Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 9 – Az impulzusvásárlás is lehet tudatos
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Byk01
őstag
válasz
RexMaximus #26116 üzenetére
A makrózás egy ilyen téma. Nem az objektívtől, hanem a fizikától függ, hogy milyen mélységig lesz éles a témád. Szóval vagy blende szűkítés, ameddig csak lehet, vagy a már szintén említett stacking, esetleg a szenzorméret csökkentése (pl. 1"-os szenzorral szerelt gép használata) jöhet szóba.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Szerintem a kit obid mögé vegyél közgyürű készletet, és próbáld azzal. Ez nem nagy pénz.
Kell egy stabil állvány, meg nem árt egy macro rail.
Jó fény is kell, a közgyürű is levesz a fényből, meg ha f/22-n képezel, a DOF miatt, nem elég az iso 12 ezer se. Legjobb, ha polarizált a fényforrás. (Mondjuk ilyet nem próbáltam még házilag készíteni.)Amúgy én régebben a céges síkágyas scannerrel képeltem a pcb-ket. (Most meg már van kamerás mikroszkóp.)
A stackelést én is kipróbálnám... De nem találtam még jó szoftvert rá.
-
gergo5991
őstag
válasz
veszel egy nikon 40mm f2.8as makro obit, állvány hozzá és akkor meg csinálhatod azt is, hogy a nyak felületről csinálsz vagy 10-15 képet mind1ik képen máshova fókuszálva és a végén photoshopban összerakod a 10-15 képet megszerkeszted, és lesz belőle 1 éles kép a teljes nyak felülettel.
macro focus stacking néven rákereshetsz a dologra.
érdekesség: video leirtak alapján 1 teljes kinyomtatott kép kb 8-10 000 képből lett összerakva a tökéletes élesség kedvéért.
-
bigsee
addikt
válasz
Blende szűkítése/F szám növelése? Plusz állvány, kis ISO.
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- OLED monitor topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- One mobilszolgáltatások
- EAFC 26
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Itt a Panther Lake és az Intel rendkívül sokat vár tőle!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest