Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
válasz
Lortech
üzenetére
Eddig a legdrágább talán 2500-3000 forintos volt, viszont nem hiszek abban, hogy ha ez nagyon nem jött be, akkor a drágább ízleni fog.
A végén még úgy járok, mint a rizlinggel (rajnai, olasz tök mindegy).

Addig-addig bizonygatták, hogy márpedig jó, hogy egyszer egy vendégségben felpukkantottunk egy frissen vásárolt, 100 EUR+ értékűt, azt talán még soha nem ittam olyan rosszat. (Előtte sem szerettem.) -
FehérHolló
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Én az árukeresőtől kaptam egy emailt, hogy értékeljem legutóbbi mediamarktos vásárlásom. (a vásárlás minden részlete benne volt az emailben, az átvétel időpontja is, plusz a személyes adataim)
A szép, hogy közvetlenül a MM honlapjáról rendeltem, az árukeresővel soha nem volt dolgom (értsd: nem használom). A reklámadat gyűjtögető scriptek pedig le vannak tiltva.
Mi a két cég közötti kapcsolat? -
FehérHolló
veterán
A NAV-os nyomtatványtöltő java programnál komolyan mondom, hogy másodéves egyetemistaként felhasználóbarátabbat kellett írnunk házinak, hogy ne bukjunk meg...
Melyik óvodát bízták meg a fejlesztéssel, és milyenek lehettek az előző verziók? (v2.80-nál tart.) -
FehérHolló
veterán
Kedvesem kapott karácsonyra ilyen illóolaj párologtatót...
Szeretnék neki venni hozzá illóolajokat/illatolajokat, de az összes honlap, amire rátévedek, tele van ezoterikus maszlaggal, és kevésbé tudok kiigazodni, hogy egyáltalán milyen olajat árulnak.
Pedig nekem csak egy levendulásra meg egy ánizsos-citromfüvesre lenne szükségem, de így nehéz.
Valaki tud esetleg ilyen profilú bótot Budapest közepén? (webshop üzlethelyiség nélkül nem játszik)
-
FehérHolló
veterán
Most derült ki, hogy ma este 6-tól kifulladásig (de legalább 10-ig) kötelező üzleti vacsora egy beszállítónkkal, aki nekem nem is szállít be...
Lemondtam, azt jött a főnököm főnöke, hogy mindenképp ott kell lennem.Még jó, hogy korán jöttem be dolgozni, hogy időben le tudjak lépni egy magánjellegű esemény miatt...
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
wungarn.at [link]
(Ipari köcsögök az üzemeltetők.)
-
FehérHolló
veterán
Egy jó darabig szolidaritásból (mert tetszett a tartalom, stb) direkt kikapcsoltam a különböző adblock-okat a PH-n. (Van belőle 3 is.)
Aztán a pofámba ugró ablakot jobb felül X-szel bezárva átirányított a hirdetett honlapra.
Utána az epilepsziásokra tekintet nélkül villogott. (Nekem migrénem, kedvesemnek epilepsziája.)
Majd rosszul tesztelve eltakarta a fél fórumot a háttérkép-reklám, csak az alja látszott a lényegnek.Azóta úgy döntöttem, hogy az első miatt etikátlan, a második miatt árt a közvetlen környezetemnek, a harmadik miatt használhatatlanná teszi azt, ami miatt ide járok. Szóval visszaállítottam alapértelmezettre az alapban installált adblock-okat PH szemszögből. Ez volt már pár éve.
Kövezzetek meg, de amennyit én használok a rendszerből, a kattintásaim visszahozzák (plusz 1 szám a statisztikában, 3 topicot nézek rendszeresen össz-vissz).
Közben generálom a tartalmat, amit más megnéz. Általában több információt tolok be a rendszerbe, mint kiszedek. Főleg, hogy a szakmai topic-okban basznak válaszolni a mélyebb kérdéseimre hozzáértés, vagy türelem hiányában. -
FehérHolló
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Bocs, a mindig kimaradt.
Viszont ha a bort hosszú távon szeretnéd tárolni, szerintem kell hozzá a hűtő, vagy a pince, szóval a példa nem az igazi.

-
FehérHolló
veterán
Ó, egy reklámszűrő! :/
Ha nincs reklám, mi sem leszünk már sokáig. Kérjük, állítsd át böngésződ/adblockered, hogy ne szűrjön nálunk!
Ha semmiképp sem akarsz reklámokat látni, légy Prémium tagunk!
Köszönjük, hogy teljes értékű, hazai, kézműves tartalmunkat fogyasztod.Éljen az "X"-et nyomok, bejön a reklámozott honlap módi.
-
FehérHolló
veterán
Kimostam az bőrkabátom belsejét, mert egy kedves hótrészeg kolléga beleöntötte a sörét (mind a fél litert).
Vigyáztam rá, hogy a külsejét víz se érje, de a száradáskor (amikor lefele folyt a belsejében a víznedű) ez bekövetkezett.Most úgy néz ki szegény, mintha deréktájt végigkaszaboltak volna egy katanával, majd belevéreztem vóna.
Szóval mi a bús péklapátsorompót tudok kezdeni vele, hogy még használható legyen? Csak egy olyan komolyabb, hosszú vizes ázásnyom van rajta.
Szappanos víz, meg tej, azt csókolom?
-
FehérHolló
veterán
Köszönöm a válaszokat!

-
FehérHolló
veterán
Segítenetek kell!
A tehén az múzik, múgat, vagy múog??? Vagy ritmustól és hangerőtől függően bármelyik? -
FehérHolló
veterán
Van tapasztalatotok VR-rel?
Itthonra gondolkodom valami olcsóbb, de élvezhető opción főleg játékhoz, plusz talán a VR-t támogató filmekhez. Samsung Gear VR + vezérlőt néztem, de még a kiválasztási szempontokat sem tudom megbízhatóan összegyűjteni.
-
FehérHolló
veterán
Ebben a topicban garantált a sírás, egyikőtöknek 30 fok alatt nem jó, másiknak 25 fölött.

-
FehérHolló
veterán
Tudtok esetleg valami jó/megbízható repüléstervező honlapot?
-
FehérHolló
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Két paypassos kártyával a tárcában nem működik rendesen.
-
FehérHolló
veterán
IT-ra szakosodott üzleti angyal ismerőse van esetleg valamelyikőtöknek?
(Alternatívákat gyűjtök.) -
FehérHolló
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Fényképezd le, csinálj belőle hűtőmágnest, és meséld el leendő gyerekeidnek, hogy mekkora köcsögök voltak veled évekkel azelőtt.
-
FehérHolló
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Nekem az előremenetelhez kellett a BSc helyett az MSc, végül ezért fejeztem be az utóbbit.
A mostani cégemnél pedig dolgoznak CodeCool-osok. Nagy fejfájás, hogy nincs szakirányú képzettségük, így a menedzserek nem írhatják/írhatnák alá a release-nél, hogy szakképzett emberek, state-of-the-art munkával hozták létre a szoftvert. Mondjuk ez egy olyan iparágban, ahol embereket lehet ölni egy rossz minőségű szoftverrel.
-
FehérHolló
veterán
asztali gépről minden rendben ugyanott.
ugyanúgy a málna pi-ről.a mikrochip vagy beszart, vagy rossz a driver hozzá. a BT és a wifi egy chipről megy.
szövegértésből egyes.bár tényleg lehet, hogy én vagyok a hülye, hogy egy üzleti kategóriás géphez használható illesztőprogramokat várok. és nem csak dellnél kerestem.
-
FehérHolló
veterán
Kár hogy az nem jött át, hogy miért nem akarok sokkal jobban utánajárni, hogy mi a szar a wifi+BT chippel/driverrel.

-
FehérHolló
veterán
Ez teljesen rendben van, de a driverek is a csomag részét képezik, nem csak a vasat adják el.

Amikor saját magam állítom össze az asztali gépem, én vadászom össze a meghajtó programokat, de amikor egy cég olyan komponenseket pakol bele valamibe, amiket nagyjából csak nekik gyártottak, akkor a hivatalos OEM oldalon elérhető legfrissebb drivereket fogom letölteni hozzá. Egy üzleti célra szánt gépnél meg főleg.
-
FehérHolló
veterán
Nem találtam kérdést a hozzászólásodban.

Előre tisztáznám, hogy HDD van benne.
Tisztán installált és update-elt Win 7 pro, gyári driverek, kaspersky total security alapbeállításokkal, legújabb firefox.
A driverek felpakolása előtt a rendszer olyan 30 másodperc alatt állt fel, utána 3-4 perc bekapcs után mire működik a jobbklikk az asztalon.
Firefox ezután ~1 perc alatt tölt be. Jutúb videók közepes minőségben 2-3 percenként megakadnak ~5 másodpercre (közben nincs más tab nyitva). A hvg fél perc alatt töltődik be.Lehet, hogy nem vagyok túl türelmes ember.
-
FehérHolló
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Latitude E6520 max felszereltséggel eléggé köhög mostanság, teljes újratelepítés után is. ~5 éves.
Nem túl kényelmes vele netezni sem.Szerintem irreálisak az elvárásaid.
-
FehérHolló
veterán
Ezek a techno zenére vonagló szingli hordák..
-
FehérHolló
veterán
Tudtok esetleg kulturált éttermet a 11. kerületben, ahol kijön fejenként 3k-ból a legtöbb főétel?
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Szerintem írj nekik egy ajánlatot a skill matrixra.

-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Ha linkedines fejvadászról beszélsz, amint megvan nekik a számod, el tudják adni az adataid.
Sokszor nem arra utaznak, hogy munkát közvetítsenek. -
FehérHolló
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
Milyen világvége hangulatú tolmácsolás?

Most vasárnap fejtette ki a menyasszony, hogy az esküvő után elvárja, hogy a család legyen az első. Meg hogy milyen barbár dolog például a tejfakasztó, amikor inkább a pároddal és az újszülöttel illene lenned.
Szóval szerintem nem volt túlzó, hogy a legénybúcsú az utolsó ilyen lehetősége.Az éjszakán keresztüli sírással kapcsolatban, amivel sikerült "meggyőznie" a vőlegényt, hogy ne jöjjön el velünk egy hétre, inkább nem mesélném el a véleményem.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
Kiélni = önfeledten szórakozni anélkül, hogy bármiféle véleménnyel szembesülnie kellene miatta + kompromisszumok nélkül azt csinálhatja, amit szeret.
Rajong a tengerpartért és a vízi sportokért. A menyasszonnyal meg legfeljebb napozásból és koktélozásból áll, ha elmegy ilyen helyre.
Másrészt utolsó esély, hogy 5 nap egybefüggő szabadságot ilyenre szánjon.Nem félrekúrás, és nem is sárga földig részegedés.
fokukac (#56903):

-
FehérHolló
veterán
Leszerveztünk egy legénybúcsút Bulgáriába, repjegy, szállás, programok lefoglalva.
Erre a menyasszony kitalálta, hogy nem engedi el a vőlegényt 1 hétre nyaralni a fiúkkal...Nem arról szólna az egész, hogy még egyszer utoljára kiélhesse magát szegény?

-
FehérHolló
veterán
Egy újonnan épülő házban tervezek lakást vásárolni. Házas nem vagyok, viszont ez lesz az első saját tulajdonú lakásom.
Milyen illetékkedvezményekre vagyok jogosult? Csak annyira, hogy a 15 millió feletti részre kell az illetéket megfizetnem?
Az önkormányzat adhat további kedvezményeket? -
FehérHolló
veterán
Amikor a linkedin ötödszörre dobja fel Ricky Hudi-t potenciális ismerősként, te pedig legszívesebben letagadnád...

-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
és minden tele van self-made expertekkel, akiknek igazából gőzük nincs a témához

-
FehérHolló
veterán
válasz
Lortech
üzenetére
Bruttó 1M nem csak a szerencsén múlik, hanem inkább azon, hogy ki mennyire bevállalós.
Ha belefér az életedbe, hogy akár hajnali 2-kor be kelljen ugranod melóba, mert akkorra készül el a build, amit azonnal le kell tesztelni, hogy délutánra ki lehessen szállítani, akkor a Duna parti irodaházakban bármikor szívesen látnak (és meg is fizetnek).
-
FehérHolló
veterán
válasz
K1nG HuNp
üzenetére
Azt mondtad, hogy jó vagy infoból.
Nehogy már az legyen a kiválasztási szempont akkor, hogy mennyire nehéz a szak...Ha elvégzel egy informatikusit/programozóit, várható kezdőfizud kétszer-háromszor annyi, mint egy tanári diplomával. 5 év gyakorlattal ötször annyi, 10 év gyakorlattal pedig tízszer annyi is lehet.
Céges felvételiken nem stresszelnék, nagyon keresettek a programozók. Nem túlzás, hogy mindenkit felvesznek, akinek van ilyen irányú képesítése.Progmaton persze hogy nehéz a matek is. Mérnökinfon annyira nem, de ott sem piskóta.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
matrix management
-
FehérHolló
veterán
Van esetleg valakinek friss tapasztalata angol felső vagy német közép nyelvvizsgákkal?
Melyiket érdemes mutogatósdi célból? (képzési elő-/kimeneti feltétel, állami cég)Csak CEFR nem nagyon érdekel, mert egyrészt túl gyorsan évül el, másrészt bárkit meg tudok győzni róla élőben, hogy tudom a szintet.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Van belőle jó is, de én inkább valami jó hangszigetelőset vennék.
Aktív zajvédős monoton, kvázi állandó spektrumú zaj ellen jó. (irodai háttérzaj nem ilyen)
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- DUNE médialejátszók topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Eredeti játékok OFF topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER és EBIKE 2/3 ár alatt, CSERE IS!!! a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)