Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
válasz noorbertt #36322 üzenetére
Hi, köszi szépen.
#36321Janaboy : Köszi , kb 70%-ig igen így csináltam, csak nem RSA key-t generáltam X évre hanem én NAS-om Nginx Proxy Managerével tanusítványt generáltam.
Eygedül a tűzfalszabályok amiket nem állítottam be, de mennie kell anélkül is, met másik leírásban ilyesmi nincs.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz noorbertt #36354 üzenetére
Hi, igen, remélem nem csak rólam szól a topic.
Domain létrejött, lehetet látni, hogy nem a ddclient frissít, hanem a tunnel, mert egy kódsor volt a domain-e neve előtt.
Az elmúlt 1,5 hétben meló melett a 2 NAS-om alkatrészeit cseréltem ki (alaplap) újrahúztam mindent + nagyjából beállítottam a HA-t, szóval össze vissza sem akarok kattingatni.Egyenlőre hálózaton elérem és működik, ennek örülök, most minden NAS-t helyreteszek itthon, hogy pöccre menjen, utána foglalkozom a HA-val.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
zsamiatt
őstag
válasz noorbertt #36539 üzenetére
a klimán már inkább lehet fogni. Ott is a fűtéshez hasonlóan preciz hőfok szabályozáson. Amin egyébként sokat lehetne spórolni fűtés és hűtés tekintetében ha van automata ablak nyitás/szellőztető és egy bizonyos hőfok felett vagy alatt leállítja a hűtést/fűtést és helyette ablakot nyit vagy központi szellőztető küldi be a levegőt.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
LouiS22
veterán
válasz noorbertt #37388 üzenetére
HACS-ban van egy Better Thermostat nevű cucc, mostanra ért el oda, hogy GUI-t is kapott és teljesen működőképes. Abban biztosan van külső és belső hőmérséklethez igazítás. És van hozzá saját climate card is (a "gyári" forkja). Én ezzel használom (fogom használni) a TRV-ket télen.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
fo_di
őstag
válasz noorbertt #37803 üzenetére
én láttam, ígéretesnek tánik, két probléma van vele, az egyik, hogy praktikusan azt a robotot okosítja a fickó, ami neki van (YardForce Classic 500), az pedig itthon nem kapható, kb 400 euró körüli amazonról, amásik, hogy még eléggé béta állapotú a cucc
attól független, ha nem felejtem el, időnként rá szoktam nézni az oldalra vagy a youtube-jára, hogy mi az állás -
LouiS22
veterán
válasz noorbertt #38524 üzenetére
Ha rendesen kalibrálod, akkor tökéletes. Pont ugyanazt kell vele játszani,mint amiről a közelmültban ment a diskurzus gázóránál. Én 7 éve npn-nel figyelem a mellékvízmérőt. Azért tudom ennyire pontosan, mert jövőre kell cserélni az órát. :)
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
radio11
tag
válasz noorbertt #38733 üzenetére
Nem a földkábelre, hanem a fázisra. Mivel nincs kontakt a 230 volttal ezért nem kell fi relé hozzá, biztonságos anélkül is. Kalibrálni bárhol tudod, javaslom minél nagyobb fogyasztóval, amit esetleg ampermérővel is le tudsz mérni (230v -ezt azért óvatosan).
Én is megcsináltam majdnem ugyanezt (a kiegészítő panelt nem vettem meg, csak simán felforrasztottam a megfelelő ellenállásokat). Kalibrálni 2000 wattos vízforralót használtam. Eddig minden jó. -
-
Begi
senior tag
válasz noorbertt #39179 üzenetére
Koszi, valami ilyesmire gondoltam, bar en a vezerlest is megcsinalnam vampire17 altal linkelt PID szabalyozoval.
A Xiaomi homerohoz szuksegem lesz egy gateway-re, ugye?
Meg nagyon az elejen jarok az egesznek es jelenleg semmi nincs a Tado radiator szelepeken es egy Xiaomi legtisztiton, porszivon kivul. -
vampire17
addikt
válasz noorbertt #39929 üzenetére
https://www.ventil.hu/heimeier-eclipse-f-radiatorszelep-1-2-sarok.58458.phtml
Itt az egesz sztori (mashonnan copyzva)
Sziasztok! Sok szenvedés után, végre megoldódni látszik egy kb 3 éves nyűgöm a központi fűtésemmel...
Amikor kiépítésre került a rendszer, Herz szelepek lettek a radiátorokra szerelve. Mivel nekem 6 helyen is került fel motoros szeleptermosztát (Tado) Azt tapasztaltuk, hogy a szelepek, amikor majdnem zárnak, sivító, éles hangot adnak ki (kb mint egy síp), szóval nagyon durva "áramlási zajt" tapasztaltunk.. Itt is kérdeztem ezzel kapcsolatban, illetve sok tippet is kaptam (utólag is köszönet mindenkinek!) Úgymint szivattyú sebesség csökkentése (nem lehetséges, teljesen automata), illetve kulonféle bypass ágak beszerelése, sőt még egy "lassabb szivattyú kör és egy hőcserélővel a kazán összekötése" tippet is kaptam.
