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest