Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chal
addikt
(bocsi, lejárt a szerk.)
Csak én szívok amúgy a Tado radiátortermosztátok felrakásánál? Minden elemcserekor (vagy éppen fűtés karbantartáskor) egy rémálom volt a dolog, nem tudta magát kalibrálni egyik se. Ezekben az esetekben a kalibráció el sem indult, az elemek behelyezése és a termosztát visszapattintása után dobtak egy hibajelzést (kis csavarkulcs led az eszközön). Sokadszori fel-le csavarásra ha elindul a kalibrációs folyamat, akkor 10-ből 10-szer oké lesz, és a következő leszedésig nincs is velük gond.
Tegnap jobban körbejártam a témát, és úgy néz ki, hogy ilyenkor a fej nem érzékelik a szelep felöli műanyag ellendarabon lévő kis fül bepattanását. Ez egy kis mikrokapcsolót nyomna be a fejen belül, de ez valamiért nem történik meg. Érdekes, mert kikopva/letörve nincs egyiknél se a fül, illetve nincs látható nyoma sem egyéb problémának, ha most visszadobozolnám őket, akkor újként el tudnám adni, szóval nem porosak/koszosak.
Aztán feltűnt, hogy ennek a mikrokapcsolónak van kialakítva egy merőleges nyílás (az elemtartó sarkánál), szóval meg lehet nyomni manuálisan pl. egy vékony dróttal. Benyomás után indul is a kalibráció, szóval semmi más teendő nincs, csak baromi gyorsan rá kell pattintani a szelepre (kis rutin után már lehet úgy időzíteni, hogy mire indul benne a motor, addigra már a helyén van).
Ezzel így a dolog meg is van oldva, és mivel nagyon ritkán kell őket leszedni, így nem is annyira zavar. Egyébként én is a HA-ról vettem őket tavaly, a fent is említett eladótól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Spórolós topik
- Futás, futópályák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Synology NAS
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest