Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TommyY2
tag
válasz
szimi57
üzenetére
Tavaly tavasszal vettük az 1.4 CVVT Kia Venga autónkat (2017 évjárat).
Először az itteni ajánlásokra Motul Eco-Lite 5W-30 olajat tetettem bele (TBN 8.5), aztán a Kia topikban a szakik ajánlották, hogy azonnal cserétessem le, mivel ebbe A5/B5 olaj való (különben megöli a motort).
6000km után cseréltettem le Motul Eco-nergy 5W-30 olajra (TBN 12.5), most is az van benne. Amennyiben nem eszi az olajat, akkor talán nem öli meg a katalizátort (Vagy szétesik anélkül is? Olvastam, hogy vissza tudja szívni a motor.)?Én konkrétan nem értek az autókhoz, csak mindent elolvasok (próbálom megóvni az autóinkat), de most már kezd egyre nagyobb lenni a káosz (mindig jönnek újabb és újabb információk).
Akkor az 1.4T S-Cross esetében maradok a C3-as olajnál (vagy mehetne bele a Dexos1 is, pl. Ravenol HDX SAE 5W-30?).
A Venga esetében akkor most mitévő legyek? Évente egyszer cserélünk benne olajat, max. 9-10ekm-t megy.
U.I.: Meglepődtem, hogy a benzines autóban tovább bírja az olaj, mint a dízelben, pedig utóbbi olajjal működik, ami önmagában is ken valamennyire.
TommyY
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- EAFC 26
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Bestbuy játékok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Autós topik
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Diablo IV
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest