Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-12-03 14:51:20

LOGOUT.hu

Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1751) Aryes válasza VMatteo (#1749) üzenetére


Aryes
nagyúr

A 8 Gbytért fizettem az Artisjusnak, akkor is, ha csak 1,6-ot tudtam használni belőle, nem a szabad hely után. :)

[ Szerkesztve ]

(#1752) Keeperv85 válasza tiki (#1741) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Nee... NE beszélj már hülyeségeket KÉRLEK! A SoC-ban SOHA nincsen számláló, az a NAND-ban van, ha van, Inteles eszközökben NINCS! Ergo: az életben SOHA sem fog kiderülni az eszköz előélete, mert az a flasher a TELJES háttértárat törölni fogja, amihez felhasználó hozzáférhetett. Amihez pedig nem férhetett, az amúgy is érintetlen marad.... :U

Az autós példa most ebben az esetben nagyon rossz, ugyanis a visszatekert kilométerórával eladni vagy gariztatni azt jelenti, hogy az eszközben fizikailag használt részegységek állapot visszajelzését hamisítod meg. Ellenben egy tabletben melyik rész használódik fizikailag?! Lekopik a festék? Karcos lesz a touch? Ez a gyártónak nem számít, mert a garanciális csere készülékek vissza vannak renoválva és a használatból adódó kisebb/nagyobb hibák amúgy is cserélve lesznek, mert a gyári állapotba kerül az eszköz. Ha másnak akarod eladni, az pedig úgyis látja... :W Ezen felül a szoftvert is újra KELL TELJESEN nullára állítva húzni. Tök mindegy egy Samsung esetében pl. hányason áll a flashcounter, az csak arra való, hogy fizesd a javítást, ha megfognak vele, de a cserélt=javított készüléked ugyan úgy visszamegy refurbisdhed készletbe....

(#1753) VMatteo válasza Aryes (#1751) üzenetére


VMatteo
őstag

mindegy, Somát én nem értem, sajnos sokkal rosszabb ember vagyok ettől, minthogy a tescot sajnáljam, ha esetleg ráfizet a tabletemre. Ha van rá lehetőség, hogy szoftveresen eredeti állapotba állítsam a tabletet, és esetleg ha kell garanciáztassam (mert mondjuk vége lesz az akksinak, usb portnak, akárminek) én élni fogok a lehetőséggel.

Tisztelet a Gépésznek!

(#1754) tiki válasza Keeperv85 (#1752) üzenetére


tiki
tag

Én nem offolnám ezt tovább.Túl nagy méreteket öltött már a dolog , így is, ami már egy bizonyos határon túl kezelhetetlen lesz , vagy már az is.Ha soma vissza teszi ám tegye az ő dolga .Viszont én meg azt javasolnám , hogy inkább mindenki tegye vissza a saját gyári lementett verzióját hiba esetén .Ja hogy nem mentette le pedig mondva lett ez is , hát miért is nem ?????? Ha valaki hibázik a saját hibájából , akkor nem mást kell hibáztatni , mert elővigyázatos .

[ Szerkesztve ]

(#1755) VMatteo válasza tiki (#1754) üzenetére


VMatteo
őstag

én ha valaki majd belinkeli hogy kell, lementem a sajátom, és fel is teszem közösbe. Ha meg valaki akarja, használja nyugodtan, garanciára is

Tisztelet a Gépésznek!

(#1756) raziel01 válasza tiki (#1754) üzenetére


raziel01
veterán

CWM nem menti le a partíciókiosztást.
CWM mentés volt javasolva nagyon.

(#1757) tiki válasza raziel01 (#1756) üzenetére


tiki
tag

Mint soma is írta valamivel visszább minden a rendelkezésre áll ,tehát meg lehet csinálni bárkinek. Tett fel partíció generálót is azon meg lehet csinálni.Sőt talán a minta pont arra lett megcsinálva.

[ Szerkesztve ]

(#1758) Keeperv85 válasza tiki (#1757) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Fura egy felfogásod van neked hallod... az tehát nem baj, ha valaki maga csinálja, de ha ne adj isten nem kell vele pöcsölni órákat, mert valaki megcsinálta neked, az felér egy kilométeróra visszatekerés szintű jogsértéssel... :W

Tehát ha én szedem ki az órát, mielőtt megyek a kocsival 400.000 km-t, majd visszateszem, az nem gáz, de ha a szomszéd visszapörgeti nekem, akkor dögöljön meg, mert az jogsértő... hát persze... :U

(#1759) tupuk


tupuk
aktív tag

Pár megjegyzés a vitához:
1. Ha egy kicsit fejlettebb szellemiségű országban élnénk, akkor maga a Tesco terjesztené az új partíciót, Abelt, Somát, meg a többi fejlesztőt megjutalmazná egy nagy adag vásárlási utalvánnyal, és az egészből még egy nagy reklámkampányt is csinálna. Mindenki jól járna, win-win. De itt ez fel sem merül...

2. Van abból kára a Tesco-nak, hogy mi átkötjük? Szerintem semmi kára nincs. Akkor meg? Inkább örülne neki a Tesco is. Okoz, okozhat ez fizikai vagy szoftveres kárt a tabnak? Azaz vezethet ez garanciás problémához, ami már a Tesconak lenne kiadás? Ti mondjátok meg, én nem értek hozzá, de ilyet eddig én nem olvastam, és nem is tartom valószínűnek. Ez nem az hogy valaki pingpongütőnek használja a gépet. Ebből kára nem lehet a Tesconak.

3. Nincs bajom a Tescoval, de azért egy megjegyzés: Szlovákiában ugyanennek az akciós ára 29,9 euró volt, be is linkelték a másik fórumban, láttam én is. 30 euró az 9.360 magyar Ft. Oké, a szlovák ÁFA nem 27%, hanem csak 20%. Tegyük rá azt a 7%-ot amivel nálunk több az ÁFA: 9.380 x 1,07 = 10.015 Ft, azaz gyakorlatilag kerek 10 ezer ft. Tehát nálunk másfélszer drágábban adták mint a szlovákoknál. Kérhetnék erre magyarázatot, de úgyse kapnék. A magyarok vegyék ennyiért és kész. Szóval a Tesco sem szívbajos, annyira nem kell őket sem félteni.

[ Szerkesztve ]

(#1760) RoundRobin válasza VMatteo (#1749) üzenetére


RoundRobin
aktív tag

Ha most nagyon szőrszálhasogató akarok lenni, akkor azt mondanám, hogy az egész particionálás rész illegális, hiszen ezután senki nem fizette be a plusz Artisjus díjat. Márpedig így állambácsi sok sok ezer forinttól esett el,

Ez egy marhaság.

1. A vevő alapvetően jóhiszeműen jár el, amikor vásárol egy ilyen tabot, neki az állam felé semmiféle fizetési kötelezettsége nem keletkezik. Az ÁFA-t, az egyéb fizetnivalót, esetleges nyereségadót az eladó kötelessége rendezni.

2. Maga az artisjus egy gané, mocskos szervezet, többek között azért, mert lehúzza a szerzőket, előadókat, és azért is mert kilobbizta magának, hogy a reprográfiai díjat olyan adathordozók után is meg kell fizetniük a vásárlóknak, amire adott esetben csak és kizárólag saját adatok kerülnek fel. Ez már önmagában jogellenes.

3. Egy adathordozót úgy particionálhat bármely vásárló, ahogy az neki jólesik. Az fizikailag az ő tulajdona, a particionálás pedig a rendeltetésszerű használat köre. Erre való hivatkozással a garanciajogot megvonni nem lehet csak abban az esetben, ha az eladó és a vevő között arra nézve megállapodás jön létre, hogy a vevő nem módosíthatja az adathordozó struktúráját, mert az garanciavesztéssel jár.

Ired amit ír, az az igazság.
Emellett én is úgy tennék Soma helyében, hogy visszaállitást lehetővé tevő csomagot nem töltenék fel. Ez a remek tab már így is ajándék 15 rugóért. Ha 1 év garival adták volna, akkor is az lenne, ennek tetejébe a bővitett tárhely még egy lényegi plusz.
Akinek ez nem elég ...

Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.

(#1761) tiki válasza Keeperv85 (#1758) üzenetére


tiki
tag

Hu már nagyon kevered , de röviden összefoglalom .Ha magadnak csinálod azzal csak saját magadnak lehet baja .. És senkit sem fog érdekelni , hogy te mit csinálsz vagy, mit nem Viszont mindenkinek meg van a lehetősége , hogy megcsinálja magának , és azzal csak saját magának fog elszámolással tartozni.Nem tudom érthető e.

[ Szerkesztve ]

(#1762) Aryes válasza tupuk (#1759) üzenetére


Aryes
nagyúr

Azt hiszem a szlovákoknál nincs üreshordozó díj sem az árban.
Somát tisztelem annyira az elmúlt napok történései után, hogy nem mondom el a véleményemet az ügyről, pedig nagyon viszket most az ujjam...

(#1763) tupuk válasza Aryes (#1762) üzenetére


tupuk
aktív tag

Nem tudom mi a szlovák helyzet, de rákerestem és csakugyan nálunk ez nem is olyan kicsi összeg, de (ha a szlovákoknál valóban nincs) az 5000 ft-os eltérést csak részben magyarázza.

De azt hiszem nem is ez a lényeg (bár bosszantó). A lényeg, hogy a gép a mienk, megvettük, azt csinálunk vele amit akarunk. A Tesconak csak akkor van hozzá köze, ha garanciáztatni akarjuk. Akkor jogosan teheti fel a kérdést, hogy rendeltetésszerűen használtuk-e, csináltunk-e olyat, ami a hibához vezetett? Szerintem ez a mókolás nem vezet hibához (ha mégis, mondjátok), ezért nincs hozzá semmi köze a Tesconak, és morális joga nincs emiatt megtagadni a garanciát.

Somát én is tisztelem, kifejezetten imponál hogy ennyire komolyan veszi az etikai szempontokat, de szerintem téves ebben a kérdésben a logikája.

[ Szerkesztve ]

(#1764) VMatteo


VMatteo
őstag

sztem meg zárjuk a témát.
Nem tudok így valóvilágot nézni, hogy látom azt hogy mindig ír vki. Művelődnöm is kell! ;] ;]

Tisztelet a Gépésznek!

(#1765) tiki


tiki
tag

Én amondó vagyok , hogy lehet fejleszteni , romolgatni , stb stb stb .Csak ezt a garis update állományt hanyagoljuk kicsit ..Igy is sok mindent átvettek már a szomszédaink .Egyenlőre a hardveres meghibásodások tömkelege nem áll fenn , így az Abel féle V2 rom mindig rendelkezésre áll , ami jelenleg mindenki igényét kielégíti tárhely szempontjából is.

(#1766) csubuka válasza tupuk (#1763) üzenetére


csubuka
addikt

En beirva hogy " tesco slovak akciou 29,9 eur" semmit sem talaltam. 49,9 eurt dobott mindenhol. Ez valami benezes lesz... Mindenki panaszkodott naluk is hogy efogyott :DDD

30 euroert mast adhattak... Kb annyiba kerulhetett ez a tablet Kinabol nagytetelben... Na jo valamivel olcsobb de nem sokkal. Nagyot nem akartak bukni azert gondolom.

Gondolom 40000 peldanynal mar vakarja a kiai gyar azallat hogy milyen jo arat mondjon.

[ Szerkesztve ]

(#1767) tatararpad


tatararpad
őstag

Összefoglaló vagy weboldal nincs valahol? Egy olyan ROM kéne ami mentes minden gyári baromságtól (appok, launcher, alul a vezérlők), no meg értelmes a particionálása.

(#1768) elek46 válasza _Soma77_ (#1707) üzenetére


elek46
csendes tag

Nem tudom letölteni, ha másnak sikerült akkor én vagyok kevésbé sikeres."sajnáljuk a keresett file nem létezik"hibajelzést dob fel.Egy kis segítséget kérek.

