- Fórumok
- Nyomtatók, szkennerek
- Nyomtató topik
- (kiemelt téma)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
18700 - 18601
19604 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
-
PociAti
őstag
HP-nál mindig a kisbetűs részeknél alszik az ördög!
El kell olvasni a szerződést, meg hozzá az EU-s és magyar felügyeletek harcát. Mert tényleg voltak velük ilyen panaszok, hogy nem használhattad még eredeti patronnal sem, mert a nyomtató árába bele volt kalkulálva az előfizetéses csomagból származó biztos bevételük (hasznuk).
Pont úgy, mint az előfizetéses telefonnál.Ha jól tudom jelenleg a vegyes használat nem engedélyezett. Tehát nem lehet egyszerre szerződésed és használhatsz gyári vagy utángyártott kelléket. De lemondhatod az előfizetést, és áttérhetsz "hagyományos" felhasználásra.
Ajánlott otthoni előfizetéses csomag havi 2.699 Ft. Nyomtatóknál minimum 5 éves élettartammal célszerű számolni. Ez az előfizetés így 162.000 Ft-ot jelent. Ehhez kell hozzáadni a nyomtató árát, és úgy megvizsgálni mennyire jó vétel a konkurenciához képest.
Persze a szerződést bármikor le lehet mondani (figyelembe véve a kisbetűs részeket. Magyarul nincs, angolul összesen 60.255 karakter. Ennyi karakterre volt szükség, hogy bevédjék magukat.)
-
tylerddd
veterán
-
draco31
veterán
-
tylerddd
veterán
Üdv! Van a HP-nak ez az instant ink rendszere, hogy fiókot használsz a nyomtatón, amin keresztül érzékelik, hogy kifogyóban van a cucc és küldik automatikusan. [link]
Ez OK, biztos van, akinek ez jól jön. De szerintetek az létezik, hogy olyan nyomtatót is lehet a gyártótól venni, ami csak ezzel a rendszerrel megy? Tehát ha boltban veszel hozzá patront, akkor azzal nem működik? Ismerős ezt állítja, de nem akarom elhinni. Köszönöm! -
sphe
senior tag
Epson L3210 -nek van típushibája? Egy idő után begyűrt 1-2 papírt, de csak alkalmanként. Most ott tartunk, hogy ferdén nyomtat, folyamatosan begyűrt papír hibát jelez, úgy, hogy nincs is papír begyűrve. Már nem is hajlandó nyomtatni (000021 hibakód) vagy egy oldal nyomtatása után minden led rajta diszkózik 000031 hibakóddal. Az előző Epsonom sose csinált ilyet. Nincs fúvóka ellenőrzés menü vagy szervizmenü az alkalmazásban. Rákattintok a támogatás gombra az illesztőprogramban, erre megnyitja az epson.com főoldalát.

-
biker
nagyúr
-
Hompi01
tag
Sziasztok vásároltam használtan egy ilyen nyomtatót de nem tudok bele festéket tölteni. Az istenért nem akar belefolyni. Mi lehet a gond?
-
PociAti
őstag
Olvasd vissza a nyomtatóval kapcsolatos fórumok utolsó 50 hozzászólását. Rengetegszer leírtuk ugyanazokat.
A felhasználási területtől, szokásoktól függ kinek melyik illik inkább. Mert mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai, ezért pont az apróbb részleteken múlik nem csak az, melyik a jobb, hanem melyik nem javasolt adott célokra. -
Tappancs2001
senior tag
Szia! Köszi szépen a segítséget. Alkoholos vattával letisztogattam az érintkezőket, de semmi változás nem történt. Fekete tintapatron hiányában a nyomtató átállt egypatronos nyomtatásra, ebben az esetben egyik alkalommal kinyomtatja az oldalakat, a másik esetben pedig kifogyott a tinta nyomtatóból hibaüzenettel pedig nem. Úgyhogy ezen a ponton adtam fel a dolgot, és mindenképpen be szeretnék ruházni egy tintatartályos nyomtatóba max. 80000 Ft-os árig. Epson és Brother márkákra szűkítettem le a kört.
Epson Ecotank L3550, Brother DCP T525W. Havi kb. 200 oldal lenne nyomtatva vele, és kellene egy elfogadható minőségű szkennelés is (emiatt tartok egy kicsit a Brother márkától a fórumon olvasottak alapján) Te melyiket javasolnád a kettő közül? Előre is köszönöm a segítséget -
Dugos
tag
-
PociAti
őstag
Végre ebbe a hozzászólásba rendesen leírtad a körülményeket!
Mivel eredetiek a patronok, nyugodtan vedd fel a kapcsolatot a hazai forgalmazóval (írásban vagy telefonon). Ők rendesen útba fognak igazítani mi ilyenkor a tennivaló.
Valószínűleg az érintkezők óvatos megtisztítását javasolják (a patronon és a nyomtatón). És talán a műveletek sorrendjére is adnak tippet. Pl. szedd ki mindet, nyomkodj meg valamit a nyomtatón, majd adott sorrendben tedd be és közben miket kell megnyomni. És ha akkor se megy, akkor talán elismerik, hogy hibás a chip és nekik visszaküldve / megfelelő szaküzletben leadva kapsz helyette másikat. -
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A következő lenne a problémám: a HP Deskjet 4515 nyomtatómban cseréltem tintapatronokat, a színes patront azonnal felismerte, a feketét viszont többszöri próbálkozásra sem (nem kompatibilis patron hibaüzenet). A több éves használat során ilyen hibával még nem találkoztam. A patronok eredetiek. Ebben az esetben mit udnék csináni? Előre is köszönöm a segítséget.
-
PociAti
őstag
90k hatalmas összeg egy közel 10 éves tintasugaras nyomtatóért, bármilyen jó terméknek is számított új korában.
Nem igazán létezik jó ár érte, mert ahogy mondod rétegtermék a A3+ mérete miatt nagyon szűk a piac. És pusztán a kora miatt nagyon benne van, hogy valami elromoljon benne. Fotós körökben érné meg hirdetni, vagy lokális fotós kluboknak bérnyomtatást vállalni. De rendkívül nehéz pénzzé tenni. -
Dugos
tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e...
Van egy eladó nyomtatóm, de nem igazán tudom, hogy mennyiért lenne reális hirdetni.
Egy Canon PRO-100S fotónyomtatóról van szó, a hirdetésben leírtam nagyjából mindent amit tudni kell róla. Ennyiért reális áron hirdettem, vagy drágán? Vagy annyira rétegtermék, hogy azért nem jelentkezett senki? Itt a hirdetés linkje. Vállalok rá próbagarit is, ha kell, meg minden, tényleg hibátlan a nyomtató.Előre is köszi, ha segítetek!!
Üdv, d.
-
draco31
veterán
-
PociAti
őstag
-
Borisz76
nagyúr
-
4264adam
nagyúr
-
Borisz76
nagyúr
-
4264adam
nagyúr
-
draco31
veterán
Csak átszaladtam a használatin, 500 oldal sok.

Azt olvastam, hogy minden bekapcsoláskor automatikusan csinál tisztítást. Tehát ha naponta 5x ki-be kapcsolgatod, mindig tisztít.
De ezzel így fárasztja a fejet, és pocsékolja a tintát, és hamarabb fog szólni, hogy tele a tintagyűjtő. Arra meg nincs gari.
Más automata tisztítással nem találkoztam.
Milyen gyakran van használva? -
4264adam
nagyúr
Sziasztok!
Tegnap vásároltam Brother DCP T-525W nyomtatót 5 év garanciára regisztrálva.
Ha jól tudom automatikus fejtisztítást hajt végre elkerülve a beszáradást, ezért választottam. Kérdesem a következő: Kikapcsolt állapotban hálózatra kötve megcsinálja-e magától a tisztítást időnként vagy csak akkor ha bekapcsolva tartom és készenléti módon van a nap 24 órájában? -
draco31
veterán
-
AndrewTdi
addikt
igen, Ugyanaz a Tied, csak az enyém szürke (fehér) Tiéd meg fekete.
A kattanás rendben, az elejétől fogva ezt csinálja (bár nekem eléggé zavarja a fülem).
#18672 Csavarnyuzo : csak, hogy biztosan jót csináljak. Azt a fekete színű, saccra kb 20 centi hosszú hengert kell megtisztítanom? (nyilván nem arra gondolok, ami fekete tintaporos)
-
draco31
veterán
Nézegettem most az enyémet, ugyan ez van nekem is, csak fekete teljesen. Vagy nekem 1622 talán. (winfos szintén nem tudja mi ez amugy
)
A kattanás azért van, mert akkor emeli fel a papírtárcát, hogy elkapja a görgő a papirt.
Azt viszont alig látszik, hogy forog-e vagy sem, pedig nagyon néztem az enyémben.
3-nál meg azért áll le, mert akkor elkönyveli azt, hogy nincs papír szerinte, és nem próbálkozik tovább. -
Csavarnyuzo
őstag
-
AndrewTdi
addikt
pontosabban egy dcp 1623we (csak elkövettem a hibát, hogy windowsból néztem ki a típust).
Megnézem amit ajánlottál, köszönöm
-
Csavarnyuzo
őstag
Először próbáld megtisztítani a behúzó görgő felületét.
A típust nem ismerem, de ha kiveszed a tonert és a dobegységet -utóbbival óvatosan: a fényérzékeny henger sérülékeny és nem szeret napozni- akkor valószínűleg hozzá fogsz férni a behúzó görgőhöz. Tisztítsd meg a felületét. Ha más nincs kéznél akkor pl. sebbenzin, vagy a sima ablaktisztító Clin -nem a kék színű "nyálkás"- is megfelel, vagy langyos víz. Várd meg míg teljese megszárad és próbáld ki. Ha jobb lesz akkor csak ennyi a baj, koszos/elöregedett a görgő felülete. -
AndrewTdi
addikt
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Brother dcp 1610w ma elkezdett makacskodni. papír behúzás elején kattan 3at a nyomtató, csak úgy tudja beszívni a papírt. ha kézzel rásegítek és megtolom előre. És picit gyűrve adja ki a kinyomtatott dokumentumot.
van ötletetek a megoldásra?
-
Tamás2310
tag
Sziasztok! Egy Ricoh SP 213w -hez rendeltem új [utánagyártott] toner-t, de a nyomtató üresnek látja a tonert. Szerintetek pont hibásat fogtam ki, vagy mi lehet a baj?
Előre is köszönöm a segítséget! -
PociAti
őstag
Teljesen mindegy, hogy PC-n vagy a multifunkciós gépen van indítva a szkennelés. Nézz videókat róla, ott bemutatják.
Viszont vannak nyomtatók, melyek egyszerre csak egyfajta kommunikációs útvonalat támogatnak. Ha USB-n vannak összekötve a számítógéppel, akkor azzal a géppel nem hajlandóak hálózaton keresztül kommunikálni, csak USB-n keresztül. Újabb gépek már nem igazán érzékenyek erre. -
draco31
veterán
Szerintem az a baj, hogy nem PC-n van indítva a scan, hanem a nyomin, és ezért nem megy a dolog. A nyomi meg ilyenkor nem USB-n akarja átadni.
-
Csavarnyuzo
őstag
-
draco31
veterán
Szia, mint kissé laikus írok, ilyet egyszer láttam, multis nyomikkal volt csak dolgom.
Árukeresőn ez az egyik legnépszerűbb, bár lassan 10 éves modell. De driver szerint megy 11-el is.
Másik ez az Epson, itt nem írja pontosan mit támogat, utolsó drivere 2022-es. Összességében ez sem fiatalabb, sőt.Én amatőrként a Canont venném.
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
A "szkenner" fórum nem igazán aktív....ezért itt kérdezek.
Olcsó de megbízhatóan működő síkágyas szkennert szeretnék vásárolni , A4-s lap méretet tudja.
Nem kell mást tudjon csak szkennelni.
Hálózati lézer nyomtatóm van.A vásárlás oka :
Az előző eszközöm egy Microtek - Scanmaker i450 ,ami kb 8-10 év után tönkre ment. ( Nem emlékszem már a vásárlás pontos dátumára. )
Főleg paír alapú fekete-fehér doksikat szoktam szkennelni.
Nem is kell, hogy mást, többet tudjon.
Az sem szempont, hogy hálózati legyen.....lehet simán usb-s is.
Windows 10 ...majd 11 lenne az operációs rendszer.Újat szeretnék, garanciával.
Mik a lehetőségeim ha max 40 EFt-t szánok rá ?
Biztonság kedvéért OFF-ba teszem a kérdésemet !
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy ősrégi Lexmark x363dn nyomtató.
Windows 10 PC re, via USB van kötve.
Nyomtatás okés, scan direktben okés.
Amit nem tudok megoldani:
Dokumentumot PC re szkennelni.Ugyan is IP címet kér, de bármi IP amit látok a cmd n keresztül, nem fogadja el a nyomtató PC programja (Lexmark Network és Lexmark ScanBack)
Telepítéskor:
Utóbbi kéri
-IP address or host name.
-Enter a descriptionElőbbi kéri:
-Host/IP Address
vagy
-Subnet search:
- IP Address
- Subnet másikMár totál szétesik a fejem, de PC re küldeni scant sehogy nem tudok. :/
Köszönöm szépen előre is a segítséget!

-
draco31
veterán
-
PociAti
őstag
Ahogy én tudom műszerolaj inkább nagy fordulatszámú gépekhez kell, mint pl. varrógép. Amúgy a zsír, vagy egyéb módon sűrűsített olaj tartósabb megoldás. A finom műszerolaj azon kívül hogy rövid távon nyújtana megoldást, kioldaná a meglévő zsírt. Továbbá olyan helyen koszolhatná össze a gépet (optikai szenzorokat), ahol ez problémát okozhatna.
-
draco31
veterán
-
dni
őstag
-
draco31
veterán
Én vagy műszerolajat adnék minden tengely végének, vagy ilyesmi zárolajozó, a csövével be lehet nyúlkálni mindenhová.
Nekem nem tom milyen márka van ebből, de szerencsére olyan, ha picit nyomom csak meg, épp csak kicsepeg belőle, lehet kevés gázt nyomtak bele a gyárba. Vagy esetleg WD40, de valahogy óvatosan, ne terítse be a mindenséget.
Vagy egy fültisztító pálcika végét befújod vele, és azzal kenegeted meg, ilyesmi. -
Csavarnyuzo
őstag
-
taklasz
tag
Újabb Service tool felismerte szerviz módban, de nem engedett állítani semmit.
Most már eljutottam odáig, hogy 5B00 hibával azonnal leáll.
Melyik fórumot érdemes megnézni a flash tartalom miatt?
Távol keleti oldalakon IP2870-hez árulnak IC-t és flasht is, de gondolom az nem lenne jó, mert akkor az európai tintapatront sem fogadná el. -
dni
őstag
Sziasztok,
adott egy megvigyázott Canon MX925-ös multifunkciós nyomtató. Bekapcsoláskor, nyomtatáskor már nyikorgó hangokat hallatt. Meg tudnádtok mondani, hogy mivel volna érdemes befújni, lekenni a mozgó részeket, hogy eláruljon ez a "probléma" és a régi fényében tündököljön? Vagy BP-en mely szervízbe célszerű elvinni? -
Csavarnyuzo
őstag
-
Csavarnyuzo
őstag
Egy kellően friss Service tool-al ki tudod resetelni. Ameddig szükségem volt ilyenekre mindig találtam megfelelőt a netet túrva, igaz az elején 10 perc alatt aztán ahogy jöttek az új típusok egyre nehezebb volt találni, volt hogy fórumon kellett linket kérni.
A reset mellett "illik" ellenőrizni az absorbert is és ha szükséges akkor csere. -
taklasz
tag
-
PociAti
őstag
-
taklasz
tag
-
tothbe
addikt
Pontosan mire gondolsz? Ki lehet ütni a counter-t, de attól még tele lesz. Cserélni kell, csak az a megoldás. Youtube-on vannak fenn videók és Ali-n lehet rendelni hozzá újat, de nem olyan egyszerű kicserélni és nagyon koszos munka is. Én egyszer csináltam ilyet, és akkor megfogadtam, hogy soha többet.
-
taklasz
tag
Üdv!
Canon Pixma IP2850, tintatároló megtelt probléma.
Van valakinek flash tartalom hozzá? -
Teaway
veterán
Megnéztem, rögtön jelzi, hogy a két patron nem ismerhető fel (mert nincs benne), és nem megy tovább.
-
Robert1987
tag
Rendben, köszönöm!
-
PociAti
őstag
Én inkább technológiai oldalról közelítem meg, de nem sok esélyt látok rá. Szerintem sem fog működni.
Az RGB színeket új színtérre át kell konvertálni. És nem hinném hogy két különböző színtérre bontaná (CMYK, és a 6 színű színtérre).
A nyomtatóban egy nyomtatófej van, és nem hinném hogy megengedő lenne azzal kapcsolatban, hogy kétharmaduk ne dolgozzon, ne kapjon tintát és beszáradjon. -
draco31
veterán
Canont ismerve nem fog csinálni semmit. De jönnek tapasztaltabbak biztosat mondani.
Bár nekem csak két patronos masinákkal van tapasztalatom.
De ha van üresed, az is jó lesz neki. -
Robert1987
tag
Üdvözlök Mindenkit!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy a Canon PIXMA TS8351-as multiba ezeket a patronok tünteti fel a honlap:
6 külön tintapatron
PGI-580PGBK (pigmentfekete)
CLI-581BK (fekete)
CLI-581C (cián)
CLI-581M (magenta)
CLI-581Y (sárga)
CLI-581PB (fotókék)Ha nem szeretném ezt a kettőt használni, magyarul nem is lennének benne:
PGI-580PGBK (pigmentfekete)
CLI-581PB (fotókék)Akkor még ettől lehetne használni a nyomtatót, vagy rögtön jelezné, hogy nem csinál semmit, mert ezek a patronok hiányoznak?
-
RoSSo3
senior tag
Á, sajnos esélytelen! Media-ban még egy monitorra sem akartak rádugni nekünk egy számítógépet, hogy láthassuk működés közben, vétel előtt. Ez nagyobb falat lenne.
Van kiszemelt Epson Ecotank - bár kicsit össze vagyok zavarodva a típusokkal, annyi féle van. Az mindenesetre jó, hogy hátsó tálcások - talán így több esély van rá, hogy behúzza és az egyenes út sosem hátrány pl. a fotópapíroknál.
-
draco31
veterán
-
RoSSo3
senior tag
Köszönöm! Sajnos 3 félével próbálkoztam, reménytelenül. A matt még csak-csak, de a fényes sikerrátája szinte nulla.
Kérdés: jól járok-e, ha EPSON-ra váltok, várható-e változás? Sajnos tesztelési lehetőség nincs, esetlegesen a szerviz tudna talán segíteni egy próbával, de azt is lutrinak érzem :/
-
PociAti
őstag
-
zsolt19900
őstag
két szélén van picit lefoszlódva róla a zöld réteg, de pár napon belül megjön és meglátom

-
RoSSo3
senior tag
Köszönöm szépen a gyors választ, tapasztalatmegosztást! Ez mindenképp hasznos információ!
Ha van esély rá, hogy ez Brother-specifikus probléma, akkor elgondolkoznék például egy Epson Ecotank-ot. Van esetleg azzal tapasztalat, hogy fotópapírral (matricapapírral, bármi egyébbel, mint irodai nyomtatópapír) jobban viselkedik a Brothernél?
A problémám az, hogy nem tudom kipróbálni. Oké, vissza lehet vinni X napon belül, de miután feltöltöttem tintával, nem vinne rá a lélek, hogy kitoljak velük (pláne, ha még neten is rendeltem) :/
-
PociAti
őstag
Tapasztalatom szerint a Brother alsó tálcás lapbehúzó mechanikája már csak ilyen. Normális 80g-os papír esetén egész jól dolgozik, de ha már párás a levegő és összetapadt, vagy van már valami nyomtatva rá, akkor könnyen egyszerre két vagy több lapot húz be. Úgy mond érzékenyebb a nem tökéletes papír minőségre a többieknél.
Van akinek ez fel sem tűnik, mert állandóan normális papírral dolgozik.
Megoldás nem nagyon van rá, felépítésből adódik, ilyen lapbehúzót használnak.
Lehet próbálkozni a görgők megtisztításával, lehet az is koszos és akkor több probléma adódik össze egyszerre, de tiszta görgővel új állapotban is tudja ezt produkálni. -
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
BROTHER DCP-T425W nyomtató lapadagolásával kapcsolatban lenne problémám.
Matt felületű matricapapírt nyomtatok, elég gyakran. Teljesen lutri, hogy a tálcából fel tudja-e húzni a lapot. 10-ből kétszer biztosan szenved vele, begyűri.
Megpróbáltam a hátsó kézi adagolót - még rosszabb ah elyzet, 10-ből kétszer fogadja el, egyébként nem veszi be.
Más is ennyit kínlódik vele? Van valami trükk, hogy lehet jobb arányt elérni?
Tele tálcával és üressel is próbáltam: sokszor több lapot húz be egyszerre, másszor nem húz be egyet sem.
Klassz a nyomtatási minőség, de ezek a hibák bosszantanak, mert rendszeres használatban van és bosszantó
-
Csavarnyuzo
őstag
Valószínűleg dobegység. Ha a képhiba ismétlődésének távolsága megegyezik a fényérzékeny henger kerületével akkor tuti hogy az okozza.
A filmréteg kb. olyan "hosszan" van leválva amilyen hosszan kimarad a kép? -
zsolt19900
őstag
sziasztok
elkezdett az alábbi képen látható módon nyomtatni a Brother dcp-l2520dw lézernyomtatónk nyomtatni.
Tonert cseréltem benne, a dobegységgel lehet a probléma? Igaz, nincs meg benne a 12e (netes adat) oldalnyi nyomtatás, annyit vettem észre, hogy a hengeres zöld rész szélső részéről elkezdett elválni a filmréteg.
-
balu999
tag
Sziasztok
Van egy régi Hp Color LaserJet 2600n nyomtatóm. Transfer belt koszos, a lehúzó kés már tisztítja, nagyon rondán nyomtat.
Esetleg van olyan akinek lenne egy eladó transfer belt-je vagy egy lehúzó kése?Köszi
-
tylerddd
veterán
Üdv! Epson EcoTank L3111 egyszerre megkukult, nem kapcsol be. Másik tápkábellel sem jó, hosszan próbáltam még nyomni a bekapcsoló gombot, de arra sem reagált. Van valami tippetek? Köszönöm!
-
Csavarnyuzo
őstag
-
juve600
nagyúr
a papír függőlegesen van fotózva,
azt a forgó hengert hol keressem a gépben ?
-
Csavarnyuzo
őstag
-
juve600
nagyúr
Sziasztok !
Új Brother DCP-1610W nyomtató , pár napja megjelent 4 fekete pötty a kinyomtatott papíron. Kitörölgettem a gépet, de semmi változás. Mitől lehet ez vagy mit kell -tudok vele csinálni ?
-
PociAti
őstag
Használj eredeti tonert. Nem a nyomtató teljesítményei miatt ajánlott ez a típus, mert abban nem túl jó, hanem amiatt, mert gyári kellékkel is nagyon jó áron használható.
3 év garanciát ad hozzá a forgalmazó, de nem eredeti kellékből eredő problémák esetén ugrik a garancia. És amilyen szar utángyártott kellékek vannak, nem kell csodálkozni ezen a szabályon. Porral lesz tele a nyomtató, ami a szenzorokon, görgőkön, optikai elemeken megtapad. Kiszedni nehéz a gépből.És a apró por miatt ne használj újrahasznosított papírt. Abban már sérültek a rost szálak, törmelékes finom papírpor szóródik a gépbe. Amúgy bármilyen más papír jó.
-
draco31
veterán
Ha jól látom TN-1090 megy bele, abból a gyári is 8000Ft környeke. Csillió oldalra elég, így nem vacakolnék utángyártottal. 1500 oldal egyébként átlagosan, én kb 2000 oldalnál cseréltem a sajátomat, nekem más tipus van ezzel a tonerrel.
A feladatra tökéletes, ha nem szempont a fénymásolás.Papirt én nem válogatom, ami épp van a boltban.
-
st6969
őstag
Sziasztok!
Brother HL-1222WE nyomtatót néztem ki (lézernyomtatós topic összefoglalóból olvastam). A cél: aránylag ritkán használnánk, iskolás feladatlapok, és szövegek nyomtatására elsősorban.
Kérdés, hogy jó-e ez az irány, vagy van hasonló lehetőség ennél olcsóbban? Utángyártott toner szerintem nekünk megfelel, ha a nyomtató többi alkatrészét nem rongálja (?).A másik kérdés: A4-es papírt mindegy, milyet veszek bele, vagy mit kell figyelni? Hol érdemes ezt beszerezni, mi számít jó árnak?
Köszönöm
-
AndrewTdi
addikt
-
PociAti
őstag
Brothernek tudtommal nincs felhő alapú nyomtatási szolgáltatása.
Emiatt a kérdés tárgytalan.
Ha mondjuk XY cég nyújt ilyen szolgáltatást, akkor oda kell létrehozni egy fiókot. És teljesen mindegy, hogy közben a Brothernél igényelted-e a +1 év garancia kiterjesztést, vagy sem.Nem sok értelmét látom a Cloud Printingnek - de legyen ez az én hibám. Google a mindenféle felhő platformok és szolgáltatások erőre kapása közepette kaszálta el 2020-ban a saját ilyen szolgáltatását.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Vettem egy használt Brother dcp-1623we nyomtatót. Letrehoztam egy brother fiókot, de nem tudom beregisztrálni a készüléket SN alapján, mert már beregisztrálták. Kérdésem, hogy számít ez bármiben is? mármint származik belőle valami hátrányom ha nem tudom beregisztrálni? Ez kell a "felhő" alapú működtetéshez? (úgy értem ha nem vagyok otthon, de szeretnék telefonról kinyomtatni otthon valamit).
-
Csavarnyuzo
őstag
-
kzoli73
csendes tag
-
draco31
veterán
-
kzoli073
csendes tag
Sziasztok! Van egy Canon PIXMA iP2850 tintasugaras nyomtatóm és hibaüzenetként kiírja, hogy megtelt a tintagyűjtő.
Szétszedtem a gépet és kitakarítottam a tintagyűjtőt.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom resetelni a számlálóját?
A neten mindenhol "waste ink pad" címszó mellett van lehetőség gombok nyomogatásával ezt elvégezni. Vagy szerviz menüben.
De! Ennek a nyomtatónak csak egy gombja van (BE/KI kapcsoló). Tehát ez nem jó.
Van valakinek ötlete, hogyan lehetne törölni a számlálót?
Köszi a választ előre is. -
pontyos
senior tag
-
draco31
veterán
-
draco31
veterán
Dob ha cserés, akkor maszatolva nyomtat. Biztos láttál már olyat, amikor a papíron össze vissza fekete részek vannak, na olyankor a dob beteg.
A papír adagolás az más mehanikai rész. -
pontyos
senior tag
-
pontyos
senior tag
Sziasztok! H e l p !
Vettem egy HP109 M112 nyomtatót - ez az [link]
Többször le és felinstalláltam már a hozzávaló szoftvert.
A win látja, a szofter is megy a háttérben, de sem a pdf olvasó, sem más módon nem tudom előhozni. Mellékeltem a képet a jelenségről.
Valakinek ötlet, kezdek megőrülni, ma ezer nyomtatni valóm lenne. Köszi
-
Aranygyerek
aktív tag
Sziasztok
Van egy Brother HL-L2300d nyomtatom, ami nem akarja a papírt adagolni. Próbáltam többféle papírral is. Tuner már többször volt cserélve, a dob még nem volt, de annak nem tudom mi a jele, ha rossz. Érdemes vele foglalkozni ?Köszönöm.
-
Berci77
tag
Sziasztok!
Főnököm nekem adja a Kyocera p5021cdn színes lézernyomtatóját. A gép 1 szett gyári tonert futott, utána az eredeti kellékanyagok ára miatt a raktárban között ki. 2 lehetséges sors vár rá:
- vagy használom utángyártott tonerrel,
- vagy megy vissza a raktárba porosodni.Előbbi esetben néztem, hogy színenként a tonerek ára olyan 3-4 ezer ft-tól tart olyan 17-ig. Az eredeti (TK-5230) még ennek is a duplája lenne.
Egy ismerősöm ajánlotta ezt a tipust, mert állítólag ennek a háza utángyártott, de gyári minőségű portal van töltve:
[link]
Kérdésem, hogy vegyem-e ezt, mert tényleg jobb lehet a többinél, vagy vegyem a legolcsóbbat, mert úgyis egyformán szar mind, akkor legalább olcsó legyen?
Mivel a nyomtató különben csak porfogó lenne, így az élettartam csökkenése sem annyira érdekes. Ha elmegy pár szett tonert, már okés. Nyomat minősége szintén nem prioritás.
Másik:
Ezt a gépet kábelesen lehet hálózatra kötni. Nem értek hozzá, bocs a láma kérdésért, de lehet-e ugyanarra a hálózatra Wi-Fi-n csatlakoztatott mobilról, laptopról (Macbook) nyomtatni rá?
Köszönöm! -
törölt tag
köszönöm!
-
Csavarnyuzo
őstag
Az az elsődleges töltő henger -Primary Charge Roller- ami a tonerben egy kis átmérőjű, jellemően fekete vagy szürke gumiszerű borítású henger.
Meg lehet próbálni lemosni, de ehhez ki kéne szedni a tonerből és az nem biztos hogy egyszerű. Ha sikerül, akkor először langyos vízzel, ha nem jön be akkor Clin sima ablaktisztító, ha az sem elég akkor izopropil alkohol. Ha a tisztítás nem segít akkor tonercsere. A típusnál minimális esély van arra -de sajnos van- hogy a tonercsere ne oldja meg ezt a hibát. -
törölt tag
Az van odaírva, hogy PCR (F).
-
Csavarnyuzo
őstag
-
draco31
veterán
-
PociAti
őstag
-
törölt tag
Van egy öreg Xerox 3250-es lasernyomtatóm. Azt csinálja, hogy a papírlapon a kinyomtatott szöveg egyre halványuló módon újra megjelenik. Nagyon zavaró. Mitől lehet? Hogy lehetne megjavítani?
Új hozzászólás Aktív témák
-
18700 - 18601
19604 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Nyomtatók, szkennerek
- Nyomtató topik
- (kiemelt téma)
- Xbox Series X|S
- Sorozatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate
- Gyúrósok ide!
- PlayStation 4
- One mobilszolgáltatások
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- 2 db Brother Orink TN2420 utángyártott toner eladó (1 bontatlan +1 db csak felbontott, de új)
- Eladó 1 db Intermec PM43 ipari címkenyomtató
- Eladó új, bontatlan sosem használt dobozos Canon Pixma TS3751i, fehér tintasugaras 3in1 nyomtató
- Retro HP ScanJet 4p + Adaptec SCSI PCI kártya
- Canon ImagePROGRAF TM-200 és Canon iPF670 PLOTTEREK (A/1 Plakátnyomtatók)
- AKCIÓ! Gigabyte Z790 i7 14700KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 850W
- AKCIÓ! Asrock Z270 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB GameMax Storm 2 AB Adata 600W
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xcover 7 128/6
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)