Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz Partizan182 #12607 üzenetére

Nem. Én is így gondoltam erre régen, mint te, de egyszerűbb és jobb. Persze nem tudom pontosan mit csinál, de ahogy elnézem, azt úgy próbálnám meg elmagyarázni, hogy:

1: leszúrja a az x,y chroma koordinátát a lehető legközelebbi pontra
    2: megkeresi a lehető legközelebbi Y luma koordinátát (és kész, vége)

Nem csinál olyat, hogy arrébb tolja az x,y-t csak azért, hogy jobban passzoljon az Y. Nem áldozza fel a chroma-t a luma oltárán Az a vegyes W-vel toldott rész ott van, hogy ha valami eleve oda esik (eleve egy fakó, de világos szín), ott megjelenjen, de nincs semmi oda beletolva máshonnan.

A túl világos élénk piros nem világos fakó pirosként jelenik meg, hanem sötét élénk pirosként. A fakó világos piros viszont fakó világos pirosként.

Mondom..., egyszerűbb az egész, de nem is baj, az így jobb szerintem.
    Felejtsd el a W-t, nem az a baj. Képzeld el, hogy nincs is W. Amúgy a szervizmenüben ki is kapcsolhatod a W-t (Module HDR: Off) tesztelésre (ez nyugtatott meg végül teljesen a W felől, miután ezt is kipróbáltam).

Annyi az egész, hogy az RGB világában sem tökéletesen számol.

Képzeld el talán úgy, hogy nézel egy fényképet PhotoShop-ban, és tologatod a Kontraszt/Fényerőn csúszkákat. Tőled balra egy prof. monitoron azt látod, hogy csak a fényesség változik, de a szín marad, a jobb oldali vacak belépő szintű monitoron azt látod, hogy mászkálnak a színek is össze-vissza, mert a monitor az elvileg azonos színű, de más fényerejű pontot másképp és másképp torzítja, más-más véletlen hibát rak rá szín értelemben attól függően, hogy milyen világos.

Na, szerintem ez van, csak itt a Dinamikus Kontraszt tologatja a csúszkát. Átállítja a fényességet, amitől másfajta kis random hibát kap a szín. Ettől néz ki úgy, mint ha eltolná a színt is, de az a hiba mindig ott van, csak mindenhol kicsit más. De teljesen tökéletes soha nem is lesz semmi, csak az a lényeg ne legyen feltűnő a hiba, de ez is szerintem csak ilyenkor feltűnő igazán, ha ugyan azon a kijelzőn tudod így hirtelen váltogatni az állapotokat.

Új hozzászólás Aktív témák