Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
Nem alapvetoen az esovel van a baj, hanem az idozitessel. Az elmult 1 honapban alig esett, node nem is mentem sehova melon kivul, ami 15 km. Most eppen aznap szakad le, mikor jobban mozognom kell. Es utoljara meg akkor esett amire emlekszem, mikor epp a tengernel nyaraltam. Elotte 5 hetig nem mentem sehova...es esett?? Nem, 5hetes hosegriado volt. Elveztem is mondjuk.
Hatszoval ez mar nem szerencse kerdese hanem axioma. Ami folyamatosan onmagat bizonyitja. hogy ha en mozgok, akkor esik
-
BlacKSouL
addikt
Talalos kerdes. Vajon kell/kellett-e ma soknehany kilometert autoznom? Kicsit segitek, az idojaras valaszt ad...
Esoember, autizmus...a f.szt.EZ az esoemberseg. Hogy utazas, nyaralas, mindegy, ha a napi megszokottol jobban kimozdulok, esik. Ennyi.
-
BlacKSouL
addikt
Valaki mondja már meg nekem, hogy ki a két hoszteszcsaj az ezek megőrültekben.
Mondjuk plusz pontért indul az aki tudja mi az. -
BlacKSouL
addikt
Egész nap csak ennyi, kockatéma? Sehol egy napi nagy elmélkedés?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Merre van most pesten tuctuc? -
BlacKSouL
addikt
Az úgy van, hogy már megkaptam a beutalót a háziorvostól URH-ra. Ahova a várakozási idő kb. 3-4 hónap. Ezért van a maszek rendelés, ami a városkánkban kb. 3 hét. Ezért a következő kórházba fogok menni, ami 35 km-re van, és a maszek van vasárnap reggel is. Várakozási idő max. 1-2 nap. De még nem tudtam velük beszélni. Ha megvan az eredmény, akkor már van mivel menni a szakorvoshoz. De a házidoki adott injekciót, meg a rowatinexet tegnap. Most azt szedegetem, és most jön az ultrahang.
-
BlacKSouL
addikt
Gusztustalan?
Ha hányásíze lenne is beszedném, ha tudom, hogy használ. De attól azért szerintem jobb.
És használjon. Azért szedem. (Ittott felbukkant véleményként, hogy a kalciumkövet pont nem oldja, de kétlem, hogy erre ne jöttek volna rá és tették volna univerzálissá)Kb. olyan ízű, mint a régi bélyegek. Mármint rendes postai bélyegek. Másféléket nem ismerek. Amúgy az nem tudom feltűnt-e bárkinek, hogy míg régebben kifejezetten édeskés, nem azt mondom, hogy jóízű volt, de én gyerekként szerettem felnyalni a bélyegeket képeslapra, levélre. Pár éve viszont megváltozott. Egyáltalán nem édeskés, inkább olyan faízű. Lehet, hogy épp amiatt? Hogy a gyerekek ne érezzék kellemesnek a bélyegnyalást? (Tudom, ujjnedvesítőbe forgatni, nem nyalogatni, de hát na..) Lehet, hogy ezért nincs Gabi fogkrém se már?
Na dolgozzunk.
-
BlacKSouL
addikt
Rowatinex mennyire hatékony/hatásos?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Mérföld Robira gondolsz? Ő dolgozta fel,de nem az övé az eredeti. Mármint X-atka. A Beverly Hills Cop zenéje jó, de pl. ha nem a fő témát vesszük, hanem mondjuk ezt, akkor már más a megítélés.
Egyébként a korszak Amerikája nekem nagyon bejön. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Szoktam néha nagyritkán azt is. Igazából a klasszikusokban is van lendületesebb dinamikusabb "populárisabb", meg jobban rétegzene.
Nade EZ a finálé nálam mindent visz. -
BlacKSouL
addikt
Legyen a kint a bent, és a bent a kint.
Az úgy van, hogy egyik kedvencem Liszt Les Preludes-je. Szerintem a zenetörténelem egyik legjobb lezárása van benne, ha jól adják elő. De szeretem még az Új világ-ot Dvořaktól, és számtalan klasszikust. De van amit nem.
Aztán mondjuk ott van a Beatles, egy csomó jó zenéjük van, meg egy csomó, ami annyira nem tetszik.
Óriási hangulatú koncertet adott mondjuk mittudomén...anno a Dixieland fesztiválon akár egy Budapest Ragtime Band, de a Joe Murányi korszakból is van amit kedvelek, van amit nem.
Queen-nek, Boney M-nek, ABBA-nak, Jefferson Airplane-nek is van ismert száma, ami egybeesik az én ízlésemmel, és van ami nem.
Meghallgatok sok Metallica számot, Guns ismertebbjeit is szeretem, Dire Straits is jöhet, de Aerosmith, AC/DC, Nirvana, Deep Purple, és még sorolhatnánk hosszasan akiknek van jobb zenéjük, amiket szeretek, és van amiket nem. Szélsőségként pl. ott a Dope-tól a Debonaire. Azt is szeretem.
80-as évekből sok popzenét tudnék mondani, amiket kedvelek, és szívesen hallgatok, és van amit meg nem. Elvetemült vagyok, de apró gyerekkori becsípődés a Modern Talking - C.C.Catch vonal, szintén. Nem hallgatom minden nap, de néha jól esik.
Scooterrel elindulok az elektronikus zenék irányába, és a 90-es években végeláthatatlan az elektronikus stílus képviselőinek száma. Vannak köztük jobbak, és rosszabbak.Vannak stílusok, mégha elmosott is az átmenet. És van amit szeretek, és van amit nem.
Nagyon véletlenszerűen kiragadtam pár példát, de a lényeg, hogy aki mindenevő, zenében is, annak tágabbak a lehetőségei az ízek, hangok világában. Teljesebb számomra a világ, ha nem feketére és fehérre, rockzenére és mindenmásra, sötétre és világosra, édesre és sósra osztjuk. Mindegyikben van szerethető, kedvelhető. -
BlacKSouL
addikt
Köszi mindenkinek az infókat,
megkonzultáljuk még a főkolompossal, aztán választunk. Valószínűleg valamelyik belvároshoz közeli, vagy azzal az origóval viszonylag kisebb sugarú körben próbálkozunk, de persze ez nem szentírás.
Egyébként nekem mind szimpatikus, kedvem lenne mind végigjárni. -
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Mondjuk ital nélkül férjünk be 5-6-ba, leves-fő-desszert. Per fő. Persze nem biztos hogy lesz is 3 fogás, csak hogy be lehessen lőni a normál éttermes háromfogásos alapján. Mondjuk itt tarjánban 600 egy leves, 1800-2000 körül a főételek, és 600 körüli a desszert. Ilyesmihez van szokva a csapat, ennek azért lőhetünk bátrabban fölé. Azért itallal egy 10-esből ki kéne hozni az estét, nem kidurranósra enni, és nem szamárrészegre inni magunkat. Olyan nyugodtan, öregesen, hátradőlve, sztorizgatva. Mondjuk ha jó hely és lehet italozgatni, akkor ott, ha szolidabb a hely, akkor valahol máshol szeszelgetnénk tovább.
-
BlacKSouL
addikt
Egy baráti társaság(4-5 fő) számára milyen alternatíva jön szóba a Trófea helyett? B.pesten. Egy szombat este.
Eredetileg sima éttermi vacsorázgatás-iszogatás lett volna - lehet, hogy marad is az - de felmerült egy Trófea-túra. Ami számomra 1 azaz egy tapasztalat alapján inkább tortúra:
Valamikor régen jártunk még a Mongol étterembe úgy 2000-2003 környékén, 2000 Ft-ért(ebéd) 5 órán keresztül egy 10 fős társasággal vidáman jól éreztük magunkat. Jó volt. Kaja is, körítés is. Később már nem voltunk, de azt hallottam, hogy megváltozott a vezetés, és most már szar a kaja is, már kinézik a vendéget, illetve 2 óra után szólnak hogy menni kéne, hozzák a számlát, stb. És itt jön képbe a Trófea. Mikor anno pár évvel később egy ismerős koncertjét is kihagytam egy Trófea-beli születésnapos parti miatt(az is szombat este volt), akkor a Margithídiban voltunk. Nincsenek jó tapasztalataim, tömeg, zsúfoltság, sötétség, kevés féle étel, nem is különösebben jók és frissek, és 2 óra elteltével szóltak, hogy akkor most azonnal álljunk fel, mert már meg is jöttek a következő vendégek a helyünkre, és már az ajtóban állnak és várják hogy leülhessenek.Ez a vágóhídi stílus meg nem vidéki parasztgyereknek való, úgyhogy ezért kérnék ötleteket, véleményt, javaslatot. Nem feltétlen ragaszkodva az AYCE verzióhoz, lehet sima étterem, vagy valami különlegesebb is. Mondjuk árszintben olyan moderate/medium kategória.
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Kb. amiért a repülőgépek futóművét sem tudják előpörgetni a leszállásnál, hogy ne daráljon/égessen le magából 1-1 néhány centit leszálláskor.
Az nem baj, hogy amikor megolajozzák a kereket, akkor a normál féküzemben simán lecsökkenhet a fékhatás? Vagy csak nekem tűnik úgy, hogy a fék a súrlódás miatt működik, míg az olajozás a súrlódást csökkenti? (normál féküzem a "motorfék", amikor a kerék gurul, de generátor üzemben fékez)
-
BlacKSouL
addikt
Volt egyszer egy játék, ahol mindenféle fadarabokat kellett elvagdosni, hogy leessenek, vagy ne essenek le, vagy valami ilyesmi rémlik, de már nem nagyon emlékszem mi volt az. Nem a cut the rope. Ja, flash.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Akkor jól látom, hogy túl nagy ott arrafelé az élet?
Mert itt felénk meg kb. olyan, mint a 60-as években egy 600 lakosú kis faluban ahol a kocsma is csak 8-ig volt nyitva. Csak mondjuk itt 35 000 lakos volna, de kb. szökőévente van tuctuc. Az is csak 22:00-ig maximum. Illetve a többségi lakosok által a mercédeszből meg ajudiból üvölt a Nótárméri meg a kisgrofó minden nap, de azt nem veszem 7 km-re elhallatszó zajnak. Kismoszkvából kiscsernobil lett. Azért filmet forgatnak, bár nem tudom mit emelnek ki ebből a környezetből...de igazából nagyon nem is a környezettel van ám a baj..Oda kell költözni, ahol csak akkor van tuctuc, amikor mi akarjuk. Annál ritkábban, de ennél meg gyakrabban.
-
BlacKSouL
addikt
Mi is volt az a progi amivel meg lehetett nézni amolyan faszerkezetben, hogy mi mit futtat? Ezer éve nem használtam, így most sehol nem találom.
Ajj, Process Explorer
Asszem.
Kukac, ezzel nézd meg olyankor mikor látod hogy pörög. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Ereszd rá ezt is, kicsit hosszú lesz, de alapos. Aztán ha ez se talál semmit, akkor nézd át a FF-t, hogy nem akad-e be valami beépülő. Nekem néha 1-1 kiegészítő meghülyül. Érdemes azokat is megnézni nincs-e frissíthető köztük.
Flasht tiltsd le ha még nem, illetve mindig rákérdezre állítsd.
Mindazonáltal van egy progi amivel meg tudod nézni, hogy az adott svchost.exe szálat mi futtatja. Mert azok mögött is több dolog állhat. Egy időben a windows update is azt pörgette. -
BlacKSouL
addikt
Igen, 24V az izzó is.
Tehát akkor a következő kérdés, hogy baszkódjunk-e mi a házi buher stabilizálóval, alkatrészekből, vagy keressünk neten, ittott valami készen kaphatót?
Mert amúgy van ám hirtelen előkapható villanyszerelő a társaság körül, de rá már csak a tevékeny részét bíznánk. Egyébként viszont szeretünk barkácsolni, buherálni. -
BlacKSouL
addikt
99% hogy egyen.
Azonban már nem vagyok róla meggyőződve, ahogy arról sem, hogy ami nekünk kell, az 24V -e, vagy más.
Garázskapu felhúzó motorban lenne ugyanis átalakítva a világítás, mert a gyárilag bele szerelt izzó kb. glimmlámpa fényerejű...
Na most új problémám, hogy attól, hogy a motor maga DC24V, nem biztos, hogy az izzó is. De nem nálam van, úgyhogy majd pontosíttatom az illetővel. Aztán visszatérek.Mindentől függetlenül: ha mondjuk DC 24V-ot kap az izzó is, akkor hogyan tovább? Mert gyakorlatilag lesz 2 db vezetékünk, amit valahonnan az eredeti izzófoglalatból kiforrasztunk, és abból kéne kiindulni. Akkor kap delejt, ha a motor működik, vagyis felhúz vagy leereszt. Stabilizált tápot ha megemlítem, akkor lesz hümmögés, mert eredetileg 2 ujj között megcsippenthető alkatrészekről álmodott az illető.
De ha stabilizálni kell, akkor afelé megyünk. -
BlacKSouL
addikt
Villámkérdés elektrósoknak.
Ha nem melóban lennék, nekiállnék rendesen, de most csak rákérdezni van időm.
Adott egy 24V-os hálózat (táp), illetve 4 db, egyenként 12V-os, egyenáramú, 6W-os LED-es fénykeltő egység (gyárilag gépjárműbe szánt).
Kérdés: kell-e, és ha igen, milyen alkatrészt bekötni és hogyan, ha szeretnénk normális módban működésre bírni a LED-eket? Mind a 4 LED-et be kell kötni, és (egyelőre) nem tudjuk, hogy a tápegység egyen- vagy váltó.
Köszöntem. -
BlacKSouL
addikt
igazi wasabiról jut eszembe, tegnap este* sushi volt a vacsora, exkollégánál toltunk vagy 20 tekercset, nopersze voltunk rá vagy 10-en, de kicsi maradt még mára is, úgyhogy a reggeli is az lett. (miközben főztem a palócgulyást a bográcsban, pálcikáztam a japán szushit, meg villáztam mellé a magyar szushit [szalonnabőr kipattogva a saját zsírban a bogrács alján "összekancsarodva"...] ) A wasabit a többség megkönnyezte, de valahogy nekem a szokottnál kevésbé volt bajos, lehet, hogy az allergiám miatt...
szójaszószt teriyakival kevertük, nem mondom, hogy rosszabb, mert finom úgy is, de az igazi ízvilág nekem a natúr szójával áll össze.no ez van, ha japán cégtől összejövünk exkollégák.
* sszameg, tegnapelőtt este..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Az nem leszarja aki céges kocsival és/vagy audikúhéttel, béemvéikszhattal rongyol keresztül akármin? Mert aki tudna tenni ilyenekkel jár, akit meg zavar, az meg nem.
Mindazonáltal országúton (60-70-90-110-es korlátok) a Civic is 5 alá bemegy 2 emberrel+csomaggal. egynyóc benzin.
Cserébe mondjuk 10k alatt elnyel 7-8 deci olajat, nade 3000 Ft-nyi olaj 10k km-re kicsit gazdaságosabb, mint 1l/100 km-el több fogyasztás (aszondjahogy az 100km-re 1 liter, 1000-re 10 liter, 10k-re 100 liter. mondjuk 380 Ft-os benzinnél 38000 Ft. Igen, asszem az olajfogyás a gazdaságosabb) -
BlacKSouL
addikt
Az úgy van, hogy ...
amúgy lehet, hogy az vagyok
Szóval amikor épp nincs vele bajom, akkor halasztgatom, amikor meg van, akkor meg fogadkozom. De május óta szeretnék 2 egymás utáni olyan napot, amikor semmi dolgom nincs, sehova nem kell menni, sehova nem hívnak, nincs valami összejövetel, nincs nyaralás, nincs semmi ami miatt ne kéne agyalnom. Mert tök jó, hogy szinte sosem unatkozom, és maximum egy fél napot vagyok csak otthon úgy, hogy csak üldögélek(és akkor sem), mert unatkozni is utálok. De most valahogy nagyon összejött minden, és azért hogy minden pörögjön, kénytelen voltam a saját egészségem rovására áldozni.
Rendbe kéne rakni ezt a sörsokkal már nem megoldható követ, el kéne menni fogorvos barátomhoz, akinek már számtalan beteget küldtem, és mind megelégedetten távozott, csak én nem voltam még nála. Lenne még 1 harmadik egészségügyi akcióm, amin túl kéne esni, szerintem 5 éve nem vettek vért vagy vizeletet, az se ártana időnként, egy teljes kivizsgálás. Illetve illene valamit mozognom is, bár pont szembemennék saját elméletemmel, hogy ősszel/télen nem lehet normálisan fogyni. Viszont muszáj lesz.
Ahhoz is hozzá vagyok szokva, hogy a munkahelyről bármikor is eljönni emberiség elleni vétek (táppénz, szabadság, stb.), mert az előző helyen ezt mindig szankcionálták, és 6 év alatt belémrögzült, hogy amíg nem a földön fetreng az ember, addig tud dolgozni, és kell is és bemegy és szarik magára meg minden másra. Új helyen már nem ez van, de itt is kiesés ha az ember nem jön be 1 vagy 2 napot. Suli miatt amúgyis szűkek a lehetőségeim, az viszi a szabadságot.Szóval meg tudom magyarázni, de nemtom még kinek meg mit.
Pedig maszek URH vasárnap délelőtt van, még erre se lehet fogni. -
BlacKSouL
addikt
Az igen vidám, hogy amikor a vesekövem fordul egyet, akkor fél napig majd szétpattan a hátam és a hasam ahova kisugárzik, még úgy is, hogy igyekszem nem feszíteni a tájékot, és kényelmesen ülni, meg inkább állni, és akkor az allergiám miatt egyszercsak rámtör a tüsszögés, és már abban a másfél másodpercben tudom, hogy meg fogok őrülni, és akkor 3-4 érfalfeszegető tüsszentés, majd egy percig csendben folyik a könnyem és megpróbálok ismét levegőt venni...
Sosem akartam tudni, de el tudom képzelni milyen lehet, mikor egy dárdával átszúrnak valakit hátulról, hogy elöl jön ki. Ilyen. -
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
azt megtanulni 1 hónap
apróságokon ne akadj fenn -
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Hát kéne...kb. 5 volt osztálytársam már ott van. Alcaidesában. Szar hely, mondják ők is

-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
pirított grízt fosás ellen
hát pulóverben fáztam a 7 órai sétámkor...klíma szezoncserén túl, felkészülve várja a fűtést. ami ahogy látom már nyakunkon.
Amúgy újfent rájöttem, hogy gyűlölöm a hideget, az esőt, az őszt, a telet, és ez a mostani nyár olyan volt nekem, mintha hájjal kenegetnének. de sajna vége. jön a depressziós időszakom -
BlacKSouL
addikt
flying skunk farm webkamera nincs fent véletlenül flash mentes kivitelben valahol?

-
BlacKSouL
addikt
válasz
lorcsi
üzenetére
Amíg nagyon durván nem tör rám (napközben megállíthatatlan tüsszögés, szemkönnyezés, viszketés, orrfolyás, torokkaparás), addig igyekszem megmaradni a minimális orrspray mellett, hogy ne gyógyszerezzem magam fölöslegesen, azt meg általában szintén napközben fújkálom, mert ha este fújom be, akkor nagyon csúnyán kiszárad az orrnyálkahártyám, képes még vérezni is, és olyan égetős lesz, mint elmondások alapján a kokósoknak.
Ha már nem segít, akkor van egy gyógyszerem, nem emlékszem a nevére, de az még sajnos az álmosító fajta. Viszont hatásos. Mondjuk ha már beveszem, akkor igyekszem délután, hogy estére nyugodtan álmosítson.
A tengeri sóst még nem próbáltam, de majd veszek akkor egyet, és megpróbálom.
-
BlacKSouL
addikt
Majd flakonnal kipróbálom, mert a poharat leverném
De ha álmomban jön elő, akkor ilyen félelmetes állapotban ha végre felébredek, már majdnem mindegy, hogy a szobában keresgélem a vizet, vagy kimegyek érte a konyhába. Legalább jobban kiverődök, és lenyugszom. Utána simán visszaalszom még, bár ez is 6:00 körül volt, és 6:45-ig még utána mint a bunda 
-
BlacKSouL
addikt
Allergiás vagyok. Ettől éjszaka bedugul az orrom.
Azt álmodtam ma, hogy teljesen porzósra csontszárazra kiszáradt a szám. De olyan igazi nyeldeklősen, még a nyelvem is nehezen mozgott. Csak hápogtam meg tátogattam mint a hal. Valami nagy üzletközpontban tébláboltam valakikkel, aminek nincs jelentősége, majd nagyon kerestem a próbafülkét, merthogy ott van víz. Az ivókút viszont magasabb volt, mint én, ezért csak nagy nehézségek árán tudtam volna benedvesíteni a szám, de sosem sikerült. Aztán hirtelen otthon voltam, bementem a konyhába, és ott egy kávéscsészéből próbáltam inni, de hiába öntöttem a számba a vizet, a nyelvem, szám nem lett vizes, a nyelvemmel a vizet forgatva is teljesen száraz maradt minden. Lenyelni nem is tudtam. Ezen annyira elcsodálkoztam, hogy mi lesz most velem, hiába a víz, sosem lesz nedves tőle, és ha mindig ilyen marad, akkor nem sokáig maradok életben, hogy egyszercsak felébredtem.
Úgy ki volt száradva a szám, hogy szinte porzott. Nyelni sem tudtam, és csak azt tudtam, hogy ki kell mennem a konyhába vízért. Kimentem, és egy pohárból (!) vizet vettem a számba. Feszült várakozással, hogy ugyan nedvesedik-e. De sikerült. A valóságban végre sikerült innom és úgy élveztem, hogy vizes lesz a nyelvem, hogy csak na.
De azért ez elég durva kivetülése/(vagy bevetülése) a valóságnak. Meg az is, hogy így kiszáradok, és nem termelődik nyál sem. -
-
BlacKSouL
addikt
idokep.hu -val mi pék fasza történt?
höhö, már semmi, de az előbb valami nginx debiant dobált csak fel...

-
BlacKSouL
addikt
Aki USÁban él/lakik, az véleménye szerint ezt a terméket Magyarországra hogyan lehetne kisebb vagyon elköltése nélkül eljuttatni? Mondjuk szeptember 25-ig bezárólag.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Nekem gyerekkoromban az vált be - mikor már a széntablettát is csak vízben oldott szénporként láttattam viszont odalent - akkor csináltattam nagyanyámmal pirított grízt. Egy kisebb lábasnyit. Azt nagyon kevéske cukorral meghintettem, és bekanalaztam belőle úgy jólesően. Az aztán megfogta. Mondjuk szerettem is úgy magában. Persze ha valami kifejezett fertőzés, akkor az se biztos segít, de normál esetben a gríz szemkidüllesztős játékot okoz, tehát biztos van hatása.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus
üzenetére
A munka el van végezve, a fennmaradó időben gondolkodhatok bármin.
Inkább gondolkodjak multi marketingstratégiákon, hogy esetleg a konklúziót majd hasznosítsam, mint azon, hogy 7 napos tengerparti nyaralásból nettó 1,5 nap sütött a nap, a többi eső meg hideg meg felhő...
Attól, hogy valami nem érint testközelből, még érdekelhet. -
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
De mielőtt lemennénk a legaljáig: igen, vissza kellett utasítaniuk azt, hogy a másik fél kezdeményezését fogadják el, nem lehetnek másodikok. Ez egyértelmű. A kérdés az, hogy miért ilyen gyenge a válasz, mikor ezer lehetőségük lett volna valóban okosabban vagy kreatívabban válaszolni.
-
BlacKSouL
addikt
Ez a sztori megvan? Érdemes megnézni a kommenteket face-en.
Namost érdemes elgondolkodni azon is, hogy mi áll a háttérben. Hogy ne csak az egyszeri ember (a fogyasztó) szemével vizsgáljuk a dolgokat. Mert túl egyszerűnek tűnik csak simán azt mondani, hogy OK, most a BK szimpatikus lett az emberek szemében, a MD meg nem. Nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen cég ne gondolta volna végig, hogy kb. ezek és ilyen kommentek ezrei fognak érkezni, és mi lehet az ok ami miatt mégis kiadták ezt a választ ebben a formában. Egy ilyen gigamulti vállalati marketingstratégiai elemzést meghallgatnék.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Így van.
Na és láttatok-e delfint?
Vagy skorpiót? -
BlacKSouL
addikt
Namost 17 fokban szakadó esőben mit lehet csinalni a tengerparton a strandon?
Éjszaka itt olyan eső volt, hogy 1 méterre nem lehetett látni. Most meg csak hideg van és esik.
Az a baj, hogy ezt otthon is meg tudom tenni ingyen de ezért legalább fizettünk. És egy álló hétig.
Remélem soha többé nem áll el és senki nem látja többé a napot soha ezen a kibaszott földön -
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ha tényleg ott vagytok, nézzétek meg a delfinek vonulását naplemente után a félsziget csúcsánál a világítótoronytól. Ha szembe állsz Novigraddal, akkor bal kéz felől jönnek, befelé az öbölbe, a Mirna torkolatához.
Na mi néha a félsziget átellenes déli oldalán szoktunk lenni. Ott van 2 apartmanháznyi magyar, garantáltan. Kicsit vadabb a part, de nekem jobban tetszik, mint az északi. 1-2 alkalommal átmentünk oda is strandra, de nem jött be annyira. A félsziget gerincén van egy kis erdő, kis gyalogutakkal, ott töméntelen mennyiségű nyúl, meg mókus szokott futkosni, azok is főleg sötétedés kezdetén.Akkor gyanítom holnap jöttök haza. Mi meg majd megyünk szembe.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Jövőre azt csinálom, hogy jó pénzért előre elárulom, hogy ÉN mikor megyek nyaralni, és még sokkal több pénzért hajlandó leszek áttenni máskorra
Csak az első 3 licitálónak.
Aki meg beszól, annak kitudom mikor utazik, és jól odamegyek![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
A 26-29 fokkal ki lennék békülve, bár vicces dolog, hogy egy 3 hetes 35 fokos kánikulából mennénk le a mediterránabb vidékre hűsölni
Csak az eső, meg a jósolt viharok idegelnek fel. Mert úgy már nem olyan hangulatos a városnézés.
Egy barlangi túrát tervbe vettem, Baredine cseppkőbarlang. De azért bízom benne, hogy azért néha hanyatt tudunk feküdni a parton esernyő és viharkabát nélkül is. Meg lesz két tengerújonc, meghatározó élmény az első találkozás, és csak kellemesebb amikor szép kék, tiszta, átlátszó, meleg, mint amikor ordas hullámok zúzzák apróra a parti sziklákat köddé robbanva szét, és szürkéssötét a víz. -
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
A város lemaradt, de a tendencia a szokásos...16-i indulás oda.
Eddig csak 1 napra jeleztek vihart, meg egyre esőt, de most már 3-4 napos heves viharok...sikerült megint eltalálni. Tavaly az év esőzését töltöttem el a Balaton parton. Kutya ez. 2 év alatt 2x jutok el "nyaralni". Ennyit tudok a szabadságból erre fordítani. Tavaly a Balaton mellett ültünk 14 fokban esőben, idén meg Isztriára megyek le ugyanezért.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Tizennyóc alatt ne kattintsunk
Még nem, de azt mondd meg nekem, hogy miért kell a_képeken ilyen unott flegma "kurvaanyádfejjel" lenniük a modelleknek? Ez így ellenszenves. Hiába mutat amúgy valami használhatót, ezzel a fejjel engem taszít. Egy kevésbé dekoratív, de mosolygó csaj nálam sokkal nyerőbb. De biztos én vagyok ufó
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Neee

-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
De ez rossz 21 fok. Olyan gőz van, mint a szaunában.
Most kimentem, 24, de alig kapni levegőt. Mintha fulladnál. -
BlacKSouL
addikt
válasz
bobsys
üzenetére
Én nem tudom, én hónapok óta 6 vagy kevesebb órát alszom, mi a módszer, hogy megnöveljem 8 órára?
Amúgy típusfüggő. Én szeretek éjszakázni, de kelni meg muszáj. Viszont ha korán fekszem, 1-2 órát forgok csak.
Reggel 9-ig mosott kaka vagyok, aztán délután fél 2-ig pörgés, utána 1 óra kóma, aztán fél 4-től megint pörgés este 11-ig. -
BlacKSouL
addikt
Ahogy a cikk is írja, helyzete válogatja, hogy mi a jó megoldás. Adott távon lassulva gurulni, vagy kigurulva lassulni. Sebesség, emelkedő/lejtő és távolságfüggő. Intelligens sofőr kell hozzá, és nem lesz fogyasztásbaszósság. Adott pillanatban a legjobb, optimális megoldás megtalálása. Aki kicsit is ésszerűen gondolkodik, az úgy is így csinálja. Aki meg leszarom minden ilyen téren, az meg úgyis gáz-fék üzemmódban megy padló.
Mindazonáltal asszem én is ésszel vezethetek, ha a fogyasztás igen kellemes, és a gyári fékbetéteim bőven jó állapotúak 117 000 km után is. A tárcsát meghullámoztattam már sajnos, de vállasodás, kopás nincs. Már 2 szerviznél akarták cserélni, de mikor meglátták (a betéteket), mondták, hogy látják, hogy már cserélve volt, és elég vastagok. Ja, de nem voltak cserélve. Tényleg.Albínóvarnyú! Heejj!
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
Fú melóba holnap de jó leszek mint mosott szar..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ja, így is van, konfigoltam má' egyet mer csak.
[link] Ha má' álom legyen nagy.EQM: én nem bánom ha lefúj

-
BlacKSouL
addikt
Érdekes analógia, mi? Kiderül, hogy olyan sokban nem is különböznek az emberi társadalmi viszonyok az állati közösségektől.
Amúgy valóban a galambokról akartam értekezni. Tehát akkor ezek szerint normális dolog az, hogy az eddigi néhány száz egyedből álló csoportot felváltja egy mesterségesen túletetett, szemmel láthatóan betegeskedő, agresszívebb, kevésbé távolságtartó gyors szaporodású több ezres csoport? Mert akkor nem agyalok rajta, hagyom a francba, és elkönyvelem, hogy valami megint rosszabb lett, mint volt. Legfeljebb rugdosom őket, ha b.sznak odébbsétálni mikor reggel sietnék munkába. -
BlacKSouL
addikt
Más életmód, más hatások. Van aki magának gyűjtögeti az ennivalót, és szinte észrevétlenül beleolvad a környezetébe, van aki meg csak szaporodik és feleszi az egyesek által csak úgy elészórt segélyt aztán meg tőle hangos és vele van tele az utca..
Budapestet példának hoztam, ott fordultam meg gyakrabban ahol a jelenséggel találkoztam akkoriban, amikor itt még nem volt jellemző. Annyira nem volt más mint a balkáni, hogy amikor néha 1-1 tenyésztett galamb leszállt az erkélyen megpihenni, gyűrűtől függetlenül is messziről látni lehetett, hogy nem helyi. Most meg szó szerint egyetlen darab balkánit nem látok, csak ezeket a tömeges sötéteket. Amazoknak amúgy kiszórhattak bármit az utcára, mind a verebek ették fel. Ezek meg... -
BlacKSouL
addikt
Nehéz megfogalmazni a problémámat, és lehet, hogy egyedül is vagyok vele. De még az is lehet, hogy akad itt szakértő akiről nem is tudtuk.
Szóval van a galamb. Mint rendszertani család. A többség ebből a sötétes színes tollú fajtákat ismeri, mint a házigalamb, vagy parlagi galamb. Kevesebb helyen még jellemző a balkáni gerle, ami világosszürke, nyakán feketés éles határvonalú félgyűrűvel. Előbbi nagyobb testű, bumfordi, utóbbi kisebb, kecsesebb, esztétikusabb.
Namost a 80-as 90-es években azt tapasztaltam, hogy míg kishazámban Starjánban jellemzően a balkáni gerle volt jelen, nem kiemelkedő létszámban, de észrevehetően, és jelenlétük pont annyira volt észrevehető/észrevehetetlen, hogy az egyedszám és az életmód miatt tökéletesen megéltek a városban, de nem feltűnően. Mindeközben Bpesten járva folyamatosan elhízott, nagytestű, sokszor beteg, csúnya parlagi galambbal találkoztam, csoportokba verődve, nagy létszámban, egyes helyeket ellepve.
Örültem is, hogy nálunk nem ez a városi csúnya fajta van, hanem a szebbik.Erre kb. 1-2 éve vettem észre, hogy Starjánban is eltűntek a balkánik, miközben egyre több parlagi jelent meg, és a korábbi szép, kecses, kis létszámú állományt felváltották a repülő patkányok. És már itt is a beteg, elhízott, nagytestű, csoportokba verődött parlagik lepik el a tereket.
Nemrég pedig megfigyeltem, hogy tonnaszámra szórják ki nekik emberek a magot, ételt, miegymást, ezek meg százával falják be az erőfeszítés nélkül megszerezhető ételt. Hát persze, hogy úgy szaporodnak, ahogy még sosem. Jelenlétükkel kiszorították a balkáni gerlét, és most már utóbbit nem is látni sajnos a környéken. Pedig azok nem szorultak az etetésre, nem is nagyon szoktak rá az ingyenkajára, nem verődtek tömegbe egy helyen. Persze nem is repdestek százával a szaladgáló gyerekek feje fölött 2 centivel felkavarva a saját szarukat, mert félénkebbek voltak, de hát hagy örüljön a gyerek, etessük ezeket a sötét színűeket amik idejönnek.Közismert tény, hogy a parlagi galamb épületeken fészkel, és arrafelé szarik össze mindent, érdekes mód a fákon fészkelő balkánik esetében nem is lehetett látni galambszart. Abba nem megyek bele, hogy mi is a probléma a galambszar tömeges megjelenésével a házak közt, közterületeken. [link]
Mindenesetre az egyszerű emberek ész nélküli tevékenysége egy kellemes jelenséget undorító állapottá változtatott itt is, ahol eddig még nem volt jellemző. [link]
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Lifttel?
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Fél órája még szakadt az eső, ami hajnalban indult, szóval árvizet hamarabb elhittem volna, mint hőhullámot és kánikulát. Mondjuk a páratartalom minden héten 7-8%-al nő, szóval ha nem irtották volna ki 10-15 éve a hazai erdei gombaállomány 95%-át, akkor most mondhatni szezonja lehetne.
Az amúgy megvan mindenkinek, hogy a 80-as 90-es években ha az ember elment az erdőbe gombát szedni, akkor egy hátizsák, meg 2 szatyor szakadásig volt megpakolva hazafelé, és a nagyobb részét így is otthagyta? Jutott belőle reggelire pörköltnek, őzláb rántva ebédre, a keserű az olajba kisütve sóval, és a maradék be a fagyasztóba.
Aztán jött a gombafelvásárlások időszaka a 90-es évek végén, és ugyanezt a mennyiséget ipari méretekben űzték az emberek, és adták le a felvásárlóknak szárítva kilónként 300-1200 Ft-ért. Persze 10 kiló friss gomba megszárítva kb. fél kiló lett, ezért a kis apró növendék gombákat - amiket korábban ésszerűségből otthagytak és amik a következő napi generációkat adták - ugyanúgy felszedték, majd miután éveken át így spórátlanították a talajt, 4-5 év alatt a gombaállományt majdnem teljesen kiirtották a hazai nagyobb erdőkben, a lakott területek egyre nagyobb környezetében. Így ha a 2000-es évek közepén kiment mondjuk 5 ember, akkor összesen ha 2 kisebb szatyornyit össze tudtak guberálni. A régi klasszikus ismert "lelőhelyek" teljesen elapadtak. Sajnos mi már jó ideje nem járunk ki, így nem tudom most milyen viszonyok uralkodnak, de sajnos emiatt nem is nagyon jutok hozzá igazi rendes gombákhoz, azt a termesztett konzerv- vagy üvegízű műanyagot meg egyenesen utálom amit csiperke néven próbálnak nekem is eladni. -
BlacKSouL
addikt
Azt nem tudom. Majd elő kell terjeszteni. De úgy látom csak én tettem be passzív rezisztenciába.
Azt viszont tudom, hogy kurvahideg lett, ezért pulóvert és vastag cuccokat vettem fel.
Kánikula meg hőségriadó... Meg omega. Apjukf.szátNa mindegy, kezdjük el a pénteket, mert vasárnap estig rengeteg dolog van még.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Úgy, hogy jönnek a vevők, partnerek hívásai, velük kell beszélni, és ha közben üvölt hogy ááááhmmannneehhhmmmaaaffiimmmmhmmoohma cshőőerlídeeerrr, és vonyít azzal a k.rrrrrva trombitájával, akkor ááááááááá beleordítok a kagylóba és kifutok az irodából.
Ezért inkább nincs semmi, még zene sem, ilyen fosch meg pláne. Nincs is hangszóró a gépnél, nincs rádió, semmi.
De . Néha van telefonkonferencia headsettel, és ha azt csutkára felbasz...hangosítják, akkor hallani, általában 2 ember körzetben. De néha több. És akkor ettől agyfaszt kapok, ha 987x megy ugyanaz, amiről a k.rva rádiók se tudnak leszakadni. Ha csak annyiszor 100 Ft-ot kapnék, ahányszor játszák, karibi partokon ülnék hetekig belőle.Hát így
dzsómájlszton é: de sajnos
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
alapvetően a főnökünk, alapvetően nem szoktunk zenét hallgatni, és alapvetően nem hallani ennyire hangosan, de végül megszűnt a kín.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
És mikor visszajött is csak lehalkította, de megy tovább.

Hazamegyek 3 órán keresztül Rammsteint meg Metallicát meg AC/DC-t kell hallgatnom hogy kitisztuljon a fülem meg az agyam, és legyen étvágyam vacsorázni.
Emlékszem, mikor 99-ben felkerültem Pestre, friss egyetemistaként laktunk hárman vidám friss egyetemista fiatal srácok, reggelente keltünk 7 körül, ki előbb ki később, elosztottuk ügyesen a készülődést, aztán surrogtunk le a 86-oshoz, mert Közgáz meg BME egy irányba volt nagyjából.
Na és reggelente a konyhában mindig bekapcsolták a rádiót a többiek, és minden egyes nap, minden egyes áldott vagy átkozott nap reggel 100% bizonyosssággal a készülődés időpontjában hótziher módon lejátszották Shania Twaintől azt az akkori "slágerét", amitől többet kínozva se tudnék mondani, és amikor már 4. hónapja minden héten minimum 5x minden reggel ezzel keltem, mondtam a többieknek, hogy lassan idegrángást kapok már, és nem tudok bemenni egyetemre, mert az agyam széjjelhullott apró darabokra, és a következő 50 évben soha nem akarom azt a számot hallani. Titokban persze ők még azért hallgatták reggelente, aztán újabb 1 hónap múlva feladták, ők sem bírták tovább. -
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Bazmegbazmegááááááááá, hogy kolléga meg benyomja végtelenítve és elmegy mítingelni 40 percre áááááááá
Hát ember nincs aki ezt kibírja 40 percig végtelenítve megállás nélkül ááááááááá

Nem akarok se trombitát, se szaxofont, se semmi fúvós vagy szívós hangszert soha többé életemben hallani !!! áááááááááááá
se kappanhangú melegnégert vonyítani hallani soha többé, bocsi Jacko
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Friss! Olvastad már?
Így hogy vasárnap óta kb. 14-15 fok van és csaknem 5 napja esik az eső, a fűtetlen-hűtetlen lakás lement 22 alá. Elgondolkodtam hogy befűtök. Reggel fázott a lábam meg az orrom a takaró alól kilógatva.
Odakint kezdenek megtelni a patakmedrek, és konstans sár- és gilisztaszag van.
Úgyhogy ideje vagyon a nyárnak. Végülis. Nyár van. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Tök vicces az évtizedes helyzet, hogy ugye télen kint mondjuk -10 fok van, lemész a metróalagútba, már ott 20 fok van, csak huzatos, aztán megáll a metró, ömlik ki alóla a 35 fok. Te meg elindulsz lefelé nagykabátban sálban sapkában, mire leérsz, jó esetben leveszed a sapkát sálat, de ha nem gombolsz ki magadon mindent, mire jön a metró, akkor nem csak a hátad, de mindened csatakosra izzad. Hogy aztán kimenve a -10-be f.szán leizzadva rádfagyjon a ruha.
Itt amúgy 15 van, esik.
-
BlacKSouL
addikt
Amúgy már most a hűtőajtót be lehetne zárni, csapot elzárni, függönyt kihúzni.
-
BlacKSouL
addikt
Friss! Olvastad már?
-
BlacKSouL
addikt
Volt nemrég egy macskás videó/animgif/anyámkínja, ahol egy macska egy (Kamov KA-50) távirányítós modellhelikopternek a rotorjait pofozgatja, egyre hevesebben, majd nem észrevéve a mögötte figyelő másik macskát, átvált jobb kézre, és azzal a lendülettel visszakézből pofánveri a másikat, hogy az hátraszaltóval száguld le az asztalról.
Na ezt a büdöséletbe nem találom már 2 hete. Valakinek nincs meg hozzá linkje?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
hááát ,nem, itt arra döglenek, ha az audiáhatból télen -20 fokban is négy leeresztett sötétített ablakon át szól a megyadzsolihazaffeeellééé... úgyhogy ha 10 percen belül legalább 5x végig tudsz úgy dzsalni a főúton, hogy minden sukár gádzsi lássaja verdát, akkor nagy baj má nem lehet.
Errefelé az intelligens púpokat nem szeretik se elől, se hátul, se felül.Ja, és természetesen sétálás közben úgy kell ám lengetni a felsőtestedet, közben két kézzel kaszálni alul, mintha rehabos lennél, és 3 ember szélességben menni a járdán, de miközben neked ez dupla energiába kerülne, mások erre születnek.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nekem is volt olyan, hogy egy aktuális hugyosra játszott "slágert" meghallván egymás után 3 különböző adóra kapcsolva, sorba mindig az volt a következő 3 szám valamelyike. Borzalom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
megkonzultáljuk még a főkolompossal, aztán választunk. Valószínűleg valamelyik belvároshoz közeli, vagy azzal az origóval viszonylag kisebb sugarú körben próbálkozunk, de persze ez nem szentírás.