Végül sok "guglizás" után találtam ezeket a szelepeket: Heimeier Eclipse F. Ezek leírásában ez szerepelt:
"Az Eclipse termosztatikus radiátorszelep az integrált automatikus térfogatáram korlátozó segítségével megakadályozza, hogy a szelepen a beállított értéknél magasabb térfogatáram haladjon át. A szükséges térfogatáram egyszerűen beállítható közvetlenül a szelepen. A rendszerben bekövetkező teljesítmény változások - például a többi szabályozó szelep lezárásakor, illetve rendszerindítás - esetén sem nő a térfogatáram a beállított érték fölé. A szelep a nyomáskülönbségtől függetlenül szabályozza a térfogatáramot. "
Végül 6 darab ilyen szelep vásárlása mellett döntöttem (azért csak ennyit vettem, mert a többi radiátoron nincs szabályozás illetve teljesen ki vannak nyitva) nem volt olcsó (kb 85e forint a 6 darab) a szerelő és a bolt sem vállalt érte felelőséget hogy segíteni fog (nem is ismerték ezt a fajta szelepet) illetve 4 hetet kellett várnom rá, mert Magyarországon sehol nem volt raktáron, de végül megérkezett és beszerelésre került.
A lényeg a lényeg, a problémám azóta teljesen megszűnt! Elvégeztem a szükséges kalibrálást is a szelepeken (a hozzá való Androidos HyTools App nagy segítség volt) szóval minden jónak tűnik!
Azért írtam ezt le, hogy ha más is hasonló dolgot tapasztal, ajánlom ezt a szelepet, mert nagyon jó! Tény, hogy van ára, de egy nagyon zavaró problémánkat oldotta meg (végre) 3 év után...
-
vampire17
addikt
válasz noorbertt #39936 üzenetére
Amugy csak info. Tadonal ez allithato, support level 2-n keresztul! (mint amugy sok mas is, meg a futesi jelleggorbet is tudjak mahinalni ha akarjak.... ) En multkor a max eloremenot vetettem veluk vissza 60-rol 55-re, ezt irtak vissza:
"
Hello,Thank you for your patience. We have adjusted the parameters, for the Smart Radiator Thermostats. This means that these devices should immediately open or close themselves, regardless of the amount of heat demand. As we believed that this was useful for your system. The flow temperature was limited to 55º.
Should there be any further questions, please feel free to contact me.Kind regards,
Wendy
"Amugy tenyleg jobb igy... De ezt amugy senki nem kerte toluk.... csak annyit h legyen a max 55...
-
vampire17
addikt
válasz noorbertt #39938 üzenetére
Meg PID et is tudnak kalibralni, padlofuteshez... Persze leirva ez nincs sehol... Tado Community forumrol kell ezeket az infokat osszeszedni, mert ugye magadtol honnan tudnad, h mit lehet kerni, meg mit nem?!
Jo a Tado, csak a felhasznaloi resze nagyon "Consumer", kozben a hatterben marha sokat tud, csak azt nem adjak a felhasznalok kezebe... Amugy valahol erthero, a max eloremeno allitast is azert a masik appjukba tettek , mert feltek h majd telviz idejen valaki eltekergeti es ott lesznek -10 fokban 20 fokos max eloremenovel..... -
BlackJack21
tag
válasz noorbertt #40148 üzenetére
A pro-nál is kell forrasztani, hogy ne a belső antennát használja. Illetve nálam nem volt szerelem első látásra a d1 mini pro. Még a külső antenna beüzemelése előtt elkezdtem programozni, de a tasmotával nem volt stabil. Újraindult, fagyott, minden baja volt. Gondoltam valami klón lehet, emiatt gyenge a tápellátása. Vettem egy másikat, máshonnan, de az is hasonlóképpen rendetlenkedett. Ezután az ESPHome-al is megnéztem, ezzel mindkettő stabilan és azonnal ment. Az egyik a kapuvezérlőben megy egy fél éve. Amit nyáron süt a nap és télen sem védett a hideg ellen.
-
ojb
tag
válasz noorbertt #40140 üzenetére
A stabil kapcsolathoz még legalább 20dBm-re lesz szükség.
Ha leviszed b 1Mbps-re a sebességet elméletileg fel lehet venni a kimeneti teljesítményét az ESP-nek +25dBm-re. Kérdés, hogy a router oldal is támogatja-e, de ez még így is kevés lesz...
Az antennákat célszerűbb cserélni vagy hack-elni irányítottra akár vízszintes (pl [link] ), akár függőleges irányban [link] és így P2P összeköttetést kialakítani az udvar irányába. -
Speederer
senior tag
válasz noorbertt #40184 üzenetére
Micsoda egy elmaradott népség, csak hogy finoman fogalmazzak.
Mondjuk nálunk a vízmű sem nagyon halad a korral, felhívtam őket, hogy szeretnék impulzusadós mérőt. Áh, olyat nem lehet. Mondom fizetek érte, akkor sem. Úgyhogy maradt egy 2. mérő felszerelése, ami már ad impulzust.Amúgy esetedben is tényleg csak az optikai jeladó működhetne? Mert ugyan a reed szenzorral kezdted, de ebből nekem még nem egyértelmű, hogy csak gondolkodsz a dolgon, vagy már esetleg fel is van szerelve és működik is.
Pont ma jött értesítő az Eon-tól, hogy leolvasási időszak van (szüleimnél). Na most ez annyiból érdekes, hogy próbálják az embert egyre inkább abba az irányba terelni, hogy csináljon saját maga fotót a mérőállásról. Ez esetben ugye az éves leolvasáskor sem kell aggódni, ha valakinek mégis külön engedély nélkül fent lenne valami kis "okosító eszköz". Persze az óra cserénél gondolom majd kijönnek személyesen...
[ Szerkesztve ]
A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Speederer
senior tag
válasz noorbertt #40187 üzenetére
Nálam sem volt kipattintva a műanyag az érzékelőnek, végül itt kaptam némi támpontot, hogy hogy is kéne nekiesnem.
[link]
[link]
Bár látom nálad azért egy picit másfajta a mérő, meg gondolom így talán el is engeded inkább ezt a vonalat, hogy a szolgáltató ezt írta.Igazad van, annyiból legalább haladnak a korral, hogy adnak alternatívát. Bár vannak kikötések, de gondolom csak biztosra akarnak menni. Gyanítom egyre nagyobb lesz az igény ezekre: egyre több házba kerülnek ilyen-olyan érzékelők, közben meg nem mindegy, hogy mennyi gáz is fogy.
A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
tag
-
Degeczi
nagyúr
válasz noorbertt #40194 üzenetére
Pár évvel ezelőtti vízbekötéshez szó szerint meg is kellett vegyem az aknát (homokos talajban a legegyszerűbb volt műanyag aknát telepíteni)
Bánom is, h akkor nem fektettem le odáig vezetéket, utólag már hatalmas meló lenne, messzire van a háztól.
De azt én sem értem, miért zavarná a szolgáltatót. -
félisten
válasz noorbertt #41269 üzenetére
A videózás most sajnos nem igazán megy, szívesebben olvasok angolul-németül-magyarul.
A gyerkőc sajnos folyamatos foglalkozást igényel, olvasva meg tudom oldani az idő beosztását, videózásra nem annyira.
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
BlackJack21
tag
válasz noorbertt #42770 üzenetére
Ezen én is gondolkodtam már, de jóval lassabb, mint kellene. Már benn állok az autóval, mikor átkapcsol a wifire a telefon. Így azt csináltam, hogy IOS shortcut-ban van egy szkript, ami a telefont vpn-en az otthoni hálózathoz kapcsolja, majd a kaput kinyitja teljesen. Ezután elbontja a kapcsolatot.( 8mp a teljes futás a várakozásokkal együtt). Ez ki van rakva a főképernyőre, de sirivel is lehet indítani. Tudom mikor kell indítani ( kb. 150m), így nem kell kivárni a kapu nyitódását. Majdnem lassítás nélkül lehet behajtani
A folyamatos vpn kapcsolattal a HA otthon zónába lépés is használható lenne, de az meg sokat fogyaszt, jelentősen csökkenazüzemidő. A nabu casa is megoldás lehet.
A BLE-t nem próbáltam, valószínűleg gyorsabb, mint a wifi. -
amargo
addikt
válasz noorbertt #42770 üzenetére
szerintem amúgy elég gyorsan kapcsolódik az esp csak kérdés a távolság inkább..
Nálam 3 dolgot figyel:
- gps zóna
- wifi csatlakozás
- kamerákHa bármelyik élesedik, akkor tudok rá futtatni dolgokat, kb 1,5 éve megy így. Múltkor csak a kamera miatt kapcsolt a lámpa.. meg is lepődtem, mert már odaértem, de kb 100-ból 1x.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
metaa
tag
válasz noorbertt #46530 üzenetére
Eddig Google/Android uralkodott itthon, most kezdtünk áttérni Apple/IOS vonalra. Az eszközök amiket használok (lámpák, kapcsolók, klíma, spotify stb.) szoktuk hanggal vezérelni, így utánaolvastam, hogy Shortcuts-al lehet Hey Siri Hey Google paranccsal ugyanúgy hangvezérelni Homepodssal, mint ahogy a Google Nest hangszórókkal.
A probléma csak az, hogy magyar régióval nem lehet telepíteni valamiért a Google Assistantot. Android rendszeren ez elérhető, ezért is fura. Német régióval pl. elérhetővé válik, de a bankkártyáimat nem fogadta el amikor régiót szerettem volna váltani, paypal ugyanaz. Sakk matt.
-
Degeczi
nagyúr
válasz noorbertt #46555 üzenetére
Szemét nincs, de a Google hülye döntései arra is vonatkoznak. A témához kapcsolódóan az Android 11-ben nagyon frankó power menü volt a bekapcsológomb megnyomására, pont az okosotthon eszközök gyors elérésére ideálisan (lévén feloldani sem kellett a telefont, rögtön ott volt) - de az Android 12-ből se szó, se beszéd kivették...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest