Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
Ha manuális fixet használsz, akkor közgyűrűsor. A raynoxot inkább kistelére akaszd. Ha beszerzel egy Pentax 50-200-at, meg egy raynox DCR-250-et, ezzel a párossal is igencsak jó makrókat tudsz lőni
Ami azt illeti ezt a párosítást maximálisan tudom ajánlani
Használt Pentax 50-200 van az opticamnál (www.opticam.hu) azt hiszem talán 32 ezerért és nem olyan rég volt az optiformban (www.optiform.hu) is 30 ezer körül. Most nem néztem meg az árlistájukat, de van, hogy nem tükrözi a tényleges kínálatot, mert ritkán frissítik (főleg opticamnál), szóval érdemes telefonon megérdeklődni, vagy személyesen elmenni. Én sem árlistában láttam ezeket, hanem a kirakatban
-
Szten Márs
nagyúr
Szia! Ha már elvittem előled a Tamron 70-300-at, legalább válaszolok

Szóval ezek nem "majdnem teleobi szintjén vannak", hanem konkrétan teleobjektívek. 70mm már fullframen is teleobjektívnek minősülne, APS-C-n, ahol 105mm ekvivalensnek felel meg, pedig abszolúte teleobjektív, a 300mm-es (azaz 450mm ekvivalens) vég meg pláne. Szóval a 70-300 teleobjektív, és még csak nem is kistele.
Makróra akarod őket... nos... hát az a helyzet, hogy nem minden makróobjektív, amire rá van írva a makró szó. Egy tényleges makróobjektív 1:1 leképzést nyújt, ezek csupán 1:2 leképzést. Ez még a kisebb baj, a nagyobb az, hogy ezt az 1:2 leképzést is csupán a 300mm-es végükön nyújtják. Egyrészt ott a legrosszabb a képminőségük ezeknek a 70-300-asoknak, ez már önmagában igencsak kellemetlen, másrészt ott a legrosszabb a fényerejük, harmadrészt pedig, makrózni nem annyira nagyon szoktak 300mm-en (450 ekvivalensen). Ugye a tipikus makróobjektívsor 50mm-100mm-150mm-180mm, ezek a tipikus makrógyújtótávolságok. A 300mm számomra már elég elvadultnak hangzik. Lényeg a lényeg: maradjunk annyiban, hogy "korlátozottan" használhatóak makróra... ha ez a fő cél, akkor inkább vegyél valamilyen fényerős manuális fixet, meg közgyűrűsort.
A Bigmának semmi köze a Sigma 70-300-hoz. A Bigma a Sigma 50-500-as modellje, jóval jobb, mint a 70-300-as és ennek megfelelően jóval drágább.
A Sigmával rengeteg tulajdonos elégedetlen, a Tamron jobb elégedettségi mutatóval bír. Ami azt illeti én is elégedett vagyok vele
Egy hátránya van: viszonylag erős hajlama van a kromatikus aberrációra, de ez sok témánál ugye értelemszerűen egyáltalán nem jön elő.
Új hozzászólás Aktív témák
- ESET NOD32 Antivirus / Smart Security
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen routert?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Cyberpunk 2077
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A végén még jól is jártál akkor 
Ami azt illeti ezt a párosítást maximálisan tudom ajánlani