Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Parci
    HÁZIGAZDA

mi történt? ki halt meg? kit bannoltak?

Ui. közben 372 az ojró, szóval egyre és egyre versenyképesebbek vagyunk.

aweriot túltolta :U

• Parci
    HÁZIGAZDA

Parci az off topikban...
    Ez olyan mint egy pápalátogatás :Y :R

csak nem szeretem a full inkorrektséget. és valahol mindig bízom abban, hogy érvek mentén is lehet létezni, nem csak zsigerből ítélkezni (az milyen effekt? :DDD).

• Parci
    HÁZIGAZDA

Na, megint megjelent a PH-n a Reddit-effekt, magyarul a sikertelen, szomoru eletuket internetes forumok moderalasaval probaljak nehanyan kompenzalni. :(

emvy, arra van-e ilyen frappáns kifejezés, amikor egy volt házigazda azonnal megfejt valamit nulla infóval és ítélkezik, sőt, kvázi hergel, ahelyett, hogy kérdezne egyet? :(((

nem kötelező senkinek sem elhinnie, de ma a ph-n igen-igen sok figyelmeztetést, temp banánt, moderálást és egyebet kell kapnod ahhoz, hogy végleg kipontozd magad. utolsó utáni utáni utáni... utáni esélyek helye a fórum. de persze nem lehetetlen, századszorra, ha közben megállás nélkül fröcsög az ember a modikra, végül összejöhet.

• Parci
    HÁZIGAZDA

Bocs, rosszul fogalmaztam, ráadásul figyelmen kívül hagytam, hogy nem szereted, ha név szerint említenek téged.

Erre a részletre gondoltam:
    volt még vki, aki azt állította, h azért nem moderálunk, mert "kell a user, kellenek a reklámok"... marhaság, havi 2-300e olvasóból az a három ki sem mutatható. ha valakit moderálni kell, moderálni fogjuk, a fenti anyagias-összeesküvéses "teória" hülyeség

Átfogalmazva: Addig, amíg nem az emberi összetartás, nem egy közösséghez való tartozás, hanem más szempontok (legyen az hatalmi, anyagi, személyes, satöbbi) vannak középpontban, addig halott lesz a fórum.
    Írogatunk topicokba, de mit érsz vele, ha a keménymag beleun az egészbe? Közösségi topic látogatói kiábrándulnak (lásd például: említett régi OT-sok), szakik nem írnak többé a kiemelt, segítségnyújtó szakmai topicokba (lásd: Rover elhagyott néhány eléggé fontos topicot örökre). Az egész fórum nem lesz más, mint idetévedő újoncok és okoskodó senior/fanatikus/őstagok összessége.

totálisan félreérted, amit írtam. csak ugye minden oldalról jönnek a támadások folyamatosan, nehéz védekezni.

1. amit írtam, arra írtam, mert azzal vádoltak meg, hogy "azért nincs moderáció, mert kell a user". erre írtam, hogy "nem kell". nyilván ez nem úgy értendő, hogy "mindenki jelentéktelen, tojunk az egészre".

2. a fórum által termelt bevétel egészen minimális. nem számolgattam, de az éves összbevétel 1-2%-át adja max. ezt megint csak azért írom, hogy világos legyen bármilyen rosszindulatot feltételező ember számára (nem rád célzok!), hogy NEM anyagi szempontok alapján születnek döntések a fórumon.

3. az, hogy lassan vannak változások, nem valami szemétség eredménye, hanem azért, mert egy ekkora fórumnak nagy a tehetetlensége. és mert (ezt sokat magyaráztam a modoknak, de még mindig nem értik sokan) iszonyatosan el vagyunk havazva egy csomó fejlesztéssel.

10+ főállású ember van a ph-nál, komoly "harcot" kell vívni a piacon az életben maradásért, marhára túl van terhelve mindenki. szóval leginkább nincs még kapacitás a fórumos fejlesztésekre és szervezésre, átszervezésre.

számításaim szerint kb 3 hónap múlva lényegesen jobban állunk már. két éves elmaradásban voltunk fejlesztésben, most már csak 3 hónaposban. szóval látom a fényt az alagút végén.

4. szerintem igenis van összetartás és közösség a fórumon belül. látod, te magad is részese vagy, pár emberrel itt körülötted. ez a lényeg és a jövő amúgy, az ilyen "mikroközösségek" a fórumon belül, mert nyilván 10-50-150e tagot egységbe, közösségbe kovácsolni lehetetlen (sőt, igazából ha három magyar embert összezársz egy szobába, már jó eséllyel egymásnak ugranak, szóval nem állunk rosszul szerintem :D).

• Parci
    HÁZIGAZDA

Én pedig úgy gondolom, hogy amíg Parci úgy van vele hogy egyetlen egy delete gomb vagyunk és a 400 mellett nem számít az 1, addig csak egy nickként vagyok itt jelen a fórumban. Sőt, mindenki csak egy nick számomra (még te is, bocs) egészen addig, amíg valamelyik személyes találkozón meg nem ismertem.

Abban igazad van, hogy letöltés/reklámbevétel/feedback szempontjából fontosak vagyunk, de amíg én (mint fórumozó) csak egy bevételi forrás vagyok ennek a fórumnak, addig egy kalap szar lesz az egész, már megbocsássatok a kifejezésért.

Alvás.

ez így április 1-ei viccnek gyenge, úgy amúgy meg tömény hülyeség. :(

Új hozzászólás Aktív témák