(#1769) pcnet válasza tatararpad (#1767) üzenetére


pcnet
addikt

+1

Amúgy a Tescot sem kell félteni. Eladta annak tudtában a tabokat, hogy "bibis". Kezdetben megtévesztette a vásárlókat azzal, hogy tesztre 16 gigás példányokat adott, aztán 8 gigásokat árult, amin 2 giga volt a szabad hely, és pofátlanul "óriási tárhely" szlogennel nyomták. Persze, utána bekamuzták, hogy egy android 6 gigát foglal. Hogyne! Aztán memtek vissza a vásárló térben a visszavitt tabok. 8 giga tárhelyhre fizettük az adót. VoIP szolgáltatással, hány ügyfelet húztak be? Hányan harcolnak azért, hogy vissza kapják az elutalt pénzüket a nem létező szolgáltatásért? Én is olyan példányt kaptam amin nem volt kijelzővédő fólia, a nyelv angolra volt állítva és be volt lőve Tesco wifi. Most jöhet jogosan a kérdés, hogy miért nem vittem vissza. Mégis mivel? Hogy nincs rajt fólia? Bizonyítsam, hogy nem én vettem le! Felmentek frissítések (első példányomra nem) örültem, hogy megy, külsérelmi nyom, sípoló hangszóró, pixelhiba nem volt, 3 napig küsztettem, nem jött elő semmi hiba, maradt. Miért sírtunk 2 év garért ha particionálunk? Anno még nem tudtuk, hogy majd lehet. És ha a pénzemért 2 év gar jár, akkor kérem a két évet! Autós hasonlatnál maradva, ha akcióban veszel egy autót, amihez jár a téligumi garnitúra, azért is harcolsz ha nem akarják adni, nem? Ne mézzenek hülyének az 1 évvel, mikor Tesco a nagy világ előtt nyilatkozta a sajtónak, hogy minden Op3n Dott termékre 2 év gar van. Azért a Tesco sem szent, na! Persze azért köszi Nekik, hogy fél áron lett egy jó kis tabom, és Somáéknak is a munkájukért! :R Bár én maradok gyári particiónál, mert kényelmesen elférek azon is és többet ér a garancia még egy 15 ezer ft-os tabnál is. Persze volt aki 30ért vette és most is 30, annak tudatában, hogy 2 giga a belső tárhely. Megkockáztatom, hogy átparticionálás még plusz forgalmat is hozott nekik. Többen vettek tabot, tudva, hogy van lehetőség az átparticionálásra. Ez nagyobb bevétel, mi amennyi kiesés lenne a gyári szoft visszahúzásával kért garancián a bukta. :R

Jöhetnek a kövek! :R

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#1770) troger911 válasza elek46 (#1768) üzenetére


troger911
tag

Soma leszedte, de csupán csak az előző 40-50 hsz. szól erről...

(#1771) elek46 válasza troger911 (#1770) üzenetére


elek46
csendes tag

Kösz már én is rájöttem,jogos a megjegyzésed el is szégyelltem magam,igérem jobban fogok figyelni,hogy ne kerüljek ilyen helyzetbe.

(#1772) RoundRobin válasza pcnet (#1769) üzenetére


RoundRobin
aktív tag

Távol áll tőlem, hogy éppen a tesco-t kivánnám megvédeni, de:

1. Nem vágott át a tesco senkit. Téged meg aztán végképp nem. Te IS annak tudatában vetted meg, hogy fel volt tüntetve, a készüléken a szabad tárkapacitás 2 GB.
2. Nem kamuzták, hogy az android 6 GB-ot foglal, minden gyártó úgy particionál, ahogy az neki jólesik, legfeljebb a nyakán marad a terméke.
3. Az, hogy te egy visszavitt példányt vettél meg, nem a tesco-t minősiti, hanem a tesco egyik alkalmazottját. Na meg az is, hogy elsőre szó nélkül kicserélték a gépet.
4. A két év garancia első körben egy 30 és nem egy 15 ezer forintos gépre járt volna és hogy a tesco mégis bevállalta a 2 évet a félárra zuhantatott termékre is, hát, az az ő dolga. Örülj neki. Jelzem, én akkor is megvettem volna ezt a gépet, ha csak 3 hó garanciát adnak rá. Azt is bemondom, ha ez a gép elájul mondjuk 13 hónap múlva, nekem biztos nem lesz pofám visszavinni, hogy garanciába javitsák meg.
Ki-ki másként éli meg a dolgokat, de mégis azzal kell egyetértenem, aki a másik topikban megejtette, úgy tűnik ebben az országban nincs termék amely elég olcsó lehet ahhoz, hogy jó legyen.
5. A gép és a mellé köritett szolgáltatások az bizony kettő. TV-t sem úgy veszel, hogy hozzá adják a sport1-et meg a Discovery-t. De ha netán egyik vagy másik shit tartalmat közvetit, az nem a TV hibája. Mint a mellékelt ábra is bizonyítja, attól, hogy a voip és a többi lom nem jó, a gép még simán lehet prémium, mert ennyiért az is.
6. Ez a tab - ilyen áron - elfogyott volna átparticionálási lehetőség nélkül is, mivel a vevők legalább 60 %-a azt sem tudja mi az a partició.

Miért sírtunk 2 év garért ha particionálunk? Anno még nem tudtuk, hogy majd lehet.

Hát nem lehet.
A gépbe ily módon való beavatkozás garanciavesztéssel jár, mint azt Soma írta is.

Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.

(#1773) sanyie70


sanyie70
tag

Wifi alvásra van valami megoldás root olt tabon? Régebben olvastam valamit, hogy át kell írni egy fájlt, de keresővel nem találtam meg. A terminalos megoldást ismerem, de állandó megoldást keresek.

(#1774) edeleny válasza RoundRobin (#1772) üzenetére


edeleny
őstag

Megvettem, mert nagyon jó vételnek tűnt!
Haza vittem, és a gyerekeim 3-4 nap alatt elhasználták a 2 gigát.
Akkor már kezdtem, olvasgatni a mókolásról, de soha nem mertem volna belefogni.
Csak a Play áuházból letöltött full LEGÁLIS programokkal, megpróbáltam visszahozni valamit a 2 gigából.
A gép megdöglött.
Most akkor ez kinek a hibája?
Garis vagy nem?
Nem vállaltam a 30 kilométer autó utat, feltámasztottam a mókolt ROM-al.
Tökéletes azóta is!

Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.

(#1775) Scoobyka válasza edeleny (#1774) üzenetére


Scoobyka
addikt

Garancialis hiba,mokoltad---> garit elbuktad.
End of the story.

Nagyon erdekes gondolkodasa van itt sok embernek. 2ev gari van ami kiemelkedo ilyen aron es orszagos!
Ha mokoltad,rootoltad errol lemondasz. Ha a gyerek belakja a 2giga-t,van olyan hihetetlen specialis funkcio,h torles!

[ Szerkesztve ]

(#1776) miqlas válasza pcnet (#1769) üzenetére


miqlas
őstag

„Jöhetnek a kövek!” ... akkor én dobok rád egyet!

Hogy lehetsz olyan birka, hogy nem nézted meg a készüléket mikor gariztattad a vevõszolgálati pultnál? Gondolom hangos „BABABA” kiáltások közepette csapkodtad a füled és a plafont bámultad! :D

Én 3 nap alatt 6 db-ot vettem, mindnél kidobták az 1 éves gar.papírt és felhívták a figyelmemet, hogy ezekre 2 év Tesco-s garancia van, 3 napos azonnali cserével, utána szervizbe megy, úgyhogy addig nyüstöljük, ahogy bírjuk ...
Már 30-ért is kiválló volt, 15-ért meg ahogy itt többen is kifejtették elõttem, best buy!

