Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
torzo
őstag
válasz
Joker555
üzenetére
Tokinát próbáltam, rendben volt, de nincs benne stabi. A másik kettő is legendásan jó, de jóval drágábbak, viszont stabisak.
A makróhoz rendben van a választás, bármelyikkel jór jársz, és amúgy portréra ez a gyutáv nekem a kedvencem FF-en, de makróval portrézni nem a legjobb választás.
A szuper felbontás miatt nem kevés utómunkád lesz vele, magyarán portréra "túl jók" ezek az optikák.
Persze ha PS bajnok vagy retusálásban, akkor hajrá! -
Big-Lacos
aktív tag
válasz
Joker555
üzenetére
Nekem van Samyang "halszemem"

Igaz, hogy manualis, de elvagyok vele, 8mm-nel mar eleg nagy a melysegelesseg, nem gaz fokuszalni.
Neked Nikon-on, azt hiszem fokusz visszajelzes is lenne, mert azokban ugy tudom van chip.
Annyi penzert jo jatszotarsat talaltam benne, gondolom vannak jobb minoseguek is optikailag, de ahogy irtad kompromisszumok... -
imyourfriend
őstag
válasz
Joker555
üzenetére
Nikon 10.5 mm f/2.8 G ED DX Ez a pontos neve az általad említett optikának mely csak AF és nem AF-S, nincs benne belépített motor szóval manuális lesz az 5200-on szóval ha nem tervezel előbb utóbb belső motoros vázat (lásd D200 D300 D90 D7000), akkor bőven megfelel a samyang 8mm is mely azért jelentősen olcsóbb. Használtam 10,5-ös Nikkort jó ideig viszont autófókusz elkélt nálam. Nem egy ördöngösség használni manuális fókuszt a halszemeknél amúgy.
-
Freddy76
addikt
válasz
Joker555
üzenetére
Ebből max. 17-50/2.8 fog kijönni. Ennek az átfogása kb. megegyezik a 18-55-öddel.
Ellenben a barátod (már elnézést) butaságot mond. A d5200 bírja az ISO 3200-at (kompromisszumokkal talán a 6400-at is), tehát azért nem fogsz szopni 2.8 nélkül. Sokan marha jól elvannak 2.8 nélkül, nem kell fényerőnácinak lenni. Inkább tanuld meg kezelni a Lightroom-ot, fotózz raw-ban, és az iso 6400-as képekből hozz ki jó eredményt.
100 pénzből meg sokmindent vehetsz, de fényerős telezoom-ot nem. De vehetsz 18-105-öt, és egy állványt, 18-105-öt, és egy 50/1.8-at, vagy az említett tamron 17-50/2.8-at.
-
Freddy76
addikt
válasz
Joker555
üzenetére
Hááát, azért kérdés, hogy mekkora átfogás kell, és hogy hiva jársz kirándulni... Mert ha hegyet mászol, akkor nem leszel boldog egy dögnehéz 70-200-zal. Viszont ha nyáron túrázol, akkor sok fényed van, tehát egy 18-200 is jó lehet.
A 2.8-as obik jellemzője: átfogásukhoz képest nagyok, ha egy fényerőtlen társukkal hasonlítjuk, drágák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Yettel topik
- Gyúrósok ide!
- ASUS ROG Ally
- Milyen autót vegyek?
- Tesla topik
- További aktív témák...
- LENOVO X380 Yoga 360 touch - 13,3" FHD - i5 8250U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest