Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szasanyi

félisten

válasz privacy99 #65721 üzenetére

Eszerint nem vok egyedül ezel. Mondjuk én monitort is 1x kalibráltattam, soha többet - fakó,szürkés és pocsék összképet kaptam, ami számomra élvezhetetlen volt nem is használtam úgy. Biztosdan jó és kell azoknak a színhelyes és pontos képet kell látniuk, akik olyan tartlmakat néznek,szerkesztenek (én nem készítek fotókat a National Geographic részére :N ). Tévével is hasonló a helyzet.
    Drága még az OLED, én és nem vok hajlandó úgy lebutítani a képminőséget amit - a fekete szint kivételével - már egy harmad olyan árú LCD tévé is tud prezentálni. Meglátjuk, mit fog bírni így de ennek a problémakörnek azért van - legalább - két érdekessége::
    1. A vásárlók zöme nem, vagy csak részben tudja ezeket hiszen nem olvasgat teszteket sem fórumokat. Csak hazaviszi, bekapcsolja és - a neki tetsző gyári előbeállításokkal - használja. Akkor azok ostobák és/vagy szándékosan tönkreteszi a saját tévéjüket?
    2. A gyártó volt az, aki ezeket a beállításokat profilokban rögzítette és így tette használhatóvá a készüléket. Akkor úgy nem kell(ene) jól kell működnie idő előtti meghibásodás és elhasználódás nélkül? :F
    Persze nem vagyunk dillettáns, tájékozatlan emberek akik az ismert okból tesznek lépéseket (bállítások optimalizálására gondolok). De azért ne mi legyünk már a tévéért és mondjuk le a vizuális előmyökről amit a nem csekély áráért nyújtani képes. Én legalábbis így gondolom.

Toth_Jani - az úgy lesz, akár jó akár nem a szekértőknek és/vagy a panelnak. Már csak azért is mert nem én nézek tévét (a kormánypropagandától és millió reklámtól már hányok, ha csak rajtam múlna nem is lenne előfizetve 1 csatorna sem) az a nejem privilégiuma.

• anrab

addikt

válasz privacy99 #65721 üzenetére

Nem lesz annak semmi baja. Egyedül az oled kontrasztot sdr és hdr módban tartsd be. A pixel frissítéseket meg megoldja a tv. Nem véletlenül színes tv-k. Úgy használd ahogy és amilyen módban neked tetszik.
    Én is azt teszem. Az meg hogy a költő miket álmodott meg mire gondolt a színekben az ő dolga. (főleg ha még a szeme se úgy érzékelte a színeket mint más több milliárd emberé) Az enyém meg hogy élvezzem a több mint 700.000-es tv-m.
    Üdv. Színes képeket! :K

Új hozzászólás Aktív témák