- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Aktív témák
-
erdey_a
addikt
Tévedés...
Már miért lenne a kettő egy. Bevallom férfiasan, azért ez a dolog még egy satírozásra váró fehér folt a tudásom mezején, de szerintem a mikulásnak van vallási vonatkozása, míg ugyanezt a télapóról nem lehet (szerintem) elmondani.
Ismereteim szerint a télapó a karácsonyhoz mint szeretet ünnepe (nem mint vallási ünnep) köthető.
Van viszont egy képzavar, hisz a télapó és a mikulás is ugyanúgy öltözködik...
Nincs valakinek egy jó linkje a témáról???
Szerk: ÁÁÁÁ Megvan! Mifelénk összemosódott a két figura. Pedig ha belegondolunk (lásd milkacsoki) akkor a mikulás papnak (bíborosnak??) van ábrázolva, míg a télapó télapónak (kövér, szakállas figura).
[Szerkesztve] -
erdey_a
addikt
Na ez a jézuskázás a halálom...
Sokkal keresztényebb gondolkodású országokban sem mondják - csak nálunk - hogy karácsonykor jön a jézuska.
Szerintem a Télapó, Szántá Kláusz, Gyedmaróz, Vejnáhcmánn sokkal szerethetőbb figura.
Nem véletlen, hogy az összes múvi ezt dolgozza fel.
Valahogy nem szimpi nekem, hogy egy kis csecsemő mászkál a hidegben, nagy ajándékokat cipelve -
Kidus
őstag
Arra pl mikor a tündérekről mesélnek a szülők mesekönyvből ( nem tv ). Én kisgyerekként elhittem, hogy tündérek, manók, törpök, meg a Mikulás is mind vannak, vagy lehetnek csak senki nem tudja. Nem okozott lelki törést, mikor kiderült, hogy csak szép mese
ps.: ne gonoszkodj -
rii
nagyúr
Ha lesz gyereked, és nem akarsz neki mikulást tartani, akkor is te jársz rosszabbul, és Ő, mert az egész világ zsongani fog a hull a pelyhestől, Ő meg azt hallja otthon, hogy akit várnak, az nincs, és a korosztáylában (2-5 év) illúzió-, közösségromboló, lázadó lesz, akit lehet emmiatt kirekesztenek társai, rossz szemmel néz rá az ovónéni. Ez csak egy nagyon szélsőséges, durva feltételezés.
-
ladybug
őstag
Sajnálom, hogy így érzed. Pedig egy csodálatos dolgonak tartom, hogy az ünnepi figurák milyen misztikumként élnek a gyerekben. Szerintem a tudatosulás, hogy létezik nem elbizonytalanítja vagy keserűvé teszi őket, hanem tapasztalttá, éretté. Én is átmentem ezen, sőt sok ezer/milió gyerek átélte ezt. Ez az élet rendje. És nem éreztem átverésnek, nem éltem meg ilyen negatívumként.
Ha majd meglátod a gyermeked szemében azt a csillogást, akkor érted meg Te is azt, hogy milyen jó is volt ezt gyerekként megélni.
A karácsonyt mi egyébként már kicsit másképp ''üljük'', mint gyerekként A fát együtt díszítjük fel. És nagyon örül, mert már 1 éves kora óta ő csinálhatja ezt. Az ajándék pedig v.hogy odakerül a fa alá.És még sosem kérdezte, hogy miért, hogyan. Egyszerűen így természetes neki.
#4528: Ha rákérdez nem fogok neki hazudni, mert az tényleg mocsok dolog. De amíg neki elég az, hogy ebben a tudatban éljen, addig ebben hagyom meg.
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
Szerintem a gyerekek többet nyernek egy ilyen élménnyel, mint amit veszítenek vele. Egy bizonyos kortól kezdve elkezdik sejteni, hogy valami nincs rendben. De addig is meg kell nekik hagyni ezt a megfoghatatlan, elérhetetlen misztikumot, ezt a ködös fátylat, amit majd az idő lebbent fel.
bobsys: jut eszembe: ''Mikulás alkalmából'' ma is sok piros csomagot fognak kiosztani a nagyarcú virsliszájú parkolóőrök. De nem hiszem, hogy ezen a napon jobban örülnénk neki, mint bármikor máskor.
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
Szerintem ez nem hazugság és a gyerekek 98%-a folyamatában jön rá, és elpirul, hogy Ő ezt elhitte, továbbá ezzel a felfedeztéssel úgy érzi, közelebb került a hőn áhított felnőttek világához.
Az sokkal inkább hazugság, mikor azt mondják, hogy
- ne igyál sok vizet, mert béka nő a hasadba
- ne tüzeskedj, mert bepisilsz
- ha meg akarsz tanulni fütyülni, sok répát kell enned
szerk.: nem kaptam virgácsot ....csak két csokimiki várt reggel az asztalomon. Huh, szegény mikulást nehéz volt lefizetni, de hát Ő is csak ember ...
[Szerkesztve] -
tiv83us
veterán
Szerintem ez egyaltalan nem atveres, hanem inkabb arrol szol, hogy oromet, boldogsagot okozol a gyerekednek.
Ezt igy elegdurva szerintem, ''atveresnek'' titulalni.
tildy: nem,nem,nem. Most hulyen hangzana ha azt mondanam, hogy majd megerted, ha gyereked lesz, mivel nekem sincs. De akkor is mondom; majd megerted ha gyereked lesz -
parandroid
félisten
Nálunk a kisváros két iskolája előtti gyalogátkelőkhöz nagyon odasszokott újabban a trafi. Az egyik mellett egyrakáson ott van a középiskola és az óvoda is. Toleranciahatár nélkül mérnek, azaz 55-ért már szabálysértési bírság jár. Érdekes módon csak az reklamál, akit elkapnak, azok közül akinek van iskolás korú gyereke, még az se mindig. Akivel eddig beszéltem, mindenki egyetértett velem abban, hogy ez tök jó ötlet.
Ja, és nem éjjel 2-kor mérnek, hanem ténylegesen iskolaidőben (7 és 5 között bármikor).
Egyébként ezeknél a gyalogátkelőhelyeknél reggelente zöldmellényes felsősök állnak egy tárcsával. Néha van mellettük egy-egy egyenruhás rendőr is.
p -
-
Kidus
őstag
Én még csak kutyagázolást láttam közelről. Kiugrott szerencsétlen, és az első autó elütötte, a másik meg átment rajta. Nekem kellett lehúzni az útról, közben a gazdája zokogott, hogy segítsek rajta, de már nem lehetett. Akkoriban még állatorvosnál dolgoztam, ezt tudták is rólam, megpróbáltam úgy tenni, mintha megpróbálhatnék rajta segíteni, pedig tudtam, hogy már reménytelen. Szörnyű volt látni a nő arcát, és a többi emberét, akik körülálltak. Miután vége lett, és hazamentem, nagyon kiborultam.
És ez az eset ''csak'' egy kutya volt. Nem lehet könnyű feldolgozni egy olyan balesetet, ahol látsz egy embert meghalni
Talán ha kisírod magad, segít, aztán próbálj meg megnyugodni, és nem gondolni rá.
Sajnos balesetek mindig voltak/lesznek, ez ellen nem lehet tenni. Csak annyit tudsz, hogy betartod a szabályokat, esetleg mások figyelmét is felhívod erre. Így kevesebb eséllyel történik veled ilyesmi. -
tiv61us
őstag
tudod Tildy en mindig utaltam ezeket a HMCS-ket, nyomjak a gazt esz nelkul
en is lattam mar esetet..
meg en is mentem mar jobban mint kellett volna,pl. mikor a gyerekem karambolozott parhonapja, akkor ugy suhantam mint a szel, bar azt hiszem akkor is figyeltem a reszletekre, mondjuk 27 eve vezetek..
lekopogom, baj nelkul
en jatekszabalynak tartom a KRESZ-t/tessek fenntartassal kezelni ezen hasonalatot/ es a Ki nevet a vegen-ben is betartom...
