Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskornel
addikt
válasz
Danniel
üzenetére
A canon.hu oldalról:
"Ez az első olyan makrofényképezésre alkalmas objektív, amelyet úgy terveztek, hogy további tartozékok nélkül is képes legyen egyszeresnél nagyobb nagyításra. Ideális az apró tárgyakhoz. Az új tervezésű optika és az UD-üveg lencsetagok elnyomják a nagyobb nagyításoknál szembetűnő kromatikus aberrációt."
És f/2,8 a fényereje.Ha meg 16:1 nagyítást érsz el közgyűrűkkel, meg TC-kel, az mind elvesz a fényerőből. Nem néztem utána, de józan p ész alapján a F2,8 -> F11 lesz.
-
Danniel
tag
válasz
Danniel
üzenetére
Na most már teljesen összezavarodtam...
A makró topicba beleolvasva, ott azt írják, hogy pl egy 60mm-es objektívhez, ami 1:1-et tud, 60mm-nyi közgyűrű kell, hogy 2:1 legyen belőle. Tehát elvileg az én 105-ösömhöz hiába rakom fel a 68mm-nyi közgyűrűt, az nem elég a 2:1-es leképezéshez sem, legalábbis az ott elmondottak szerint, mert ahhoz 105 mm közgyűrű kellene. Ha pedig úgy nézem, ahogy Te mondtad, a területarányok szerint, úgy meg 4:1 körül kellene kijönnie. A telekonverter pedig kétszerezi a nagyítást, vagy rosszul gondolom? De akkor hogy lesz belőle 16:1?
Az egyszerűség kedvéért felrakom a három képet a mérésekről, és nagyon hálás lennék, ha pár mondatban le tudnád írni, hogy mit gondolok rosszul.
A legnagyobb téglalap 16x24, a középső 8x12, a belső 4x6mm.
A képek:
sigma105
sigma105 és 68mm közgyűrű
sigma105 és 68mm közgyűrű és 2x tcKöszi
-
.DLL
veterán
válasz
Danniel
üzenetére
Azt is figyelembe veheted, hogy az AF szenzor érzékeny területe ált. nagyobb, mint a keresőben feltüntetett jelölés, bár egy ilyen szintetikus próbán nem valószínű, hogy belelógna más képelem.
Nem tudom számít-e de pl. az ebben a cikkben szereplő megoldásnál a fókuszálandó terület merőleges az objektívre, és csak a mérőskála döntött: [link]
-
Peetry
senior tag
válasz
Danniel
üzenetére
különböző gyutávokon csináltad, vagy mind ugyanazon van. Érdemes a két végén meg középen is megnézni, mert nekem is pl a 17-70-em 17-en enyhén backfocusos, de olyan 25-től már pontos. Ha az elejon frontos a végén meg esetleg backes, akkor sokat nem tudsz vele szerintem csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- GTA VI
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Motoros topic
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- SSD kibeszélő
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nyaralás topik
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- További aktív témák...
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest