Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Kuponok....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Amazon Kindle JailBreak
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
válasz
energomatt #20154 üzenetére
Nem tudom milyen HDR tartalmat láttál eddig, de bőven van jó is.
3d szerintem más tészta, mert a 3d-hez óriási többletforrás kell filmezésnél, míg HDR-nél elég ha a nyersanyag kompatibilis + így utómunkázzák adott esetben.
3dnél pedig két kamera kell, minden felvételnél.Nekem van egy elméletem miért hasalt el a 3d, aztán majd legfeljebb megbeszéljük.
A probléma ott van, hogy 3d-jelenetek akkor ütnek igazán amikor nagytotált filmezel, végtelen mélységélességgel.
Namármost egy 3d filmnél ez ok, de ettől függetlenül az animációs filmeket leszámítva egy jó 2d filmnél sok a portréjelenet is.
A portréjelenetek pedig a szűk mélységélességgel egyszerűen bénának hatnak 3d-ben.
Viszont egy 2d filmet nem csinálhatsz meg "csak" nagytotállal.Az animációs filmeket könnyedén 3d-re lehet szabni, maximum a virtuális kameraman kicsit utódolgozik az anyagon, és bővíti a DOF-ot.
Egy felvett 2d filmnél, valós szereplőkkel ilyesféle utómunka lehetetlen, nem tudod megcsinálni.
Az pedig képtelenség, hogy egy filmhez (később 3d-s és 2d-s kiadása is lesz mondjuk), használsz a 3d miatt eleve 2 kamerát, és még plusz egy kamerát amely esetleg másképp veszi fel a jelenetet, szűkebb DoF-al.
Ezt nem lehet megcsinálni.Még az olyan 3d etalonfilmekben is mint az Avatar vagy a Dzsungel Könyve... a portréjelenetek egyszerűen szarok, bénán hatnak. Nem sok ilyen van benne (nem véletlenül), de azért van.
Nem véletlen, hogy az animációs filmek a legjobbak 3d*ben szerintem.
Ráadásul az animációs nagyfilmek, pl Disneynél - akkora zseton áll rendelékezésre, hogy símán bevállalják azt a kevés 3d utómunkát. Moana, Aranyhaj, Jégvarázs.. ezek egyenként 150-200 millió USD-s költségvetéssel bírnak az elkészítéskor. Ez hatalmas pénz.A HDR azért más, mert nem kell hozzá másképpen filmezni. Utómunkánál azt csinálsz amit akarsz. (szerintem)
-
Batyops
aktív tag
válasz
Vannak filmek amik nahyon ütősek Hdr-ben vannak amik viszont nem ez sajnos ilyen de ez ugyan úgy a játékokra is igaz, viszont ahol jól meg van csinálva ott nagyon ütős tud lenni. Nincs itt a Hdr-el semmi baj.
B7, B6-nál még az ajánlott Hdr beállítás a 100 oled fény és kontraszt volt , lehet a C8, B8-nál már ez is változott. Egyébként fasza lenne ez a Hdr csak ki kellene rendesen használni. -
törölt tag
válasz
Az a poén hogy lcd fronton is panaszkodnak rá. Samuknál ki se lehet kapcsolni. 1 éve meg mindenkit ezért ett a fene.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ismét drágult az Xbox Game Pass, átnevezték a csomagokat
- Horgász topik
- iPhone topik
- Milyen autót vegyek?
- Google Chrome
- Milyen TV-t vegyek?
- Akciófigyelő: Komoly kedvezményekkel és ajándékokkal startol a Xiaomi 15T széria
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3352
- Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS AlzaPower M7503CA Fast Charge 100W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest