Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• -szabi-

addikt

válasz Oldman2 #8 üzenetére

Végül bementem a hivatalba, az ügyintéző rendbe rakta a dolgaim.
    Amennyiben az orvosi alkalmasságin eltérés van, pl a lakcímben út vs utca vs u. vagy bármi elírás akkor az automatikus folyamat megakad.
    Erről sajnos az ügyfélkapu nem ad értesítést miért akadt el csak az látszik ,hogy nem csinálja.
    Mert ugye az átjárás a két rendszer között annyira semmi, hogy hiába adom meg a tb számom az orvosnál akkor is minden adatomat ő gépeli be és ha elgépel valamit nem fog menni.

• Oldman2

veterán

válasz -szabi- #7 üzenetére

Nálam ez a processz ott dőlt a kardjába, hogy a február 5-i lejárat mellett, 02.04-én kell mennem az orvoshoz, és ott majd megkapom (kézbe) az igazolást.
    Az online érvényesítésről hallani sem akartak...

Mondtam, hogy így értelmetlen az egész. Igen, tudják, volt a válasz.

A múltkor laborbeutalót kértem, papírt adtak, azzal meg nem lehet online időpontot foglalni, kezdhettem telefonálgatni. Kezdem azt hinni, hogy ebben is a NER keze van, hogy minél többet telefonáljanak azemberek...
    :W

• -szabi-

addikt

Hi
    Ma csináltam ezt az online jogsi hosszabbítást.
    A kérelmemet befogadták és az igazolványkép, aláírás is zöld, rendben van.
    Viszont az orvosi alkalmassági: A feltétel teljesítéséről még nem áll rendelkezésre adat a nyilvántartásban.
    EESZT-n látszik, hogy voltam ma háziorvosnál.
    Mivel már 5 órája hogy orvosnál voltam, mennyi idő alatt kerül át az alkalmassági adat?

• csibe1

addikt

LOGOUT blog (1)

válasz Normi™ #2 üzenetére

"Dehogy kaptam,erre nincs protokoll,láttad volna az arcukat :D"

Ajjaj, anomália a rendszerben, ismeretlen dolog, jajj mi legyen... :DD

Amíg el nem felejtem: jövőre digis állampolgi lehet mindenki, oda kapod a papírjaidat, orvosi adataidat, a garilevelet a hűtődről.... :O
    Noooormális? Megint csak a szívatás megy.... :(

[ Szerkesztve ]

" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "

• csibe1

addikt

LOGOUT blog (1)

válasz Rison77 #3 üzenetére

Aztaku..va, az ember mindig hall valami izgi, és új dolgot... :DDD
    Amúgy így jártál a legjobban, ha elveszett hát akkor ez van. :C

Amikor én próbáltam online utána mentem a hivatalba; és nem én lehettem az első, mert nem voltak nagyon meglepődve, hogy nem jött össze a dolog online. :)

• Normi™

őstag

LOGOUT blog

válasz Rison77 #3 üzenetére

Ez még az enyémnél is súlyosabb :Y :D

"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"

• Rison77

senior tag

Ó igen, nyáron hasonlón mentem keresztül.. annyi csavarral, hogy még ilyen online képem se volt regisztrálva.. nah az a tortúra is megér egy misét... :DDD Kizárólag fehér háttér.. nem nem fűrészporos fehér tapéta, nem nem lefestet fénylő fürdőszobaajtó.. konkrétan a vége az lett, hogy kifeszítettem a szárítókötélre egy fehér lepedőt... és amögött fotózkodtam... :DD Ráadás nálam dupla élvezet volt, mert egyrészt lejárt a meglévő, viszont 2 héttel utána kategóriabővítéses vizsgám volt amihez érvényes meglévő kellett.. megcsináltattam kiküldték, vizsga sikeres, kaptam az újat. Őszintén én el se olvastam a papírt amin küldték.. A4es papír itt a jogosítványa blabla letéptem azt kuka a levél :D Rá 1 hónapra kaptam felszólítást, hogy ejnye bejnye várják vissza a jogsikat különben irgumburgum bünti lesz a vége... személyesen le kéne adnom.. Ühüm hogy mi... és akkor miért is éri meg online csinálni, hogy ha a régi miatt amúgy is be kéne menni?..... Bementem a szomszédos városban lévő kirendeltségre... időpontot nem foglaltam, nyilván egész héten 3 időpont volt foglalható mind betelt.. ok... ezen már fel se húztam magam. 1 óra sorkivárás után bemegyek mondom az ügyintézőnek hogy le akarom adni a lejárt jogsit meg amit most csináltak de bővítés miatt van ahelyett is másik , néz rám, jogosítványt akarok csináltatni? Nem.. azt online megcsináltam csak le akarom adni mert kaptam felszólítást... Jaaa, hát azt kormányablakban nem lehet, azt csak az illetékes kormányhivatalba lehet bevinni....... ők nem veszik át, csak ha náluk csináltatom meg a jogsit.. viszontlátásra... No comment.. Hazaértem vörös fejjel, ügyfélkapun keresztül írtam egy szép epapírt az illetékes kormányhivatalnak, leírtam nekik, hogy ez az ügyintézés így vicc, és amúgy is hazafele egészen véletlenül elhagytam a 2 jogsit amit le kéne adnom, leírtam a számát annak ami nálam van és használom, mélységes sajnálatomat fejeztem ki, hogy nem tudom visszajuttatni az értékes plasztik kártyákat, megértésüket kértem, és ennyi, le lehet rólam szállni. :DDD Ez volt 4 hónapja.. válaszra se méltattak.. azóta nem küldtek újabb felszólítást.. :DDD

• Normi™

őstag

LOGOUT blog

válasz csibe1 #1 üzenetére

Szejetsz copni? ;] :D
    Van benne valami :DDD

A rendszer viszont -1 év mínusszal díjazta volna a dolgot.
    Én határidőn belül csináltam,nem a lejárat dátuma+10év a következő lejárat hanem a 2034-ben esedékes születésnapom,ami fél évvel korábban van :D

Amúgy azt nem értem, hogy miért nem kompletten vitte át anyukád az egész levelet? :F

Jogos kérdés,mondjuk nálunk fel sem merült sohasem,hogy ne bontsuk ki a másikét ha nincs éppen otthon.Ezt speciel direkt kértem is,azt hittem csak valami cím meg öntapadós rész van amire a kártya van ragasztva,tévedtem. Anyukám sem nézegette sokat mert kapott mellé egy listát,hogy mit szeretnék a boltból mert én nem mentem emberek közé a covid miatt,rá egy hétre a legnagyobb óvintézkedéseim ellenére fordult a kocka,én mentem neki boltba:)

Az A4-es meg érdekes dolog. :C
    Kaptál róla valami hivatalos akármit, sajtcetlit, hogy most már nem üldöznek a régi jogsid miatt? :D

Dehogy kaptam,erre nincs protokoll,láttad volna az arcukat :D

Amikor megállít a rendőr leellenőrzi a rendszerben a jogsit, szóval egyből kiderül, hogy lejárt!!!

Igen,rajta is van ráadásul.Maximum akkor értem,hogy kell a kártyaformátum amikor olyan munkahelyre jelentkezik az ember ahol feltétel a jogosítvány megléte.Magyarországon még mindig él ez a "lemásolom,beszkennelem" fétis,még a bankokban is.

"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"

• csibe1

addikt

LOGOUT blog (1)

Mehh...
    Szejetsz copni? ;] :D
    Hirtelen ez ugrott be a címet olvasva. :)

Érdekes ez a "jófajta" bürokrácia. Múltkor online csináltam volna a jogsihosszabbítást, nem jött össze.
    Tavaly gondoltam egy héttel előbb, és jó lesz mindenkinek.
    A rendszer viszont -1 év mínusszal díjazta volna a dolgot. Egy hét múlva a rendes időtartamra kaptam meg. :F
    Legközelebb ha lejárt majd, csak utána megyek intézni.

"A régit megsemmisítettem,mivel nem kaptam meg anyukámtól a vele küldött papírt,amiben leírták,hogy ezt nagyon nem kellene,le kell adni."
    Amúgy azt nem értem, hogy miért nem kompletten vitte át anyukád az egész levelet? :F
    Ahány ház annyi szokás, de nálunk nem bontjuk fel egymás hivatalos leveleit kérés nélkül.

Az A4-es meg érdekes dolog. :C
    Kaptál róla valami hivatalos akármit, sajtcetlit, hogy most már nem üldöznek a régi jogsid miatt? :D

Ettől függetlenül tényleg nem értem, hogy miért kell leadni? :F :O
    Aztán ha szeretném emlékbe akkor mi van? Már nem érvényes!!!
    Amikor megállít a rendőr leellenőrzi a rendszerben a jogsit, szóval egyből kiderül, hogy lejárt!!!

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés