Hirdetés
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: VGA-im eddig - képekkel bővítve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
so_ha
senior tag
válasz
madkiller
üzenetére
"Az ilyenek mindig meglepőek, ahogy az is, hogy a C1en nincs Wifi6."
Az LG új Oled modelljeiből is csak a "C" és a "G" kapta meg a WiFi 6-ot, az ethernet port mindenhol maradt 100 Mbps: "New for 2022 is support for WiFi 6 in the C2 and G2 OLED TVs and the QNED99 and QNED95 LCD TVs. Other TV models will support WiFi 5. The Ethernet port is still capped to 100 Mbps." -
ricsip
addikt
válasz
madkiller
üzenetére
Ciki akkor van, ha TV és a wifi rúter vagy AP között van 1 (urambocsá' 2!) fal. Akkor pedig a papíron elméletileg 600 megabitek egyből feleződnek! Vagy inkább negyedelődnek. Illetve ekkor az még mindig csak elméleti maximum. A valós életben elérhető sebesség meg még ennél is alacsonyabb szokott lenni. Akinek ott van a TV mellett a wifi rúter, annak nyilván nem gond a maximális wifi térerő, és a sokszáz megabit elérhetőség.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
madkiller
üzenetére
Igazából a fényerő olyan mint a kábítószer... tiszta drog.
Az agyad könnyen rászokik... és egyre többet és többet akar
Viccen kívül, a látórendszer folyamatosan adaptálódik... ez pl a fehéregyensúlyon iszonyúan érződik. Pl ha a telefonod warm módban van, (éjjeli olvasó mód) utána próbáld meg a TVt coolban nézni, és lefagy. Ha közben visszanézel a telefonodra akkor meg egy meleg fosbarna paca lesz a kép. Mert folyamatosan adaptálódik az adott színhőmérséklethez, és leginkább a változásra ugrik.A fényerővel is így van, pl nekem meg kellett "tanulni" most az alacsonyabb átlag intenzitást HDR-nél.(B7)... mert az SDR-t brutál OLED fényekkel néztem és rászokott az agyam.
Most fel nem fogom hogy bírtam ilyen 85-ös SDR-t nézni 95-ös kontraszttal... mert kiég a szemgolyóm tőle. Pár napja még az volt a mindennapi kábszim és természetes volt.Persze attól is függ raktál e hideg fényű LEDsort a TV mögé, vagy vaksötétben nézed.
Itt inkább az a kérdés, hogy a készítők milyen fényeket és színeket akartak megjeleníteni? Nem az, hogy az agyunk a reflektorokra élvez.
Ez szerintem egy elég jó videó amin megérthető miért szoktunk rá a magas fényerőre és hogy ez nem a "helyes" út.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
madkiller
üzenetére
Hát ez attól is függ, hogy mennyire "elcseszett" beállítás mellet méred ki, minél nagyobb mondjuk a zöld csatorna fényereje annál több a fényerő, de annál hidegebb, zöldesebb a kép is, tehát lényegtelen.
Egyébként a Sony OLED-knek kell egy kis idő amíg elérik a max fényerejüket, úgyhogy ha kint hagyom tovább a mintát, lehet elérte volna a 800-at is.
Nem néztem mennyi volt kalibrálás elött, mert semmi információtartlma nincs, főleg nem használható arra, hogy különböző tv-k össze legyenek hasonlítva ez alapján, mert az nem fair, hogy az egyiknek mondjuk 7000K a másiknak meg 12.000K színhőmérséklet mellett van a legangyobb féynereje.
Én mindig D65-re kalibráltan nézem meg csak a max fényerőt HDRben úgy már összehasonlíthatóak a készülékek.

Pl projektorok esetében a dinamikus képmódban általában dupla akkora féynerő érhető el, de annyira kegyetlen rossz így a kép (zöldes), hogy gyakorlatilag használhatatlan, esetleg csak prezentációkra jó ahova kell a nagy féynerő a nappali vetítés miatt és a színhelyesség itt már mindegy az amúgy is világos környezet miatt.
Fontos, hogy 10% ablakú mintán történt a mérés.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- LG OLED 55 B3 - 120Hz, 140cm, 4k - gari, fóliás
- LG OLED 65 C4 okos TV 4k, 144Hz, 164cm garis, dobozában
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k 2025 - GYÁRTÓI garanciával, AJÁNDÉKKAL
- Panasonic HC-V770 FUL HD kamera
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX B360 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB Zalman N5 ADATA 600W
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- Xiaomi Smart Band 8, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256-512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Vhiktor