Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Partizan182
üzenetére
Nem. Én is így gondoltam erre régen, mint te, de egyszerűbb és jobb. Persze nem tudom pontosan mit csinál, de ahogy elnézem, azt úgy próbálnám meg elmagyarázni, hogy:
1: leszúrja a az x,y chroma koordinátát a lehető legközelebbi pontra
2: megkeresi a lehető legközelebbi Y luma koordinátát (és kész, vége)Nem csinál olyat, hogy arrébb tolja az x,y-t csak azért, hogy jobban passzoljon az Y. Nem áldozza fel a chroma-t a luma oltárán Az a vegyes W-vel toldott rész ott van, hogy ha valami eleve oda esik (eleve egy fakó, de világos szín), ott megjelenjen, de nincs semmi oda beletolva máshonnan.
A túl világos élénk piros nem világos fakó pirosként jelenik meg, hanem sötét élénk pirosként. A fakó világos piros viszont fakó világos pirosként.
Mondom..., egyszerűbb az egész, de nem is baj, az így jobb szerintem.
Felejtsd el a W-t, nem az a baj. Képzeld el, hogy nincs is W. Amúgy a szervizmenüben ki is kapcsolhatod a W-t (Module HDR: Off) tesztelésre (ez nyugtatott meg végül teljesen a W felől, miután ezt is kipróbáltam).Annyi az egész, hogy az RGB világában sem tökéletesen számol.
Képzeld el talán úgy, hogy nézel egy fényképet PhotoShop-ban, és tologatod a Kontraszt/Fényerőn csúszkákat. Tőled balra egy prof. monitoron azt látod, hogy csak a fényesség változik, de a szín marad, a jobb oldali vacak belépő szintű monitoron azt látod, hogy mászkálnak a színek is össze-vissza, mert a monitor az elvileg azonos színű, de más fényerejű pontot másképp és másképp torzítja, más-más véletlen hibát rak rá szín értelemben attól függően, hogy milyen világos.
Na, szerintem ez van, csak itt a Dinamikus Kontraszt tologatja a csúszkát. Átállítja a fényességet, amitől másfajta kis random hibát kap a szín. Ettől néz ki úgy, mint ha eltolná a színt is, de az a hiba mindig ott van, csak mindenhol kicsit más. De teljesen tökéletes soha nem is lesz semmi, csak az a lényeg ne legyen feltűnő a hiba, de ez is szerintem csak ilyenkor feltűnő igazán, ha ugyan azon a kijelzőn tudod így hirtelen váltogatni az állapotokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asztalos klub
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Robotporszívók
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- LGOLED55 G51LW TV 2025 . Új bontatlan garancia 3év.
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- Update 01.08. - Bomba árak 2026-ban is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Vhiktor