-
Hmm ''adod itt a jobbnál jobb ötletek'' akkor majd kérem a részem
Ha mást nem is legalább 1 tábla csokit.
Már nem akarom sokáig húzni ezt a témát, de az előtőből még lemaradt a Rejtő, azon még túl leszel és akkot nem fognak lehúzni különböző ''pénzügyi szakemberek''. A gépészettel meg majd betársul az ''urad'' (és parancsolód) .
[Szerkesztve] -
Ja ezt nam írtad, hogy merre mész tovább. (de amúgy nálad sose lehet tudni, még a végén végig járod az összes BMF kart
) Bocsesz.
Elvégzed még a Bánkit és utánna megtervezed a garázsod, ahol az autódba beépíted a Tildy felismerő rendszert, hogy más nehogy elvigye az autódat.És akkor már csak a Keleti van hátra, ami után teljesen új belsőkárpit kollekciód dobsz a piacra.
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
''..... Hát próbáld ki......''
persze .. komolyan mondom szarrá égne a fejem a pénztáros lyányok előtt ....nem élném túl .... bár a kerékpárosok gyantázzák a lábukat a minél kisebb légellenállás érdekében. Egy szakállas ismerősöm mesélte régebben, hogy az erős szél majd letépi a fejét, mikor belefogóckodik a szakálba ....
-
divot
veterán
Akkor még adalékként annyi a fodrászom jelleméhez, hogy el akarta adni hőn szeretett, régi Fiat Puntoját, ezért elvitte egy autókereskedőhöz. A faszi meg a szokásos stílusban nekiállt lehúzni a gépet, hogy itt kopott, meg ott rozsdás, meg ócskavas, kicsit még rugdosta is a kasztnit, erre a fodrász elkezdett kiabálni vele, hogy ne bántsa a drágaszágot, majd bepattant a Puntoba, és felháborodva elhajtott.
-
divot
veterán
Tudom ajánlani a fodrászomat, nem kér sokat, viszont profi, minden évben jár továbbképzésekre, és amolyan magadfajta, picit elvont csajszi. Én nagyon bírom, jó fej figura, engem is egész jól kitalált (a vélemény nem az enyém
)
És nem csinál olyan frizurát, ami nem állna jól a delikvensnek - egyszer elhajtott egy vállalkozónét, mert valami csigafürtöcskés izét akart a fejére varázsoltatni, pedig kész röhej lett volna úgy.
[Szerkesztve] -
Kidus
őstag
''Fodrásszal azóta szkeptikus vagyok, mióta anyám 6 évesen... ''
Ahh ne kezdd már megint
Vannak nagyon jó fodrászok, ezen belül pedig kifizethetők is. Elmondod mit akarsz, és mást nem engedsz.
Nehogymár ennyi idősen azért ne menj még mindig fodrászhoz, mert egyszer régen, amikor ..... -
rii
nagyúr
aztatat írják, hogy csak természetes, sztem igéretesen hangzik ....
hatékonyan és természetesen állítja meg a nem kívánt szõr növekedését enzim-technológia segítségével.
E termék 16 hét alatt megváltoztatja a szõrtüszõ szerkezetét, az erõs, sötét szõrzet gyengébbé, kisebbé, finomabbá válik, és végül olyanná alakul, mint kisbaba korban. Ezt követõen a szõr végül teljesen eltûnik. [link]
ui.: bár egyes nőknek a szőrös férfiak tetszenek, pont a férfias-jelleg miatt
[Szerkesztve] -
pussy_cat
tag
Szerintem jó téma! Nem ment az sehova!
Azt azért gyantánál, lézernél, és egyéb epilálós szőrtelenítésnél nem árt tudni, hogy könnyen a bőr alá nő a szőr! Luppa szivaccsal ajánlott fürdésnél megdörzsölni az epilált felületet, és aloevera kivonatot tartalmazó kenőccsel bekenni. Borotvával ne essen senki magának, dzsungel a vége, úgy besűrűsödik, megerősödik a szőr, hogy még a gyanta is visít tőlle... -
Thulcandra
senior tag
Bikinivonal uraknak? dzsízusz krájzt!!!
Na jó, azthiszem én és v.melyik b.nőm még ma este csupaszra gyantázzuk egymást, még a nagylábujjamról meg az orromból is kitépjük a szőrt, aztán hatalmasat szeretkezünk egy kád olajban. Végre megtudom milyen lehetett Keanu Reevesnek hemperegni abba a kád takonyban a matrixban. -
rii
nagyúr
''.........A lézerrel kezelt szőrszálak évekig nem nőnek vissza!''........
[link]
ha egy oldal azt írj amgaáról, hogy soah, akkor talán elhizsem azt, hogy évekig nem nő vissza ...
de ha egy oldal annyit beismer nagáról, hogy évekig tart csak a hatása, akkor egy fél évet sem adok nekik .....
ui.: egyesek igényes téma után kiáltottak, még korábban ....
[Szerkesztve] -
tiv83us
veterán
''A rossz példa meg igencsak rányomja a bélyegét az ember gondolkodására.''
Ne a rossz peldakat nezd, hanem inkabb azt, hogy te erzed-e, hogy neked mi a jo es hogy te kepes lennel-e egy eletet valaki mellett leelni, anelkul hogy balhekkal tellnenek a napjaid. Persze balhek meg a legharmonikusabb kapcsolatban is elofrdulnak, de ezt nektek kell erezni, hogy mennyire tudjatok megbeszelni, kezelni a gondjaitokat. Persze ezekbol az a jo, ha minnel kevesebb van. Inkabb arra kell koncentralni, hogy mi minden jot tudtok egyutt csinalni, mivel,hogy,mikor tudnatok egymasnak oromet szerezni es akkor gond nem lehet.
Ha meg mar peldakat figyelsz, akkor mindig a jo peldat vedd alapul
ReJim: a fiatalon elkezdett szekszualis elettel nincs baj, csakhat ahhoz esz meg felelossegtudat sem art.../Ami a fenti parbeszedbol siman lejon, hogy abszolut nincs/.
-
Kidus
őstag
Az emberek változása nem ( csak ) korfüggő, és nem általánosítható.
Ahogy a kapcsolatok sem, a hozzáállás sem, és semmi sem.
Attól még, hogy te inkább negatív példákkal találkoztál, nem biztos, hogy tényleg ez a jellemző.
A meggondolatlanság, és hirtelen beleugrás szokott inkább hiba lenni, ez sem korfüggő
Vagy a kényszer, ami szintén nem korfüggő. -
parandroid
félisten
Hát igen. A párkapcsolat mindig intellektus kérdése is. Hogy fel tudja-e valaki fogni, hogy ez most jó-e neki, kell-e neki, vagy csak most mókásnak tűnik, és majd meglátjuk. Felelősségteljes gondolkodás híján 40 évesen is ugyanakkora baromság belevágni egy párkapcsolatba.
p -
faster
nagyúr
Én találkoztam már ilyennel életbiztosítós formában is. Hihetelenül gagyi volt az egész, mutatott egy képeskönyvet, aminek a baloldalán mindig valami negatív kép volt (szakadt kocsi, lepukkant ház stb...) fekete fehérben, jobboldal ugyanennek az ellentetje színesben, és ezt végig kellett néznem.
Persze ezt a sok szépet mind az életbiztosításnak köszönhetik a színes képen szereplők. És a végén még nekem kellett jellemezni a bemutatót, mik voltak a gyenge pontjai, meg az erősségei.
Na mindegy, a lényeg, hogy a végén kellett mondanom 7 nevet és telefonszámot, hogy legalább ők is értsüljenek a ''hihetelenül kedvező'' ajánlatról, és engem is még felhívott párszor. Egyébként, ha esetleg komolyan gondolkodol egy ilyenben, akkor sem szabad az első ajánlatnak beugrani, biztosítóból rengeteg van már.
Szóval legyél óvatos, ne írj alá elsőre semmit, és legyen lemerülve a mobilod, fejből pedig ne emlékezz senki telefonszámára.
Elment rá vagy másfél óra, tényleg nagyon dühös voltam magamra, hogy ennyi idő ráment.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
NAmeg álljunk pozitívan a dolgokhoz, hátha mégsem ilyesmiről van szó....
Figy, aki használható dolgot akar neked eladni, az minimum azt megmondja, mi az.
Ez meg: ''szeretnék e boldogabban, jobban, és egészségesebben élni'' - ez nem kérdés, ki ne szeretne? Én egyébként nemet mondtam volna.Mármint, hogy ''nem szeretnék, elég boldog vagyok'', csak hogy lássam, ebből mit hoz ki...
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
felhívott egy nő, hogy szeretne nekem ajánlani valamit...
Ájjáj, MLM szagot érzek. Esetleg életbiztosítás. Persze nem mondta, hogy mi az a valami, ugye?
Megkérdezte szeretnék e boldogabban, jobban, és egészségesebben élniSzerintem Herbalife. Mondtam én, hogy MLM. Azt is mondhatnám, hogy tipikus.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Nem tudom, mi vonzza az embereket, különösen a gyerekeket ilyen játékok felé. Lehet, hogy bennem van a hiba, de egyetlen fps se tudott lekötni. Az olyan játékok inkább, amiben ''mérsékelten'' gondolkodni kellett. Egyszer egy egész napig játszottam a Transport Tycoonnal, máskor meg a Contraptions mellől nem tudtam felállni...
-
VladimirR
nagyúr
hehe, eloszor nem neztem, hogy melyik post-ra valaszoltal, csak azt, hogy kinek, s elegge meglepodtem, hogy ezt irod:
''Én ezt mindig is tudtam''
erre:
''Ő egy Isten, mindenki őt imádja...''
no nem azert, mert ez nem igy van, hanem azert, mert tudom, hogy ez a beiras Teged zavar
p.s.: ;
tiv:
''Mikor mar a tizedik alkalommal majdnemhogy noi balettegyenruhat hoztak nekem...''
hmmm...lehet, hogy tudnak valamit, amit mi nem?]
[Szerkesztve] -
tiv83us
veterán
''Még ilyet, egyszer az a baj, ha jó kedvem van, és poénkodok, meg incselkedem, máskor meg az a baj, ha savanyú a szám. Rajtatok igazodjon ki az ember''
Nem az a baj, hogy jo kedved van, ennek csak orulok. Csak tudd meddig poen a poen.
Tudod, hogy en sem vagyok egy konzervativ es veszem is a lapot, amig tudok rajta nevetni
escie: Ugylatom ahogy illik, siman lenagypofajuztal, inkabb ha lehet nem is valaszolnek. Gondolj amit akarsz. -
brownus
veterán
elnézést kérek, de én még fiatal motoros vagyok itt a ph!-án
megmondom őszintén nem emlékszem.
az aranyos volt amikor a ph segítségével adtam el a cd írómat és amikor találkoztam a sráccal megkérdezte, hogy mióta ph-zom, mondtam, hogy kb. féléve és erre azt mondta, hogy kiscsirke vagy még
Aktív témák
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Rise of the Ronin (PS5)
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen okostelefont vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Autós topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával