Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
hogyishívnak?
aktív tag
Szia! Persze , hogy nem gond..
A jelszót régebben tuti az óra áramkör tárolta (ez tartalmaz sram regisztereket is) mint emlitette. A mostani lapokban viszont lenne lehetőség ezt akár eepromba is tárolni ha az alaplap gyártójának ez lenne a fontos. Mivel ezeket kevésbé ismerem ezért nem írtam konkrét választ. A különböző PROM-okra picit visszatérve.
PROM: programozható memória (csak 1 szer nincs lehetőség a megváltoztatására)
EPROM: programozható memória ami törölhető általában ablakon keresztül UV segítségével. (néhány spec verzióba az ablakot nem épitik be ezért nem törölhető és létezik olyan ablak nélküli ami röntgen segítségével törölhető)
EEPROM: programozható memória ami elektromosan is törölhető
Flashrom: az eeprom utódja, pontosan nem tudom mi a különbség de mindkettő írható és olvasható elektromosan és fesz.nélkül megtartja a tartalmát. -
hogyishívnak?
aktív tag
válasz
PeliScan
üzenetére
Az eeprom-hoz nem kell uv. Az elektromosan is törölhető.Az uv az eprom törléséhez szükséges. Az írása elektromosan megoldható általában külső égetőfeszültség segítségével. Ez lehet ablakos vagy ablak nélküli.(eprom létezik ablak nélküli ami röntgennel törölhető változat is,de ez ritka és spec.dolog.) Előfordul olyan eprom is amit nem lehet törölni mert az ablakot nem teszik rá.
-
hogyishívnak?
aktív tag
válasz
PeliScan
üzenetére
Nem biztos. A mai óra áramkörök tartalmazhatnak eeprom ot is. Ott nem sokat ér az ''áramszünet''. Csak a gyártón múlik miben tárolja (sram vagy eeprom) a jelszót. Ha fontosnak tartja a gyártó a biztonságot akkor nem fogja sramba tárolni hanem kitalál más megoldást az esetleges jelszófeloldásra. Az alaplap leírásában benne szokott lenni!
-
hogyishívnak?
aktív tag
Jó látni, hogy mindenki felébredt. :(((
-
hogyishívnak?
aktív tag
Mondtam, nekem nem gond és még azt is megértem , hogy nem vagyunk 1 formák. Mindenki másban hisz, más fontos neki de ezért nem kell másokat ''megváltoztatnia''. Ha valaki ennyire nem ért 1et ennek a napnak a jelentésével azt beszélje meg otthon, mondja el itt is a véleményét 1 szer de megfelelő időben és helyen.Ha meg ezt nem teszi akkor ha azt a szál virágot átadja akkor se mondja közben az illetőnek , hogy de sokba került.1ébként nem is biztos , hogy mindenkinek 100%ig tisztába kell lenni az eredetével, elég ha csak megpróbál picit jobban odafigyelni a másikra amiről soxor az év többi napján megfeledkezünk esestleg.
-
hogyishívnak?
aktív tag
Den: Igen arra gondoltam a Nőnap topic-ban, de nem fontos (legalábis nekem). 1szerüen elszomoritott, hogy emberek ennyire ....... Na mind1 nem vagyunk 1formák, de legalább ne b@sznának minden topicot szét. Részvétem a PH-val kapcsolatos nyügökért ami rátok szakad a moderálásokkal,értetlenkedésekkel.
Üdv:
Aktív témák
- Lenovo Thinkpad P52s, 15,6" FHD IPS kijelző, i7-8650U CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, Quadro P500 VGA, W
- HP ProBook 640 G4, 14" FHD IPS kijelző, I5-8250U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garanci
- HP ProBook 430 G7, 14" FHD IPS kijelző, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garanc
- Dell Latitude 7490, 14" FHD IPS kijelző, i7-8650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD IPS Érintő kijelző, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest