- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomi
őstag
Szerintem nem lesz ebből vita, és nem véletlenül kerülnek ritkábban említésre a fix obik. Itt legtöbben eseményfotózással foglalkoznak, családi fotózások, szülinapok, munkahelyi, iskolai, események, ez mind riport jellegű ott pedig kell a szabadság. Akik pedig komolyan foglalkoznak vele (esküvő, rendezvény, klasszikus riportesemények) koncertek kivételével lassú és nehézkes ezeket használni. Mikor nyakamba a 10D 580EX +24-70 vállamon a 30D 580EX II + 70-200 mindkettő markolattal, a hátam közepére nem kívánnék még 1 obit, vagy obicserét. így is épp elég váltani a két gép között, bár ez hál' isten már igen gyorsan megy. fixel ugyan ezt megcsinálnom minimum 4 váz kéne, és 4 vaku. És mindíg pont az kéne amelyik legalul van. Ráadásul a minőség nagyon sok helyen ilyenkor abszolut nem számít. Persze 1 stúdióba bőven van ideje az embernek, meg ott úgy is minden a tervek szerint megy, fel lehet rá előre készülni. Egy eskűvőn szintén, ahol egy 135 L maga a menyország. És itt a minőségnek is szerepe van. Bár nem tudom hányan stúdióznak a jelenlévők közül. Persze ezekre az esetekre és hobbyra is szívesen használna az ember 10-20 fölfelé 50-100mm es lépésekkel nagy fényerejű fixeket de itt a legtöbben még 1 obiért és egy vázért is nagyon sokat kell, hogy spóroljanak. Nem beszélve egy fix 3-4-500-ról. Valljuk be azért egy 85 f1,2L nem sok embernek figyel a táskájába. Pedig kétségtelenül jó obi, csak hát aki ilyet vesz az már valamit sejt a fotózásról és nem itt kérdez, vagy nem számít neki az ára, és azért nem kérdez róla semmit. Persze makróra itt is mindenki fixet ajánl/használ 105-150 egy 85/f1,8 is tökéletes és olcsó megoldás, és akár egy 135L is beleférhet a büdzsébe. 50/1,8 is, bár én kifejezetten utáltam 1 év alatt nem használtam talán 20-30 képet lőttem vele. És egyáltalán nem ajánlanám kezdő szettbe. Ezek még a megfizethető kategóriában vannak. Aki pedig dolgozik a gépével úgy is tudja mik a rendszere korlátai, és már beszerezte a neki szükséges dolgokat, vagy éppen használja a kiadójét, vagy a megrendelőjét.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest