- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: SSD hűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1417 üzenetére
Rovidtavon erdekelt vagy?
Szerintem szeptemberbe tobbet tudunk a tervekrol ,amugy eddig is ugyvolt hogy az E5 lesz az utolso tukros gep ,ezutan mar csak tukor nelkuliek jonnek ... -
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1411 üzenetére
Fenetudja jobb ehez szerintem a 40-150 az kevesbe torzit
De ehez lenne jo a manual obim, az kicsit lagyabban rajzol es nem kell simitani utolag a borhibakat.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1409 üzenetére
Osszesegeben olyan mint amilyen altalaban a fotosmuhelyekbol kikerul jo dragan
,de ennel erdemes tovabb lepni ,PL nekem ez hatter nemjon be ,engedelmeddel kicsit alakitottam rajta ugy ahogy nekem inkabb tetszik.
Kar hogy kivan tekeredve a lany nyaka
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1399 üzenetére
leginkabb ugytudod megnezni hogy f22 es a tiszta kek eget lefotozod.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1395 üzenetére
Na igen pixinfon lehet latni nikon, pentax,... gepeket es mar tesztkor sok por van rajtuk...
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1393 üzenetére
Azer joez a pormentesito rendszer nemegesz 2 eves a gep es itt tartok csak hogy 1 bizbasz zavar, peddig par obi mar jart rajta 14-42 , 40-150 , canon FD 1,8/50 ,jupiter 44M 2/58 , pentacon 4/200 , Pentacon 1,8/50 ,varioplan 70-210
De bevallom a tudat jobban zavart mint a por.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1380 üzenetére
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1377 üzenetére
Lv modba meglehet nezni kb menyit fog, de en normal obival meg nemhallotam kopogni a stabit ,viszont ha nincs bealitva az adapterem akkor ilyen 655555mm ad meg a vaznak akkor frankon olyan ideges a stabi hogy kopog.
Messer22 masik forumon emlitetted ezt a szenzor tisztito csodat, ez nem cseszi ossze a cuccot nehogy gaz legyen
-
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob #1375 üzenetére
HI
stabitól, gyutávtól sok mindentől függ..
de amiben nincs ois, ott a stabis váz a nyerő
tesztek szerint igen, valamivel jobb a hatásfoka, de nem csodaszer.
egyébként káros dolog, mert könnyen rá lehet szokni a stabilizált f2.8-as optikára FZ10 rulez
OIS : drágaaz 510 stabija nekem jó. (számít a váz fogása, tömege is)
L1 már a váz tömege stabil tartást eredményezett 1/30-nál ~100mm-n -
rumos14
nagyúr
válasz
SpongyaBob #1368 üzenetére
a váz stabiját ilyenkor illdomos kikapcsolni.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1368 üzenetére
Mert ha igen lehet jobb jar az ember leica obival
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1361 üzenetére
ugye
-
rumos14
nagyúr
válasz
SpongyaBob #1357 üzenetére
nem esik ki a kezedből? boltban fogdostam, kitobi volt rajta, tetején vaku, tehát semmi extra nehezék, fél perc után iszonyatosan nyomta a jobb középső ujjamat. egyszerűen nincs mit megmarkolni. nekem sincs nagy kezem.
-
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob #1339 üzenetére
HI
sigma fixek nem rosszak!
hát 40e körül már jó lenne a 25-ösvan 50 F2, drága
igen, a 35-öst kéne F2-re felturbózni és 100e alatt adni..
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1336 üzenetére
f:2 ig nezve a fixeket szerintem nem olyan rossz a kinalat csak penz legyen.
Sigma 24mm f/1.8 EX DG ASP MACRO
Leica D SUMMILUX 25mm f/1.4 ASPHERICAL
Sigma 30mm f/1.4 EX DC HSM
Leica D SUMMILUX 45mm f/2 ez kerdeses
Sigma 50mm f/1.4
Olympus Zuiko Digital ED 50mm f/2.0 Macro
Olympus Zuiko Digital ED 150mm f/2.0
-
rumos14
nagyúr
válasz
SpongyaBob #1332 üzenetére
nézd, én is azt olvastam a tesztekben, hogy szar a képszéleken. a saját tapasztalatom az, hogy a kép közepén már f1.4 is meglepően jó, a szélek sem vészesek, és amúgy is, egy fényerős obinál jellemzően nem éles sarkokat akarunk, mert azok a kis DOF miatt úgyis bőven az élességtartományon kívül esnek. tehát gyarkolati használatban kurva jó ez az obi
fényerős fixekkel amúgy sem nagyon vagytok ellátva 4/3-on.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1332 üzenetére
Az 1,8 az bazi nagy uveg , de sulyban nincs jelentos kulonbseg.
-
rumos14
nagyúr
válasz
SpongyaBob #1323 üzenetére
nekem van 30/1.4-em, ill. egy barimnak van 24/1.8-a, Sony-ra mindkettő. de sztem általános megállapítás, hogy az obik szépen muzsikálnak. a 24/1.8 egyenletesebben teljesít, képszélen is jó az élesség, a 30-as nyitott rekesznél láthatóan gyengébb. persze 1. a 24-es obi full frame 2. nektek, 4/3-on még kevésbé releváns, hogy aps-c-n milyenek a képsarkok. nekem a 30/1.4 szimpibb volt (ekv. 45mm látószög, kiemelkedő fényerő, jó áron jutottam hozzá, de nektek a 24-es ekv. 48-a van közelebb a mágikus 50-es számhoz.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1321 üzenetére
Ez a 18cm ugyhiszem a szenzortol van szamolva szoval a valosagba kb 8cm lehet a frontlencsetol.
Elvileg az aranygyurus sigmak eleg jok ,gondolod hogy ez megfelelobb lehet mint a 30/ f:1,4
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1317 üzenetére
ha minden kerek vasarnap
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1310 üzenetére
nemide akartam
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1310 üzenetére
Meglepetes
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1307 üzenetére
Engem meg valaki megdobhatna egy Sigma 18-50mm f/2.8 EX DC MACRO obival meg talan jobban kiis birnam hasznalni mint a 30/f1,4 et ,csak meg nemtudom hogy karcol
De jovoheten elvileg meglesz a tuti makro obim ma rakattam el
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1296 üzenetére
Ha ez az obi PL 20-150 lenne szerintem a masikat baromi ritkan hasznalnam , vegulis az 1,8/50 is porfogo 1-2 tesztkepen kivul semmire nem hasznaltam meg
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1288 üzenetére
1/ 4000 is johet
Azt hittem az valtaska ami az agyon naracs szinu.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1286 üzenetére
Ez igy nemjo
ugyanezt bemutathadtad volna a beepitett vakuval is hogy lathato legyen a kulonbseg.
Il megneznek olyan kepet is amit 1/2000 zaridovel csinalsz
de komolyan engem a zarido miatt erdekelne a nagy vaku.
Neked is olympus taskad van?
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #1282 üzenetére
Na, akkor megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül.
Lehet újra nekifutok az esti sörözős-meccsnézős kombó után... -
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob #1282 üzenetére
HI
edigitálnál nézz rá
igen, lefújja. és nem lesz nyálas -
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob #1277 üzenetére
HI
Nem ártasz!
én is ilyet használok, úgy lehet megkarcolni ha előtte nem fújod le az obit (körtepumpa)!
lefújás,ecset, aktívszenes fej, ecset és kész -
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #1274 üzenetére
Hello!
Igazán nincs mit.
Az ára tényleg szimpi. Nekem meg a 70-300 tetszene, csak szintén problémák vannak a kerettel
úgyhogy majd egyszer....
Vakura kíváncsi leszek mit tud. Várjuk a képeket. -
ROBOTER
addikt
válasz
SpongyaBob #1230 üzenetére
Na ez szép! Én csak rácson és üvegen keresztül fényképeztem!
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1230 üzenetére
Jok lettek!
1-2 kep elbirta volna az ISO 400-at is 150mm korul 1/100 zarido megdolgoztatta a stabit
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #1209 üzenetére
Nem találtam semmi konkrét infót, de ha valaki tud valamit, akkor időben szóljon, hogy valami lottónyereményt időzíthessek a megjelenésre.
-
aginor
veterán
válasz
SpongyaBob #1197 üzenetére
Vagyis, ha rárakok egy nikon objektívet akkor se fénymérés, se autofokusz, se blende vezérlés..
Ez a többi gyártó objektívjeivel is így van?
-
Stanley-B.
őstag
válasz
SpongyaBob #1187 üzenetére
Köszi a gyors választ!
E-520-et nézegettem én is elsősorban, csak nem tudom milyen obikat kellene hozzá venni, egy makro mindenképp kell.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1182 üzenetére
Az elso megjobb lett volna az 1,8/50 el csak abba nemfert volna bele,ezert felse tekertem.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1180 üzenetére
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #1174 üzenetére
Találtam paramétereket angolul. Nekem ebből az jön le, hogy infra vezérlés az nincs, bár lehet, hogy tévedek. Viszont a zoomra azt írja, hogy motoros.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1174 üzenetére
Ha tobb vakut akarsz hasznalni jo lehet , de nemtudtam hogy 2-3db vakuba gondolkozol.
De PL ha valaki ilyen metz 36 vakut elakar adni hasznaltan 10k korul vevo lennek.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #1170 üzenetére
Én is az FL36-os Oly helyett választottam a Metzet. Sokat számít, hogy kettővel több akksi van benne. Pontosan nem számoltam, de a Metz teljesen feltöltött akksikkal vígan kibír 300 körüli villantást. Az sem elhanyagolható, hogy 48-as a kulcszáma, míg az említett Olynak 36. Tény, hogy ára majdnem duplája a Cullmann-nak, de szerintem hosszútávon megéri a beruházást.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #1168 üzenetére
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #1159 üzenetére
Köszi!
Blöki egy kicsit elcsúszott, azt láttam, de gondoltam ne csak makró legyen. Állítólag nem lesz eső hétvégén, akkor majd megpróbálkozom valami más témával is, most csak gyorsan mentem egy karistot a kertben. A 14-42 is egy frankó obi, főleg árához képest, de nálam is besza-behu szitu volt mikor megláttam ennek a mélységélességét ahhoz mérve. Még egy fix 35 kéne...
Apropó, neked van a régebbi 40-150? Gondolkodom én is a cserén, sosem árt egy kis extra fényerő, az elforgó frontlencse meg nem különösebben izgat.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
SpongyaBob #1152 üzenetére
Amikor a saját 14-54-el készült képeid nézed, akkor tudni fogod mi a különbség a kettő között. A színek is mások, a képélesség beli különbséget nehezebb észrevenni, de a tónusok és a kép hangulata, a bokeh minőségének különbsége...
Amúgy remélhetőleg nekem hamarosan esedékes lehet egy 12-60 és akkor lesz egy eladó 14-54 a piacon.
Egy kis kedvcsináló hozzá:
minta -
-Shadow-
aktív tag
válasz
Volt szerencsém megejteni egy ilyen cserét kb. egy hónapja (szintén használt), de nem bántam meg. Nálam is a 2.8 volt a fő szempont. Ha valamilyen csoda folytán nem fog esni mikor hazaérek, akkor lövök majd egy két képet vele és felteszem. Azért méretre, meg fogásra is látszik, hogy sokkal komolyabb darab a 14-42-höz képest.
-
nesa
veterán
válasz
Kivancsi vagyok hogy sikerul szerezned, nekem is kene majd 14-54 de meg jocskan varat magara.
-
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob #1150 üzenetére
HI
I-et már csak használtba kapsz
a későbbi fejlesztés esetén jobban megérné a II-es, micro vázon is jobban működne..
viszont mindig a pénztárca dönt
Nekem a 14-42 picit élesebbnek tűnt F3.5-ön.. de az is lehet hogy a az I-es 14-54-em gyengébb példány. Az F2.8 sokszor jól jön
hátrány: drágább a szűrő rá, 58 vs. 67mm.
jobb építés, csepp és porálló. -
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #1141 üzenetére
Csak ne túl hamar, hogy legyen időm összespórolni rá!
-
Lakers
tag
válasz
SpongyaBob #1133 üzenetére
áááááááá
de köszönöm
-
Lakers
tag
válasz
SpongyaBob #1128 üzenetére
Rubbi Mikor adod el az E-620-adat?
Használtan alig lelek ilyen kincsre
biztos jó oka van
-
Lakers
tag
válasz
SpongyaBob #1121 üzenetére
Tényleg nem lenne rossz! De ez már duplája egy E-420-nak (a dupla objektíves kit-eket nézve)... a kiforgatható LCD nem rossz, tömegből kiemelve fejem fölé - tökélets
.
Két lehetőségem van. Vagy kölcsönkérek és levadászok egy használt darabot. Vagy marad az E-420 tanulónak (használtan garanciális, 90-ért szerintem baráti ár nagyon), és ha már profibb leszek, akkor mehet az E-620 vagy jobb egy év múlva... -
Lakers
tag
válasz
SpongyaBob #1108 üzenetére
Így van
a fotózás öröme / az életképek megörökítése egy életre
. Kösz mindent
-
Lakers
tag
válasz
SpongyaBob #1106 üzenetére
Szia! Köszönöm a válaszodat! Most már tudom, hogy melyik obi mire való
Fórumokat olvasgatva arra jutottam, hogy ez a gép számomra tökéletes lenne, tanulásból, és arra hogy egy nagyszerű amatőr fotós legyek. Profi szinten nem célom, nem ebből akarok megélni. De hobbi szinten a lehető legjobbat akarom kihozni, és úgy gondoltam ez a gép tökéletes társ lenne, még jó néhány év múlva is.
Esküvő-t példának hoztam fel, nem úgy akarom, hogy a párt fotózom kint a parkban, mint a legtöbb helyen, de ha ismerősék házasodnak, akkor nagyon szívesen készítenék fotókat akár a templomban. Engem elsősorban tényleg a rendezvények érdekelnek, koncert, szabadtéri színházi előadás. Ha ide felkérnek akkor a lehető legjobbat hozzam ki. Habár örülnék ha összeakadnék egy-két profi fotóssal. De egy tanfolyam árát is inkább egy gépbe fektettem, úgy jobban megéri szerintem.
Kérdésem a fentebb említett típusnak a vakuja elegendő kivilágított épületek, és esti színházi fellépések/koncertek fotózásához? Vagy külsőt érdemes beszerezni?
(habár lehet előbb utána kell majd néznem, olvasnom az ilyesmi fotózásához)
-
ROBOTER
addikt
válasz
SpongyaBob #1102 üzenetére
Köszi! Majd július végén jön egy nagyobb, hasonló témájú utazás, ha minden jól megy, akkor lesznek új, és remélhetőleg ritkább témájú képek.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1089 üzenetére
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1087 üzenetére
Szerintem sokkal jobb jarnal a sigmaval ez nemkerdes,tudom neha rovid a 150mm dehat ez van.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1085 üzenetére
Szerintem eleg jol sikerult darabok csak fenyerot vesztesz vele ezmiatt lehet bizonyos helyzetekben AF -se mukodik majd... szoval fenese tudja.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1074 üzenetére
Gondolom sorozaton volt a gep es nemvolt zajszures a HDR meg ratett + 1 lapat zajt.
-
supercow
őstag
válasz
SpongyaBob #1069 üzenetére
gondolom mert béna vagyok?
-
ROBOTER
addikt
válasz
SpongyaBob #1064 üzenetére
Az mFT-ben használt érzékelők valószínűleg magasabb képfrissítéssel működnek (mondjuk az AF-hez nem teljes kép kiolvasásáról van szó, de van összefüggés), ott minden objektívvel van kontraszt alapú AF. (főleg csak S-AF)
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1060 üzenetére
Ez nemtul nagy ervagas szerintem, de van a vazadon LV modba 2 fele AF,nem?
-
ROBOTER
addikt
válasz
SpongyaBob #1060 üzenetére
Sajnos ez így van.
Valószínűleg az van a háttérben, hogy a többivel olyan lassú lenne a kontraszt alapú AF (Imager AF a hivatalos neve Oly-éknál) hogy nincs értelme alkalmazni.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1058 üzenetére
Nemvagyok nagy szaki de az AF-nek mit szamit milyen obi van a vazon
Sajnos nemtudom neked kiprobalni mert az E-510 meg nemtud kontraszt alapu AF-et ,max teis atkapcsolod sima tukorcsapkodosraha van feny piszok gyors az is.
Igazabol csak annyi elonye van az LV-nek hogy rogton latod menyit fog a stabilizator mert ugye elokepnel belehet kapcsolni.
-
aldebaran
addikt
válasz
SpongyaBob #1053 üzenetére
Én most az árával is megelégednék...
De ha hozzám vágnának egy ilyen obit... hát egye-fene, nem bánom, játszanék vele. -
ROBOTER
addikt
válasz
SpongyaBob #1048 üzenetére
Köszi! Igyekszem kihozni a cuccból, ami benne van!
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1042 üzenetére
A Leica obik nagyresze olyan kb 5-6 stabis obi lehet ,csak kicsit draga jatek
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1039 üzenetére
Van 4/3 os obi amiben van stabi
-
pempellini
senior tag
válasz
SpongyaBob #1039 üzenetére
-
2ning
tag
válasz
SpongyaBob #1035 üzenetére
Ja!
Olvasni már tudok, csak érteni is kéne.
Még szerencse hogy annyira nem volt gyors hogy egy képen is csíkot húzzon.
(Progi: Dinamic Photo HDR 4.65) -
supercow
őstag
válasz
SpongyaBob #1015 üzenetére
Vedd meg és megtudod. Ha nem tetszik, add nekem féláron
-
rumos14
nagyúr
válasz
SpongyaBob #998 üzenetére
újabb pár tesztkép: [link]
na én sem fogok tesztkép-készítő versenyt nyerni
a 2 középső képen a sarokban lévő utcatáblán volt a fókusz, f/1.4 itt azért elég halovány... de kevés fénynél, portrézásnál nem jön ki ennyire/nem számít. f/2 már jobb.
ezek a képek Sony A550-nel, azaz aps-c méretű lapkával készültek, 4/3-on nyilván a sarkok "beljebb" lesznek. középtájt sztem nagyon jó az élesség, szóval ez alapján Oly-n jónak kellene lennie az obinak... elméletben -
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1012 üzenetére
Es ezt felhivtad mar, ez baromi jo aron van, dragabban szoktak menni...
-
Mercutio_
félisten
válasz
SpongyaBob #1010 üzenetére
Van ott egy telefonszám, nem egyazerűbb azt hívni?
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1008 üzenetére
Nemtudom sikerult-e a masik de talaltam megint valamit.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #998 üzenetére
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #993 üzenetére
Nekem meg aztmondtak hogy jo a sigma 30, a tesztek nemfeltetlen jok, meg oly vazon alitolag jobban teljesit mint APSC vazakon.
-
ROBOTER
addikt
válasz
SpongyaBob #991 üzenetére
Bármilyen vékony adaptert is készítenél, az úgy viselkedne, mintha beraknál egy 20..25mm-es közgyűrűt.
Gyakorlatilag makrózni lenne jó minden obid, esetleg a nagyteléket lehetne használni közeli célpontokra.
-
ROBOTER
addikt
válasz
SpongyaBob #986 üzenetére
Nálam az E-3 + markolat 2 akksival + saját vakutartó kar + 2x FL-36R + EX-25 + 50-200 SWD együtt 3,5kg, és ez nálam teljesen standard cucc sétálás közben.
Repülőnapoknál pedig 5kg a cucc, és ezt reggel fél nyolctól este ötig tartom az ég felé. Ha két napos a rendezvény, lefekvés előtt jön vizesruha a karomra. (ez nem vicc)
-
ROBOTER
addikt
válasz
SpongyaBob #983 üzenetére
Egyelőre semmi, csak érzem, hogy nem fogom bírni évekig ezt a cuccot hordani. Győzni fog a kényelem.
-
ROBOTER
addikt
válasz
SpongyaBob #971 üzenetére
-
ROBOTER
addikt
válasz
Körlámpát kb. 5 éve készítettem, de most valami sokkal jobbat szeretnék majd. A körlámpa nem annyira univerzális, mint az ikervaku.
-
2ning
tag
válasz
SpongyaBob #973 üzenetére
A legjobb az volt az egészben hogy egy vasamba sem került mert minden volt otthon.
Mobil akksi, nagy fényerejű ledek a ritkán használt kínai lámpámból, egy ellenállás, meg egy kis vezeték. Ja, nem a szimering ami az egésznek a háza az volt vagy 100-150Ft!
-
2ning
tag
válasz
LED-es kör"vaku" makrózáshoz. LED-es lámpa stb.
[PL.]
Én is gyártottam ilyesmit egyszer. Profinak nem mondanám! -
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob #959 üzenetére
HI
van még olyan, hogy skylight szűrű, az is kiemeli az ég kékjét, de kevesebb fényt vesz le mint a polár.. ( és nem macerás forgó frontlencsénél)
általában a szűrők ronthatnak a képen, főleg az olcsó fajták.. -
nesa
veterán
válasz
Nemlehet hogy sorozatra van alitva a geped ezzel enis beszivtam mire rajottem
ha nem megy ,rakd a gyari bealitasokra a gepet ,es ugyprobald meg.
Ugye mondtam
Az UV szuro ritkan hasznos ,szerintem nem eri meg.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Sorry, időközben megtaláltam. Sorozatra volt beállítva.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #956 üzenetére
UV szuronek nincs haszna , a polar meg helyzet fuggo mit akarsz fotozni.
-
2ning
tag
válasz
SpongyaBob #953 üzenetére
E-520 meg a 2 alap kit.
-
2ning
tag
válasz
SpongyaBob #951 üzenetére
Hozzám sem, ez egyfajta kihívás meg tudom-e csinálni ( hát nagyrészt
). Sosem tudhatom mikor lesz szükség ilyen irányú tapasztalatokra. Meg hamár elmegyek megnézni egy ilyen ritka iszonyúan látványos eseményt, azért csak megörökítem! Nem vettem ám sértésnek
Azért a képek kb 70 % éles lett.
-
2ning
tag
válasz
SpongyaBob #947 üzenetére
Hát, nem egyszerű olyan dolgot fényképezni ami nem tudod merre mozdul, ráadásul kurva gyors! A rámpa után miután elhagyják a talajt, csak tippeltem merre tartsam a gépet. Vagy a fejükből vagy a bringából hiányzott.
Példa:
Próbálj meg 3-4 méterről ilyet fényképezni majd megtudod!Autó versenynél legalább azt tudod hogy az úton fognak menni. (elvileg)
-
asthring
tag
válasz
SpongyaBob #947 üzenetére
az semmi, de fejjel lefele kerékpározik a fiú. hát senki nem szólt neki?!
-
ROBOTER
addikt
válasz
SpongyaBob #928 üzenetére
normal: ha nem fordulhat elő, hogy a megcélzott terület mélységi kiterjedése nagy, és valami véletlenül elviszi a fókuszt - ez az üzemmód jobban működik kevés fény esetén
small: ha valami kis területű dologra akarsz fókuszálni, és ki akarod zárni a tévedést, mert a közvetlen környezetében előrébb illetve hátrébb lévő dolgok is vannak - ehhez az üzemmódhoz azonban több fény kell
Amúgy kereszt alakú az AF érzékelő (mármint kívülről nézve, valóságban a vízszintes és a függőleges pixelsor nem azonos helyen van). "Small" üzemmódban csak a kereszt közepét használja, "Normal" üzemmódban a keresztek szára meghosszabbodik.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #919 üzenetére
Ja nekem is van mini alvanyom vegulis nem rosz cucc am az sotet helyen segithet PL templom ,nekem kihuzhato labu van
a 14-42 eleg jol elvan rajta
40-150 egyszeruen felbukik
A nagy alvanyom nem borul fel csak remeg mint a kocsonya ,hiaba kompakthoz valo
ahoz teljessen jo volt.
Ilyen ,ez a legalacsonyabb alas meg kihuzhatoak a labai 2 reszben, de majd eladom es veszek valami stabilabb cuccot.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #917 üzenetére
Mindenkepp valami kemenyebb kialasu stabil alvanyt vegyel ,nekem meg a kompaktos idokbol maradt egy gyengebb darab de 14-42 vel nincs gond de a 40-150 el mar remeg rajta csak ugy jo vele hogy 12mp kesleltetes utanna tukorfelcsapas es 5mp mulva expo.... szoval stabil cuccot vegyel.
asthring
Az elso olyan mintha valami csili vili jatek lenne...szuper szinek lettek.
-
tzimash
őstag
válasz
SpongyaBob #904 üzenetére
Az a mókus nagyon penge
hol fényképezted?
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #902 üzenetére
Naigen szepen karcol
de ehez jo fenyek is kellenek.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #900 üzenetére
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #891 üzenetére
-
ROBOTER
addikt
válasz
SpongyaBob #891 üzenetére
Köszi, most ilyen kipihent vagyok!
-
asthring
tag
válasz
SpongyaBob #866 üzenetére
a fekete hattyú zsivány, kár hogy nem látszik teljesen a tükörképe. úgy 10/10 lenne a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Drón topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mini-ITX
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Diabetes - Cukorbetegség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest