Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Ez van, srácok...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Garry84: Sumák aprós?
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Fényerő csúszka / Brightness slider
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
matthiask
csendes tag
válasz
gyululus #8284 üzenetére
Nekem 55-250-em van.
Koncertre nem igazán ajánlanám, szereti, ha van fény. Jómúltkor kézimeccset fotóztam csarnokban (barátnőm öccse játszott, szerencsére csak családnak mentek a képek), fel kellett tekernem az ISO-t 3200-re, hogy megfelelő legyen a záridő. Még jó, hogy 550D-vel így is nézhetőek lettek a képek.
Én is inkább azt mondanám, hogy ehhez az obihoz kell egy jó vaku ahhoz, hogy koncerten használni lehessen. -
asthring
tag
válasz
gyululus #8284 üzenetére
Én két dolgot veszek figyelmbe koncertfotózáshoz: az egyik hogy kell a böszmegyors záridő, ha olyan vázad van ahol nyugodtan feltekerheted az isot, és hovatovább még a képeket sem kell túl nagy felbontásban közzétenni akkor kevésbé számít a nagy fényerő, egyébként vagy megfelelő obi, vagy jó vaku.
A másik pedig, hogy honnan fotózok. Ha a fotósárokból akkor inkább nagylátó zoom a megfejtés, ha mondjuk olyan koncert ahol nem merem bevinni a tömegbe a cuccot akkor a lehető legfényerősebb tele, vagy ha mégis be kell vinni, akkor egy olcsó manuális. -
role_of_72
tag
válasz
gyululus #8284 üzenetére
Szia!
Az általad említett obi (még nem próbáltam, de a tulajdonságai alapján) elegendő fénynél alkalmas lehet hobbi szintű természetfotózásra. Koncertre viszont - ezt tapasztalatból mondom - ez a fényerő kevés..
Egy esti koncerten, még ha a színpad be is van világítva, vagy bemozdulnak a művészek (azon a stabi sem segít), vagy min. ISO 1600-ra lesz szükség, ami már nem túl rózsás a képminőségre nézve..
Ahogy én néztem, koncertre F2.8 fényerő legalább kell. Én spec egy M42-es, 58mm-es Helios obit használok erre, F2 fényerővel. Közelebb kell vele menni ugyan, de egy fényerős teléhez képest ingyen van és egész jó.
Rem tudtam segíteni, én ennyire vagyok jártas a dolgokban, mások lehet okosabbak.Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 6700XT / 32GB DDR4 !
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Samsung Galaxy XCover 6 Pro / Kártyafüggetlen / 6/128GB / 12 Hó Garancia / AKCIÓÓÓ
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3617
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest