Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz Mister_X #61931 üzenetére

ha német nyelvterületen akarsz dolgozni, vagy Győrben az Audinál akkor ez jó ötlet, egyébként időpocsékolás. használható német kb felsőfok felett indul, ott már nem fogsz megijedni ha a kezedbe nyomnak egy picit technikaibb újságot. imádják a passzívot, a többszörösen bővített mellékmondatok meg olyan alap komplexitást jelentenek az adott esetben 3-4 igével, amilyenekért angolul nagyon csúnyán néznek a kollégák.

plusz mivel komplex, csak aktív használattal lehet fenntartani. anno egy év felsőoktatást németül toltam, még a nehéz időkből származó rigó felsőm van, aktívan versenyeztem gimnáziumban, ehhez képest ha elémraknak egy szöveget/beszélnek mellettem meg megértem (szakmait is), de beszélni kb már nem tudok. jó, ül rajta egy másik nyelv amit napi szinten használok.

ha ennyi időd van, akkor CPE, angol jelenleg a világnyelv. esetleg tanuld azt a nyelvet, ahol élni szeretnél, csak angollal még a nyelvoktatás szempontjából nagyon jól álló Skandináviában se lehet jól ellenni, hacsak nem minimum postdoc utáni lektor (vagy ezzel ekvivalens vagy jobb tudású) vagy.

peterkeT: Ja, csak egy tizenévesnek nem kell az adóhivatallal meg a többi szabályozó és hivatali egységgel eggyüttműködést kezdeményeznie, a hozzád hasonló, munkavállaló és gyerekkel megáldott emberekhez hasonlóan akiknek sajnos ezen hivatalok bürokratikus felépítése elkerülhetetlen, és emiatt is tudnak gyorsabban haladni meine Meinung nach. ( ;], és nem véletlen a mondat szerkezete).

Integra: német felső kb 3500-4000 óra nulláról, gyakorlatban amit irtal működik, de egyszerűnek nem mondanám. az előidejűséggel és passzívval kombinált kati egy göethei körmondatban minden, csak nem triviális. és akkor még nem is a bálnák szaporodásáról kell az embernek szövegértenie (elvileg megtörtént eset Rigón, de gyakorlatban munkahelyi kávé közben extrémebb topikok is simán lehetnek).

• Integra

titán

válasz Mister_X #61931 üzenetére

miért kell megszenvedni? rohadt logikus, értelmes nyelv.
    szerezz be német nyelvcsatornákat, olvass német hírportálokat, szótárazz szokat, nem olyan nehéz :)

Új hozzászólás Aktív témák