Hirdetés
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is.....
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
sakal83
üzenetére
Köszi!
Ezért lettem volna mondjuk kíváncsi, hogyha nincs ez a fajta skálázó algoritmus, hanem egyszerű pixel 4x-ezés "konyhanyelven"... akkor mi történik.
Az érdekes az, hogy Instagrammon a képszerkesztőnél ha szórakozgatsz a képpel, állítgatod a színeket, effektek stb... akkor nincsen rajta külön "blurt" okozó interpolációs algoritmus, (bicubic vagy bilinear, különböző kernelekkel), csak sima nearest neighbour ezért az élek telefon képernyőjén is picit lépcsősek, és a formák is... viszont éles és pontos marad a kép. Majd "Processing" utá rádob egy interpolációs algoritmust, és egyértelműen látszik, hogy blurosebb a kép. A részletek is elvesznek. Ex fotósként azt hittem kivágom a kukába az egészet, mert megőrjített, hogy széttaknyolja a fotókat...
Ugyan ezt csinálja a TV is, upscale alkalmával. Nagy szívfájdalmam, hogy nem lehet választani az egyszerű nearest neighbourt, pedig sokak szemének a pontosabb pixelgrides megjelenítés, sokkal élesebb és kellemesebb lenne 2-3 méterről... Lehet 1-1.5 méterről tényleg szőrös meg recés lenne, de kit érdekel. Sajnos úgy gondolják "a parasztnak" meg úgy is jobb a taknyolt felskálázás.
-
Partizan182
senior tag
válasz
sakal83
üzenetére
"A 4k hdr és az 1080p között tényleg eszméletlen a különbség, mintha más dimenzió lenne."
Jóvan, aszittem már mindenki megvakult rajtam kívül, volt a sok "nemkellaz" meg "nemad hozzá sokat" meg "gimmick mint a 3d". Ez a tévé jövője, ha tehetném soha SDR-re ráse néznék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- World of Tanks - MMO
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ulefone Armor 33 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vhiktor