Gondolom neked ez egy kiválló alternatíva lenne: [E-boda 20 000 Ft-ért]

42

(#1777) troger911 válasza elek46 (#1768) üzenetére


troger911
tag

Nincs gond :)

(#1778) Ired


Ired
csendes tag

nem vagyok jogasz de amennyire en tudom:

a torvenyesen biztositott 1 ev gari nem veszik el a rootolastol, ujraparticionalastol..

ha valami problema van akkor ok kotelesek "ketseget kizaroan" bizonyitani hogy a hiba a nem-rendeltetesszeru hasznalat kovetkezmenye

a +1 evhez kothetnek extra felteteleket

(#1779) VMatteo


VMatteo
őstag

Ennyire nincs életetek hogy még mindig itt tartotok? Inkább dobjunk össze egy összefogalót, linkekkel, mindennel. Több értelme lenne mint erkölcsről vitatkozni.

Tisztelet a Gépésznek!

(#1781) Scoobyka válasza Ired (#1778) üzenetére


Scoobyka
addikt

Rosszul tudod....a root->nem rendeltetes szeru hasznalat,amennyiben nem gyarilag ugy kiadott.

Rasky:mar amikor belevagsz a rootba tudtad oda a gari. Igy jartal.

[ Szerkesztve ]

(#1782) rasky


rasky
senior tag

Na én is gyári visszaállításra vártam, mielőtt particionálom, olvasom, hogy kész, erre leszedve...Samsungnál is hányszor raktuk fel a gyári romot garancia esetén odinnal, sőt még a szervizes is azzal rakta, nem a hivatalos Kiest használva. :(

Scoobyka: te inkább azt mondjad, mikor lesz leakciózva a telefon :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1783) Abel válasza Scoobyka (#1781) üzenetére


Abel
tag

Ezt alá tudod támasztani esetleg vmi törvénnyel/EU direktívával/bármi mással?

(#1784) Abel válasza rasky (#1782) üzenetére


Abel
tag

Van egy olyan érzésem, hogy valaki hamarosan felrakja a gyári visszaállításhoz szükséges dolgokat....

(#1785) sanyie70 válasza sanyie70 (#1773) üzenetére


sanyie70
tag

Erre valaki tud megoldást?
A garanciával szerintem meg azt nézzétek inkább, hogy 15 ért tudtatok volna venni egy használt gépet amire szintén nem lett volna garancia. És ez egy új gép ami nem is tűnik olyan gagyi minőségűnek.

[ Szerkesztve ]

(#1786) mtotesz


mtotesz
csendes tag

Sziasztok! Először is köszönöm a 4,9Gb tárhelyes rendszert tegnap feltettem! Lenne egy olyan problémám, nem tudom másnál is előjött, hogy 1,4Gb szabad hely van még és már nem enged telepíteni Pl: Facebook alkalmazást. "nem áll rendelkezésre elég tárhely" Ha közben rányomok valami más programra azt meg lehet engedi telepíteni. ötlet?

(#1787) Vermilion69 válasza Abel (#1783) üzenetére


Vermilion69
aktív tag

Apróbetűs reszekben mindig leírják, hogy a root bizony garivesztest okoz. Pl a xiaomi telok gyarilag rootoltak, ott nem vesz el a garanciad. De ez elég ritka.

(#1788) Abel válasza mtotesz (#1786) üzenetére


Abel
tag

Megtennéd, hogy felrakod ezt: Disk Info, és feltöltesz ide egy screenshotot? Legjobb lenne, ha a program beállításainál az expert mode-ot is bekapcsolnád előtte.

(#1789) rasky válasza Scoobyka (#1781) üzenetére


rasky
senior tag

egyébként meg két kattintás a root eltüntetése, szóval nem buktam a garit.. :P

partíció egyelőre még gyári nálam, majd ha lesz visszaállítás, nekivágok...

(#1790) Scoobyka válasza Abel (#1783) üzenetére


Scoobyka
addikt

A root a gyarto altal eltert szoftver modositas. A szoftverben tortrno barminemu modositas amit a gyar hivatalos uton nem tamogat az eszkoz nem megfelelo hasznalatat vonja maga utan. Nem hiaba epiti mar be a samsung a visszaallenorzest.

(#1791) Abel válasza Scoobyka (#1790) üzenetére


Abel
tag

Most néztem meg az összes papírt a tablet dobozában, továbbá a honlapon a kézikönyvet. Sehol sem találtam utalást sem arra, hogy akármilyen szoftveres módosítás garanciavesztéssel járna.
Ezért kértem, hogy te (vagy valaki más) hivatkozzon jogszabályra.

