Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• xedamen

senior tag

válasz Zsömica #86266 üzenetére

4 évig volt B7-em, majd 2.5 évig CX-em. Support oldalon sokszor hetekkel hamarabb felkerül a frissítés, mielőtt OTA-n kijön. Egyes régiókra később adja ki a gyártó a frissítést, ez mindenhol így van, például legtöbb mobilgyártónál is, de tovább megyek, a Microsoft sem egyszerre teszi elérhetővé a friss build-eket. Van olyan gyártó, aki szerver kapacitás miatt teszi, más azért, hogy esetleges bugok minél kisebb felhasználói rétegre legyenek hatással. Ilyen esetekben a cég weboldalán általában korábban elérhető az adott release. Ha Németországban vásárolsz egy Samsung telefont peldaul, akkor az régió kód alapján hamarabb megkapja a frissítést, mint a lengyel vagy a magyar. Ezért Odin-oztunk évekig, de mondhatnám a OnePlus-t, Motorolát, Sony-t is... Csodálkozom, hogy ez meglep ennyi tapasztalattal.

A modern televíziók is ezen az elven működnek, aki nem akar várni, az felmegy a support oldalra és letölti. Aki nem követi nyomon a kiadott verziókat, az megvárja, amíg "kopogtat" a frissítés a TV-n és majd települ OTA-n. Ettől függetlenül lehet, hogy az adott szoftver már 1 hónapja elérhető, ami nálad ma "kopogtat". A mai kommentek alapján rájöttem, hogy a CX-re is van elérhető frissítő fájl és az S95C-re is, egyiket sem jelezte egyik TV sem, telepítettem mindkettőt manuálisan.

Remélem ez segít megérteni a logika hátterét, igazából azt nem értem miért kellett ebbe beleállni és vitába szállni, ha 10 éve működő frissítési elvvel nem vagy tisztában. :F

Új hozzászólás Aktív témák