Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#23951) <Adamsky> válasza wwhy (#23950) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Biztos jó az Omron (de finoman szólva is nehezen beszerezhető, ill. olyan mintha már egy ideje nem forgalmaznák...), de azért nem kell hanyatt esni ...
... más gyártók (pláne a Huawei) is tudnak ma már minőségi cuccot előállítani: "The HUAWEI WATCH D is not only certified but has also been listed by the European Hypertension Organization STRIDE BP as a validated device for home blood-pressure monitoring." - forrás.

(#23952) gery2123 válasza Ezustroka (#23940) üzenetére


gery2123
őstag

Szia! Én tegnap vettem az az enyém :) (venu 3).
Raktam rá egy sima fóliát. Alirol rendeltem 5db-os kiszerelésben. Fogok egy üveget is venni rá, kiváncsi vagyok, hogy az milyen.

-- PSN_ID: GerY2123

(#23953) Balázs_Sz válasza <Adamsky> (#23951) üzenetére


Balázs_Sz
csendes tag

Volt nálam egy Huawei Watch D pár hónapig. A vérnyomásmérője teljesen összevissza mért. Nagyon sokszor csekkoltam orvosi mérőkkel, nem tudtam rájönni, milyen test-/kartartás kellhet a jó méréshez. Aztán egy vérnyomásmérő szervizes szaki megmondta, h a csuklómérők csak azoknál mérnek jól, akiknek teljesen rendben van a vérnyomásuk. A legkisebb probléma esetén már megbízhatatlanok, még akkor is, ha teszten jól mérnek.

(#23954) <Adamsky> válasza Balázs_Sz (#23953) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

"Aztán egy vérnyomásmérő szervizes szaki megmondta ... "
Ezt nem tudtam, ill. gondoltam volna, de elhiszem. Ez azért sok mindent megmagyaráz, miért van csak két ilyen óra, és azok sem valami elterjedtek.

(#23955) Balázs_Sz


Balázs_Sz
csendes tag

Tanácsot kérnék. Okosórát keresek, de nem igazodom ki a kínálatban. Amire szükségem volna:
- pontos pulzus mérés
- beállítható azonnali jelzés, ha a pulzus biz. szint fölé megy (van óra, ami csak 1 perc után szól)
- mobilon szóló zene (spotify) irányítása, ha lehet, akkor a fizikai gombokkal, ha nem, akkor kijelzőről
- legalább 1 hét működés töltés nélkül
- egészség követő app a telefonon (android), tudjon olyanokat, hogy alvásfigyelés, pulzuszónák, emlékeztetők (ivás, gyógyszer, akármi), sport terhelés, kcal számláló, trendek követése
- GPS nem árt, ha pontos, de nem létszükséglet
- nem fémházas, legalább a bőrrel érintkező része (fémallergia)
- kerek
Max. 130e körül gondolkodtam eddig, de ha olcsóbb, az nem baj.
Tudtok segíteni?

(#23956) MC Pite válasza Balázs_Sz (#23955) üzenetére


MC Pite
veterán

Forerunner 166, 255, vagy Vivoactive5 a csicsább, Instinct 2 a strapább vonalon.
Sport esetén számít inkább a kijelző, gyalog jó a amoled is; kormányt, evezőt fogva napsütésben nem túl jók, az a 255/I2 terepe.

Pulzusriasztás semmivel, főleg optikaiszenzorral nem lesz instant, de ezekven lévő E4 szenzor az egyik legjobb, és van alacsony ill magas riasztás is.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#23957) Balázs_Sz válasza MC Pite (#23956) üzenetére


Balázs_Sz
csendes tag

Köszi :)
Még a Suunto 9 peek pro-t ajánlották, az milyen ezekhez képest?

A pulzusriasztásról azt gondoltam, hogy szoftveres ügy. Ha 140-et álítok be, akkor 140-nél riaszt, mindegy milyen szenzor adja az adatot, legfeljebb nem pontosan 140 a pulzus, hanem +/- néhány bpm.

(#23958) <Adamsky> válasza Balázs_Sz (#23957) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

"Még a Suunto 9 peek pro-t ajánlották ... "
Nem ismerem az órát, de az első review, amire rákattintottam, abban az állítják fémházas.
Szubj. vélemény (nálam mínusz):
• érintőkijelző
• kevés gomb (3 db)

(#23959) MC Pite válasza Balázs_Sz (#23957) üzenetére


MC Pite
veterán

Az optikai szenzorok 'késnek' ha hirtelen változik a pulzus.

Nem ismerem a Suuntot, és a konklúzió sem hozta meg a kedvem hozzá: [link]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#23960) Blackhole13


Blackhole13
senior tag

Sziasztok!

Mellkaspánt vásárlásán gondolkozom. Sosem foglalkoztatott a biometria, de mostanában betegségek után nagyon lassan jön vissza az állóképesség, szóval lehet tudományos alapokra helyezném a dolgot.
Normál felhasználás lenne, bringa, futás, (strandröplabda?), a telefon tud BT távolságra lenni. Viszont felmerült bennem, hogyha létezik olyan, ami tudja tárolni az adatokat kb másfél óráig, akkor felvenném focihoz is kíváncsiságképp. Valami belépő model érdekelne, ha tudtok ajánlani az igényeknek megfelelőt.

(#23961) <Adamsky> válasza Blackhole13 (#23960) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Egy gyors keresés után ezt találtam: Wahoo TICKR X (... és 2-es)
... szóval, létezik ilyen.
Amire itt a népek esküsznek, az a Polar H10. Ebben úgy tudom, hogy nincs memória.

(#23962) Blackhole13 válasza <Adamsky> (#23961) üzenetére


Blackhole13
senior tag

Köszönöm, kicsit borsosabb, mint amire számítottam.
Ha elengedem a memóriát, akkor az olcsóbb (CooSpo H808s és barátai) pontosságban gyengébb vagy miben kell keresni az árkülönbséget?

(#23963) tlala válasza Blackhole13 (#23962) üzenetére


tlala
addikt

Más liga.
A Polar H10-es nem csak pulzust számlál orvosi pontossággal, de a szívritmus hibákat/anomáliákat is képes kiszűrni, holter készülék pontossággal.
Itt írtam róla.
(Sajnos a többféle Polar app egyike sem az orvosi felhasználásra, hanem a futásra, stb. van kihegyezve - a szívjelek érdemi figyelésére eddig csak havidíjas fizetős külső appot találtam, pedig van jó pár a Google Playen....)

[ Szerkesztve ]

(#23964) MC Pite válasza Blackhole13 (#23962) üzenetére


MC Pite
veterán

Nem zárnék ki egy használt Garmin Instinctet sem (35-45k)
Body Battery, regenerálódás adatokat ad, a pulzuspánt nem fog. Ha hrv-t is tudó órát nézel (instinct 2 60-70k), abban a szenzor is 2 generációval újabb, (sokkal) többet tud, és egészségkövetésben még egy nagy lapáttal rátesz az Instinctre.
Én évekig pántoztam telefonnal, aztán ahogy öregszek, sokat sérültem le, ez kevés volt már.
Ha most figyelek azbegészségmutatókra, nyújtásra, még görcs se szokott lenni, nem hogy sérülés. De ehhez meg kellett tanulnom hinnem a garminnak, és nem a saját fejem után menni, tolni ahogy 'jól esik'.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#23965) <Adamsky> válasza Blackhole13 (#23962) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Nekem szinte nulla tapasztalatom van ezekkel a pántokkal. Anno vettem az Ali-ról egyet, ami alapvetően tette a dolgát. Saját hibámból viszont egy idő után kezdett sz@rul mérni. Nem tudom a Polar-nál mi a helyzet (gyanítom ott sincs nagyon másképp), de az enyémet időnként át kellett volna öblíteni / tisztítani (nem mosni!) vízzel, mert az izzadság előbb-utóbb betesz a pántnak.Ha pedig a pánt elsz@ródik, akkor annyi.
Szóval nálam ez történt Rendeltem egy új pántot, de kb. ezzel egyidőben befutott a Garmin FR255 Music-om is. Azóta a pánt a fiókban pihen ...
A YT tele van ilyen mellkaspánt tesztekkel. Ha fontos - a nagyon pontos - mérés, akkor pánt (ill. azon belül a pénztárcád mérete ...). Ha, nem, akkor szvsz. az óra is bőségesen megfelel(het) a célnak.

Egyébként mit is vársz a pánttól? Azt, hogy látsz egy grafikont, amiből kb. ugyanaz fog kiderülni, hogy edzetlen vagy? Mert erre szerintem felesleges pántot (drágát pedig pláne) venni.
Én a fentebb említett órát, életem egyik legjobb befektetésének tartom. Lusta voltam edzéstervet összeállítani, betartani meg pláne. Ezt - az én szintemen - mind megcsinálja az óra. Az elején persze kellett a kitartás, de most (~1 év elteltével) már ott tartok, hogy ha kimarad a futás, rendesen bűntudatom van. A futás ugyan nem lett a kedvenc sportom, de hatékonyságával, "ár/teljesítmény" arányával szinte semmi sem veszi fel a versenyt.
Magyarán, ha jót akarsz magadnak, akkor: séta → több séta → kocogás → futás (de valamilyen jól felépített edzéstervvel).

Most nézem, hogy MC Pite is - hellyel-közzel - ide futtatta ki a mondandóját, mint én.

(#23966) MC Pite


MC Pite
veterán

A pánt része elhasználódik, 200-300 edzés után, de 2-3000ért veszek aliról másikat, mindig van tarcsi. A szenzor, nálam Polar H7 megy pántról pántra, és most a garminokhoz csatlakozik ha edzek. A maradék heti 160-167 órára ott a karomon a Garmin.
Mint pl most, hogy beteg vagyok, és oda kell majd figyelnem a következő 2-4 edzésnél, hogy fokozatosan térjek vissza. [kép]

A kínai chipes (aldi, decathlon) pántokból 3-al is volt bajom, beáztak (izzadtságtól), random mértek, akadozott a kapcsolat, stb.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#23967) MC Pite


MC Pite
veterán

Kiegészítés: Az óra egészségkövetésre, fejlődéshez nagyon hasznos.
Egy bizonyos kor, egészségi állapot után. Huszonévesen csak tekergéltem, hopp, striák lettek a combomon, mert nem tudta a bőr lekövetni az izomzat növekedést.
10-15 évvel később sérülés, 3-4 hónap gyógytorna és rehab után az első óvatos kocogásnál 300méterig jutottam (bemelegítés után), majd hazasántikáltam. Valószínűleg egy rejtett gyulladás is segített (fog alatt), de picit máshogy kellett csinálnom a dolgokat.
A pánt kardió jellegű/intervall edzéseknél, erős rázkódásnál(bringa) pontosabb/sokkal pontosabb pánttal, ami persze az órához is csatlakozhat.

Ezért erősen ajánlott olyan pulzuspánt, ami ANT+ protokolt is tud (rendes órák ezt használják), nem csak Bluetoothot. Ki tudja mit hoz a jövő. A normálisabb szenzorok egyébként tudják, és alin is vannak tűrhető kínaiak is elvileg (ezekkel nincs személyes tapasztalat).

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#23968) Blackhole13 válasza <Adamsky> (#23965) üzenetére


Blackhole13
senior tag

Remek a kérdés, nagyon még nem gondoltam át a miértjét, de az biztos, hogy nem ideális tartományban mozgok és sokszor adhoc találom ki, hogy épp mi legyen az aznapi """edzésterv""". Rengetegszer tolom túl az intenzitást és túlbecsülöm magam, erre jó lenne kontrol.

Egyébként köszönöm a tippeket, olvasgatok.

[ Szerkesztve ]

(#23969) cigam


cigam
félisten


Van ötlet hogy ezt mivel tudom visszacsinálni? Egyik napról a másikra elengedte a ragasztó(?).

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#23970) <Adamsky> válasza cigam (#23969) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

"Van ötlet hogy ezt mivel tudom visszacsinálni?" – egy komolyabb ragasztó?
Egyébként ez milyen óra, ami – csak úgy – képes így szétesni? :F

(#23971) xhege válasza <Adamsky> (#23970) üzenetére


xhege
addikt

Az ikonok alapján Samsungra tippelnék.

(#23972) cigam válasza <Adamsky> (#23970) üzenetére


cigam
félisten

Jó, jó, de melyik ragasztó tartja helyén úgy, hogy bontható (javítható) marad az óra?
Vagy vigyem óráshoz?
Igen, egy Samsung Galaxy Watch Active, A539

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#23973) <Adamsky> válasza cigam (#23972) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Gondolom valamilyen "csoda" hőre lágyuló ragasztó engedte el magát.

" ... úgy, hogy bontható (javítható) marad az óra?"
Hát, ha ilyen terveid vannak, akkor szerintem nem úszod meg a hivatalos szervizet. Meg lehet próbálkozni egy órással is, de szerintem (tévedés jogát fenntartva) hagyományos óráknál nem dívik ez a fajta rögzítési mód.

Ez egyébként vízálló lenne? :F

(#23974) Cyborg válasza cigam (#23972) üzenetére


Cyborg
őstag

Szerintem a szokásos b7000, t8000, és társai, amit telefon kijelző ragasztáshoz használ az ember, az kell ide is.

(#23975) cigam válasza Cyborg (#23974) üzenetére


cigam
félisten

Köszi!

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#23976) tobias40


tobias40
veterán

A Garmin connectet több telefonra is fellehet tenni,vagy csak egy telón mehet egy időben és ki kell lépni a "régi"-ből?

(#23977) MC Pite válasza tobias40 (#23976) üzenetére


MC Pite
veterán

Mehet többel is, de a telefon eggyel fog szinkronizálni, a telefonok a garmin szerverről szedik majd az infót.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#23978) tobias40 válasza MC Pite (#23977) üzenetére


tobias40
veterán

Az a baj hogy pl a kártyákat eldobálja ha váltok a telefonok között és újra fel kell vennem a Garmin pay alá őket,hiába lépek be uanazokkal az adatokkal... :(
Meg az előzmények se jönnek át az új telefonra,előröl indul a tevékenységek. :U

(#23979) MC Pite válasza tobias40 (#23978) üzenetére


MC Pite
veterán

Azt nem vágom, hisz a weben it ott azbösszes tevékenységed, nem látszik a tevékenységek alatt?
Kártyafelvétel ok, mert új teló reg esetén ezt és sms válaszokat újra fel kell venni.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#23980) mrbego


mrbego
aktív tag

Üdv,
Egy Samsung A34 telefonnal lehet valahogy használni egy régi Huawei Color Band A2 okoskarkötőt?
Ugyanis a Play áruházban nem találtam a Huawei Helath appot, úgy emlékszem régen ez kellett, hogy lehessen használni a karperecet.
Vagy a Huawei-es cuccokat már lelőtték és bukó?

Üdv, P

(#23981) <Adamsky> válasza mrbego (#23980) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

"Vagy a Huawei-es cuccokat már lelőtték és bukó?"
Nem bántásból, csak nem értem ... :F
... szóval mennyiből állt volna, ha beírod a keresőbe, hogy "huawei health app"?
O.K. nincs fenn a Play!-ben. És? Szerencsére van a Play!-en kívül is élet.
Röviden:
a) ha azt szeretnéd, hogy esetleg automatikusan frissüljön a Health, akkor érdeme feltenni az AppGallery-t
b) ...de ha nem akarsz utóbbival vacakolni, akkor szerintem menni fog úgy is, hogy letöltöd valahonnan az apk-t (úgy látom a 14.1.2.310-es az aktuális legfrissebb)

(#23982) Taci


Taci
addikt

Sziasztok!

Édesapám fejébe vette, hogy kell neki egy vércukormérő okosóra. De ahogy látom (és ahogy gondoltam is), azért szúrás nélkül nem lehet (még?) pontosan mérni.
Van azért olyan óra, amivel legalább közelítőleg tudja látni az aktuális értékeket, és nem csak egy random számot dob oda a szoftver? Nem a pontos monitorozás és mérés a cél, csak gondolom mivel cukorbeteg és dolgozik, legalább látni szeretné, hogy nagyjából hogyan áll.

Köszönöm.

(#23983) tlala válasza Taci (#23982) üzenetére


tlala
addikt

Nincs sajnos.

(#23984) cigam válasza Taci (#23982) üzenetére


cigam
félisten

Nincs ilyen megoldás. Viszont arra van mód, hogy kevesebb szúrással folyamatosan monitorozza az állapotát. pl. [link] Csak ezek a rendszerek elég drágák. A Diabetes topikban tudnak segíteni, ha érdekel.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#23985) Taci


Taci
addikt

Köszönöm a válaszokat, és köszönöm a topik linkjét is.

(#23986) mrbego válasza <Adamsky> (#23981) üzenetére


mrbego
aktív tag

De, beírtam a keresőbe (Google Play Store) és nem hozott ki Huawei appot.
Nem, nem fogok mókolni semmilyen Playen kívüli telepítgetéssel.
Akkor megy a fiókba a karperec, ennyi.

Köszi azért.

Üdv, P

(#23987) Kbali válasza mrbego (#23986) üzenetére


Kbali
nagyúr

AppGallery-ra kerestél? Azt telepíted, majd onnan magát a Health appot.

(#23988) <Adamsky> válasza Kbali (#23987) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

"AppGallery-ra kerestél? Azt telepíted ... "
Hagyd, írtam neki ...
... nem akar "mókolni".

(#23989) ozeviktor92


ozeviktor92
tag

Sziasztok!
Van arra valamiféle megoldás, hogy iOS-en a Garmin Connect app-ot ne kelljen folyamatosan futva tartani ahhoz, hogy az időjárás és naptár widgetek normálisan működjenek?
Helyadatokhoz a hozzáférés "Mindig" értékre van állítva, de ha kilövöm a futó appok közül, akkor a háttérben nem szinkronizál továbbra sem. Androidon nincs ezzel gond, ott ezer éve van egy background service ami életben tartja a kapcsolatot.
Érdekes, hogy neten sem találok tömegével panaszkodókat emiatt, valamint anno Zergénél kérdeztem egy ott dolgozó hölgyet erről a jelenségről, de azt mondta nála nincs ilyen probléma. Lehet csak nálam van hiba? :D

(#23990) mrbego válasza Kbali (#23987) üzenetére


mrbego
aktív tag

Az AppGallery-re nem gondoltam, azt hittem hogy elég a Health applikáció.
Viszont régen az AppGallery-be be kellett Huawei fiókkal lépni. Ha ez most is így van, akkor szintén tárgytalan számomra. Ugyanis én már semmilyen kínai appot, fiókot nem használok.

Üdv, P

(#23991) <Adamsky> válasza mrbego (#23990) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

"Az AppGallery-re nem gondoltam ... "
Pedig ez csak így működik (de ezt írtam is).
... pontosabban külön fel tudod tenni az apk-t (ahogy bármilyen más alkalmazást is) a telefonodra, és ennyi. Ebben nincs semmi "mókolás" (ez még nagyon-nagyon messze van attól). Ellenkező esetben az a cucc ott fog elrohadni a fiókba.

" ... én már semmilyen kínai appot, fiókot nem használok."
Nem tudom mi ez a kínai para, de te tudod. Minden cuccod kínai, és szvsz. semmivel sem rosszabbak, mint a hasonló nagy amerikai vállalatok.

[ Szerkesztve ]

(#23992) gery2123 válasza ozeviktor92 (#23989) üzenetére


gery2123
őstag

Szia! Most néztem és ha én is kilövöm akkor az időjárás írja, hogy nyissak meg az appot a frissítéséhez. Eddig nem figyeltem mert nem szoktam bezárni appot mióta ios használok (iPhone 11pro), pedig nem mai készüléket nyúzok.

-- PSN_ID: GerY2123

(#23993) Kbali válasza ozeviktor92 (#23989) üzenetére


Kbali
nagyúr

Okozott esetleg az app háttérben futása extra merülést, üzemidő csökkenést, hogy ezt a módszert alkalmazod? Ha nem, akkor egyszerű: ne lődd ki. Itt sajnos max. még azt nézheted meg az beállításokban, hogy engedélyezett-e az app adatfrissítése a háttérben.

(#23994) No.01


No.01
őstag

Sziasztok,

Okosorat keresnek iOS melle. A Watch jo lenne, de nem kerek igy baromira nem tetszik :B :U
Van alternativa (Garmin pl?) ahol megoldhato, h a GoogleMaps ertesiteseket kuldjon?
Sokszor nagyon jol jonne, ha nem a telefont kellene tapizni, h mikor es hol kell befordulnom. (1,5 eve ez meg nem volt opcio, hatha azota van fejlodes...)

Elore is kosoznom!

(#23995) MC Pite válasza No.01 (#23994) üzenetére


MC Pite
veterán

Garmin gmaps értesítéseket nem tud. Saját navigációt tudnak egyes modellek (van ami vaktérképpel, van ami rendessel). Ha bringával még, headset is segíthet, de Garminnak telefonon is be tudod jelölni hova mennél, és mutatja turn by turn (az 5 gombos modellek, Forerunner 165től felfelé; 955 pedig rendes térképet is rak alá).

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#23996) No.01 válasza MC Pite (#23995) üzenetére


No.01
őstag

Koszi ;)
Igen gyalog es bringa is jatszik es jelenleg a fules a b-terv.
Ez a navi mennyire megbizhato es mennyire konnyen hasznalhato a GMaps-hez kepest? (az azert lenyegesen tobbszor talal meg dolgokat mint az osszes tobbi navim egyuttveve.

(#23997) MC Pite válasza No.01 (#23996) üzenetére


MC Pite
veterán

Hát ez nem 2 soros dolog részletesen, de próbálom röviden:

Túra, tekerés, edzés közben ezt használjuk, régebben turista gps-el, pár éve karórán, mert a valamit dumál a zsebemben a telefon, és a mutataja anyil hogy mikor és merre megyek tovább között nagy a különbség.
A garmin connect appal pár koppintással tervezhetsz, ráküldöd (akár tevékenység közben is) és huss. Mint minden garmin, kicsit késik, de megszokható (szerintem ez náluk direkt van).

Turn by turn ezzel megy remekül (míg van mobilnet a ráküldéskor), az Explore appal ha nincs mobilnet, akkor is rá lehet küldeni útvonalat, de akkor nincs turn by turn utasítás.

Következő szint a térképes Garminok, aminél az úrán is lehet tervezni (ha nem lenne mobilnet, mert nyilván telefonról sokkal egyszerűbb pár koppintással ráküldeni).
A vaktérképes vagy térképes nézetet ritkán használjuk, mert mikor az adatokat látjuk, alul vagy felül jelzi a következő pontot, vagy ha letértünk.

Én eladtam a 955öst, nem adott sokat hozzá a térkép nekem, és úgyis 99,9%ban telefonról küldöm rá.
A célpont megtalálás az más tészta, oda tervez, ahova böksz a térképen.

[link]

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#23998) <Adamsky> válasza MC Pite (#23997) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

" ... ha nincs mobilnet, akkor is rá lehet küldeni útvonalat, de akkor nincs turn by turn utasítás."
Itt, te most milyen utasításról is beszélsz?
Azért kérdem, mert én még egyszer sem használtam a Garmin tervezőjét, hanem – ahogy korábban írtam már – a Locus-t használtam (erre is).
Az ott megtervezett gpx-ben benne vannak a navigációs pontok, amire rezgéssel figyelmeztet az óra, és ha rápillantok, akkor látom, hogy teszem azt 50 méter múlva forduljak jobbra. Ehhez már nem kell net, de még telefon se, ha egyszer ott az útvonal (course) az órában.

(#23999) MC Pite válasza <Adamsky> (#23998) üzenetére


MC Pite
veterán

Látod az előző hozzászólásban az Instinctes képeket, ezt csinálják FR165-től felfelé a Garminok (nyomvonalkövetés funkció ha pl zergénél szűrsz).
KANYARODÁSI ÉRTESÍTÉSEK: Ezzel bekapcsolja a közelgő kanyarokról szóló értesítéseket viselhető készülékén.

Így látom az útvonalat az órán, írja az érkezés idejét, következő pontot (táv, letérés iránya), látod a szintdiagrammot (esetleg climb pro-val), stb stb. Nem az egész képet takarja ki az utasítás, csak a tetejét(Instinct)/alját(többinél).
Tempóstratégiát, teljesítménysegédet is adhatsz hozzá, ahogy virtuálpartnert korábbi edzésed vagy tervezett idő alapján.
Nem beszélve arról, hogy ami tudja a szegmenseket, akkor tud csak szólni hogy mettől meddig tart(és korábbi időd mennyi volt), ha (ezzel) navigálsz azon az útvonalon (FR955, F7, Epix).
Adhatsz meg pontokat (frissítő, stb) az útvonalon, csinálhatod visszafelé, stb, stb.

A tervezés is okos, tevékenység függő, látod a népszerű útvonalakat(!), stb.
Szóval garmin eszközzel nem keveset hagysz ki ha locus értesítések alapján mész, érdemes kipróbálni. Neked pedig kifejezetten házi feladat! :D

Net itt is ahhoz kell csak, hogy a connect szerver feldolgozza az útvonalat, és akkor már letölti pályának az órára, uccu. De nyilván a hegyen elő szokott fordulni hogy nincs net, akkor jön képbe a Explore (útvonallal vagy csak ponttal).

Nem reklámozza agyon ezeket a Garmin, pedig elég jó dolgok, azt is nehéz volt kideríteni melyik program mit tud és mit nem (pl turn by turn-t csak a GC tud).

"Ehhez már nem kell net, de még telefon se, ha egyszer ott az útvonal (course) az órában." - órában vagy telefonon?

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#24000) <Adamsky> válasza MC Pite (#23999) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Mintha elbeszélnénk egymás mellett. :)
A nyomvonal OK. Ahhoz nem kell semmilyen "trükk".
Amiről én beszélek azok a navigációs pontok (lehet nem ez a jó / helyes elnevezés?) kezelése. Utóbbiak hiányában tényleg csak "egy vonal" lenne az útvonal (az alábbi képen zöld). Viszont, ha van ilyen, akkora az óra (az enyém legalábbis) rezeg (más nem tud, mert nincs hangszóró).
Ilyenkor rápillantok, és látom, hogy ...

... ~200 méter múlva jobbra kell majd fordulnom.
Ehhez nem kell a Connect (biztos az is tudja), csak egy megfelelő app / weboldal, ami kezeli ezeket a navigációs pontokat (és elkészíti a gpx-et), amikről #23836-ban is írtam.

Én eddig két dologra használtam így az órát. Bringázáskor, és evezés alkalmával. Utóbbi külön "izgi", mert ott ugye nincs automatikus tervezés, mivel nincs út.
Szóval nem elég, hogy ilyenkor kézzel kell megrajzolni az útvonalat, de szükségeltetik egy jó térkép is. Utóbbira a Garmin-os térkép alkalmatlan (a Tisza-tavon legalábbis elég vakon lettem volna azzal a részletességgel, amit tud). Ilyenkor – a kézi rajzolás okán – a navigációs pontokat is én teszem rá az útvonalra. Minden más esetben a Locus ezt megcsinálja (max. érdemes átnézni, mert volt már rá példa, hogy kézzel "kiigazítottam" az útvonalat).
Ahogy korábban írtam, én ezért nem is nagyon próbálkozok a Garmin térképeivel, mert szent meggyőződésem, hogy arra, amire nekem kell, egy Locus, merretekerjek.hu, turistautak.hu biztos, hogy jobb.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.