[ Szerkesztve ]

(#1792) _Soma77_


_Soma77_
tag

köszönöm mindenkinek az ilyen-olyan észrevételét, jó látni, hogy az emberek nem közönbösek a téma iránt, de összességében hitvitáról van itt szó (ki mit gondol erről-arról, ki mit tart helyesnek és mit nem) és mint minden ilyenben sosem lesz egyetértés, mert mindenki másképpen látja a világot...(és csak szét-off-oljuk a szakmai topic-ot mellesleg ;] )

sokat dolgozunk azon, hogy a saját életünket komfortosabbá tegyük (én legalábbis) A gyerekeim imádják a gépet. Az elsőt 30k-ért vettem (családi ajándék Karácsonyra), nem bántam meg, mert szerintem nagyon jó vétel. Már akkor is zavart a 2GB, de gondoltam, majdcsak megoldják. Nem született megoldás, ezért úgy gondoltam, megoldom én, hiszen nincs olyan, hogy lehetetlen technikai feladat, főleg hogy a net tele van rengeteg infóval, csak tudni kell jól keresgélni. Amikor leárazták a gépet 15k-ra, azt mondtam, ez már a hülyének is megéri, és vettem is gyorsan egyett, hogy tudjak warez-oln. Remek csapatmunkával, meg is oldottuk a tárhely problémát.(A gyerekeim most nagyon boldogok, meg én is, hogy megcsináltuk. Mert meg lehet. Ennyi. És biztos sokan vannak ezzel még így - na őértük egyértelműen megérte.) Aki belevágott, tudta mit vállal (garancia) - erre fel is hívtuk mindenkinek a figyelmét. A saját gépével mindenki azt csinál, amit akar, mert az övé, senkinek semmi köze hozzá.

Szóval a módszer ismert, nincs benne semmi titkos, a gyártók tisztában vannak azzal, hogy bizonyos szintig minden reverse-engineer-elhető - a kernel forrás meg nem publikus úgysem.

A tartalmakat leszedtem, mert nem tudom pontosan, kinek a tulajdona. Akinek van otthon tab-ja, arról minden file-t le lehet szedni magatoknak, ha mókolni akartok.

Szeritem a Tesco korrekt volt minden tekintetben, mert simán el tudom képzelni, hogy ők is belefutottak olyan dolgokba, ami számukra sem volt ismert. Új termék esetében gyakran előfordul. De mégha valaki úgy is érzi, nem volt korrekt, szvsz az sem megoldás, hogy akkor én sem leszek az. (legalábbis tőlem nagyon távol áll ez a fajta - szemet szemért, fogat fogért - mentalitás)

A garancia érvényesítés módosítás után alapvetően erkölcsi kérdés, erre senkinek nincs ráhatása, csak annak, aki úgy dönt. Mivel végig kommunikáltuk, hogy mi a módosítás eőfeltétele (gari vesztés) ezért nekem bántja az erkölcsi érzékemet, hogy ennek ellenére ez egyesekben mégis felmerül. (nem vagyunk egyformák, ugye) Én ehhez semmilyen forrással (a tudáson kívül) hozzájárulni nem szeretnék. A többi a ti dolgotok.

Már így is több időt foglakoztam ezzel a témával, mint amennyit szerettem volna.

Valszeg még egy ideig folytatom a buherálást, mert nagyon birizgája a fantáziámat, hogy vajon 4.2.2-es Jelly-t lehet-e rá csinálni.... :D

(#1793) Scoobyka válasza Abel (#1791) üzenetére


Scoobyka
addikt

Akkor rootold,patricionald en aztan most mar lesz*rom,de ha bedoglik a hangero gomb vagy az usb aljzatod es a szervizhez mesz en tuti javasolni fogom,h az ilyen peldanyokhoz meg csak hozza se nyuljanak,mivel szerviz kapacitast elveszed azoktol akiknek rendeltetes szeru hasznalat miatt lett baja.

(#1794) mtotesz válasza Abel (#1788) üzenetére


mtotesz
csendes tag



most már 2,4Gb szabad helynél is csinálja.

(#1795) Abel


Abel
tag

Továbbá a gyári állapot visszaállítása nem csak arra lehet jó, hogy valaki a garanciával visszaéljen (bár hangsúlyozom: szerintem az sem visszaélés, ha rootolod és átpartícionálod, aztán visszaállítod).

Pl ha kijön egy újabb update, azt is csak gyári rom-ra tudod felrakni.

(#1796) VMatteo válasza Scoobyka (#1793) üzenetére


VMatteo
őstag

És ha ott csücsül rajta a gyári ROM ugyan mit fogsz mondani? ;]

Tisztelet a Gépésznek!

(#1797) rasky válasza Scoobyka (#1793) üzenetére


rasky
senior tag

"en tuti javasolni fogom,h az ilyen peldanyokhoz meg csak hozza se nyuljanak"

magyar mentalitás, azért tart itt az ország...

"szerviz kapacitast elveszed azoktol akiknek rendeltetes szeru hasznalat miatt lett baja.."

no comment...a root, particóbővítés aztán befolyásolja a hardver hibákat...semmi köze hozzá, mert nem szedted szét, nem mókoltad hardveresen...

(#1798) Scoobyka válasza VMatteo (#1796) üzenetére


Scoobyka
addikt

Semmit nem fogok mondani. Inkabb ki is szallok ebbol a vitabol,mert felhuz ez a tipusu mentalitas ami itt megy. Most mar remelem hivatalos update sem erkezik ami javitana barmit. A samsung uzleti politikaval ertek egyet,minden eszkozbe kene egy biztonsagi resz ami tudja,h root volt-e vagy sem.

Azert feltenem a kerdest,h a root miert kell ennyi embernek,de kkb 80% warezz lesz a valasz. Ami megint egy olyan dolog amivel nem tudok egyet erteni. Sok fejleszto kollegamat latom akik a csaladjuk helyett munkaval toltik az idot es programoznak sokat,aztan jonnek a warezz huszarok es ingyen elveszik azt. Nem az a baj,h nem fizetted ki,hanem hogy elveszed az idejet. Mindenki gondoljon arra,milyen erzes lenne ha egy eves munkatokat nem fizetnek ki? Na ezt teszed amikor warezzolsz.

Rasky:lasd fentebb. Az en mentalisom a hibas? Mikor en a warez ellen megyek.

Abel:nem romlik el,de akkor mar te nehezen rakod vissza a gyari allapotra. Ha nem gyari lesz a szervizben en tuti javaslom,vissza a feladonak egy percet ne dolgozzatok vele,csak azokkal amikkel valoban kell. A szervizesnek is a munkaideje porog es piszkalt tabletekkel ne tamogasson senkit.

[ Szerkesztve ]

(#1799) Abel válasza Scoobyka (#1793) üzenetére


Abel
tag

Remélem csak hülyéskedsz. Szerinted az átpartícionálástól elromlik az usb vagy a hangerőgomb?

(#1800) _Soma77_


_Soma77_
tag

azt gondolom, saccra az emberek 99%-nak semmi érzéke ezekhez a kocka dolgokhoz, amiről ez a fórum szól. Jó esetben az egész országban van mindjuk 100 ember, aki valamilyen szinten érdeklődik a téma iránt és olvassa, hogy mit itt miről is hablatyolunk. Most őszintén, ebből a kb 100 emberből hány embernél várható, hogy vmi hw hiba lesz valaha, mielőtt a tab-ot elnyelné a a jótékony enyészet? Mert a tech cuccok olyan gyorsan fejlődnek, hogy 3 hónap múlva úgyis új kütyű fog kelleni, a régi meg megy a fiókba. Szóval kár ezt túlparázni. A 2 év gari nagyon jó marketing fogás volt a Tesco részérő, mert ezzel könnyen meg lehet fogni az embert, de az infó világában a 2 év irrálisan hosszú idő, hogy valaki nem akarjon közben új cuccra váltani. Erről szól az egész fogyasztói társadalom.[ON]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.