Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emvy

    nagyúr

    tl;dr: ne erkezz sarokra, nevor-evor. :)

    Valaszok:

    - Siofokon volt. Egyelore zart koru, jovore talan megnyitjuk, maganszervezes volt, igazabol nehany resztvevonek ez az elokeszuleti verseny Nagyatadra, a full Ironmanre. En erre most nem keszultem egy dekat se, szoval majd jovore talan ragyurok a teljesre is
    - Cipo-beton-barefoot tema: reszemrol alapvetoen barefoot cipoben tolom (nem five fingers mondjuk), ha van lehetosegem murvan futni. A 20-40 km-es betonpalyakat az en labam nem annyira viseli jol barefoot cuccokban, szoval minimal, de kicsit parnazott futocipoben tolom (Nike Free 5.0 eppen). Voltak csucs 'normal' futocipoim, Asics Gel Kayano, meg hasonloak, a maratonra keszulve szet is ment benne a vadlim. Az a helyzet, hogy nincs szuksegem semmilyen alatamasztasra, es majd' az osszes cipo (a neutralisnak kikialtottak is) tul merev nekem.
    - sarokra erkezni ongyilkossag (illetve terdgyilkossag). Nem tudom, kitol hallottatok azt, hogy igy kell, de attol fuggetlenul, hogy klasszikus vagy barefoot cipokben futsz, TILOS sarokra erkezni. A forefoot landolas nem mindenkinek valik be, foleg, aki nehez/kevesbe eros vadliban, es tud serulesveszelyes is lenni, szoval bar alapvetoen egyetertek Integra hozzaallasaval, de szerintem elfogadhato, ha kozeptalpra erkezel. De SEMMIKEPP nem sarokra.

    Egyebkent semmi izomlazam nincs ma, tok egyertelmu, hogy a hoseg volt a szuk keresztmetszet. Futas kozben volt, hogy meg kellett allnom, pedig se nem lihegtem, se nem fajtak a labaim. Egyszeruen nem volt energia.

    Concret_hp: 20k-ert kozepes futocipoket lehet venni. A lenyeg az, hogy az ar nem garantal semmit, olyan cipo kell, ami NEKED jo. Es ne keszulj elsore ironmanre. Felesleges, tul nagy lepes. Fuss maratont, feltavu ironman-versenyt, ilyesmi. A normalis meretu kihivas jobb, mint az, aminek a vege vagy kudarc, vagy serules.

    Triatlonon egyebkent a bringa a kritikus. Ott lehet a legtobb elonyt osszeszedni, mert az a hosszu. Az uszasnal inkabb az a fontos, hogy ne usd nagyon ki magad - a sracra, aki nyert, ezen az 1.9 km-en 10 percet vertem uszasban, de bringazas kozben kb. 25 km-nel ugy elhuzott mellettem, mintha allnek (mikozben mondjuk 25 koruli sebesseggel mentem emelkedon felfele...). Fontos a konyoklo, meg a rad szabott bringa (en most kolcsonbringaval mentem, ami halal volt).

    A tervem egy 3:30 alatti maraton osszel, aztan gorgozes meg futas telen, es jovo ugyanilyenkor szeretnek egy masfel orat javitani a mostanin (ha nem lesz ekkora hoseg). Csak a bringara keszules nagyon idoigenyes, mert egy 100 km-es trening 3-3.5 ora sik terepen is.

    A terdszetmenos dologra meg: sajnos az alkat sokat szamit. Apam betonon fut 30 eve, az elso 15 evben lapostalpu tornacipoben meg teremfoci-cipoben tolta. Kozel otvenevesen futotta az elso maratonjat, most igy kozel a 60-hoz sincs semmi baja a terdizuletinek (kiveve egy keresztszalag-serulest foci miatt, de az mas ugy). Van, aki meg elkezd kocogni huszonot evesen, es ket het mulva megfajdul a terde.

    [ Szerkesztve ]

    while (!sleep) sheep++;

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés