Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

válasz Chal #19671 üzenetére

(bocsi, lejárt a szerk.)

Csak én szívok amúgy a Tado radiátortermosztátok felrakásánál? Minden elemcserekor (vagy éppen fűtés karbantartáskor) egy rémálom volt a dolog, nem tudta magát kalibrálni egyik se. Ezekben az esetekben a kalibráció el sem indult, az elemek behelyezése és a termosztát visszapattintása után dobtak egy hibajelzést (kis csavarkulcs led az eszközön). Sokadszori fel-le csavarásra ha elindul a kalibrációs folyamat, akkor 10-ből 10-szer oké lesz, és a következő leszedésig nincs is velük gond.

Tegnap jobban körbejártam a témát, és úgy néz ki, hogy ilyenkor a fej nem érzékelik a szelep felöli műanyag ellendarabon lévő kis fül bepattanását. Ez egy kis mikrokapcsolót nyomna be a fejen belül, de ez valamiért nem történik meg. Érdekes, mert kikopva/letörve nincs egyiknél se a fül, illetve nincs látható nyoma sem egyéb problémának, ha most visszadobozolnám őket, akkor újként el tudnám adni, szóval nem porosak/koszosak.

Aztán feltűnt, hogy ennek a mikrokapcsolónak van kialakítva egy merőleges nyílás (az elemtartó sarkánál), szóval meg lehet nyomni manuálisan pl. egy vékony dróttal. Benyomás után indul is a kalibráció, szóval semmi más teendő nincs, csak baromi gyorsan rá kell pattintani a szelepre (kis rutin után már lehet úgy időzíteni, hogy mire indul benne a motor, addigra már a helyén van).

Ezzel így a dolog meg is van oldva, és mivel nagyon ritkán kell őket leszedni, így nem is annyira zavar. Egyébként én is a HA-ról vettem őket tavaly, a fent is említett eladótól.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés