Hirdetés
Aktív témák
-
bobsys
veterán
El tudja nekem valaki magyarázni, hogy mi az az RSS és hogyan is működik?
Van ez az xml-es hülyeség. Egszer anno rákattintottam itt a PH főoldalán aztán jött a sok ''hírlevél'' az operában. Hogy lehet kigyilkoloni belőle?
[Szerkesztve]Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
Picit beidegesedtem ma úgyhogy este nagy hirtelen elküldtem 10 helyre a CVmet, hátha lesz belőle valami
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
válasz Happy Jr. #597 üzenetére
munkahelyi baxtatások, ma bent sem voltam, de azért holnap 8kor már biztos sík ideg leszek, jönnek majd a hülyeségekkel (beszéltem az egyik munkatársammal) és nagyon elegem van belőle. Nagyon a földhöz fogok valamit csapkodni.
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
Mai szánalmas.hu híreinket hallják.
Bobsys kollega megbizatása amit holnap délután kettőig véghez kell vinni:
9 darab PI 166Mhz, 32MB EDO ramos gépre feltolni a win2000profot + Office 2000et természetesen cdről (lehet tippelni a várható szintidőt)
Egy teremnyi alkatrészt és gépeket elpakolni és kiselejtezni belőle azt ami nem kell
Cisco routerben rájönni a port forwarding módjára (parancsorból persze)
Nem beugatni senkinek a fegyelmim miattEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
válasz pussy_cat #1385 üzenetére
Szia pussy_cat!
Te mindig tele vagy pozitív energiákkal. Küldjél nekem egy nagy adagot a mai napra meg a fél5kor kezdődő állásinterjúmra (nagyon le kellene innen lépni).
Ez egy értekezletes nap. Nekünk is volt ma. 7től. Csak az a baj, hogy én 7:40re értem be . De mivel most engem pécizett ki a tantestület vezetője ezért jött a szentbeszéd. A baj, hogy ezeken az értekezleten semmi nincs ami rám vonatkozna, mert csak a tanításról meg a tanárokról van szó. Szóval elég rossz a munkakedvem márhetek óta. Jó volt a cég csak kicsit elszállt magával pár ember és ráadásul olyan akit kiskorában elástak a homokozóban, meg a társai mindig megverték, a felesége elnyomja ezért rajtunk éli ki magát (nem csak rólam van szó, pár munkatársamon is látszik a feszültség). Tenni nem tudunk semmit mert a tulajdonos feltétlen bizalmatt szavazott neki, merthogy ő az istenkirályfaszacsávó. Én csak űberstromfűrernek hívom.
Múlt héten elintézte, hogy írásbeli fegyelmi kapjak, mondván nem teljesítettem a munkaköri kötelezettségeimet. Vagyis nem pakoltam szekrényeket. Mert nem tudtam, hogy mint rendszergazda ez is a feladatom.
És még lesz itt harc, mert tananyagot kellene írnom amit nem akarok csinálni. Ugyanis az sem a munkaköri kötelezettségem. Nem mondom hogy nem tudnám megcsinálni, de én az ismerőseimet nem csak fényképen szeretném látni, nem akarok este hazamenni és leülni a gépe elé dolgozni miközben otthon van a családom/barátnő stb. Persze lehet ez neki életcél de nekem nem. Valamint tanulnom kell a fősulira, pl. az analízis I nagyon nem megy.
Jé, nem is tudom mikor írtam ilyen hosszú hsz-tEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
Köszönöm szépen. Este le is írom, hogy hogyan sikerült. Tegnap hazamentem és fater meginterjúvolt. Gyakoroltam ezerrel.
Jogszabályok jók, de az a baj, hogy nekem itt és most nem lehet igazam. Sehogysem. Én nem szeretném tovább gerjeszteni a feszültségeket. Csinálom azt ami a munkám, a lehető legjobb tudásom szerint. Ha nekik ez nem felel meg, akkor sajnálom. Már nem kezdő vok, nem most lettem felvéve, úgy gondolom a tisztelet és a megbecsülés nekem is kijárna. Nem kellene lenéznie engem. Amikor idejöttem természetesen nem tudtam annyit (ő volt a rendszergizda is), de azóta elég sok minden történt. Kirúgni nem biztos, hogy egyből kifognak, mert tanulmányi szerződésem van (kifizettek pár MS kurzust) és amilyen fogtechnikus a tulaj nem akarja hogy kárbavesszen a pénze. Én természetesen kifizetem magamat ha innen lépek.
Az igazsághoz tartozik, hogy természetesen kapok a tananyagér lóvét. 50K-t és 200oldalt kell írnom. Az 250/oldal, egy óra latt 2oldalt írok. 500Ft/óra számlára vagyis 400Ft/óra marad. Mennyi a mekdönciben az órabér 350-400Ft
[Szerkesztve]Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
válasz pussy_cat #1394 üzenetére
Persze, hogy én írom. A téma meg lett határozva és kész (pl. MS ISA szerver). A többit oldjam meg.
Egyszer szerettem volna egy Sony Soundforge jegyzetet megcsinálni tavaly nyáron. Akkor úgy istenesen le lettem ugatva, hogy mit képzelek. Akkor el is mentem a kedvem tőle örökre.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
válasz Rez_Grof #1396 üzenetére
Nem persze. Úgy 3szor annyi egy tanfolyam.
De akkor leírom mik a témák (öveket bekapcsolni):
WinXP/Win2003 telepítés screenshotokkal (ez pite dolog)
Active Directory eszközök a win2003ban: AD telepítés, telephelyek, meghatalmazások, FSMO szerepek, parancssori AD eszközök
Tartományi biztonsági házirend és beállításai
IIS, CA, Routing (RRAS)
IPsec, elektronikus aláírás, recovery console
ISA, Radius szerverEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
válasz Rez_Grof #1404 üzenetére
Ezzel tisztában is vok. Ezért lesz az hogy beszélnem kell velük, hogy nem lesz ez így jó és csinálja meg at aki a másik felét írja. Csak, hogy pont ő a tantestület vezetője akivel ugye nem ápolok jó viszonyt. Na mindegy. Max télleg megyek a mekdöncibe dolgozni.
-
bobsys
veterán
válasz pussy_cat #1407 üzenetére
ezzel én is így vok, pedig azt mondják, hogy a férfiak kevésbé édesszájúak
ezzel szemben én rettentő mennyiségű édességet lennék képes abszorbálni, de megpróbálom magamat visszafogniEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
Igen sajnos pl. az alkoholról nehéz leállni, de a cigi is hasonló. Én pl. a KV-t bármikor meg tudom állni, igazából az ízét és a friss KV illatát szeretem. A cigivel viszont sajnos bajban vok. Azt nem tudom lerakni.
De szvsz emberfüggő a rászokás/leszokás. Mármint ami a cigi, KV, alkohol dolgot illeti. Ismerőseim között nem egy van aki bármikor lerakja a cigit, de van aki KV nélkül nem bír megmozdulni.
A droggal viszont nagyon vigyázni kell. Szerintem elég hamar rá lehet kattanni. Bár itt is van egy (1!) ellenpéldám.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
Pussy_cat köszi a tegnapi virtuális pusszantást . Tegnap nagyon jól sikerült az interjú. Picit több mint fél órás volt az egész. Egyből letegeződtem velük (HR-es, IT csoportvezető) aztán egy laza ismerkedős beszélgetést folytattunk. Elmondtam hol, mit csinálok, fősuli, MCSE végzettségek stb. Ők elmondták mik a feladatok milyen a cégfelépítése stb. Amin lehidaltam az az, hogy egy 150fősa a cég és 20 aza húsz !!! Ms alapú szerverük van. Jelenlegi melóhelyemen 3 darab NT szerver van. De összeségében komoly cégnek tűnt. A fizetési igényemnél nem dobtak hátast, egyszerűen felirták az önéletrajzomra. Egy dolog volt ami feltűnt, hogy szinte végig a csoportvezetővel beszéltem, de közben folyamatosan figyelte a reakcióimat a HR-es csaj (vagy csak simán bejöttem neki ). Lesz még egy forduló ami már szakmai meghallgatás lesz. Vagy adnak vmi feladatot, vagy csak beszélgetün vmi szakmai témáról, eszközökről stb. Szal még nem tudják majd adnak vmit.
-
bobsys
veterán
válasz pussy_cat #1555 üzenetére
Még nem hívtak be. Kb két hét múlva értesítenek, mert addig még jönnek hozzájuk emberkék. A hírdetés is nov 20-a körül jár le.
Ha odamegyek dolgozni meg is kérdezem a HR-st, mert nekem nagyon bejött a hölgy
Loretto: Milyen táncot tanulsz? És mennyiért? Vajon érnek vmit ezek az oktatások? Mert engem is érdekelne a dolog, jó lenne már rendesen megtanulni pár táncot.
-
bobsys
veterán
Compaq bill. rulz.
Érdekesek a hsz. időpontok. Na mindegy
Délután voltam megint állásinterjún. Ez volt a 2ik kör a cégnél. És lesz még egy 3ik is. Eléggé szokatlan számomra ez a sok szortírozó találkozó. Régebben ezt 1 interjú alatt lezavarták. Mondjuk nincs ellenemre, mert így legalább ha valamelyik interejún némi hiányosságot mutatok azt tudom kompenzálni.
Jah, ez a 2ik kör szakmai volt. Adtak egy tesztet. Olyat amik az Ms vizsgákon vannak. És büszkén jelentem 15ből 13kérdésre jól válaszoltam. Utánna egy kötetlen szakmai beszélgetés volt. Cirka 1 óra alatt végeztem. Ami érdekes volt az a vége. Az IT vezető lazán megkérdezte, hogy hogyan érzem magamat meg mi a helyzet mostanában velem. Mi történt az elmúlt másfél hétben (múlt kedden voltam az első interjún).
Ha behívnak a 3ikra akkor itt is lesz teszt de az már gondolom vmi személyiség/pszichológiai lesz, mert a HR vezető lesz bent meg a vezetőségből (tulaj/ügyvezető) valaki aki épp ráér.
ISipi: az utcsó záró hsz. régebbi lesz mint a nyitó
-
-
bobsys
veterán
válasz WilktorD #2858 üzenetére
semmi baj
millió pixelt adnak meg
de ha gondolod akkor írd össze a kérdéseidet és ha találkozom a bratyómmal (max. dobok rá egy emilt) megdobálom vele, hátha tud okosat mondani.
-
bobsys
veterán
válasz WilktorD #2861 üzenetére
Na beszéltem a bátyámmal. Az van, hogy dv technika természetesen modernebb mint a hi8, de mégsem lehet olyan egyszerűen eldönteni a minőséget azon egyszerű oknál fogva, hogy sok tényezőtöl függ.
Fontos, hogy milyen optika van az adott kamerán. Simán elképzelhető, hogy egy hi8as kamera odaver minőságben egy szar optikával rendelkező dv recordert. Ráadásul van a dv kamerák közül is van ami szalagra vesz és van ami lemezre.
A sony mostanában már veszi a hi8as kameráiba az optikát és azok elég jó minőségűek. Azt tudom/tudta javasolni, hogy gyűjts infót róla, de a legjobb az lenne ha ki tudnád próbálni őket valahol. Sztem a nagy márkaboltokban van erre lehetőség. És anno mikor én néztem recordereket nagyon segítőkészek voltak az eladók minden kérdésemre válaszoltak.
A dv kamerák pixelszámából úgy tudsz számolni monitor felbontás szerű adatot, hogy a kamerák általában 4:3 arányban vesznek. Tehát pl 300.000 pixel az 640X480as felbontást jelent.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
Na szép mondhatom. Most lett összetákolva a verdám és egyből azt amortizáljuk mi
Kimegyek érted. Nekem ok így a $. Tudod, hogy nem kérnék plussz lóvét, de ez a hónap most szarul jött össze.
Hányra kellene odaérnem?
A Cisco meg zsír lett. Sztem. 4 nap szenvedés után.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
ha már mindenki jön itt, hogy ilyen-olyan gépsárkányt szeretne én is linkelem az én nagy szerelmemet (angol oldal, hogy az ámerikáji barátaink is értsék ) [link]
-
bobsys
veterán
Hát most nagyon nagyot csalódtam a Prodigyben. Megvettem az új DVDjüket és nem 5.1 rajta a hang hanem csak 2.0 . Szóval van egy eladó 0 napos Prodigy DVD-m ha kell valakinek.
-
bobsys
veterán
válasz (Kolombusz) #3235 üzenetére
tudom csak egy f''+!sz voltam, mert elvártam, hogy egy audio dvdnél 2005 végén alap hogy 5.1ben jelenik meg (lásd Carl Cox koncert)
-
bobsys
veterán
Vagy egy éve találtam egy excel táblát amivel ki lehetett számolni, hogy ennyi meg annyi feles és sör/bor mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből. Nincs ez meg valakinek? A hétvégére kellene
-
bobsys
veterán
ha esetleg erre tudja vki a megoldást akkor megköszönném [link]
-
bobsys
veterán
válasz VladimirR #3905 üzenetére
Van. 2001. évi CVIII. törvény - Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
[link] - 13/A §4-ik bekezdés, 14. §, 17. §Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
És akkor én is keresek egy törvényt. Felsőoktatási törvényben van szerintem. Arra lennék kiváncs, hogy a főiskoláknak a vizsgaidőszakban lerakott vzsgák értékelő lapjait (ami alapján a jegyet kapod) mennyi ideig kell tárolniuk illetve, hogy ez visszakereshető-e vagy ha már bekerült az indexbe, akkor az már kőbe vésett érdemjegy?
-
bobsys
veterán
Elég sokat járok Dunaújvárosba és elég sok kis csajt látunk esténként. Hasonló kinézettel, amit részleteztetek. De ezek csak úgy néznek ki mintha kurvák lennének. Mondhatni szűzkurvák. Lehet mi vagyunk bénák, de Dunaújvárosban eddig egyetlen csajt sem tudunk felszedni (pedig Bp-n és környékén szokott sikerülni). Majd összefossák magukat mikor odaköszönünk pl. a kocsiból.
Nem azt mondom, hogy ha már úgy öltözködik, akkor viselkedjen is úgy, de ne csodálkozzon ha vmi kanosabb csapat nem csak kiszól a kocsiból, hanem be is tuszkolja.
-
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
Mikulás alkalmából felmondtam a melóhelyen
Boldog Mikulást Mindenkinek !Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xbox Elite 2 Core Controller
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Negyed Gamer konfig eladó Asus Rog Maximus Formula 9 + I7-7700T
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest